Henüz zamlı maaşlarımız yani farklar elimize geçmese de, memur ve emeklilerin zam oranı netleşti.

Ne dersini, bayram öncesi biraz rahatlar mıyız?
Henüz zamlı maaşlarımız yani farklar elimize geçmese de, memur ve emeklilerin zam oranı netleşti.

Ne dersini, bayram öncesi biraz rahatlar mıyız?
Türkiye'nin ekonomisi, Amerikan Dolarına bağlıdır. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası rezerv para olarak Amerikan Doları tutar. Amerikadan açıklanana göre dolarda yılbaşından bu yana gerçekleşen enflasyon %8.5, bunu alıp an itibariyle olan 16,80 lik kur farkına çarptığımız zaman sonuç 142,8 dir işte gerçek enflasyon böyle hesap edilir.
Doları rezerv ilan edip üzerine gider ekonomisi kuracaksan zaten direk dolar kullanmak çok çok çok daha mantıklıdır
bugün Ab Türkiyeyi euro kullanımına davet etse bizimkiler kabul etmezler başta ucuz işçi sırtından köşelik olan ihracatçılar isyan çıkarırlar yok derler
Devlet yapacağını yapıyor vergi düşürüyor zam yapıyor ama bizim insanımız o kadar hain olmuş ki onlarda hemen zam yapıyor emin ol domates kilosu 10 TL işe zamdan sonra 30 TL olur çünkü biz kendimizden başkasını düşünmüyoruz
Var mı öyle bir dünya artık millet nasıl olduysa biraz ses çıkardı. Sus payı olsun diye sözde zam yapıldı. Arada milletvekili 40.000 lira ile geçirmiyoru araya sıkıltırdılar.
Hem bayram hemde maaşa zam diye piyasa uçacak alım gücü daha da düşecek.
Aynen öyle. Adlında parası olmayan milletvekili olmamalı. Yani milletvekili maaş almamalı. Almadan gönüllü hizmet etmeli. Çünkü hiç bir ciddi işe çmzüm bulmuyorlar, hiçbirini tanımıyoruz. Bizim vergilerimizle oturdukları yerden keyif yapıyorlar. Meclis yemekhanesindeki fiyatlara bir bakın ne kadar ucuz, sma millet açlıktan kırılarak onları besliyor.
Millette gözünü açsın artık
Çankırı zaten akp kalesi şaşırtıcı bir şey değil ki
Ya işte ben de bunu anlayamıyorum. Neden insanlar en don oy verdiği partiye aidiyet duygusu ile bağlanır kuş. Oy verdin bir fırsat daha vermiş oldun, gelinen noktada afedersin çuvalladı, neden körü körüne desteğe devam ediyorsun ki. Başka bir kadro başarabilir ona fırsat versene. Yani aklımızı neden kullanmayıp kalbimizle gönlümüzle hareket ediyoruz? Uyarmak da gerekmez mi. Sevdiklerimizi de uyarmazmışız yanlışlarında. Bu düşmanlık değiş ikaz gerekir.
Ama yol yaptılar köprü yaptılar zihniyet bu
Cevap
3Cevap
Sanmıyorum
Ben de sanmıyorum. Bir mucize bekliyorum. 😎
Asgari ücrete es zamanlı birçok ürüne yine zam geldi
Gelen para gelmeden eridi bile
Müthiş bi kısır döngü
Zam gelse ne olacak verdiklerini kat kat geri alacaklar
Yapılan zam 1 ay sonra eriyor. Danışıklı dövüş olduğunu düşünüyorum.
Yavaş yavaş olur bu zam işi ocak ayında daha çok yukselcek biraz sabredin
Nefesımızı kesiyorlar mahvettiler canım turkiyemi
Tam düzelmediği sürece zam çözüm değil maaşa gelen zamın iki katı üç katı ürünlere geliyor
Akape gittiği zaman nefes almaya başlarız
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?