+1 yılAynı durumdayız , ev bizim olmasına rağmen kredi kartı sadece aylık 6k geliyor min. Faturalar hariç , ev kira olsa en az 5k da o 11k sadece ana masraflar. 2k da kışın faturalar gelecek 15k yetmeyecek asgari ücret 4750 :)
14 Yorumla
Soran+1 yılönümüzdeki kış farkkı fiyatlanabilir her şey. malum artık dünyada çok sorun çıktı ortaya
- +1 yıl
Daha bu iyi günler , iyi ki 2 sene önce almışım evi. 400k ya aldım evi şu an 1.5m ediyor
Soran+1 yılkeşke ben de alsaydım 😂
- +1 yıl
Valla ya keşke bi de araba alsaydım diyorum ilave 😂
En İyi Cevaplar
+1 yılBiz beş kişiyiz annem babam eşim oğlum kirada yaşıyoruz pek ev denilmez sahsen ucuz diye burdayız. Eşim asgeri ücret babamsa serbest meslek sadece temel ihtiyaclar karşılanıyor gerisi yok zaten gezmekmiş dışardan yemekmiş yok hiçbiri maalesef önceki yıllsrda vardı tatıl vs bu son 3 yılda felan gitti her şey . Ama ekonomi çok iyi ya türkiyemiz yükselişte 😂😂
14 Yorumla
Soran+1 yılbizde de öyle. gez toz tatil filan sıfır. onlarn işin içinde olsa zaten 20 bin bile yetmez
- +1 yıl
Valla hesap yapıyoruz bi markete cık bi peynir yumurta ekmek al fiştr 200 yazıyor
Soran+1 yıl100 liranı altında çıklmypr ki marketten. birkaç bir şey alsan da öyle. bir de uzmanlar youtunbeda filan daha artar filan diyorlar
- +1 yıl
Artcak zaten temmuzda zammıne beklenıyor ya ondan
+1 yılMerhabalar. Alan açısından çok sıkıntınız yoksa, online alışverişe ve stok yöntemine birazcık evrilebilirsiniz sanki, online alışverişlerde sık sık toplu kampanyalar oluyor. Bu sayede birazcık gideriniz azalabilir.
11 Yorumla
Soran+1 yılçok teşekkür ederi im fikir için 🙏🙂
Gizli Üye(36-45)+1 yılTek kişiyim, kira vermiyorum, 8 ile 12 bin arası değişiyor gelir, idare ediyorum ama tasarruflu yaşıyorum, arabayla yakın yerlere gitmeme rağmen ayda 1 kağıt benzine gidiyor sadece
26 Yorumla
Soran+1 yılbin kağıt mı
Cevap sahibi+1 yılAynen ve gittiğim yerler çok yakın, eve 5-10km mesafeler yani, 2 ayda bir kız arkadaşım geliyo ukraynadan o zaman çok harcıyorum işte, savaş çıkınca 2,5 ay bende kaldı 30bin harcadım, marmarise yazlığa götürdüm tatile falan
Soran+1 yılsavaştan tatile güzelmiş. tatil filan işin içindeyse 50 bin alsan yine yetmez.
Cevap sahibi+1 yılİşte yazlık olduğu için otele para vermedim, yoksa çok daha fazla giderdi, sadece yola 3bine yakın verdim, uçak, havaşlar falan , ulaşımda çok pahalandı
Soran+1 yıltatil zaten onu geç. onu hayal bile etmiyorm 😂 antalyaya dolan ruslar ukraynalılar yüzünden fiyatlarn arttığnı çok duyuyorum. o yüzden tatil lükse kaçyor
Cevap sahibi+1 yılOnlar ev fiyatlarını ve kiraları yükseltiyorlar, otellerin pahalanmasındaki ana sebep dolar kuru
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
26Cevap
Para & Ekonomi konusunda 755 cevap paylaştı. İnsanlar sadece geçiniyor işte. hayatı yaşamıyorlar ki.
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKıt kanaat ayı fifti fifti cikarabilmissek seviniyoruz ki bu genelde mümkün olmuyo eksiye düşüyoruz surekli. Kiyafet alışverişi yapmayalı aylar oldu. Yapmıyoruz yapamıyoruz. Gıda cok pahali bu durumda biraz iyi beslenmek bile lüks oldu.. haftada birkac gun tavuk yeme lüksümüz vardi onuda aldilar elimizden. Tavuk şu an en az kirmizi et kadar lüks çünkü. Bizi degil de yavrulamizi bu hallere düşürenden Allah hesabını sorsun.
12 Yorumla
Soran+1 yılmaalesef uzmanlar daha kötü günlerden bahsediyor. gıda kıtlığı yok bilmem ne
Cevap sahibi+1 yılAnnemlerin zamaninda en azindan bulgur pirinc soğan patates un vs alinabiliyormus en fakirin evinde bile bunlar bulunurmus. Şimdi alınmıyor siviyag seker un cay gibi temel gıdaları bile alamayacak durumdayiz. Bilmiyorum nereye gidecek sonumuz
Gizli Üye(30-35)+1 yılYurtdisindan geldim günlük 1000₺ yetmiyor arkadaşlarımla geziyoruz kafeye gidiyoruz kimsede para yok inanın millet evden çıkmaya korkuyor. Çok kötü ekonomi. kiralar yüksek bizim burada eski mahallelerde ucuz vardır.
14 Yorumla
Soran+1 yılgezip tozunca günlük 1000 anca yeter
Cevap sahibi+1 yıl35-40₺ aşağı kahve yok benim içtiğim kahve 75₺ birseyler de yiyiyoruz arabanın yakitida oluyor. gitsin önemli değil ama orada yaşayanların canı yokmu. Kızların çoğu evinde oturuyor
Soran+1 yılee yani maalesef öyle. ben de eskiden tiyatrosunanşusuna busuna giderdim son 4 senedşr yok hiçbiri. son 4 senedir şehir dışına bile çıkmadım. ama biz yine iyiyiz daha düşük gelirli insanlar çok
Cevap sahibi+1 yılBen eşimle italyaya kahvaltıya gittim kaç defa almanyadan hızlı trenle. asyada birkaç ülkeye tatile gittik Amerikaya iki defa gittim avrupada gezmedigim ülke kalmadı arabam turkiyede 3.5 milyon TL. mercedes E400. yazik çok yazık yonetilmiyor ülke öyle bakıyorlar sadece
+1 yıl6 bin üzeri sadece kredim var. Bununla birlikte kredi kartları vs. de girince tek başıma giderim 10 bin üzerinde. İstanbul ' da hayat çoooook zor..
12 Yorumla
Soran+1 yılİstanbul gerçekten zor. acaba diğer şehirler nasıl
- +1 yıl
Diğer şehirlerde de durum pek farklı değil. Genel itibarıyla geçim sıkıntısı çekiliyor fakat İstanbul ' da daha ağır..
Gizli Üye(30-35)+1 yılTek yaşıyorum İstanbul’da, aylık 15-18 arası değişiyor gelirim ama kira zaten yarısını götürüyor maaşın. Yiyip içiyorum ufak tefek tek basıma arada bi restoranda yemek yiyebiliyorum ama o da acıtıyo insanı.. öylesine yasıyoruz..
15 Yorumla
Soran+1 yılçoğumuz aynı durumdayz
Cevap sahibi+1 yılBilg muh
- +1 yıl
Şuradaki yorumumu
Soruyu karıştırdım
Kusura bakma
İstanbul'a yerleştim ve kendimi aşırı yalnız hissediyorum. Nasıl çevre yapabilirim :/? ↗
+1 yılBen iyi bir maas aliyorum ve gercekten gecen sene ki standardimin altinda yasiyorum bu sene
23 Yorumla
Soran+1 yılbizde de öyle
- +1 yıl
Cidden para yetismiyor. Ay sonuna para biriktirmek hayal
Soran+1 yılben inanırım. yukarda biri 30 40 bin alıyorm yetmiyor diyor ona da inanırım. çünkü ben 7 bin derkem mesela sadece temel ihtiyaçlar için bu kadar. gezmek tozmak tatile gitmek arabamız yok okuyanmz yok.. çoluk çpcuk yok. yani en az giderler bu
+1 yılİstanbul diyince korku basıyor Allah korusun ya nasıl yaşanır bende bilmiyorum
12 Yorumla
Soran+1 yılnerde yaşıyorsun
- +1 yıl
Isparta
+1 yılZorr oturdum yerde kiranın kendisi 7 bin lira zaten shsjsh
12 Yorumla
Soran+1 yılama onu ödeyebilmne de güzel :d
- +1 yıl
Kira da değiliz insaatteyken almışlar bizimkiler taa 7 8 sne önce
Para & Ekonomi konusunda 681 cevap paylaştı. biz 1.6 k kira veriyoruz İçerenköy de bedava ya valla evde 3 kisi calısıyor 1 kişi kumar
19 Yorumla
Soran+1 yıloralarda o kadar ucuz evi nasıl buldun bravo valla 🙂
Soran+1 yılev sahibi çıkarmaya çalşmamasına şaşırdm
Soran+1 yıliyi bakalım, şanslısın 🙂
- +1 yıl
İçerenköyun neresi aşağı yukarı bende İçerenköydeyim😂😂
- +1 yıl
iyimis
Tek kisiysen yetiyorda başka şeyler araya girince yetmiyor cidden onu bunu alıyım diyemiyorsun
12 Yorumla
Soran+1 yılvalla ben kiyafet bile almyorm. alsak 10 bin rahat.
+1 yılNefes almıyorlar
Düzgün beslenmiyorlar
Gezip tozmuyorlar121 Yorumla
Soran+1 yılgezip tozmak bizde de yok
- +1 yıl
Sen nerdesin
- +1 yıl
Ama bak kendi ilçesinde bile yiyip içme olmuyor
- +1 yıl
Sen gider restaurantta yersin
Insnalarin bu imkânı kalmadi - +1 yıl
Belki ayda 1 ya da hic
Soran+1 yılKartaldayım. Sen
- +1 yıl
Ben buraya nerede yaşadığı mı yazamiyom
Anca özelden soylerim
- +1 yıl
Kartal da pahalı be
Ama İstanbul geneline göre ucuzdur bence
Soran+1 yılistanbulun her yeri aynı artık.
- +1 yıl
Anaa
Kartalla kadıköy esitlendi mi
Sanmıyorum lo - +1 yıl
Basaksehirle aynı mı kartal?
Soran+1 yılyani sen tam olarak neyş soruyorsun evi fiyatlarını mı? kiraları mı? onlar kartalda 10 bine oturduğun eve kadıköyde 20 bin belki daha fazla verirsn. o şekilde fark var ama gıdadır dşğer masraflardır her yer aynı sonuçta
- +1 yıl
Kiralardan filan diyordum
Önce den de market fiyatları çok farklı mıydı ? - +1 yıl
Veyahut restorant fiyatları saymiyom zaten
Soran+1 yılvalla şöyle söyliim. İstanbulun anadolu yakasındaym. genelde durum şu. Her semtin belli yerleri pahalıdır belli yerleir ucuz. ev içinnde geçerli market için de. şu an atıyorum ben oturduğum bölgede aldığım daha doğrusu bulduğum meyveyle beykozda manavda satıkan meyve aynı şey değil. ürünlerin kalite farkı var. dolayısyla diyat farkı da var. ya da ilçeden ilçeye semtten semte mahakkeden mahakkeye ve marketten markete değişen fiyatlar var tabiki. sen snaırım İstanbul'da değilsin
Soran+1 yılsenin yazdğnı mı sileyim
- +1 yıl
Market fiyatları için keşfettiğinde
BİM filan çok farketmiyor - +1 yıl
Yaşadığım yeri gösteren yorumu
Soran+1 yılgeçen bir pideye 80 lira verdik. tabii gerçekten kaliteli bir şeydi ama kaç kere ayda pide yiyecem yemem yani😂
Soran+1 yıltamamdır
- +1 yıl
Sen baya kazık yemissin be😀
Gerçi normal etli pide en az 40 50 dir
Oyu sivazlamislar
Ben ekmek aldım bugün 2 tane
8 liram gitti icim cız etti
Sen gene çok iyisin
+1 yılValla çok kötü ben izmirdeyim. 4K kira fatura aidat derlen 5 zaten 6.250 maaş. Yemek kartı filan idare ediyorum. Hiç dışarı çıkıp bir şey yapmaya para yok. Öyle aktivite gezme veya alışveriş sıfır.
33 Yorumla
Soran+1 yılo aktiviteler yok zaten bizde de
- +1 yıl
Zaten kimsede yok. Benim çevremde arkadaşlarım ya işsiz ya da yeni mezun çalışıyor. Hepsi ya ailesiyle yaşıyor ya da tek yaşıyor. Tek olayları telefon almak ya da spora gitmek. Başka aktivite yok.
- +1 yıl
Güzel izmirimin birde kiralari uygun olsa tadindan yenmez
Gizli Üye(25-29)+1 yıl7 mi biz 4 kişi çalışıyorz hepimiz en az maaş alan 6 asla geçinemiyoruz buzdolabı boş yani İstanbul'da böyle
11 Yorumla
Soran+1 yılkira ödüyorsanız zaten hiçbir şekilde yetmez herhalde
Artık sokak aralarında 2. el kıyafet satılıyor eskiden çöpe atılan giysiler şimdi kapış kapış gidiyor hayeldi gerçek oldu
10 YorumlaBir seker bir çay aliosun 100tl
Misafirliğe mi gitsen onlar mı gelse düşündürücü21 YorumlaEv kirası olmadığı için geçinebiliyoruz. Allah tüm kiracılara yardım etsin. Başka bişey diyemiyorum..
10 Yorumlaİş arabam dahil bize 30-35 bin arası gidiyor İstanbul’da yaşamadığım halde
12 Yorumla
Soran+1 yılinanırım. birazcık daha üst kalitede yaşanıyorsa gider bu para
+1 yıl🥹🥹 yeni evleneceğim kiralar çok pahalı nasıl gecineceğiz kaygısındayım..
15 Yorumla
Soran+1 yılbu devirde ben şahsen evlenmemeyi seçtim
- +1 yıl
Ortalama gelirimiz 10 bin olacak ama bunun 6 milyarı kira elektrik doğalgaz nasıl olcak bilmiyorum çok kaygılıyız korkuyoruz😞bir gelinlik 10 bin
- +1 yıl
Ama artık zamanı geldiğinde olması gerekiyor biz uzun süredir sevgiliyiz artık ya ileri adım atılmalı ve bu saydıklarım sevgimize engel değil Allahın izniyle inşallah yardımcımız olur öyle düşünme sende :(
- +1 yıl
Allah yuva kurana yardım eder
- +1 yıl
Amin inşallah
+1 yılAylık 30 - 40 bin arası kazanıyorum tek yaşıyorum ay sonu zor geliyor
17 Yorumla- +1 yıl
Ya bi s*ktir git
Soran+1 yılnerde yaşadğna göre değişir her şey. belki çok yüksek kiradır şudur budur o zaman yetmeye bilir
- +1 yıl
10k kira
8k araç kredi
5k temizlikçi
2k faturalar
Ee yemesi içmesi gezmesi kıyafeti derken anca
Soran+1 yılben şaşırmam. biz böyle aktiviteden arabadan vs yoksun olarak yazdm ben 7 bin rakamını. çoluk çocuk ya da kira da yok ve o yüzden aslnda giderimz bu şekilde düşük bence
- +1 yıl
Evet hayat pahalı maalesef ama bence mutlu olabilmeyi bilmek lazım yoksa 100 bin de kazanıp geçinenezsin mutlu olamazsın kocalarınızın gönlünü hoş edin moralini yüksek tutun ki adam işinde başarılı olsun daha çok kazansın
- +1 yıl
Ne alakası anasini satayım ya ekonomi ile kocanin ne alakasi var
- +1 yıl
Bunca ekonomik sıkıntı arasında evde dır dır varsa vay o adamın haline durumu
İstanbul'da geçinmek güzel hiç bir şey alamiyorsan sorun yok😄😄
10 YorumlaGeçinemiyoruz ki, sadece karnımızı doyuruyoruz başka yaptığımız bişey yok zaten hayat sartları bir çoğumuzu kötü yön de etkiliyor işte.
10 YorumlaEv araba var çok şükür aylık 90k kazanıyoz
13 Yorumla
Soran+1 yılbereket versin. bu devirde para önemli
+1 yıl15 civari gelirim var kendime zor yetiyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılöyle maalesef
+1 yılHarbi zor ama alıştık 😟🤷♂️
10 Yorumla
+1 yılBorç harç içinde...
12 Yorumla
Soran+1 yılatlatırsınız umarım borç işi çok zor
- +1 yıl
Borç yiğidin kamçısıdır. Teşekkür ederim :)
+1 yılburada istedigim gibi yasiyorum valla
14 Yorumla
Soran+1 yılameirkanın enflasyonu yüzde 8.6 açıklandı. nasıl yansıyor hayatınıza?
- +1 yıl
Valla hersey ayni fiyatlar ayni cok fazla zam gelmez burada insanlar direk sokaga cikar ben memnunun yani
Soran+1 yılşanslısın. umarım öyle de kalırısn ne diyeyim. :)
- +1 yıl
Eyw
Para & Ekonomi konusunda 364 cevap paylaştı. Geçinilmiyor millet Boğaz’ından kısıyor hep
10 YorumlaAyda eve toplamda ne kadar para giriyor
00 Yorumla
+1 yılKolay değil ama bir yol bulunuyor
10 YorumlaAynıyız işte
10 YorumlaHayat zorya ülkeyi mahvettiler
10 Yorumla
+1 yıl7 de yetmez
12 Yorumla
Soran+1 yılucu ucuna
- +1 yıl
Ne iş yapıyorsunuz
7000 tl kira yok hala sikayet ediyorsun
02 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yani ya. aile evi sonuçta bir tane. 7 bin sadece geçinmeye yetiyor.
- Para & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılGeçinemiyorlar
00 Yorumla
+1 yılAllah yardım ediyor ondan
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlen awk
015 Yorumla
Soran+1 yılevlenmekten vazgeçmiş biriyim
Cevap sahibi+1 yılO zaman çalış
Soran+1 yılya ben çözüm aramak için sormadım ki bacım 🙂🙂 akıl verme çabası neden
Cevap sahibi+1 yılAga şikayet ediyon
Soran+1 yılbacım nerde şikayet ettim. şikayetimi de kendime ederim. kendim düşünürüm. kimseye şikayet etmedim. dertleşmek amaç. diğer insanları merak ettiğim için sordğmu vurguladm
Cevap sahibi+1 yılNiye bacım diyip duruyosun şu radyo tv mezunu kadın mısın yine
Soran+1 yılhayır değilim de rahatsız olacak bir şey yok. yazı alışkanlığı
Cevap sahibi+1 yılAnladım ama dikkat et bir gün bunu çok modern bi avukata falan dersin Haa der
Soran+1 yılalla alla bacım kelimesnin bu kadar sorun olabileceği aklıma bile gelmezdi 🙂 ama sağolsın uyarın için
Cevap sahibi+1 yılBen avukat değilim☺️Düzgün konuş. Bu kız bana diyebilir ama ben o kelimeyi kullansam kesin modern birine denk gelir ve beni garipsemedi o yüzden söyledim swkjwhw
Cevap sahibi+1 yılAbim ne seni delirtti bu kadar
Cevap sahibi+1 yılMal Mısın ya ben avukat değilim hukuk okumuyorum
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne