Uzun süredir birlikteyiz evlenmek istiyor kız ama bende para yok delirmek üzereyim. Bu paraya hiçbir şey olmaz bana akıl verin benim kafamdaki nikah yapıp az az ev eşyasını taksitle almak.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Karşındaki insanı iyi tanımalısın. Aynı evi paylaşmaya başlayınca pek çok şey değişecektir. Bunu söylemekteki kastım şu, kız arkadaşın senin elindeki bu maddi imkansızlıkta senin yanında olabilecek mi? Şimdiki evliliklerin yıkılma sebebinin temelinde maddiyat yatıyor. Hayatına dahil edeceğin kişi yaşayacağınız o zorluklara katlanabilecek mi? Çünkü evin içinde Sürekli bir şeylerin eksik olması ve bir şeyleri sürekli olarak ertelemek ister istemez yıpratacak zamanla. Şu zamanda Herkes iyinin rahatın peşinde. Özellikle kız ailesinden dolayı rahat büyüdüyse. Tabii Bunların hepsi karşındakinin karakterine göre değişir yine de benim fikrim maddi olarak kendini sağlama almadıkça evlilik yapma. Sonu genelde kötü bitiyor çünkü. En azından bir evin olsun ya da yüksek maaşlı bir işin olsun.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Reis fazla dert edinme bu konuları. Sevdiğin anlayışlıysa hiç sorun etmez. Benim bir tanem ilk tanıştığımızdan beri para harcamayalım düğüne diye ısrar ediyor. Ufak çaplıda olsa bir gelinlik giymeni istiyorum dedim ve konu kapandı. Uzun lafın kısası sevgi varsa bunlar ufak sorunlar. Bu arada sizin oralarda nasıl bilmem ama bizde 20k harcarsan çevredekilerin taktıkları 40 50k oluyor yani çevren varsa inan düşünmene gerek yok. En önemlisi Saygı, Sevgi, Sağlık (SSS)
00 Yorumla
Bence de sade mi nikah kıyım güzel bir gelinlik ve damatlık seçin en yakınlarınızla kutlayın ya da bir yemek verin Böylelikle düğün gibi olsun ma hani düğün parası da vermemiş onu sadece kutlama adı altında kutlayın İlla kutlama yapmak istiyorsanız Şahsen ben param olsa da olmasa da böyle bir şey yapmak istiyorum az ve öz birbirimizi yakınlaştıran birbirimizde olmamıza destek veren insanlarla birlikte olmak istediğim kişilerle bir organizasyonunu düzenlemek çok daha mantıklı fotoğraf çekimine verirsiniz o parayı daha iyi yani hani bilmiyorum ya ev durumunuz var mı Varsa şanslısın belki sadece nikah kıysa olur
02 Yorumla
Soran+1 yılailem bir ev verecek sağolsunlar, o da olmasa hepten rezil olmuştuk. bu ülkede erkek olmak çok zor.
+1 yılSeviyorsa aza kanaat eder. Mütevazi bi düğün yaparsınız eşya olarak da ilk etapta elzem şeyleri alırsınız. Bence bu mutluluğun önüne geçecek bi konu değil. Gayet rahat ve zengin bi hayat yaşayıp ölümüne mutsuz olan bi sürü insan var her şey para eşya değil.
01 Yorumla- +1 yıl
Sevgi karın doyurmuyormuş. Öyle dedi bana eski sevgilim
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
72
Cevap
47Cevap
+1 yılTecrübeli birinden sana birkaç öneri. Kınayı güzel yap kadınlar eğlensin kurtlarını döksün ettesi gün nikah yap gelinlik damatlık ile katılın takıları toplayın öncesinde küçük 1 1 ev tutun eşyaya çok ihtiyaç kalmayacak 6 kapaklı gardrop ve L koltuk alın, ikeada şekilli şüküllü orta sehpahalar var fiyatları uygun 2 tane ondan alın yemek odasına falan bulaşmamış olursunuz. Tv işini evliliğin 1. Ayından sonra takıdan tokadan alırsınız halı vs bunlar uygun zaten mutfak eşyaları kızın çeyizinde vardır elbet eğer yoksa oda elini taşın altına soksun. Beyaz eşyayı 3 lü şekilde nakit olarak arçelikten alın 15-20 bin gider ama uyguna almış olursun ben memnunum kalitesinden. Emin ol 50 bin tl harcamazsın kardeşim bana güven. Sormak istediğin ne varsa özelden yazabilirsin yönlendirebilirim yolun bahtın açık olsun ✋️
20 Yorumla
+1 yılMaalesef evlenme aşamasında olan birisi olaraktan söylemek zorundayım ki , ekonomi bu haldeyken gerçekten evlenmek cok zor. en azından belirli bir Birikim elinde var, önemli olan bunu iyi değerlendirmek ve kesinlikle kendini hiç bir şey olamaz diyerek hor görme, elbette düğün olmaz ise pek güzel şeyler yapabilirsiniz, düğün sadece insanları eğlendirmek ve diğer kişilere hava atmak için icat edilmiş, bence gereksiz olan bir şey. Ben ailem istediği için yapacağım ama elimde olsa o parayla başka bir şey yapardim.
10 YorumlaOrtaklasa yapabilirsiniz ayrıca kendi başına kimse evlenemez boşuna kafana takma ailelerin yardımcı olması gerek he olmuyorlar kendim yapicam illa diyosanda direkt söyle yani zaten halinden tavrından ya da ne bilim seni taniyo sevgilin ve durumunu az çok tahmin etmesi ve seni gerçekten seviyorsa birincisi anlayışlı olması ikincisi yardımcı olması gerek he hayalleri elbette ki vardır Ayşen guruda'nın bı filminde lafı vardı TV taksidi bitsin onuda alırız diye taksitle alincak hayallerindeki eşyalarda maalesef Türkiye şartlarında durum bu 🤷🤷🤷
10 Yorumla
+1 yılDüğünü kafadan sil, sade şık bir nikah en güzeli, en doğrusu.
Eşyalarda da lükse kaçmadan taksitle halledin. Kız arkadaşına bu durumdan bahset erkenden ki yokluk durumlarındaki tavrını öğrenmiş olasın.
Kadını yoklukta tanırsın, erkeği ise varlıkta.
Eğer gerçekten birbirinizi seviyorsanız bu ekonomide bazı hayallerin üstünü çizmeniz gerekecek.10 Yorumla
+1 yılSen en azından düşünüyorsun ne güzel benim sevgilim böyle olsa anlayış gösterirdim ama ikinci el eşya kullanır mısn diye ağzımı arayan bir eski sevgilim vardı…. Lanet olsun ona ailen ev veriyor paran var iyi kötü taksitle halledilir ama karakter de sorun varsa hiçbir şey halledilmiyor. İnşallah mutlu olursunuz
17 Yorumla- +1 yıl
İkinci el eşya kullanmak neden ki?
- +1 yıl
Ben ikinci el denemiştim kendi sevgilime
Kiraya çıkacaksak ambalajı dahi açılmamış eşyalı kiralıklar var dedim. Kabul etmedi ayrıldık - +1 yıl
@akigolar1990 evlilik hakkında konuştuk ciddi düşünüyorduk Ya ben çalışan biri olmadım hiç ve hayatım rahat geçt maddi açıdan ama onu sevince bende çalışırım gerekirsen yeterli birlikte bir geleceğimiz olsun diye ilişkiyi çekip çeviren. Bendim o ise 34 yaşında ama kafası 15 yaşndaki sorumluluk alma kapasitesi olmayan bencil ince fikirsiz cimri hayat arkadaşı olmayacak lanet biriydi işye. Çalışıyor fabrikada evi yok ailesi katiyen destek değil hayatımda ilk kez birini aldım ilk kez evliliği düşünüyorum kalkmış bana İkinci el eşya alır mısın insan böyle bir şey demeye utanır yaaa
- +1 yıl
Böyle problemli insanla evlenmek yuva kurmak zorunda değilsin bence
- +1 yıl
@akigolar1990 eski sevgilim zaten biteli 3 yıl oldu ben kendimden bile çok bir çocuğa babalık yapar mı bu adamdan baba olur mu. Bu adam beni kolayca kırıyor üzüyor bir çocuğa katacağı şey ne olur diye düşünerek hayatıma birini Ya alıyor ya da
Ona göre çıkarıyorum öyle anlık aşk meşk laga luga bu işler bir evde yaşayabilir miyim bu adamla ömür geçer mi gördükçe pişman mı olurum gördükçe aşık mı ölçüp tartmak lazım hem kalple hem mantık ile👌 - +1 yıl
Anlıyorum boş ver hayatına hiç kimseyi alma en güzeli
- +1 yıl
@akigolar1990 şu an için öyle ama doğru kişi çıkana kadar acele etmiyorum olacağı varsa oluyor akışına bıraktım zaten
Bakın düğünmüş vs şart değil. Evet evet bir imza bitti. Şaşalı yapıp üstüne borç bırakıp zor. Kız çok düğün istiyorsa yapacak bir şey yok kendi kendine yapsın. Zora girmeyin bu devirde. Aslında problem yok ortada problem yaratmışsınız gerek yok böyle şeylere. Güzelce anlat durumunu bunda utanılacak bir şey yok asıl bu durumda ısrarcı olup gözü yükseklerde olan utansın. Bu arada mutluluklar dilerim.
00 Yorumla
+1 yılAçık açık söylemelisin, anlayış göstermiyorsa zaten yanlış insandır. Herkes daha iyi maddi şartlar içinde yaşamak ister ama yoksa lüksü oldurmaya çalışmanın da anlamı yok. Biraz daha toparlanayım ev kiralarına gücümüz yetsin evlenelim de. O çalışıyorsa zaten daha çabuk olur evlenmeniz de kiralar uçtu daha da uçacak nasıl olur inan bilmiyorum. Bol şans.
00 YorumlaŞimdi güzel kardeşim öncelikle para bir araçtır gelip geçiyor tıpkı ömrümüz gibi önemli olan kişinin seni gerçekten sevip sevmemesi düğünde önemli değil sade bir nikahla da evlenebilirsiniz İlber hocanın çok güzel bir tespiti vardır gidip mobilyaları o kadar dünyaca para harcanırsa dünyayı kediler nereden baktığına bağlı benim 1000 liram yok kimsenin 70.000 liram var bu durumda sen benden zenginsin
00 Yorumlabu devirde ev alınmaz bence, kirada oturulabilir. araba şart ama. belli bir süre sonra kredi çekmek durumunda kalacaksın. ama çok kafayı sıyırma, ülkenin genel durumu bu yani canım. o yüzden evleneceğin kişiye de böyle söyle. umarım anlayışlıdır. hem sadece sen mi katkıda bulunacaksın? aynı eve gireceğiniz için onun da mastaf yapması gerekiyor. Allah kolaylık versinn
10 Yorumla
+1 yılYani gercekten cok cok zor gunumuzde o oaraya ancak evi bile ikinci el dizersin dugun falan yerine herkes gelir takisini falan takar hemen nikah kiyilir damatlik ya da gelinlige veya kuafune gerek kalmadan bitmesi gerek en iyi yolla boyle cikarsin simdi kadinlar evet bir kere evleniyoruz sonucta falan der ama anlayis gostermesi gerekiyor cidden zor hayat yani
00 Yorumla
+1 yılDevir evlilik devri değil şeytana uyma çok pişman olursun. Heleki böyle devirde bir kadını mutlu etmek zordur. En ufaklık eksikli kadında psikolojiye soğumaya uzaklaşmaya hatta aldatmaya itiyor. Böyle adaletsiz bir ülkede nafaka belası dolayısıylada ayrıca önermiyorum evliliği. Sana tavsiyem olsun
16 Yorumla- +1 yıl
keşke aynını annende düşünseydi
- +1 yıl
arkadaşlar şu EresUnBebe yi şikayet edin. Her yerde herkese küfür ediyor.
- +1 yıl
ziktirip gidebilirsin o zaman ézik
- +1 yıl
- +1 yıl
istediğin kadar et hak edene hak ettiği gibi konuşuruz
- +1 yıl
yeni hesap açmak bu kadar zor değil
+1 yılSeni gerçekten seviyorsa anlayış gösterir, şunu isteriz bunu isteriz diye darlamazlar. Nikahtan sonra en yakınlarınla yemeğe gidersiniz olur biter. Olan paranla üzerine düşen ev eşyalarını da alırsın.
Paran o kadarsa yapacak bir şey yok.14 Yorumla
Soran+1 yılheves ediyor geçen bir yüzük gösterdi çok para, gerçekten erkeklerin durumu çok zor. karşıma alıp konuşacağım tek yol bu sanırım
- +1 yıl
Yanlış anlama ama bazı insanlar gelenek adı altında karşı tarafı sömürürler. Sakın sana da öyle yapılmasına izin verme, baştan güzelce konuş. İpleri sıkı tut.
- +1 yıl
Bu sömürü de bir gelenek mi yoksa suistimal mi
- +1 yıl
Meselâ hangisi?
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim arkadaşımda birikmiş parası vardı damadın o şekilde evlendiler ve kredi çekmediler. Dügün takılarıyla ödicekler çogunu. Direk söyle sevdigin kıza ve evlenmek istedigin kişiye şimdiden bu durumları söyleki evlenince sorun çıkmasın. Yavaş yavaş ödersiniz aileler yardım eder. Sadece nikah yaparsınız çoguda takılarla ödenir zaten
00 YorumlaTaksite Sakın Girme Kardeşim, Geçim Zaten Zor Daha En Başta Patlarsın Kıza de Böyle Böyle Diye Her Zaman Açık Sözlü Ol Su Kadar Param Var Vs. Gerekiyorsa Kız da Çalışıp Azıcık Ucundan Yardım Etsin Yoksa Zor.
00 Yorumla
+1 yılKızla konuş yeter ki birbirimizle mutlu olalım diyorsa senin yapabileceklerini kabul eder ya da kendi aileside bişiyler yapar erkek olarak herşeyi siz yapmayın kız tarafı da destek olabilir
12 Yorumla
Soran+1 yılailesi biraz nasıl desem cahil insanlar. Kız veriyoruz kafasında olacaklarını düşünüyorum iyice kalbim sıkışıyor.
- +1 yıl
Bence sakin ol ayrıca dünya o kızdan ibaret değil ki ailesi seni sömürmeye kalka bilir sen bu kadar param var deme nasıl düğün istersin vs diye kızın ağzını ara
+1 yılSeni gerçekten seven birisi şunu isterim bunu istiyorum demez az çok bilir durumunu. Sizde bu konuyu görüşün güzelce. Bu paraya teşhir ürün oturma grubu yatak odası mobilya ve beyaz esyanizi alırsınız
01 Yorumla
Soran+1 yılumarım o ad bu kadar güzel karşılar durumu.
Valla benim de aklımda evlenmek var ama hiç öyle yüksek beklentim yok deli bir paradan bahsediyorsun o kadar masrafa ne gerek var o kız daha fazlasını istiyorsa bi daha düşün derim
20 YorumlaBence rahat olmalısın günümüz şartlarında evlenmek zaten çok masraflı eğer seni gerçekten seviyorsa herşeye razı gelir. Mevzu beraber olmaksa bir kanepe ile bile mutlu olunur. sonradan herşeyi birlikte çalışıp edinirsiniz eşya dediğin ne ki ya da altın madde sonuçta hepsi eskir değiştirirsin modası geçer önemli olan siz eskimeyin mutlu olun
10 Yorumla
+1 yılBence her şeyin en iyisini almaya zorlamadan orta halli eşyaları dizin. Sonrasında biriktirdikçe gözünüze batan ve daha iyisini alabileceğiniz eşyaları alırsınız.
00 Yorumla
+1 yılDurumu düzgünce anlat kardeşim seviyorsa bir çözüm yolu olacaktır. Gerçekten bu devirde evlenmek zor olduğu gibi sonrasında da geçim bilen insan zor, insanlar evlilik sonrası değişiyor.
00 Yorumla
+1 yılOturup konuşman gerek. Siz niyetinizi belli ettikten sonra aileler de yardımcı olur illaki. Bütün masrafları erkekler karşılamıyor ki kız tarafı da karşılıyor.
00 YorumlaKardeşim bana kalırsa şu an borçla vs evlenip ilişkinizin ilk yıllarını boş boş borç ödeyerek falan geçirmeyin açıkça çık söyle benim şu an evlenebilecek kadar param yok beklemek zorundayız diye illa düğün vs yap demiyorum bence de düğün saçmalık ama eşyaları bile borçla alacağına şu an evlenme ki sonrasında uzun yıllar borç ödeyerek evleneiğiniz güne lanet etmeyesiniz
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 439 cevap paylaştı. fazla durumum yok de 70 k para var düğün yapmassınız sadece evi dizmeye çalısırsınız 3 5 tane teknolojik alet aldığınız zaman para sıfırlanır zaten
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle haklisin. Tek yapman gereken esyalar disinda kiz arkadasina gelinlik giydirmek ve fotograflarinizi cektirmek. Butcenize uygun biryerden almaniz gerekenleri almaniz. Kalanida taksitle almak. Hem fazla borcunuz hemde fuzuli masrafiniz olmaz.
Bunuda uygun bir dille kiz arkadasina izah etmek. Pandemide nikahla evliligi tamamlamak zorunda olanlar eminim Şu an "iyi ki" diyorlardir.10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 549 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmek isteyen erkeğin cebinde 250.000₺ olmalı,
Yatak odası takımını 90.000₺ gördüm geçen
14 Yorumla- +1 yıl
Yuhhhhhhhhhh ne yaptin sen delimisin sen :)) evde kal sen emi
- +1 yıl
Doğru söylüyor geçen hafta arkadaşım evlendi sordum maliyetini 250000 TL dedi
- +1 yıl
Haaaaa tamam pardon ben sadece düğün sandım ev desomesi filan desene :)) ohhh rahatladim
- +1 yıl
Eee sanki bütün yatak odası takımları 90 binmiş gibi niye yazıyorsunuz ki buraya? Gayette uygunada var
+1 yılÜzülerek söylüyorum 70.000’e bir şey olmaz bu devirde emektir sonuna kadar saygı duyarım ama düğün bile anca yapılır işte öyle böyle…
00 Yorumla
+1 yılgerçekten seviyorsa para sorun olmaz açıkça konuşmayı dene bence. Cidden bu ekonomide lükse kaçmaz umarım...
00 Yorumla
+1 yılPandemi de sade bir nikah imkani varken yapmak en mantiklisiydi... simdi de bu ekonomik bunalimda neden ciraganda dugun yapmadin demez kimse...
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılbence ne kadar paran olduğunu söyle sonra onu niye almadı vs gibi tartışmaları önlemiş olursun.
birikmiş paran varmış işte daha ne.
zaten abartılı talepleri varsa evlenme.
alamadıklarınızı sonra alırsınız.00 Yorumla
+1 yılOturun konuşun abi bir saat göreceğiniz akrabalar ve elalem için kendi hayatınızı yakmayın. Saçma sapan masraflara girmeyin, sadece hayatınızı yaşayın
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 301 cevap paylaştı.
+1 yılAçıkça konuşarak halledebilirsin. O da çalışıyordur sanırım. El ele verin, minimum masrafla yaşamınızı kurun.
00 Yorumla Gösterişli bir düğüne gerek yok Aile arasında yapsanız bile yeter önemli olan sizin mutluluğunuz tabi bunu müstakbel eşine söyle
00 Yorumla
+1 yılEğer birlikte mutluysanız ne gerek var düğüne zaten seni sen olduğun için seviyorsa düğünü dert bile etmez
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılTürk kızıyla evleneceksen olmaz bu yarın bir de boşanırsın her ay nafaka verirsin ona uzak dursan iyi olur türk kızından
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEğer düzenli bir işin varsa sorun olmaz gösterişli bir düğüne gerek yok ama bunu önce kızla paylaş, oldukça yaygın bir sorun bu, ev eşyası olarak önemli şeyleri alırsınız hem sadece senin paranla olmaz kız tarafı da yardım eder.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 740 cevap paylaştı.
+1 yılBakış açın doğru.
Sevdiğinle açık açık konuş.
Allah yardımcınız olsun 🍀🙏
10 Yorumla
+1 yılDüğün falan saçma geliyor bana, gereksiz masraf anca milleti eğlendiriyorsun ve olan sana oluyor. Benim hedefim sade nikah ama öyle kız yok, öylr kız olsa da ailesi sıkıntı yapar
00 YorumlaEv eşyaları sonradan taksitle de alınır dediğin gibi
00 Yorumla
+1 yılAllah kurtarsın kardeşim daha 280bin tlyede ihtiyacın var
00 Yorumlasadece nikah yapın insanları çağırın altın ve paralarla da eşya alırsınjz
00 YorumlaBencede nikah yapın eşyalarıda taksitle yavaş yavaş alırsınız
00 Yorumla
+1 yılKredi çekeceksin kardeşim düğünde gelen altınlar ile ödesin takma bu kadar kafana
00 YorumlaAile arkadaş akrabadan yardım istemen lazım bu iş tek başına halledilecek bir şey değil
00 YorumlaDert etme sevdiğinde işe başlasın yuva ortak yuva bir şekilde hallolur
00 Yorumla
+1 yılGel o parayla ben senle evlenirim cimri değilsen dul kabul mü ama önce ayrılmam lazim 😁
08 Yorumla- +1 yıl
Dul neden farklı gözle bakılıyor?
- +1 yıl
0 araba ile 2. El araba gibi düşün
- +1 yıl
Duyar kasmayı bırak
- +1 yıl
İlk aklına gelen konu yatmak mı sadece. Bir insan başka biri ile ne kadar anı sığdırırsa ve yaşanmışlığı varsa o insandan o kadar zor kopar hatta hayatının bir kısmında hatırlar durur. Vs vs uzar gider
- +1 yıl
Feminist
Paran o kadar az degil bence ne kadar kazaniyorsun?
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBana kalsa kız isteme olayları vs de asırı saçma simdi ki modern nesil sade aile arasında mütevazi bir nikah yapıp güzel bir mekan da yemek veriyor birlikte keyifli vakit geçiriliyor yakınlarıyla bence en iyisi budur bunu sevgiline söyle belki o da aynı düsüncededir
01 Yorumla
+1 yılBeraber çalışıp yapacaksınız. Nefes almak parayla oldu zor işler. Saçma sapan adetler istemez ins.
18 Yorumla- +1 yıl
Kafan uyuşmuyorsa birakacaksin. Zorla almıyorsun ya. Kimseyi degistiremezsin sen rotayı değiştireceksin
- +1 yıl
Hak veriyorum bana inanilmaz gereksiz geliyor ve sebebi sadece gösteriş. Millet görsün diye yapılıyor. Bi nikah bi küçük yemek kutlama arkadas aile arasinda tamamdir. Ama gerçekten anlatamıyorsun çünkü böyle olduğunda kızın bi ayıbı kusuru mu var niye düğün yok dendiği için o zihniyette ki insanlar kendi zihniyetinin sözünden cekiniyor işte hayırlısı diyelim
- +1 yıl
Olabilir de olmayabilir de bütün mesele bu
Güzel bi para eşyaları spotcudan alırsınız uygun şeylere yonelirseniz yeterli
00 Yorumla
+1 yılKonuşmak gerek düzgünce durum böyle diye izah etmen gerek o da seviyor ise anlayış gösterir. Aileler de ufak tefek yardımcı olurlar diye düşünüyorum. Gelin ata binmiş ya nasip demiş. Haydi bakalım şimdiden bil şanslar.
00 Yorumla
+1 yılBak kardeşim kızı al karşına kırmadan deki benim bu kadar param var düğüne yetermi bilmiyorum istersen eşyaları düğünden sonra alsam olur mu ya da beraber yapalım söyle eğer paranla seni yıpratırsa onun gözü paranda demek
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 676 cevap paylaştı. Kanka kız ne ayak o hic ortaya para koyup birleştirme niyetinde değil mi her şeyi senden mi bekliyo
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl70bin az para mi.. bence acikca konusmalisin.. bu devirde ne dugunu.. dugun yapiyorsanizda ayaginiza gore
01 Yorumla- +1 yıl
Haklı
Gizli Üye(25-29)+1 yılTamam kafandaki sevdiğine söyle halinden anlar seni seviyorsa seninde zor durumda olduğunu bilir ve ona göre elinizdeki paraya göre nikah yaparsınız
00 Yorumla
+1 yıl18-24 yaşında ne evliliği bu yaşta yaptığın evlilik ilerde sadece pişmanlık olur bu iki taraf içinde geçerli
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKızı geç bu devirde bu parayla ev bile bulamazsın işin bayağı zor kolay gelsin.
10 YorumlaBunu kendi başına bu kadar dert etme bence kafandaki düşünce neyse onu sevdiğin insanla konuş. Zaten birbirinizi seviyorsanız bunların pek bir önemi de yok
10 Yorumla
+1 yılEn güzeli hiç evlenme bence insanlar azla yetinmeyi bilmiyor
00 Yorumla
+1 yılOlumsuz yorumlar çok ama biz sıfır parayla başladık ciddi anlamda iyi bi plan ve minimum harcamayla oluyor emin ol bence oturup güzelce konuşmanız en iyisi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılher şey karşılıklı hocam otur durumu izah et seven insan beraber çözüm yolu arar illaki
00 Yorumla- Devamını Gör (59)
Devamını Gör(104)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Evlenmek istiyorum ama birikmiş param 70 bin civarı. Bunu sevdiğime nasıl söylerim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler