Arkadaşım tatile gitmek için kredi çekecekmiş. Bence çok saçma, bütçeme göre tatil yaparım ben. Krediye falan ne gerek var.

Arkadaşım tatile gitmek için kredi çekecekmiş. Bence çok saçma, bütçeme göre tatil yaparım ben. Krediye falan ne gerek var.

Bırak tatili günlük yaşam gayesini sürdürebilmek için artık ihtiyaç kredisi değilde "hayatta kalma kredisi" çekilmesi çok normal. Tatil içinde insanlar senede belirli günlerini artık bunalımdan çıkmaları için zorunlu tutuyorlar. Kredi çekenlere değil de buna mecbur edenlere sövmek lazım
Örnek veriyorum ihriyac kredisi çekti 20.000 1 yıl vadeli 24.000 öder. Aylık ödemesi 2000 civarı olur. Siz 20.000 tlye yaptığınız tatili iki ay sonra 25.000e yaparsınız. 1000 tl karda aslında 1 yıl yavaş yavaş ödeyecek. Bu ülkede yüksek enflasyon var. Borcu artmazken yapacağı tatilin giderleri artıyor sürekli.
Cevap
33Cevap
Bence saçma değil
Borca girip maks 5 günlük bir tatil yaptıktan sonra o borcu ödemek için çekeceğim çileye değecek mi diye sorarım kendi kendime. Eğer değecek diyen bir yanım olursa çekerim lakin bence kesinlikle borca girip tatil yapılmaz.
Yurtiçi veya yurt dışı fark etmez bana göre çünkü borç almak insanı doğası gereği rahatsız eden bir şey, hele ki bu borç aldığından daha fazlası olarak tahsil edilecekse bir nevi insanın kendi kendini rezil etmesi gibi bir durum. Evet günümüz şartları da zaten her gün daha rezil bir hale getiriyor bizleri fakat buna karşı çıkmak yerine bankaların kölesi olarak durumu daha da içinden çıkılmaz bir hale getirmek aşırı saçma. Şahsen ben kredi çekip tatile gitsem tatil boyunca o krediyi nasıl geri ödeyeceğimi düşünmekten gram zevk alamam
Borç yiğidin kamçısı, bizim için diil yani kdkdkdkd
Olum benşm gibi yapan yokmu 3 ay maaşın 3te 1 ini köşeye attım şimdi ikramiyeyi de ayıracam miss gibi tatil yapıcam neden 1 ay tatil için 6 ay ya da 1 sene kredi ödeyeyim kş 😂😂
Mantıklı
Saçma, gereksiz, mantıksız.
Tatil keyif, eğlenmek için yapılır.
Para kazanır, artan para ile eğlenirsin. Borç, kredi vs eğlenmenin mantığı yok.
Evet sacma paran yoksa borc alip tatile gitmek nedir? Tatil elbette herkesin hakki fakat 2 yil boyunca borcunu ödeyecegim tatili yapmam bu aptalliktir.
Tatile nereye gidiyor peki? Yurt dışına çıkmak içinse olabilir belki bir ihtimal ama yurt içiyse gereksiz bence. @GoldCoin
Mantıklı olabilir aslında, tatil dönüşü yavaş yavaş ödenir nasıl olsa, bu hayatta insana kalan gezmek tozmak eğlenmek valla
Çok saçma bir durum...
Paran varsa gidersin ya da olduğu kadarıyla bir şeyler yapmaya çalışırsın..
Yoo hiçte saçma değil ben her tatilde çekiyorum düzenli bir gelirin varsa sıkıntı olmaz He kalıpta yüklü miktarda çekilmez tabiki.
Tabii ki saçma ama ne yapacaksın insanların çoluğu çocuğu olduğu zaman onlar eğlensin diye mecburen yapıyor
Sacmalik keyif icin kredi cekilmez. Kendi aracimla 10 gun tatil yapicam.15 bin tl yeterli
Saçma değil aslında, ödemesi sıkıntı olmayacaksa neden daha konforlu bir yerde olmak varken daha basit bir yere gideyim ki
Bence saçmalık ama 2 3 senede bir yapilacaksa dusunulebilir
Keyfin borcu olmaz bence şimdi çekeceksin krediyi 1 hafta tatilden sonra gelir gelmez borcun stresi başlayacak hiçbir anlamı kalmayacak tatilin ve pişman olacaksın param kadar tatil yapaydim dersin
Stresten sıkıntıdan kurtulmak için tatil yapılır. Kredinin stresine gireceksem tatilde ne işim var
İşin yoksa tatilden geldikten sonra bir de kredinin stresini yaşa, geril. Yaptığın tatilin de anlamı kalmasın
görseldeki gibi kızlarla yapacaksam tatil kredi çekerim lkajsdadasd
Geleceğe Donük Hayat Sürüdüren Çekmez... Anlık Hayat Sürüdüren Çeker... Ama Genel Olarak Çok Yanlış Bir Tutum
kredi çekilecekse zorunlu harcamalar için çekilmeli, keyif için değil.
1hafta10gün tatil yapıcam diye bir sene borç ödeyemem kusurabakmayın
Bencede çok saçma. Tatilden sonra ödemesi var bide.
Saçma değil kuzu bütçe yoksa ne yapalım bende telefon almak için kredi çektim hayat şartları çok zorluyor maalesef
Elin şeyiyle gerdeğe girilmez derler 😃
😃😃😃
Bence saçma hemde çok
6 ayda odenecekse olabilir
Bütçe yok ki çekiyo çekerim
nereye gideceğine bağlı bence
Paran yoksa gitmem tabi
1 hafta keyif çatıp, 1 sene ızdırap 😐
mal iste
Evet saçma
Asırı saçma
Evet saçma