Daha önce İstanbul’da 4 TL’ye satılan 100 gramlık simite yüzde 25 oranında zam geldi.
Bloomberg HT’den Cemre Nur Karaca’ya konuşan İstanbul Simitçiler Odası, simitte yaz tarifesinin onaylandığını ve simit fiyatının 5 liraya çıktığını belirtti.
Ne düşünüyorsunuz?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
195 ülke içinde Türkiye enflasyonda 6' ıncı sırada.
Savaştaki Ukrayna ve Rusya' nın enflasyonu Türkiye' den düşük. 2022' nin ilk 4 ayının enflasyonu Venezuela' yı geçti. Hatta 2' ye katladı. Savaş halindeki Ukrayna ve Rusya' nın 3 - 4 katı enflasyon Türkiye' de var. 

OECD "Bu artış, kısmen
Türkiye' nin bulunduğu çubuklarda arasında boşluk olan iki tane "//" işareti kullandı. Bunun anlamı çubuklar grafiğe sığmayınca ölçeklendirilerek yansıtılıyor. Mesela 10' da 1' inin kullanılması gibi. Demek istediği "Türkiye' nin enflasyonunu artık biz grafiklere sığdramıyoruz. Bize üye olan ülkelerin hiçbirinde böyle rezalet seviyede bir enflasyon yok." Neredeyse Türkiye' nin OECD' nin 37 ülkesi içindeki ağırlığını azaltacaklar. Çünkü diğer 36 üyenin de enflasyonunun yüksek çıkmasına sebep oluyor. Aynısını Gelişmekte Olan Piyasalar endeksinde Türkiye hisse senetlerinin ağırlığını düşürerek geçmiş yıllarda yaptılar. Çünkü Türk hisse senetlerinden eskiye göre 10' da 1 değerinde olan var. 5 Dolar iken şimdi 50 Cent olmuş. Bu olacak iş değil. Böyle bir şirketten hisse senedi alan fon yöneticisini işinden ederler. Piyasada bir daha iş bulamaz. 100.000.000 Doları kimse 10.000.000 Dolara indirmek istemez.