biz de asgari ücret ne kadar olacak diye bekleyelim :)))

biz de asgari ücret ne kadar olacak diye bekleyelim :)))
bu sofracik, efendiler - ki iltikaama muntazir
huzurunuzda titriyor - bu milletin hayatidir;
bu milletin ki mustarip, bu milletin ki muhtazir!
fakat sakin çekinmeyin, yiyin, yutun hapir hapir...
yiyin efendiler yiyin, bu han-i istiha sizin,
doyunca, tiksirinca, çatlayincaya kadar yiyin
efendiler pek açsiniz, bu çehrenizde bellidir
yiyin, yemezseniz bugün, yarin kalir mi kim bilir?
bu nadi-i niam, bakin kudumunuzla müftehir!
bu hakkidir gazanizin, evet, o hak da elde bir...
doyunca, tiksirinca, çatlayincaya kadar yiyin!
bütün bu nazli beylerin ne varsa ortalikta say
haseb, neseb, seref, oyun, dügün, konak, saray,
bütün sizin, efendiler, konak, saray, gelin, alay;
bütün sizin, bütün sizin, hazir hazir, kolay kolay...
büyüklügün biraz agir da olsa hazmi yok zarar
gurur-i ihtiiami var, sürur-i intikaami var.
bu sofra iltifatinizdan iste ab u tab umar.
sizin bu bas, beyin, ciger, bütün su kanli lokmalar...
verir zavalli memleket, verir ne varsa, malini
vücudunu, hayatini, ümidini, hayalini
bütün ferag-i halini, olanca sevk-i balini
hemen yutun düsünmeyin haramini, helalini...
bu harmanin gelir sonu, kapistirin giderayak!
yarin bakarsiniz söner bugün çitirdayan ocak!
bugünkü mideler kavi, bugünkü çorbalar sicak,
atistirin, tikistirin, kapis kapis, çanak çanak...
Milletin vekile ihtiyacı var mı? Millet, vekilinden daha çok ses getiriyor. Uyuyan ruhların, görüntülere, olaylara, eylemlere sessiz kalması yahutta çıkarları içim sineye çekmesi ne kadar acınası bir hale geldiğimizi gösterir. Oysa ki 15 yaşlarında çocukların cepheye gidip akan kanlarıyla kuruldu bu ülke. Çekilen cefa insanın yüreğine dert olması gerekirken insanların cebine para olması bu kadar hayâsızca bir şey olabilir mi? Hak etseler, hak edenin bir kuruşunda gözüm yok da etmiyorlar bence. Yunanistan kalkmış 96 saatte Ankara yı alırız diyor ya bize diyor bunu Türke diyor aklını peynir ekmekle yemiş olmalılar normal zaman da böyle bir şey kimsenin haddine değil. Lâkin düştüğümüz durum ortada işte.
Ben milletvekillerinin maaşına takılmıyorum. Sadece 600 yerine 500 milletvekili olsa yeter. Bir de iyi yönetsinler, maaşı varken özel sektöre iş takibi, yolsuzluk yapmasınlar. 2 - 3 tane danışmanı, müsteşarı olmasın. 1 tane danışmanı olsun, devlet ona para ödesin. Böyle olmayınca 56.000 TL maaş danışmanlarla 100.000 TL' lik gidere dönüşüyor. Bilinçsiz insanlar bakıyorum milletvekili ve Cumhurbaşkanı maaşından rahatsız ama yönetim kötü deyince oralı olmuyorlar. Yani şikayet etme aşamasına geliyorlar, değiştirmeye yanaşmıyorlar. Kısaca değişim istemeyen boş yapmasın.
Tahminim 6000 civarı bir rakam olacak ama ne kadar büyük bir artış o kadar büyük bir çakılış demektir aslında. Asgari ücretliler Belki bir nebze sevinecek ama alım gücünün daha da düşeceğinin farkında değiller. Fark ettiklerinde bu sevinçleri kısa sürecek. Maalesef acınılası toparlanamaz bir hal bu.
Cevap
73Cevap
O aldıkları maaş devede kulak bile değil gadası. İhaleler şu bu derken devleti karış karış satın alıyorlar. Zaten normalde hepsi zengin insanlardır. Senin benim gibi fakir insanın milletvekili olduğu nerde görülmüş ki. Hepsinin amacı devleti soymaktır. Hepsinin fabrikaları otelleri şunları bunlar var.
Tayyip Erdoğan’da çok zengin bir aileden gelmiyor. Fakirlikle ne ilgisi var
@MaşaKocaAyıı valla gadası Erdoğan'ın bir videosu var nette aç izle elimdeki tek yüzükten başka servetim yok olursa kesin çalmısımdir diyor.
Kaldı ki belediye başkanlığı yaptı kısacası hepsinin parası var
Milletvekili adayı olsan bile partiye kaç lira para ödüyorsun senin benim paramız olsa bizde gider milletvekili oluruz
O kadar artış olmaz
Şirk meclisinde adaletten mi bahsediyorsunuz yapmayın Allah aşkına, o hükümete muhalif olanlar dahi kendi maaşının bu denli artmasına onay verir. Çünkü hepsinin dini aynı, ideolojisi aynı sadece isimleri farklı. TBMMde lokantaya 1 lira zam gelmiş heralde 😀 Taliban kadar olamaz bu ülke, adamların sofralarında 3 çeşit yemek ne sarayları ne çift maaşları var, halen dairelerde sivil hayatı yaşıyor. Sen koskoca amerika'yı Rusya'yı yen ama böyle gösterişsiz hayat sür, ne harika bir şey
Bize 5 bin anca olur devlette isverenden yana onlar ne kdr dese okdr oluyr hp
Milletvekillilerine geleck olursak adamlarin anlastgi tek nokta var o da maas ve emekli olup aldklri paraaa hicbiri hak etmiyor bunuu
Biz disari cikmaya korkar olduk cebimzdeki parada gtmesin dyee. adamlar padisah gibi yasiyor bi. bok yptiklri da yok ztnn
Mecliste el indirip kaldırmak sonuçta zor bir iş. Özellikle meclisin hiçbir öneminin olmadığı bir ülkede. Heyt anasını
56 bin lira, 600 milletvekili, ayda 33.600.000 TL, yılda 403.200.000 TL eder.
Ve bu maaşı alacak tiplerin, özellikle Akp'deki çoğunluğun tek bir soru önergesi vermeyip, mecliste söz dahi almayıp, ülkeyi falan da gezmeyip sadece bankamatik memuru gibi maaş çektiğini hatırlatırım.
Biz Halk Düşünülmez ki Ölsek Umurlarin da olmaz it oğlu itlerin Tayyip Erdoğan maaşına zam yapıyor örnek ulan sen zaten Çok zenginsin daha ne kendine zam yapıyon vatandaşa gelince yok zamlara ezdirmicez boyun Eğdirmicez Hep yalan Hani Ezdirmiyordun ama zamlar eziyor milleti Gidiyor 4.250 bin Asgarî ücret senin yapacağın artışa sokayım afedersiniz de küfür ettiriyor zorla kendisine Nefret Ediyorum bu herifden ya batırdı ülkeyi Tayyip ve hükümet
Sosyal medyada gezerken görmüştüm, bir tane milletvekili maaşının az olmasından dolayı ağlıyordu , şimdi sevinmiştir. Sözde milletin vekili olanlar , mecliste el kaldırıp indirmekten dolayı bir vasfa yaramıyor. Ha bir de amcalarını, kuzenlerini, patik ören teyzelerini de milletvekili yapıyorlar. Milletin bir ferdi olarak hakkımı helal etmiyorum!
demokrasi uygulanmaz , yasama yurutme yargı ucu bırlıkte aşk yaşar ise hukumet yanı bir partının ulkeyı yonetmesı devletlesme olur , sneı azlt kendını ust gorur.
sen bır donem hadı 2 donem sectırdın , yolla gıtsın 20 sene bır partı yonetımdemı olur yahu takım mı tutup oy verıyorsun adamlar % 40 zammı yapıstırmıs . ulkende ozel sektorde ya da memursan hıc % 40 zam aldın mı?
Şu tepkisiz, köleliği benimsemiş topluma her şey müstahak. Neyse ki siyaseti düşünmeyi bıraktım çünkü başka türlü g*erizekalılığa, insansızlığa, cehalete, adaletsizliğe, ahlaklızlığa tahammül etmek mümkün değil bu ülkede.
asgari ücrete yapılan zammın miktarı bu kadar işte 😂😂
Bence gayet uzun asljkdhasfhkjlgfkahsgfkjas
Şaka. d
Sözüm geneline, Asgari ücretli için nara atanlar ve bunu siyasi propaganda haline getirenler kendilerine gelince nedense pek bir bonkör oluyorlar.
Bence vekil maaşı diye bir şey olmamalı.
5.500 bana gore az cunku a dan z ye her sey cok pahalandi o para bir yoksul ailenin sadece kirasına, faturasına ve Buzdolabi parasina yetiyor ee digerleri peki? BANA GORE ASGARI UCRET GUNUMUZ SARTLARINDA Şu an 8 BIN TL OLMALI KI BIRAZ DA PARA BIRIKTIRMELI
Cahil cühela konuşmayı bilmeyen tipleri toplamışlar meclise sadece boş boş kavga ederek aldıkları paraya bak. Haram olsun, Allah alsın hakkımızı her birindne
Adam uyumadan kalk hanım kalk benim bir fikrim var diyerek bir gecede kendi maaşına kendi zam yapabiliyor 100.000 yetmez diyor 140.000 olsun maaşım diyor vatandaş mi zıkkım yesin.
Konuşucam ağır olucak konuşmazsam içimde kalıcak canımı sıkacak bu ülke adaletle yönetilmiyor maalesef asgari ücreti bile zengin güzel kardeşim belirliyor neden biz belirleyemiyoruz
cünki zenginin fabrikası var vercegi parayı o belirliyo neticede bizimle kazanmadı malını sende iyi calıssan faki olmasan is yerin olsa sende asgari ücreti sen belirlerdin
İyide yeri geldim bi destekçiyiz demeyi biliyorlar
yahu heralde diyecekler tusıadı kurmuslar adamlar hükümetlere devlete nota vermek icin
millet acken ekonomi her gecen gun kotulesirken alim gucu diye bir sey kalmamisken issizlik tavan yapmisken multeciler yabancilar ulkeyi doldurmusken yapilmasi gereken en son sey rezalet
Cb kendi maaşına yüzde 40 zam yaptı vekiller kendi maaşına yüzde 40 zam yaptı bakalım bunlar birleşip vatandaşa yüzde kaç zam yapacak sonra herseye ne kadar zam gelecek acaba insan düşünüyor
E meclis lokantasına 1 TL zam geldi adamlar kendilerine 16 bin TL zam yapmasınlar mı, nasıl geçinecek bu insanlar!!
Tüm milletvekillerinin güle oynaya el ele başarabildikleri tekşey kendi lehlerine olan şeyler. Şaşırmamak lazım.
Bu ara zam olayının her yılk sabitlenmesini istiyorum. Yani bizde 6 aylık peryotlarla zam alalım.
kaç kişi onay vermiş buna peki bu 6 lı masanın milletvekilleri de parmak kaldırmış mı yoksa sadece akpliler mi
Milletvekilleri halkı sömürüyor bu ülkede tümörden farkları yok bir vasıfları ve işlevleri yok asgari ücretten fazla almayı da hak etmiyorlar
Yakışır vekillerime
5 bin verirler en fazla. Trajikomik haller.. Üniversite okuyan kesimin daha fazla alması gerekiyor bence.
Bu millete tam olarak zam açıklanmamış iken milletin vekilleri zam alıyor...
Ortada büyük bir mantıksızlık var.
Yiyin efendiler yiyin, Doyuncuya, tıksırıncaya, çatlayıncaya kadar yiyin!
Bundan beter günleri daha görmedik az daha sabredin.
Yani hiçbir işlevi olmayan adamlara 40 lira az geldi 56 ya çıktılar gerçi onlarda haklı, kukla olmanın bedeli 56 olmuş xd
Aldıkları maaş göstermelik milyonlar kazanıyorlar rüşvetle keşke ayda 100 bin alsalar rüşvet almasalar yolsuzluk yapmasalar
Hayat onlara güzel
Milletvekili falan ama kadınlarla geçiren milletvekili vardı bir tane nne güzel yanına kadınları alıp geçirmek...
Vatandaşa tasaruftan bahsederler. Peygamber efendimizi örnek verirler. Kendileri hamuduyla götürürler. Doyuramazsın bu haramileri
Yazık geçinemiyorlar. Yiyin bakalım yiyin ahirete kadar
Doktorlardan daha fazla para aliyorlar cok haksizlik halbuki yaptiklari bir sey de yok
bu kadar yolacak kaz olduktan sonra hakediyorlar bence
Onlar 40.000le geçirmiyorsa asgeri ücretle yaşayan ne yapsın
Çok az zam yapılmış 70 bin olmalıydı hatta 100 bin
Halk uyuyor...
Uyandırmayalım... Pışşş, pışşş, pışşş... Eeee, eeee, eeee...
cut.
Asgari ücret 5.600-5900 arasında olacak.
Dipnot: Gazeteciyim
Ohhh beee , çok azdı abi vekillerin maaşları, geçimde zorluk çekiyorlardı , şimdi güzel olmuş
Millet vekili veya millet vekili tanıdığı olan bana ulaşabilirmi
sömürülen taraf olduğumuz sürece rakamların önemi yok
Nerdesin kız sen kaç zamandır yoksun buralarda.
Bir konuda anlasabilmisler güzel bir şey 😃😃
Asgari ucretliye bakalim o kadar zam yapcaklarmi merak ediyorum
Adamlar birbirini dövmekten para kazanıyorlar. Bunlara 1 lira bile fazla.
Haram zıkkım olsun çoluğundan çocuğundan çıksın hepsinin.
Yapsınlar, yapsınlar. Bu dünyada sonsuza kadar kalacaklar zaten. Bunca insan açken kendi kazançlarını düşünsünler. ALLAH büyük, er geç ilahi adalet yerini bulacak.
Ne güzel dünya. Sadece elini indirip, kaldırarak 56k maaş.
Bir de birbirine yumruk atmayı da ekle. 😁😁
Tek geçim dertleri o
Kendilerine gelince %40 ı anında yapıştırırlar, çalışana hala 2 gündür görüşme. >:(
16 bin TL artış var be millete anca 500 tl artış verirler bizim 10 katimiz alıyor adamlar sonra milletvekiliymis
asgari ücretin altı bin lira oldugunu varsayarsak ortalama 9 vatandaş bir milletvekili ağasının maaşını ödemek için çalışacak
Elazığ millet vekili ağlanıyordu geçende bildiğiniz gibi değil diyerek :D
sen git milletvekiline 16 bin tl zam yap bize 5.500 tl asgari ücret 😂😂
Anca kendilerine zam yaparlar. Bizede ucn biri kalır
Ben kiralarla geçindiğim için beni ilgilendirmeyen artışlardır
Kendilerine 40 binlariyi az bulup maaşlarını 40 binden 56 bin liraya çıkarıyorlarsa kendilerini oraya getiren halkain da aylık net maaşı 57 bin olmalı!
Ben mv olsam o parayi yemeye utanırım almam mk yazık günah
Yemeyi geç arsız çoğu akpli milletvekilinin teki ağlıyordu ev alamıyormuş ezik danışmanından borç slıyormuş yüzlerinde astar yok.
iyi oluyor yav ergonomi çok eyi diyenler düşünsün artık bıktım tiksindim
az alıyorlar 56 bin dediğimiz 3300 usd civarında bu parayı Amerika'da uber yapan adam kazanıyor. Benim millet vekilim en az 20-30k usd almalı
Milletvekileri icin normal bir para ama zal isteemesydiler Bu yil daha olumlu olurdu
Ben yardım kolisi ayarladım bu bayramda hepsine yardımcı olucam baksanıza zor durumdalar
Hayat bize adil değil sadece
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?