Gelmiş marka giyinmek zorunda değilsin falan yazanlar var hala.. ne markası Allah aşkına ya
Yurtdışında 5-6 euroya alıyorsun zaradaki terlikleri
Geçenlerde irlandada çekilmiş bir videoyu izledim. Zara'dan güzel şeyler almış ve birkaç euro vermişler. Mikrofonu tutan kişi bunları alabilmeniz için kaç gün çalışmanız gerekiyor diye soruyor 2 diyorlar aldığı kaban da dahil..
Burada 1 aylık maaşınızın yarısıyla ancak kaban alabilirsiniz. Türk markaları desen kimse boş konuşmasın kalıbından dikişine, modelinden duruşuna kadar fiyasko ama fiyatlar yine hemen hemen aynı.
Sende bu ezik ruhlu mankurtluk olduğu sürece
En kaliteli elbiseleri de giysen
Ruhundaki ucuzluk
Kimliğinden bulanıklık gizlenemez..
O yüzden git pazardan giyin sen
En azından paran cebinde kalsın...
Herseyde oldugu gibi tekstil sektorude kendini gosterdi. Ancak guzel giyinmek marka giyinmek anlamina gelmiyor. Luks demek cok abartili bir kelime.
Guzel giyinmek ayri bir durum. Baskasinin moda basligi altinda vitrine koydufu fahis fiyatli urunse guzel giyinmek evet lukse giriyor. Ancak kumasi kaliteli ke di tadzini on plana koyabilecegin bir urunsr o zaman herseyde olan zamlari tekstilde de artikkabul ediyorsun. Ben gecen sene aldigim ceketin ornek veriyorum kollarina ve yakasina degisiklik yaptimaldigim bir kumasla. Ve cevremde herkesnerden aldindedi. Birde uyumlama tabi.
Zara lüks bir marka değil zaten. TÜRKİYEDE LÜKS. Konu da bu
Size tek marka imaji veren ZARA mi? Ben cnku marka tanitimi yapar gibi bir isim paylasimi yapmadim.
Guzel giyinme kalibinin unlu firmalarin reyanlarindaki kumaslardan ibaret olmadigini belirtmek istedim. Geri donusum saglayarak bile guzel giyinebilirsiniz aslinda demek istedim. ZARA DEMEDIM :)
Maalesef her şey lüks oldu şu ülkenin halinde ya 1 şeker bile.. güzel giyinmek tabiki her zaman parayla olmuyor ama oyle bir hale gelmis ki 200 den aşağıda kıyafet yok olan da resmen naylon. Ve bu arada gerçekten zara bu ulkede luks sadece insanlar ddiğer ulkelerde cok ucuz fiyatlara alirken maalesef.
Fiyat artış listelerini önceden görmüştüm. 😃 Mağazalar ne fiyat artıyor öyle sezonluk ürünlerde. Allah sabır versin millete. Lüksün lüksü oldu artık.
Cevap
14Cevap
Tam da bugünüme uyan bir soru olmuş. Ben de bir şeyler almak için gittim bir şey bile alamadan geldim 😄
😔
Zara buranın lcw mağazasına eş değer onlarda
Evet aynen öyle
Tek fark zara daha modern ve şık şeyler üretiyoe
Evet öyle giyimde herşeyde olduğu gibi pahalı bizde. Arkadaşımın mağazası var o yönden sorun yaşamıyorum normal mağazalardan asla bir şey almam fazlasıyla pahalı.
Uyardık onca zamandır. Alın dedik 3e katlanacak dedik ama dinleyen yok. Kişin daha da pahalı olacak uyarıyorum demedi demeyin. Pamuk fiyatı 4e katlandı (ham pamuk)
Indirimleri takip et, zaradan indirimden 250ye sweat alabildim bide bershka dan 150 ye tisort alip ciktim. Ayakkabiya sira gelmedi. Cidden cok pahali hersey
Asgari ücretin 4250 lira olduğu ülkede, ayakkabım 5300 lira olmuş. Ne yapalım, pazardan giyiniriz biz de.
Kaliteli al bir kaç kez al sende ve öyle de abartılacak birsey yok çoğu şeyde, Günlük alınabilecek öyle güzel yerler ve uygun varki Merterde, siz bilmiyorsunuz istanbulluysan
Merterde nerde var
Abartılacak bir şey yok mu? Sen kendinde misin arkadaşım? Merterde yer varmış bilmemne süt bile 20 lira olmuş yazdiğin şeye bak
Buyuk bedenler icinde var mı , annem birsey bulamiyor pazarda falan
Brnim istediğim şey gayet standart ve diğer ülkelerin sahip olduğu şeyler. Türkiyede bunun büyük bir istek olarak algılanması bile tamamen sizin koyunluğunuz. Ekonomiden kurdan birhaber akpKoyunu
BeyinsizsinYazık
Bu yıl hiç yeni kiyafet almadim. Evde bile giyilemeyecek rüküşlükteki kiyafetler çok pahali.
Artık her şey lüks , normal bir şey kalmadı
Ne yazık ki öyle oldu pahalanan şey sadece kıyafetler değil ki
güzel giyinmek için zaradan alışveriş yapmak zorunda değilsin ama kaliteli giyinmek için zaradan alışveriş yapabilirsin.
Beğensem pazardan da alırım
Beğendiğim şey pek olmuyor
Zara lüks bir marka bile değil Türkiyede öyle sanılıyor sadece. Aksine uygun fiyata herkesin şık giyinebilmesi için çıkmış bir İspanyol markası
Yani marka takıntım olsa zara giymem zaten
Artık lcw defacto dahi lüks oldu güzel giyinmeyi geçeli çok oldu
Defacto'yu beğeniyorum mesela
Ya beğenmesine beğenilir ama hiç bir kalitesi yok fiyatlar aşırı uçuk bence
Doğru
Lc Waikiki nin çoğu ürünü Zara'dan daha kaliteli. Fiyatlar neredeyse aynı evet ama Zara'ya kaliteli diyenin de cidden kumaş, dikiş bilgisi yoktur. Hm desen neyse.
Lc waikikiyi övüp zarayı boklayanın bırak kumaşı hiçbir şeye dair bilgisi olduğunu sanmıyorum
Ben mvmedim daha kaliteli dedim. Bir halt bilmeyen asıl sensin ben bu işin içinde büyüdüm. Kumaş bilgin yok gelmiş dikiş falan diyorsun vizyonsuzun tekisin. Zara dediğin marka zaten high end ürünlerin muadilini yapan ucuz bir firma. Türkiye'de pahalı çünkü türkiye enflasyonla savaşıyor. Hem cahilsin hem her halta bilinçsizce atlıyorsun. O kadar eziksin ki girdiğin marka takıntısında bile almak istediğin şey yurtdışının en ucuz şeyi. Türk mali değil replika ürünlerin dikişleri kötü. Zaten o küçümsediğin markaların çoğu pamuğu buralardan alıp ucuz olsun diye çinde imal ettiriyor. Kumaş bilmez, ekonomi bilmez, zara burada neden pahalı diye ağlar ama o kadar aşağılık kompleksi var ki lcw küçümser. Sanki togg demişiz lcw için. Lcw giyimde dünyada 27. Sırada olan bi mağaza her şeyden önce. :d senin de bilgi dağarcığın ardın kadar geniş olsaydı sanardın ama fikir kapasiten bu kadarına yetiyor :d
Yazlık elbiseler 250 300 en kötüleri.. en kötü tişort vs 100 adam akıllo bluzlerden bahsetmiyorm
Bugün sephore dan parfüm aldım 1500 lira. Sonra çıkıp büyüyoruz diyorlar.
Ve hatta %27 zam gelecekmiş yine
YuhhhYok artik
Eskiler gibi yamayıp yamayıp giyicez yok öyle yeni almak🤷🏻♀️
Yurt dışında zara h&m mango gibi yerler standart. burada gerçekten maalesef lüks olarak adlandırılıyor. Eskiden giyerdim şimdi asla. Çocuklarıma bi kaç bisey almak istedim dün ama aşırı pahali hevesim kursağımda kalıyor
Pazardan alin ihrac fazlasi seyler uyguna marka urun cogu
Bize yakın değil genelde o tarz pazarlar
Hicbi sey alamiyoruz artik cidden yildimmm
Evet her şey lüks artık.
Ülkem adına üzülüyorum.
Ben artık giyinmeye karar verdim donsuz gezicem
Giyinmemeye
bit pazarından giyiniyorum saygılar
Gelirini artırmanin yolunu bulmaya çalış.
Dünya zenginlere özel oldu
Ee hep öyleydi
Emin misin knk? Bundan önceki yıllarda kraliyet ve Osmanlı’da padişahlık varken halk zengin değildi.
O zamanlar daha çok fakirlik vardı ve padişah ve kral zengindi. Halk değil..
Diğerlerinin olmadı dengede yapmaz bence
Sandalye ve saray? Ben öyle bir şey demedim.
Kast sisteminin olduğu yerde dengeden mi bahsediyorsun? Rönesans reform öncesi denge mi vardi ne anlatıyorsun kanka
Ekonomi sağ olsun :)
Evet bir sutyen 300 TL en ucuzu
Maalesef öyle
Evet
aynn çok pahalı
Evet pahalı
kesinlikle
Yani evet
maalesef.. 2 yıldır 2. elcilerden geciniyorum
Memlekette 2002'den beri hayatta kalmak lüks ^^
sende lüks mağazalara gitme
Zara normal bir mağaza bence …
Türk mağazalar kendini ilerletemiyor. Ondan kalitesiz.
Doğru
Marka giyinmedigin her halinden belli. Türkiye ürününü yurt disinda uretiyorsa ucuz ülkelerde uretiyorsa bu kalitesini mi düşürür çok saçma. Kullandığım apple ürünlerinin hepsi çinde üretilmiş ona bakarsan kalitesi mi düşüyor? Benim ailem yurt disinda yaşıyor bir çok markayi deneyimledim o yüzden boş konusma. Marka onun adı değildir kalitesidir hitap ettigi kesimdir. Sen gider defactodan alırsın ben tommyden alırım sen 6 ay giyersin hen 6 sene giyerim.
Kime yazdın?
Zıpzip
Ha. Haklısın aslında.. ama ben tartışmaya giremem tövbeliyim.
Ama şuna daha çok hak veriyorum. İnsanların bir ayakkabıya 5 bin veya 10 bin vermesi komiğime gidiyor. Dediğin gibi kalitesi önemli gerçekten :) aldığım dior çantayı 10 yıl takarım modeli de eskimeyen şeyler yıllardır bu mağazalarda tek tük modeller var değiştiriyorlar sadece anlatamıyorum ama..
10 bin vermemesi* yanlış oldu.. şahsen saçma ayakkabılara az verip çok yer kaplamasını tercih de etmiyorum.
Ya saçma şeyler söylüyorlar çinde üretilen adidas böylemiş falan ne alaka ya. Bunu bir iktisatçıya söyle güler adama işçi gücünun yüksek olup ucretlendirmesi dolar bazında olduğu zaman firmalar ucuz işcilik ile üretmek ister. Cinde mesela işçilik çok ucuz o yuzden bir çok üretim orada oluyor ve ayni hammade ile kalite ile ilgili bir konu bile yok
Ayakkabıya verilecek maks miktar 300 eurodur üstü lükse ve moda markasina giriyor o yüzden gerek yok. Tabi ülkemizde bunlar pahalı geliyor gidip lacost almak yerine prada alirsan saçma olur bence. Adidas puma nike bu üçlünün üst segmentleri iyidir
Konu kalite değil Türk markası dediğin doğru dürüst ürün çıkaran ne kadar marka varsa en az zara kadar pahalı. Kaldı ki zara zaten lüks bir marka değil fiyatları kur farkıyla ilgili allahın dağlısı
Bana mi dedin?
@Sensualizm senin yazdiklarini okumadim yorumu yapan kanka yazdım
sevicem sansürünü de
@Sensualizm marka giyiniyorum merak etme çalıştığım şirkette marka üstelik onuda biliyorum. firmalar ülkelere göre kalite gönderir. elektronik vs olsun 1. kalite ürünler avrupa gibi ülkelere gider. sen bile kayısını ihraç ederken en iyilerini secip yolluyorsun yerli halka ise sıradan olanı. kendini bir şey sanp burada hava civa atma. ben sektörlerde çalıştım. kimse 6 sene tommy giymez. kendini dolu sanıp boş teneke olma
@Sensualizm artık herkes her şey birşeyden kısıyor ilk üretildikleri gibi olmuyor. herkes paranın peşinde eskiden 1. kalite hammadde kullanıuyorsa şimdi hangisi ucuz ise onu kullanıyor. e tabi sizde markası var nasılsa diye alıyorsunuz üretimde ne aşamalardan geçtiğinden haberiniz olmadan. :D
Firmalar ülkelere kaliteli gönderir evet bu doğru ve biz bir çok şeyi dışardan alıyoruz? Sonuç olarak kaliteli ürün kullanıyoruz. İhracat ile ithalat birbirinden farklı şeyler. Mesele kendimi bir şey sanıp sanmamam değil ve böyle bir iddiam bile olmadı dediklerim seni komplekse sokmus anlaşılan. d O 6 seneyi ürünün sağlamlığına örnek verdim keşke bir daha okusaydin…
Ama genel olarak hammadde kalitesi olarak haklısın cunku planli eskitme sistemi var neyse onu bunu boş verin. Guzel şeyler giyin hsdjjdf
Hepiniz de haklısınız gencolar
Benim doğrularım sana boş geliyorsa muhattap olma birader çok zor degil yani. Bilmedigim konu hakkında konuşmam
Okeyy
?
Diger seye yazacaktım yanlış oldu sorry
Susmuyor boş ver hödükZaten
Online buna bi tik cozum oluyo uygun fiyatlar var
Yoo?
Geldi vallaha
Lüks zateeen
Bence hayir ya
Of hiç sorma ya 🥺
Ne yazık ki öyle
Evet luks