Starbucks, içecek fiyatlarına üçüncü kez zam kararı aldı. Yeni fiyat listesine göre kahve çeşitlerine ortalama 5 TL zam geldi. 30 Haziran Perşembe gününden geçerli olacak zamma ilişkin Starbucks'tan resmi açıklama yapılmadı.

Starbucks, içecek fiyatlarına üçüncü kez zam kararı aldı. Yeni fiyat listesine göre kahve çeşitlerine ortalama 5 TL zam geldi. 30 Haziran Perşembe gününden geçerli olacak zamma ilişkin Starbucks'tan resmi açıklama yapılmadı.

Starbucks zaten bu artan enflasyon döneminden öncede piyasasında rakiplerine kıyasla daha yüksek ücretle kahve satıyordu.
Kahve içmenin hayal olup olmadığı mantığını burdan kavrayamayız. Normalde de zaten biraz zevk ve tercih meselesi olarak isteyen gidiyordu ve daha yüksek ücretle popüler kültürün getirdiği o farklı hissiyatı satın alarak kahvesini içiyordu. Hiçbir zaman Starbucks’tan kahve içmekle Kahve Deryası’nda kahve içmek aynı hissiyatı vermedi insanlara. Starbucks’ta insanların satın aldığı sadece kahve değildir yani.
AMA…
Starbucks’ı bir kenara bırakırsak Kahve içmek şu an hayal mi? Dersek. Açıkçası normal market kahvesi bile oldukça pahalı şu durumda. Sadece Türk Kahvesi bile 140 lirayı geçti. Eskiden marketten aldığımız paket Granül kahveler 20 tl iken şuanda en ucuzu 60-70 TL’ye gelmiş durumda.
Ama elbetteki içiyoruz. Kahve içmek lüks değildir. Bir keyif ve tercih meselesi olsa da asla lüks değil ihtiyaçtır. O zaman alma içme gitme diyerek çözülemez. Keşke bu durumda olmasak. Keşke bu görüşü okuyan insanların hepsinin aslında ne söylemek istediğimi anlayabilecek oluşundan emin olsaydım.
Açlık sınırı bilmem kaç bin lira olmuş artık bakıp aklımda bile tutmuyorum. Evet aç değiliz. Çünkü insan ekmekle de doyar, patatesle de doyar. Ancak beslenemediği toplumun aşikar. Aç değil toplum çok şükür evet çünkü karın kuru ekmekle de doyuyor. Eskiden 1 tl olan makarnayı napıp ne edip bulup buluşturup 8 tl verip haşlayıp karın doyurabiliyor insanlar evet ama beslenemiyor. Zaten açlık sınırı denilen şey de dengeli ve düzgün beslenebilme oranıyla ölçülen bir şey. Aç mıyız hayır. “Açlık sınırı”nın altında mıyız. Evet. :)
Guzel kahve yapiyorlar. Kaloteyi dusureceklerine zam yapsinlar.
2011 de burger king de steakhouse 13 liraydi yani yaklasik10 dolardi. Yani simdinin 180 lirasi Ama arkadaki panodaki resminden cok daha iyi bi goruntuyle ve inanilmaz bi lezzetle yiyorduk. Simdi ise 180 liraya satamayacaklarina gore kaliteyi asiri dusurduler yiyilmiyor bile o yuzden zam bazen iyidir. Parasi olmayan icin starbucks lite açılsın onlrda uciz kahve satsinlar ama ulkede kaliteli seyler kalsin lutfen ulasmak isteyen parasi olan ulassin bosa mi at gibi calisioz😄
25 liraya başka bir kahvecide büyük boy filtre kahve içiyorum. Enflasyon, kur farkı derken fiyat artışı gelmesi de normal. 50 çeşit aroma içeren özel bir şey içmiyorsanız, benim gibi düz filtreciyseniz herhangi bir kahve zincirinde halâ kahve içebilirsiniz. :)
Biraz öyle oldu.
Hersey çok pahalı olunca. İnsana hersey çok lüks olur.
Devir artık döviz devri.
Kahve içmek istersen beleş ya da ucuza misafirliğe gidecen.. ya da kendin yapacan evde.. deymez bir kahveye o kadar çok para veresin.
Cevap
152Cevap
Evet hayal oldu
Zam gelmeyen yer mi var? Türk kahvesi içiyorsun 50 ml' lik şeye 15 TL istiyor. 595 ml' lik Starbucks kahvesi 24,50 TL olmuş çok mu? 11 kat daha fazla sıvı alıyorsun laaan. Bu fiyat çoksa çaydan, kahveye, sodadan, meyvesuyuna kadar her şey pahalı. Geçen sene 1 kilo Çaykur Rize Çay 25 TL' den 58 TL' ye geldi. %132 zam gelmiş. Toz şeker 5 TL' den 22 TL' ye %340 zam gelmiş. Starbucks kahve 20 TL' den 24,50 TL' ye %22,50 zam gelmiş. Çok mu? Hadi geçen sene 17,50 TL olsa %40 zam gelmiş. Kahveye, şekere, kağıda, kartona, elektriğe bu kadar zam gelmişken Starbucks kahvesine bu kadar zam yapılmış çok mu? Hangi kafada yaşıyorsunuz anlamıyorum. Bu arada ben evde termosuma kahve, çay alıp öyle dışarı çıkarım. Piknik alanlarına ve sahil kenarlarına giderim. Kahveye para her gün para vermiyorum. Ara sıra arkadaşlarımla buluştuğumda kahveye para verdiğim oluyor. Ona yapacak bir şey yok.
Bu milletin gerçekten algısıyla oynamışlar. Dünyada 195 ülke var. Kimseye Starbucks ve benzeri kahvecilere gitti diye ze gin muamelesi yapmıyorlar. Hatta kahve içen 1 kahve aldı diye 3 saat interneti, tuvaleti, klimayı, manzarayı, masayı sömürmüyor, Türk Halkı 20 TL verdi diye Starbucks' ı sömürme hakını kendinde buluyor, ekonominin iyi olduğunu iddia edenler de Starbucks' lar dolu diyor. İtalya' da Lavazza' lar boş mu ammmminyum.
Farketmez x avm ye gidin her taraf boş starbuckss önünde dışarıya taşan sıra var, aman instagramlar durumlar vs boş kalmasın kredi batağına girer yine şovenizmden eksik kalmaz bu millet. Bir kahve ile poz üstüne poz tabi acısınıda bütün gün oturup bedava internet sömürerek çıkartıyorlar. Eski çalıştığım yerde bir tane starrbucks vardı ondan önceki yerdede kahve dünyası vardı senaryo manzara hep aynı. Birde buralar avm felanda değildi
Bi kez gittim o da arkadaşım ısrar etti diye geçenlerde işte ama şöyle diyim zaten güzel değildi tadı ayrıca oraya gidinceye kadar harcadığım yol ücretinden daha pahalıydı bu yüzden saçma ve gereksiz buldum hem tadını hem fiyatını bi daha gitmem not : şehir dışında gitmiştik düşünün yani çok saçma bi ücret kahve fiyatları
İyi kahvenin kg fiyatı 200-250 tl Her 350 ml filtrede 17-20 gr kullanman gerektiğine göre 👌 elektiriği suyu ile hatrı sayılır bir maliyeti var evde bile. Bunun dışında filitre kahve de pahalı yapmışlar venti boy 23.75 tl geliyor. Ben günde 3 venti içebilicek kadar kahve seven biri için acı bir durum.
Kızlar Bir Adım Öne Starbucks yerine daha nezih ortamlarda daha kaliteli kahve içersiniz. Hizmet güleryüz her yerde var. fiyatlari abarti ben floryada kuğu lu da içiyorum 25 tl yani sacma fiyatlari. dikkat edin bu 3 zami oldu. bence gereksiz ve ucreti bir kahveye göre uçuk rakam..
En ucuz kahvesi 18.75 lira, tall filtre kahve, ve hala daha bir cok yerden ucuz... uyduruk bufelerde minik karton da neskafeyi 10 liraya veriyorlar.. burasi hem kaliteli kahve yapiyor hem de 1 kahve al saatlerce otur... düzgün bir kafede ayni filtre kahve minik. fincanda 30 lira... kahve dünyası, gloria jeans bu zammi cok onceden yapmıştı.. burada suruplu kahve bilr dışarıdan hala ucuz... her gun giden biri olarak söylüyorum... haftada bir iki gidilirse de şu donemde makul
Starbucks hayatta icmem, kerizmiyim, hem böyle yabancilara para kaptiracagim, hem dolar cikiyor diye aglayacagim.
Ya sartmi Starbucks'ta kahve icmek, sirf hava atacagim diye, hayatta kerizlik yapmam. Orada birsey icecegime o parayi gider yolda dilenciye veririm, sevindiririm
Zaten barmenim alkollü veya alkolsüz her türlü içeceği hazirlayabiliyorum bu yüzden evimde bar gibi 😂 kısaca Starbucks benim evde en fazla aylık alışverişte para verip bir ay ücretsiz yararlanıyoruz 😂
Ay kız ben de geliyim 🥳
Eskiden her gün starbucks kahvesi içerdim. Şimdi en son ne zaman dışarıda kahve içtiğimi hatırlayamıyorum. Uçuyoruz, uzaya çıkacağız. Avrupa bizi kıskanıyeah! :D
sektoru cok cok iyi biliyorum dusununce halkda para yok dukkanlar da kuyruk millet elde kart cek baba cek baba ver bi tane daha... hangi marka olursa olsun dukkanlara urun yetismiyor yok satiyor herkes . markayi markalari dagitan firma sahipleri yoneticiler mudurler kârlarina kâr katar... bu ulkede 100 lira olsa cay yine alir icer bu millet
Starbucksda kahve içecektim arkadaş boş ver aynı kahve dedi, yemen kahvesinde espiresso içtik sıradandı. Fiyatları st bcks ile aynı. Zaten marketlerde st bcks satılan ürünleri kötü arrık pek merak etmiyorum.
Gidilmesi gereken gereksiz Katogeriler arasında Talep nekadar çoksa artışta bir okadar olur bir süre kimse gitmemiş olsa fiyatlar mecburi iner ülke ekonomisi kaynaklı artışlar olsa da inanın bir çoğu keyfi artışlar
Starbuckstan İçmeyin bu kadar basit
Başka yerlerden alın kahvenizi
Eger bir ürün ya da hizmet ne kadar az talep görürse fiyat o kadar düşer ama bu halk bunu göremiyor😏
Her Gün Her Şeye Zam Bir Günde Zam Haberini Duymayalım Kahve Keyfimizi Bile Elimizden Aldılar Evimde Yapar Termosuna Doldurur Starbujs’ta Otururr İçerim Ohhh Daha Ne Olsun
Bi kahve keyfimiz vardı o da lüks oldu. Öyle bir seviyeye geldik ki dışarda yemek yemek kahve içmek artık cidden lüks bir şey orta sınıf diye bsey kalmadı ya çok zenginiz ya çok fakir
Dışarıda kahve içmek yani birebir canım Ya kardeşim Bir kilo süt al bir fincan kahve al Git evinde otur rahat rahat iç bedava ne yapacaksın Amerikalı lafta şapka şaptas şaptas şapttı şaptı
Starbucks'a para verme olayını hiç anlamadım. Ben mi zevksizim yoksa kahveleri mi kötü bilmiyorum, tatsız şeylere o kadar para vermek çok anlamsız geliyor bana.
şimdi arkadaşınla buluştun kahveni aldın oturdun 30 tl diyelim 4-5 saat oturdun lafladınız sohbet ettiniz bana 30 tl ye yapılcak daha keyifli bir aktivite söylesene
Vapura binip boğaz turu yapmak
@Starssailor :D
hayatımda iki defa gittim yaz iceceklerini içmek istiyodum ama alamıyorum :') kahve içmek lüks olmamalı ya kahve bu kahve. Sadece starbucksta değil her yerde bu fiyatlarda
Bı Çay 10 TL Olmuş Bence Starbucks da Bir Kahve İçmek Normal Fiyat sjjsjs Ama Şu da Var Normal Bir Cafedense Sturbacks Biraz Kazık Bence Sadece İsmi Var Başka Bir Artısı Yok İsim Satıyor.
Kahveler hep bu fiyat maalesef:/
Tabi hayal oldu starbucks dışarıya göre bir tık ucuzdu-artık değil-ama artık hicbir yerde içilmez. Geçen gün mocha'nın cafe de 35 tl olduğunu gördükten sonra benim için bitti en azından
Bu fiyatları şu an savaşta olan ve tarihi boyu bize oranla bedava olmuş olan Ukraynalılara yazdığımda ''Çok ucuz lan oraya mı taşınsam, zaten internetten çalışıyorum'' falan diyorlar
Nerden yazıyon Ukraynalılara hfshfshfs
@Starssailor Çoğu tanıdığım Ukraynalı zaten. Her gün görüştüklerim var aralarından. Bir tanesinin 16 aylık pofuduk ötesi bir oğlu falan var
Sen Ukraynada mısın onu anlamadım 😅
@Starssailor 10 yıl yaşadım orada iki senedir Türkiye'deyim
Bir ülkedeki enflasyon ne kadar yüksek ve dolaylı vergide bir o kadar yüksekse artık kaçınılmaz son hazırdır. Kahve içmediğim için sorun yok. 😃
Starbucks'tan başka, daha hesaplı kahve içilebilecek kafeler de var. Starbucks zaten her zaman genele göre pahalıydı. Bu ekonomik şartlarda daha da pahalı hale gelmesi gayet normal.
bir biranın 50 lirayı geçtiği bi dönemde 24 tl bana mantıklı geldi. zaten kim ne fiyat verirse versin artık şaşıramıyorum. bir şeyin pahalı veya ucuz mu olduğunu anlayamıyorum tüm algım kırıldı.
her şeyi dolara çevirmenin verdiği psikolojik zararı nasıl düzeltirim?
gelen zam 1 dolar bile değil, içecekler ise ortalama 2 dolar olmuş :/
Oda birsey mi geçen iki duble espresso iki pasta yedik içtik 370 lira. Siceriim geçmişini ya dahada dışarıda ne yeyikir ne içilir, starbaks hiç tarzım değil ayrıca
disarda arkadasinla oturup bi kahve icmek bile min 100 lira olmus, yemek de haric. yoruma da biri kahve icmeyin siz de nolcak yazmis ama yaniti kapatmis :D kahve icme sigara icme sokaga cikma gezme eglenme yarin ekmek 10 lira olunca ekmegi de yeme yazarsin heralde
Şunu göstersem bana acıyıp beleş verirler mi? 🥺
Enayi çok olunca napsin zam yapıyor oda son yillarda Starbucks cafelerine dikkat ederseniz aşırı pis masalar sandalyeler oturanlar yerler pis o ortama o fiyatları veren oldukça daha çok zam olur banane
Hayatımda hiç starbuckstan kahve içmedim sjjssj bu fiyatlardan sonra istesem de icemem gibi artik
40 TL ye filtre kahve alıp evde 20 kere yapar içerim yani kaldı ki artık kahve makinesi olmayan ev bile yok.
Attığın güncel fiyatlar doğru değil. Zam gelmedi son günlerde ayrıca. Bunlar internet fiyatı olduğu için öyle. Gidip caramel fr. İcersen 28₺
Artık hersey çok pahalı. Ben artık biyere gittiğimde kişi başı en az bi 100tl yi gözden çıkarıyorum. Heryer çok pahalı çünkü
asgari ücrete zam gelince personel maliyetleri artıyor işte bence ucuz 24 nedir bi tawuk dürüm 30₺
Dışarıda Starbucks dışında bir sürü kahve içilebilecek güzel mekan var yani hayal olduğunu sanmam o yüzden
Her yer ayni fiyar
Dünya da en çok şubesi bulunan ülke Türkiye. 500 küsürdü en son. En çok kol gibi geçirdileri insanlar da biz Oluyoruz bu durumda..
Hayatımda Starbucks gitmedim, hep annem kahve yapar oturur ana oğul hoş sohbetle karşılıklı içeriz yıllardır
Asalak budalalar ortalıkta boy boy dolaştıkça böyle antin kuntin konulara sıklıkla rastlanmaya devam edilecektir.
ekonomi süper işte
o yüzden
dış güçler bizi kıskanıyor
ayrıca 6 milyar jelibon buldular :)))))
Abartmayın ya nerde 24.5 😄 filtre 15 ti zam yapsa %20 si 24 mü yapar da en ucuz diye algı yaratıyorsunuz
Starbucks zamları neden olay oluyor anlamıyorum. Dışarıdaki kafeler daha pahalı zaten.
Ortamı rahatlığıyla bence fiyatları uygun nispeten
Bayılarak içiyorum parası umrumda bile değil babam çalışıyor bende okuyorum bi zahmet düşünmeden alayım
Starbuck'a hiç gitmedim gitmeyi de düşünmüyorum. Gidenlerinde aklından şüphe ediyorum. Saçma.
İyi ki böyle alışkanlıklarım yok çok pahalı 50 TL ye kahve alıp 1 ay evde içiyorum tabı onların yaptığı gibi güzel olmasını beklemiyorum
Tüh instagörller elinde olimpiyat meşalesi gibi ne taşıyacak şimdi...
Yine en uygun yer diyebiliriz normal bir kafeye git 2 katı kahve fiyatı
Daha iyi yerler vardır daha uygun fiyata bence
ya yanlış anlamyında keyıf ıcın ıcecegım kahvenın de hesabını mı yapacagım
İçmeyin mk ne olacak hava atacam diye fakir oldunuz
Yine de çoğu şeye göre ucuz geliyor bana. Ya da pahalılık algım kayboldu :)
Bizde kahvemizi sıkarbaksda içmeyiz mc de içeriz 😂
https://youtu. be/BcCU9NZm1zo
Sçarback bile Türkiye’den faydalanıyor gavur malı değil mi gavurlar çok zengin yapmasın madem zam
Starbucks'a ya da bu şekilde kahvecilere hiç gitmeyen ben 😂
Ablayı dinleyelim
Zaten çok gittiğimde yoktu çok nadiren giderdim
ben hep 50 liralık harcama yapıyom kardeşim. beni bağlamıyor zamlar falan
Cold brew içiyordum zaten onu da 24.5 yapamazsınız yağğğp 🤦🏽♀️
Bu bilgi doğru değil. Küçük boy kahve 15.5 TL idi, yeni zamla 18.5 TL olmuş.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?