Ben anlamıyorum niye illa ıphone 13 pro max mı olmalı herkeste?

Ben anlamıyorum niye illa ıphone 13 pro max mı olmalı herkeste?

Cahillik başka bir şey değil..
Kız geçen kamera karşısında ağlıyor "Kaç yaşında gencecik kızım iphone 8 kullanıyorum ben buna mı layığım" diyor 😂
Ule Allah'tan kork onu bulamayanlar da var..
Bir keza geçen ailecek bir pikniğe gittik. Yeğenlerin ve aile fertlerinin telefonlarını topluca bir yere koyduk (Mangal öncesi).. Telefonların toplam bedeliyle sıfır km araba alırsın. En düşük fiyatlı telefon 10-12 bin..
İsraf çok, kanaatsizlik çok, şükür etmek yok..
Şimdi telefonum vardır yeni almışım ama öbür sene değişmezdim. Vakti gelince değişmek için elbette en iyisini alırım durumum varken. Ama sık sık değişmem. Örneğin ali koçta 8 plus veya 7 plus kullanıyor. Gerçekten görgülü zenginlerde lüks düşkünlüğü yok. Her sene iphone model çıkarınca değiştiriyorsa sonradan görme demektir.
Çevre baskısı. Bi insan bindiğim arabaya, elimde ki telefona bakıp benim nasıl işler yapabileceğimi ölçümlüyorsa bende mecbur üst model almak zorunda hissediyorum kendimi. Alamıyorum ama o ayrı konu 😀
Bi telefona 20K verecek kadar aptallaşmadım henüz. Kendin kazanınca çarçur edemiyorsun :A
Her insanın ilgi alanı, önceliği ve hobisi farklıdır. Ama özellikle Türkiye'de nedense hemen herkeste son model telefon sevdası var. Elinde yeni çıkan bir model olunca ne oluyor? Olmayınca ne oluyor?
Bende yakında telefon alacağım ama son model olsun gibi bir kriterim yok. Kaliteli olsa, iyi bir hafızası olsa bana yeter. Son modelmiş değilmiş hiçbir önemi yok. Zaten bir iki yıl sonra o son modelde, eski modele dönüşecek ☯
Cevap
42Cevap
Özentilik
Ben bu sözü geçen firmayı, fiyat/performans anlamında uygun bulmadığım için hayatımın hiçbir zamanında kullanmadım, ailem de kullanmadı.
Sonralarında gördüm ki zaten insanlar bu firmayı ancak hava atmak, gösterişli olmak için falan kullanıyor.
Bir ortamda duruşumuz, kullandığımız kelimeler, nezaketimiz ve kibarlığımız ile kendimizden söz ettirir, insanlardan dua alır ve zihinlerde iz bırakırız, cebimizdeki fahiş fiyata satılan Amerikan malı ile değil ki. Neden böyleyiz? Çözebilmiş değilim.
Kullanana saygım vardır, gider, uygun görür alır, bu beni bağlamaz.
Ama sırf bu markayı tutup da havalı görünmek gibi neresinden baksak komik bir gerekçeyle alana daima güldüm, güleceğim de...
@Mahall Merhabalar abi, elhamdülillah sorun yok, daha az girmekteyim, yoğun bir dönemdeyim :) Sen de iyisin inşaAllah.
@Mahall Estağfurullah abi o nasıl söz, hep iyi ol ^^
Tabikide hayır iş görsün yeter. Bu kompleks fakir ve ezik ruhlu insanalrda var bir şeyin en iyisini kullanmak egolarini tatmin ediyor ya da edecek cunku kendini ispatkayabildikleri başka bir alan yok. Vizyonsuzlar yapar anca. Acun un siyah tshirtleri kim bilir kaç bin dolardır ama üzerinde tek bir amblem dahi yok bide eziklik kompleksi olan insanlara bak dior prada dolce vs markaların amblemlerini gozlerimize sokuyorlar kime neyi ispat ediyorlarsa
Görgüsüz insanların tercihi ve prestijini bir telefonla sağlayabileceklerini düşünmesi üzerine kurulmuş bir kapitalist düzen ve oyuncağı olan bireyler. Zengin insanlar gösterişi sevmezler, sonradan gören insanlar gösteriş peşindedir. Bir nevi anomali, bakış açısı farkı diyebiliriz.
Bende bu durum yok.
Iphone aşığıyım , telefon satın alma durumum telefon tamamen bozulduğunda gerçekleşir ,
7 -8 yıl kullanıyorum aynı telefonu.
Iphone 5S kullandım bozuldu , geçen yıl 12 pro ıphone aldım. Memnunum , hedefim çöp olana dek kullanmak 👍🏻
Tamamen ego, zaten insanlar bu yüzden fakir kalıyor. Onlara 1000 lira yatırım yapmak çok riskli gelir ama 20 bin liraya iPhone almak riskli gelmez. Fakirler zengin gözükmeye çalıştıkları için fakir kalırlar.
Bence şöyle yapmalılar, almak istedikleri şeyin fiyatı 20 bin liraysa.. aylık 20 bin lira kazanana kadar durmasınlar. Aylık 20 bin kazanırsan zaten 3 ay taksitli alırsın. Kirana da paran yeter, taksite de, faturaya da, gezmeye de. Yani aylık paran.. istediğin ürün kadar olsun :)
Çünkü ülke fakir, insanlar fakir.
Yat alıp üç katlı bahçeli ev alıp aşırı lüks arabalar alıp zenginliğini statünü gösteremiyorsun.
Bizim insancıklarımız da telefonla statü göstermeye çalışıyor.
Zengin bi millet olsaydık bu defa yat alıp göstermeye çalışacaklardı sizde yok bende var diye, öyle olmayınca standartlar iPhone 13'e kadar düşüyor
Daha güzel bir şey yazayım size , bu kulaklar neleri duydu şahit oldu. 😂👍 karşısında ki insanı etkilemek için yani sadece imaj için marl*boro sigarası içen dahi var. İphone 12 veya 13 pro max nedir ki 😂😂. Düşünsenize aaa bu kızda iphone 13 pro var , bi de marl*boro içiyor ve o yüzden aşık oluyorsunuz ona , sevgili oluyorsunuz 😂😂😂 veya o yüzden arkadaş oluyorsunuz. Böyle bir durum beni o kadar çok iter ki tam tersine yani.. KEŞKE önce karakteri iphone pro max OLSA 😂😂😂😂
Banada diyorlar neden almıyorsun diye gereksiz bizim milletimiz neden böyle acaba annemlerin kapıcısı kredi çekmiş oğluna telefon almış bana soruyor telefon alırsan eskisini bana ver diye😂 bende oğlunun eski telefonunu neden kullanmiyorsun dedim satmis
Benim telefonum Iphone XS ve 3,5 yıldır aynı telefonu kullanıyorum, işimi gördüğü sürece de değiştirmeyi düşünmem. Bundan önceki telefonum Iphone 6S’ti ve onu da 3 yıldan fazla kullanmıştım. Öyle bir çılgınlık içinde bulunmadım, bulunmam da
Kendilerini öyle olunca zengin hissediyorlar çünkü. Acun'un kızı zaten zengin olduğu için öyle bir tribe girmez çünkü kendisini zenginlik konusunda ispatlamak için bir nedeni yok.
Hayır olmasına gerek yok. Pahalı bir zevk bu. Bende var ucuzken aldım. Her insanın bir zevki vardır. Ha şuanki fiyatını yüksek ben almazdım şuanki fiyattan. Aka alana neden aldın demem
Ego tatmin etme gösteriş merakından dolayı veyahut başka sebeplerden ötürü olabilir ben evet üst model istiyorum ama bilgisayar oyunlarını oynuyabilmek için.
Psikolojik ben mesela yeni tel çıktıkça elimdekinin eskidiğini hissediorum değistirmek istiorum çope atmak istiorum hep yeni olsun istiorum giysi gibi dusun giyion ama bi muddet sonra sıkılıyon yeni yeni alion oyle bskarsan eski kuyafetlerim yeter yenilere gerek yok demelisin yani demeliyim
Içindeki ezikliği kapatmak isteyen insanların marka takıntısı olur...
Hayır sürekli en üst model olsun tribim yok gittiği yere kadar kullanırım alırkende en son çıkanı alırım ki güncellemelerden uzun süre faydalanabileyim 2 yıldır 11 kullanıyorum bozulana kadar kullanırım
Zenginler hep eski telefon kullanır ve bu şekilde zengin olur ben hem eski kullanıp hem fakir olanlardanım mk
Gösteriş budalası demektir.. çalışır durumdaysa telefonum böyle şeylere ihtiyaç duymuyorum. Daha farklı alanlarda paramı çarçur ediyorum 😅🙈
Ben şunu bilirim fakir insanlar aç gözlüdür.. Zengin para harcar ancak.. Zengin paradan para kazanır..
Kendisini çevresine ona buna kanıtlamaya çalışıyorlar. 48 ay taksitle yemeden içmeden taksit ödeyerek nasıl kanıtlayacaklarsa artık
Görgüsüzlükten. Sorsan hiçbir özelliğini bilmez de kullanamaz da.
Gösteriş meraklıları 🤷🏻♀️ Sonradan görmüş hava atma çabaları 😂
Çok abartılıyor bu telefonlar. arabam güzel olsun isterim ama telefonda kamera normal olsada olur fotoğraf makinası diye birsey var her yılda yenilenmesi gerekmiyor
Fotoğraf makinası niye üretiliyor. Telefondan kat kat iyi sırf telefonla foto çekeceğim diye 35-40 bin TL para vermek çok mantıksız sosyal hayatınız için harcayın ona vereceğinize. Bilinçli tüketici olun
Evet normal bir telefon yetiyor
Var n10 yazıyor modelinde
Turkiyeden almadım almanyadan aldım aklımda n10 kalmış nord bu.8t alacaktım o da yok turkiyede
Telefon bilgin var. Oyun filanda oynamam telefonla. Fotoğraf makinesiyle çekim yapıyorum genelde
Kendimi ve doğayı. iphone alanlarada sormak. Lazım doğayımi çekiyorsun diye. Ich wünsche Ihnen ein gesundes glückliches Leben. Ich werde mir mit meinem Sohn einen Film ansehen
Fakir insanlar gösteriş işin en son modeli alıyor. Aradaki fark işte.
Kızın babası 15 senedir siyah tişört ile geziyor :D
😂😂
Aslında gerçek zenginlerde bu yok gibi, daha çok orta sınıf olup hava atmaya çalışanlarda var.
Tribim yok ama isterim, niye istemeyeyim ki.
Hiç böyle bir durumum hevesim olmadı. Umarım daha da olmaz. <3 :)
iphone 13 pro aldığıma pişmanım gerek yoktu bukadar para vermeye...
En yenisi bende olsun mantığı, kendilerinde gördükleri eksikliği böyle kapatmaya çalışyorlar
Maddi durumum iyi diye ispatlamak için heralde.. Bana da çok saçma gelir hep dandik telefonlar kullandım maddi durumum iyi olduğu halde. İşimi görüyor.
ay melisa çok tatlı çıkmış. çok saçma ve görmemişlik
Aynen öyle üst düzey insanlar parayla para kazanır küçük insanlar zengin görünme tribine girer
Gösteriş budalası kişiler modele bakar. Bide öyledi var ki içinde paket yok 😂
Masaya koymak için, yeni teknolojiden geri koymamak için , nipet için vs vs
sonradan görme değilse bir zengin, her şeyin en ama en iyisini kullanmaz.
Benim de en üst model telefonum olsun tribim yok. O zaman ben de varlıklıyım😜
Ve iphone alanlarin, oyunlarda hile yapamamaktan dolayi ağlamalari da ayri bir komedi . ddd
İronisine atılmış bi' tweet bence, çok takmamak lazım.
benim babam acun olsa kendime uçak aldırırdım telefon ne 😂
Bende hiç öyle bir şey olmadı gerçektende varlıklı aileler bunu düşünmüyor sanırım
Telefon alacaksam en üst modeli almak isterim ama telefonum varsa üst modelini almaya çalışmam
Ben de anlayamıyorum.
herkes bir şey olduğunda senin 13 Pro max’in var diye laf vuruyor.
işim teknoloji ile alakalı olduğu için diyorum lüks zannediyorlar.
Yorumda çok güzel açıklanmış. Daha lüks şeylere sahip olabildiği için telefon küçük bi detay
Görmüş insanlar olduğu için gösteriş yapmalarına gerek yok o kızın 13 pro Max alıp ne yapacak bence gereksiz 8 plus ile 13 pro max arasına kamera farkı var zengin olduğu için gerek yok oyun desek zengin bence oyun oynamaz bence bu yüzden
Imkanım var ama almam tatil yaparım o parayla prag a giderim 😍
Genelde 1 telefonları olmuyor zengin arkadaşlarımın öyle muhtemelen iphone 13 max i yanına almamış tir
Cebinde yok besparasi elinde telefonun en alası. Tek kelimeyle aşağılık duygusu.
Insanoglu doyamiyor, hep daha falasini istiyor, aciklamasi bu.
Toplumda yer edinme ve statü çabası, bununla statü kazanacağını düşünüyorlar
Hiç öyle bir tribim olmadı ben de anlamıyorum
Çok saçma bir şey gerçekten
Acun ve kızları mood fldmğfödkfn
Bari kullanabilseler🙄
sonradan görme olmak böyle bir şey de o yüzden
Türkiyede olduğumuz için
bana da sacma geliyo ne fark eder sanki
Gösteriş olsun kafasındalar..
Çünkü gösteriş budalasiyiz
Aşağılık kompleksi başka şey değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?