İnsanların alım gücü düştükçe düşüyor, bu da bir tür savaş sayılmaz mı?
Yoksullukla, açlıkla savaş üstelik herkesin eli kolu bağlı kimse ses çıkartamıyor.
Halimiz ne olur, öngörünüz var mı?
İnsanların alım gücü düştükçe düşüyor, bu da bir tür savaş sayılmaz mı?
Yoksullukla, açlıkla savaş üstelik herkesin eli kolu bağlı kimse ses çıkartamıyor.
Halimiz ne olur, öngörünüz var mı?
kur bazlı faiz politikası 1970'lerde de denendi sonuç başarısız daha da yükseldi 2013'te gsyih 932 milyar dolarlardaydı 2020 ocak verisi 746 milyarlardaydı şimdi günümüzde 642 milyar olduğnu söyleyen kaynaklar da var 550-600 milyar dolara indiğini söyleyen de neyse bunları geçelim şu an varolan politika kişilere dolar arttıkça para veriyor bankalar faiz olarak 3 ay da bir yaklaşık %2 faiz veriyorlar bunun üzerinde ki rakamlar da devlet kendi cebinden ödüyor devletin 50-60 milyar dolar bütçe açığı var zaten bir o kadar da ticari açığı var bu sebeple devlet para basar para bastıkça paranın değeri düşer ve enflasyon yaratır varolan enflasyon insanların geçinememesini açlık sınırı ve yoksulluk sınırının yükselmesine sebep olur yaşam şartları kötüleşir devlette asgari ücrete zam yapmak zorunda kalır zam yapınca tekrar para basar bunlar da fiyatları arttırır işin sonunda maaşlara yapılan zamlar fayda değil kaos yaratır bu yıl yılın daha yarısında asgari ücretin arttırılması bunun en büyük kanıtı olabileceklerin farkındaydım geleceğinde farkındayım devlet ekonomisi olarak bir şeyler beklemeyin ekonomi politikaları şahsıma göre yanlış
Ben sana bi şey diyeyim mi sırf ekonomik sebeplerden kafama sıkıcam bi gün hadi onu bırak temel ihtiyaçlar bile lüks oldu bu kış yaz balık yemedim mesala sözde deniz olan bir yerdeyim hayat bu kadar basit işte
Aman allah korusun onu da yapma yani😄
Kış geliyor doğal gaz, elektrik hepsi artacak allah bize yardım etsin.
6 yıldır düşünüyorum şahsen yaşlandım üstelik bir umut kalmadı üstüne yorgunluk iş flan yani hayat bence saçma bu ülkede birileri sürünür birileri yaşar kral gibi yani benim geleceğim yok evlilik desen bu hayatla olmaz misal öyle şeyler
Gün doğmadan neler doğar...
İnşallah bu kabustan tez uyanırız.
Cevap
7Cevap
İktidar değişimi şart. İktidar değişmedikçe her geçen gün daha kötüye gideceğiz. Tabi sadece değişim yetmiyor. Yerine gelenler de doğru ve yerinde politika izlemeli çünkü büyük bir enkaz alacaklar. Toparlanmak kolay olmaz ancak liyakat olursa ve gerektiği gibi hareket edilirse bu sıkıntıları atlatırız.
alim malim. dustugu yok ben 2 bin euro ile her seyi alabiliyorum bura cennet.
2 euro kim veriyor sana?
almancılarla dalga geçiyor üstad. p
Celladına aşık olmuş bir milleti cocuklarini dinini imanını ülkesini şeytan yolunda kurban etmeye hazır.
Cehennemin dibine ciddi anlamda magmaya yetişmek üzere
Daha kotu olacak iyiye gideceğini sanmıyorum
İflasa gidiyor
hayırlısı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?