+1 yılKonuyla ilgili bilgin olmadığı çok açık aksine memurla asgari ücret arasında ki makas iyice daraldı asgari toplamda yüzde 90 üzerinde zamlandı memurun yüzde 40 zam almasıyla bile maas farkı 1,5 kat dolaylarında oluyor böyle devam ederse eşitlenecek yakında onca sene eğitime harcadığın zaman, emek, para hiç oluyor tüm zamanlarını serserilikle geçirmiş işe yaramazın teki bile işe girdiği an seninle aynı parayı kazanıyor haliyle buda kırgınlığa yol açıyor bu işin özeti sadece, aslında asgariye yapılan zamlar enflasyonu alevlendirecek, hali hazırda memura da verilmiş bir ek zamda yok enflasyon farkı verilecek sadece enflasyon farkının zam olmadığını anlamanız lazım ki zaten rakamlar gerçeklerden çok uzak.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Para & Ekonomi konusunda 390 cevap paylaştı. Memur maaşını devlet, işçi maaşını iş veren veriyor o yüzden iş verenleri çok zorlayamaz yoksa herkes kepenk indirmeye gidecek
Çoğu kişi asıl sorunla ilgili konuşmuyor bile %40-%25 deli bi oran ki bu yılki ikinci zam buna mecbur kalınmış olmasi ekonominin vahametini dünyaya ilan etmek. Asıl gereken alım gücünün yükseltilmesi isterse %500 zam yapılsın alım gücü yoksa anlami yok ve bu durumu bu zam oranlarıyla toplayamazsın
00 Yorumla
- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılMemura bu kadar zam yapmalarının hiç bir anlamı olmadı. Zaten kademe ilerlemeleri, mevcut bulunduğu pozisyonları sürekli kıdem sistemine göre hareket ettiği için en düşük memur maaşı bile oldukça yüksek bir konuma geldi.
Memurlar hükümeti asla sevmezler! Maaşlarından da hiç bir zaman memnun olmadılar.. İş değil bu ya. Asıl mesele enflasyon. Bununla mücadele olması şart.
00 Yorumla
+1 yılMemur zaten asgari ücretten fazla alıyor onlara da fazla zam yapılması oylarını almak için ülkemizde Memur kesim ne yazık ki iktidar değişirse maaşları düşecek ya da saçma bir akılla memuriyetlerinden olacaklarını düşünüyorlar ve halkın kanını emen partiye oy vermeye devam ediyorlar.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
52Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılHaksızlık
10 Yorumla
+1 yılKendi çevremden çok net bildiğim tek şey var. Özel sektörde barınamayacağını anlayan kim varsa KPSS kasıp devlete girdi. Cünkü ağzının laf yapması, hem pratik hem iş bitirici olmak, hem aktif hem her daim atakta olmak kısaca o tempoya ayak uydurmak, bir yerde sabit barınabilmek ve yükselebilmek Türkçe matematik çalışıp sınav geçmekten daha zor. Ama tabikide yine sürünen kısım daha özel sektörde kalan kısım hiç şaşmaz
21 Yorumla- +1 yıl
Çünkü hepsinin dayısı amcası var.
+1 yılaslında çok az ama bir defa %25 değil %30 ayrıca yılbaşında memura %32.5 asgari ücretiliye %50 bakın ben 42 yıllık öğretmenim aldığım maaş 8.200 lira oğlum 4 yıllık güvenlik görevlisi mesai ve yardımla eline 7000 lira geçiyor elbette maaşlar az ama kıyaslamaya gitmeyin bence
00 YorumlaMemur zammi yüzde 7... kalan kısmı enflasyon farki... sene başı yuzde 30 yapildi... toplam 70... asgari ucrete sene başı 50, simdi 30, toplami yuzde 80... yani az bulmanız normal de, memur ile kiyas anlamsız.. çünkü memura hem daha az yapılıyor, hem de bu toplu sözleşmede verilen söz... sadece enflasyon farkı, ozel bir sey yok memura verilen...
20 Yorumlaİktidar taraftarı asla değilim ama sizin düşünceniz çok saçma yani vasıflı ve vasıfsız eleman arasında fark olmamali mi alt tabaka ve orta tabaka eşitlenirse orta tabakanın ne değeri kalacak ( gerçi günümüzde orta tabaka yok ) insanlar boşuna mı üniversite okuyor üstüne kpss ye giriyor ve atanma çilesini yaşıyor bende pdr okudum atanmak için 84-85 civarı not almam lazım hem genel kültüre hemde alan derslerime çalışıyorum yani ben bir burger kasiyeri ile denk mi olmak zorundayım
21 Yorumla
Soran+1 yılbence benim düşüncem değil de senin bu görüşün saçma ben memura zam olmasın az olmasın demedim ki zaten arada ücret farkı var ki normalde bu kimse buna bir şey demiyor sadece bi hakkaniyet olmalı
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe cahilsiniz be. Asgari ucrete tarihte ilk defa senelkk degil 6 aylik zam yapildi. Senelik zama 90 lari buldu. 2000 lerin basindayk3n ekonomi, enflasyon daha berbatk3n bile bu yapilmadi. O zamanlar ben asgari aliyodum bilirim kac kurus aldigimi. Sandiktanda cikacak 20 yildir oldugu gibi bos hayal kurun siz. Cok sjkur size kalmicak bu ulke. Pkk ile, feto ile, amerika ile, nerde turkiye dusmani var onlarla isbirligi yapanlardan cekti bu ulke simdiye kadar.
01 Yorumla- +1 yıl
Keşke biraz bilgin olsa da öyle yorum yapsan. Türkiye' de asgari ücrete yılda 2 kere zam geldiği pek çok yıl var. Ama araştırmak nerede, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak daha kolay. Osur osur salla. Sonra 5 TL olan şeker %340 zamla 22 TL olsun. Türkiye enflasyonda 195 ülke içinde en kötü 6' ıncı ülke olsun.
Gizli Üye(30-35)+1 yılDeprem yardimlari ile maas ödeyenler gelsin degil mi?

05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEski günleri özeldik degil mi?
https://www.youtube.com/watch?v=u_BloL1peso
https://youtu.be/j774vMy8Cfk- +1 yıl
Ülkeyi kendi kendine yetebilecek bir seviyeye getiremedi. Borçlanıp durdu , yabancı sermaye çekilince ülke battı. Ve yeni gelen nesil ile arasında nerdesye 3 kuşak var.
Cevap sahibi+1 yıl@paslanmazdemir bak 20 yil sonra, Avrupa bile son 70 yilin en büyük ekonomi krizi yasamasina ragmen Türkiye aksatmadan, bayarm ikramiyeli maaas ödüyor, zamli maas ödüyor. Muhalefetten daha iyi yönecetecek birisi varsa buyursun gelsin, plan ve projesini anlatsin oy verelim. Tek projeleri yalan yanlis algilarla iktidari kötüleme, gercek disi yalan algilarla, insalari doldurmak.
Cevap sahibi+1 yılBastan sona iyice dinleyin
https://www.youtube.com/watch?v=chrHhbj6Fwk- +1 yıl
Fatih erbakanın daha iyi yöneteceğini düşünüyorum
+1 yılMemurlar kendi akrabaları. Yedi ceddi soyları sopları eşleri dostları memur oldu. Neden diye sorulunca dinimizce önce kendi akrabalarımızı düşünmemiz gerekirmiş 😂😂😂😂😂
20 Yorumla
+1 yılBu soruyu Ocak ayında da şu şekilde sordunuz mu?
Memura yüzde 30 işçiye yüzde 50! Hak mı bu?
Eğer ki, sorduysanız eşitliğe ve haksızlığa önem verdiğinize inanacağım. Ancak, sormadıysanız şimdi sormanızın da bir anlamı yok
00 Yorumla
+1 yılŞu an ki mevcut maaşların trajikomik olmasından utanç duymakla birlikte işçi ile memur farki olmasinin nesi yanlış. Kimse okumaya değer vermez, gidelim sanayide çalışalım boşa okumayalim kafalarına destek olur.
00 YorumlaŞu sandıkta görüşürüz diyenler bana hiç samimi gelmiyor. Yaşadığım yerde geçen seçimde kimi görsem aynısını diyordu. Hepsi gidip paşa paşa verdiler. %70 oy çıktı :😊
12 Yorumla- +1 yıl
Adamı gaza getiriyorlar eleştiriyorlar ki zam yapsın şunu versin bunu versin yoksa hepsi Akp ye verecek.
Degil, millet vekilleri alacak olduklarida imanlmaz
10 Yorumla
+1 yıldeğil sandıkta chp ye oy verelim birazda onlar yesin
21 Yorumla
Soran+1 yılbi değişim şart kesinlikle
İşçiye daha çok zamn yapılsa marketten aldığın ürünün fiyatı tavan yapar.( bence memura da yapılmamalı)
03 Yorumla
Soran+1 yılmemura da yapılsın ama işçiyle eşit yapılsın işçi üvey evlat memur gözbebeği mi sanırsın çok çalışıyorlar
Soran+1 yılo da bu ülkede yok işte
+1 yılArada maaş farkı vardır. İşçi ile memurun aldığı maaş aynı mı ki bu beklentiniz var?
14 Yorumla
Soran+1 yılmaaş farkına kimse bir şey demiyor zaten zam farkına diyor
- +1 yıl
İşçi kesimiyle kimi kasdediyorsun? O önemli. Nitelikli işçi mi niteliksiz işçi mi? Bunlar hep faktördür oranları belirlemede.
Soran+1 yılsence nitelikli işçi asgari ücrete çalışır mı?
- +1 yıl
Niteliğe göre zam yapılıyor işte.
Memur maaşı üstelik zaten işçiden fazlaydı bir de böyle yüzde 40 bakınca. O la la
01 Yorumla
Soran+1 yılmaaşin fazla olması normal ama zam farkı anormal
Daha önce ak partiye mi oy veriyordun. Normalde planda olmayan bir zam alındığının farkındasın Di mi
00 Yorumla
+1 yılAbi ülkenin başından gitsinler de ne yaptıklarının önemi yok
01 Yorumla
Soran+1 yıl2023 de
+1 yılMemur kime denir özeti :D atm memuru yattığı yerden para alan torpille işe giren yandaşa memur denir
00 YorumlaNeden öyle diyorsunuz ki %41 de başkan maaşına enflasyon farkı zammı gelmişti. 🤣🤣🤣
02 Yorumla
Soran+1 yılmevzu şu adaletsizlik var
- +1 yıl
Biliyorum kardeşim. Mizah yaptım. 😃
Para & Ekonomi konusunda 381 cevap paylaştı. İşçi sendikalarının giki çıkmadı buna. Sözde sendikaymis
00 Yorumla
+1 yılSandığa gidince çözülecek bir durum değil...
00 Yorumla
+1 yılSandıkta koşarak reisssssssd diye diye oy verirler deve diken muhabbeti
00 Yorumla
+1 yılher seferinde akp ye verenlere çok güzel olmuş ama suçsuzlara üzüldüm tabi
00 Yorumla
+1 yılMemura %7 😡😡 enflasyon farkıyla beraber sadece Temmuz ayına mahsus %40 alacaklar
00 Yorumla
+1 yılAbi isterse yüzde 100 zam gelsin hiper enflasyon döneminde Türkiye şu an o zamların hiçbir önemi yok
00 Yorumla
+1 yılVardır devletimizin bir bildiği allah devletimize zeval vermesin amin.
00 Yorumla
+1 yılKonus be helal.. sandık. Bakalim neler olacak..
14 Yorumla
Soran+1 yılya giderler yine AKP'ye verirler bak gör
- +1 yıl
O kısım belli zaten..
Soran+1 yılkurunun yanında yaş da bizde gidiyorux işte
- +1 yıl
Öyle evet. Ya mantikli dusunmeden hareket ediyorlar. Sevgi çözüm değil ki. Siyasette. Adam din üzerine kullanıyor insanları..
Gizli Üye(30-35)+1 yılO zaman sende kpss calis sende atan sende memur ol sende o kadar zam al. Bu devirde memur olmak kolay olsaydı herkes memur olurdu o parayı alırdı. Bırakın da memur da alsın o kadar. Ne kadar bencilsiniz yaa!!!
239 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılMemurlar Memur olana kadar milyon tane süreçten geçiyor. Hiçbir sey yapmadan o parayı aldıklarını düşünen varsa ve o kadar kolaysa gitsin memur olsun.
Cevap sahibi+1 yılO da alsın madem.
Cevap sahibi+1 yıl1yıl kpss ye çalışmak kolay birsey mi? Kpss kazanmak bu kadar kolay bir şey olsaydı emin ol burada memur işçiden niye çok alıyor diyen herkes memur olurdu. Sistem birilerini muhakkak eliyor. 80 demişsiniz 80 kusurlerle şu an insanlar mülakat sıralamasına bile giremiyor. mülakat belası ile ugrasmamak için merkezi atama ile atanmak için 1 sene mi hiç edip 92 alıp atanabildim. bırak 1 seneyi 1 hafta bile ders calisamayacak irade de olanlar burada emek vermiş insanlar için yattigi yerden para kazanıyor diyemez. Ha bu arada 3 kere de mülakatta elenmistim torpilim yoktu. Benim mülakata girdiğim kurumlarda son mülakata gelen kişinin puanı 87 idi. Öğretmenlikler için hele hic konuşmuyorum onların işi daha da zor.
Cevap sahibi+1 yılBurada eleştirmek gerekilen şey sistem olmalıdır memurun işçiden işçinin memurdan fazla aldığı zam değil. Aralık ayında işçiye benden daha fazla oranda zam yapıldığında ben mutlu olmuştum. bencil olmaya gerek yok. iyi akşamlar dilerim
Cevap sahibi+1 yılBir insanin 1 bazen 2 bazen 3 yılını feda edip bu sureclerde iyi puanlar alıp mulakatlarda elenip, veya merkezi atama bekleyip yeterli kontenjan gelince atanabilmesi süreçtir. Tüm bunlar bir süreç olmasaydı burada konuşan herkes o yatıyor dediğiniz memurun yerinde olurdu. Yani birçok süreçten geçiliyor derken bunu kastetmiştim. hayatı boyunca 3 kitap çözmemis insanlarla oturup konuşunca farkı çok rahat anlıyorum merak etme. Fırsat verilse hepiniz memur olup o zammı alırdınız. kimsede çıkıp aa benim maaşım asgari ücretten niye fazla diye sorgulamazdi. Ama sorun şu ki iste birileri ataniyor birileri de burada onun aldığı paranın muhabbetini yapıyor. kendini de ne memur ne iş yapıyor diye avutuyor. züğürt tesellisi 🤣
Soran+1 yıledanur arkadaş sen öyle bir yorum yaparsan herkeste sana memur ne yapıyor yatmaktan başka diye sorar memurun parasında kimsenin gözü yok sadece memura neden 40 işçiye 30 sorun bu
Cevap sahibi+1 yılyine söylüyorum memurun aldığı maaşı çok bulan varsa atansın o da alsın kardeşim. memur oldunuz da olmayın mi dedik😀😀
Cevap sahibi+1 yılAğlamaya devam ✋
Soran+1 yılneyse sen işine geldiği gibi anlıyorsun anlamayada devam et keşke her memur aldığı paranın hakkını verse de işini layıkıyla yapsa sağlıcakla kal
Cevap sahibi+1 yılkardeşim kusura bakmayın da 4 sene fakülte okuduktan sonra özelde hem çalışıp hem millet haldir haldir gezerken ben akşam işten gelip 4 saat uyku ile durup 1 yılımı feda edip, tüm herseyden kistiysam, atandiysam bir yerlere geldiysem tabi ki birileri ile aramda fark olacak. Ne yapalım memurun maaşını asgari ücret oraya gelene kdr yerinde mi saydiralim? Bu mu doğru olan? Gerçekten çok değişik bir kafa yapınız var. Millet niye okuyup memur oluyor o zaman? Ya da şöyle soralım siz niye olamadınız? Torpilim yoktu demeyin merkezi atama da torpil yok. Al 90 i git atan sende al. şu an sizi memur yapıp asgari ücretten 5bin TL fazla verseler sorgulamadan çatır çatır harcarsiniz ama olamadığıniz şeyleri olan insanları elestirmeye bayılıyorsunuz
Soran+1 yılmesela sen neden laf soktuğunu sanıp gizleniyorsun ağlamaya devam sende çalış memur ol zart zurt gelmiş boş boş atıyorsun herkes biliyor memurların nasıl memur olduğunu ne kadar iş yaptığını pardon iş mi dedim ben yan gelip yattığını birde utanmadan sıkılmadan ağlıyorlar gecinemiyoruz diye eylem yapıyorlar sanki bir isy yaptıkları var da yüzsüz gibi eylem yapıyorlar sanırsın dünyayı kurtarıyorlar
Cevap sahibi+1 yılhahahaha 😀
- +1 yıl
ednr22nin kendini gizlemesi de savunduğu olay kadar saçma işte.
Neyse sana memuriyet hayatında başarılar. Benim memur maaşlarını eleştirmemde ki amaç, çoğu memuru yatarken görüyorum. Ehh sende diyorsan yatan insan da hak ediyor, deli gibi çalışan ben de hak ediyorum diyorsan, sana memuriyet hayatında tekrardan başarılar.
Cevap sahibi+1 yılBütün ülke zaten memur olabilir gibi bi tez savunmadim. senin gibilerin zaten bu zeka ile olacağını da çok sanmıyorum. isabet olur hatta. Hani şu vatandaşla iki kelime konuşmayı bile bilmiyor dedikleri memurlar var ya, onlar işte senin gibi ağzından küfür eksik olmayan torpille bi yere gelmiş olanlar. Sen bu zeka ile en fazla öyle olurdun zaten. İlk önce konuşmayı öğren sonra tartisirsin.
Cevap sahibi+1 yılOnun haricinde en fazla işte burada memurun ülkeye katkısı ne, niye bizden çok aliyo diye memurun maaşının hesabını tutarsın. ona da matematiğin yeterse tabi
Cevap sahibi+1 yılherkes memur olmak ister ama sadece çalışan olur. çalışmayan da maksimum ağlar işte böyle. komünizm de değilsek herkesle eşit maaş almayı da beklemeyin o zaman hiyar
Cevap sahibi+1 yılYıllarca özel sektörde çalıştım sonra kpss ye hazırlandım. senin yaşında iken ben hem fakülte okuyup hem özelin kahrını cekiyordum. Ama aynı şeyden bahsetmiyoruz. Bir gün kpssnin ve memuriyetin önemini anlarsan ve değerini ögrenirsen gelir bu yorumları okur ne demek istediğimi daha iyi anlarsın. Çünkü sen zaten herkesin aldığının bir tık üstünü almak için uğraşmış, okumuş, sınavlara girmis birseylere emek vermiş olacaksın. Herkes devlet memuru olacak demiyorum. Ama memur benden neden çok aliyo diyen herkes o zmn memur olmak kolaysa olsun diyorum. Zaten herkes olamıyor sistem seni ya kpss de ya mülakatta ta sıralamada bir yerde eliyor. Kolay birsey olsa herkes olurdu derken bunu kastetmiştim
Cevap sahibi+1 yılzammı zaten ocakta işçiye memurdan çok verdi. genelde de böyle oluyor. geçmişe dönük bakabilirsin. Normalde asgari ücret zammı yıllık belirlenmiyormu bu ara zamdi az verdi. Ayrıca her zamda niye emekli ve işçiye memurdan çok zam oranı versin böyle bi saçmalık olabilir mi? memur çalışmıyorsa memur emeklisine niye fazla verilmesini savunuyorsun? şu an memur olsaydın aynı şeyi savunmazdin da neyse. Isinize geldiği gibi işte. Duvarla konuşmayı tercih ederim. iyi aksamlar
- +1 yıl
Ulan arkadaş bi tartışma varmış bakalım ne yazmışlar dedim. Oku oku bitmiyor anasını satim 😆😆 kolunuza kuvvet gençler yazmaya usenmeyen elleriniz dert görmesin 😄
- +1 yıl
@entıni şimdi tabiki bayanın da dediği gibi memur arkadaşlarda yıllarını veriyor bu işe girebilmek için fakat elbette işçinin hakkı hiç bi sekilde ödenemez bu bi gerçek. Şöyle de düşünmeliyiz; Bir işçi çalışıyor çabalıyor çocuğu okusun bi yerlere gelsin. Belki bu memur arkadaşların çoğu emekçi insanların çocukları bunu da göz önünde bulundurmakta fayda var.
- +1 yıl
@entıni avrupada durum şu;asgari ucret memurdan daha azdir. ama memur da asgari ucretliye gore daha vergi verir. Memurdan daha fazla kazanan mesela CEO, doktor, dis hekimi de maaslari oraninda daha fazla vergi verir.. Boylece o vergiler bir fomda toplanir, kisiler issiz kaldiklarinda veya calisamadiklarimda issizlik oarasi ilarak kisiye geri doner.. Ve bence herkesin avrupaya goc etme nedeni de bu. Sen daha iyisin ben eksigim vs manti olmaz. Avrupada prensin cocugu da mahalle okuluna gidiyor, iscinin cocugu da, memurun cocugu da.. Cunku vatandaslar arasinda gelir ucurumu yok.. Keske, ulkemde boyle olsa.. Suanda ben acim sen daha coka cssin yarisi resmen bu.. Memur da ac, isci de emekli de.. gercek bu.. Herkesin yakin maaslar rllerinde kaldigi ve gecinecek seviyde maasĺarin ildugu bir ulkem olsa keske
- +1 yıl
@uu4uj3hko tm iste mk ben haklıyım burada memurlardan önce baska sorunlar var
Ne sınavlara girerek, kaç sene okuyarak memur olanlardan bahsediyoruz değil mi? Hak olmayan bir şey varsa. %40 olması hak değil, %60olmaliydi en az.
01 Yorumla
Soran+1 yılhak dimi 9 gün tatil de hak çok çalışıyor yas memurlarımız
Gizli Üye(30-35)+1 yılZam var zamcık var yakındır bu millet reisin zamcığına kuyacak millet koyduğu zaman Mehmet Cengiz gibi koymaz. Bir daha belini dogrultamazlar.
00 Yorumla
+1 yılHak değil. Açlık sınırı 6391 TL bunun altında olmaması gerekirdi
02 Yorumla- +1 yıl
Bunu nasil hesabladin
- +1 yıl
Türkiş sekreteri açıkladı
Gizli Üye(30-35)+1 yılHerkese eşit ve adaletli olarak yapılmalıydı bu zam.
01 Yorumla
Soran+1 yılama nerdeee
Gizli Üye(30-35)+1 yılHak değil memurlar kabadayı olmuş daha nasıl hizmet edeceğini bilmiyor havadan alıyorlar parayı
02 Yorumla
Soran+1 yılçok iş yapıyorlar öyle deme !
Cevap sahibi+1 yılHe goruyoz hepsi kabadayı kötü davranıyorlar vatandaşa bizim paramızla maas alıyorlar hastane de boşuna dayak yemiyorlar
Gizli Üye(25-29)+1 yılPatates Soğan diye tezahürat ederken de aynısını diyenler sizler değilmiydiniz?
01 Yorumla
Soran+1 yılyok ben tencere tava çaldım hee birde eylem yapıp çok bi b. k yapıyormuş gibi işi bıraktım
Para & Ekonomi konusunda 679 cevap paylaştı. Valla isterse iki tarafa da eşit zam yapsın kurtarmaz yine sandıkta gorusucez onunla bu son seçimi.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMemura enflasyon farkı olarak ödüyo işçiye net verdi sen ne anlatıyorsun
00 YorumlaBu ülkede adalet sadece mahkeme duvarlarında yazan bir yazıdır.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTamam da o asgari ücret artışı. Asgari ücretten fazlasını alan milyonlarca insan var. Maaşları da asgari ücretin zam oeanına endeksli değil. Ayrıca memur birden fazla sınavla milyonlar arasından o işe hak kazanıyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMemuru ne alıyor sanıyor bu millet anlamış değilim. Üniversite mezunu 10 yıllık memur Milli eğitim bakanlığı personeli. Yemek yok yol yok 6,150 TL Haziran maaşı. Yaşadığım şehirde 2 ay önce garson ilanı vardı, yemek sigorta +7500 maaş diye.
00 Yorumla
+1 yılMemura yapılan fazla zam iyi değildir. Verginin çoğalmasını ve devletin giderlerinin çoğalması demektir bu müjde değil üzücü bir olaydır
00 YorumlaAvrupa'da da memura daha fazla zam yapılıyor işçiye kıyasla
00 Yorumlaallah belalarını vermıs zaten bok ckurundan kurtulamıyolar
00 Yorumla
+1 yılemekçi kardeşlerimiz demokratik yollardan haklarını muhakkak alacaktır.
00 YorumlaMemura az vermiş onların çoğu kendi adamları zaten
00 Yorumla
+1 yılZam yapmasa daha iyi haftaya herşeye yüzde yüz zam tl pul oldu dolara vurunca zam falan yok
00 YorumlaHak mı :D hak denen şey kalmadı
11 Yorumla
Soran+1 yılo da doğru
+1 yılbunu hak iddia edenler utansın
01 Yorumla
Soran+1 yılutanmazlar emin ol
+1 yılEn büyük desteği işcidej alıyor oysa
03 Yorumla
Soran+1 yılişçi de gözünü açmalı artık yeter
- +1 yıl
Dur daha süper güç olacaz ya neden öyle diyorsun
Soran+1 yıluçuyoruz ondan bu serzenişler
asddas memur işci savaşı adssda
04 Yorumla
Soran+1 yılsavaşa no
Soran+1 yılboş işler öğretmenlik kolay mı ya o kadar veletle uğraşmak ninsan katil olur
Umarım %40 dan fazla olur 🤧 borç ödüyoruz.
01 Yorumla
Soran+1 yılkeşke olsa ama
Gizli Üye(30-35)+1 yılOcakta asgari ücrete %50, memura %30 zam yapıldı. Bilgin olsun
02 Yorumla
Soran+1 yılsende o zaman paylaşsaydn keşke
+1 yılBencede görüşürüz sandıkta
00 Yorumla
+1 yılCok sinir bozucu
00 YorumlaYa milletvekili maaşları
00 Yorumla
+1 yılSalla başı al maaşı adamlara zam bile yapılmamalı.
00 Yorumla
+1 yılHak memur da yıllarca okul okuyor
00 Yorumladaha önce akpliydin yani?
00 YorumlaAdalet hangi yerde var?
00 Yorumla
+1 yıltürkiye de ki hak bu dagilim
00 Yorumla- Devamını Gör (26)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026