Sürekli üretim yapmamız gerektiğini vurgulayan açıklamalar duyuyorum ama yahu biz zaten üretmiyor muyuz? Bir sürü çiftçimiz çobanımız tarımla hayvancılıkla uğraşmıyor mu? Anlamadığım şey tam olarak ne eksik neyi yanlış yapıyoruzda belimizi doğrultamıyoruz? Yeterince ihraç edemiyor muyuz nedir?
Tarım maliyetli. Sadece bu dönem değil 1960 lardan beri yanlış tarım politikası uygulanıyor bütün ata tohumlarımızi kaybettik her seyin genetiğiyle oynandı hatta bir donem bir yangin çıkmıs tohum bankalari yanmış. Yurt dısından almanyadan israilden araştırmacılad geldi Antalyada eski yaşlı asırlık ağaçları kestiler inceleme yapacağiz diye bir agacın yaş haklasına bakılara kaç yılda bir kuraklık olduğu iklimin ne denli değiştiği hesaplanabilir sonra o cevredeki bitkilere zarar veren bocekler tespit edildi Tarim ilaclarini onlardan alıyoruz.Çekirdege bir sueu farkli hastalik geni enjekte edip ureticiye oyle veriliyor yapilan her tarim ilaci 1 fayda ederse 10 hastalık getiriyor boyle tarım mi yapılir artan maliyetleri geçtim. Ulkenin birinden hediye sus bitkileri geldi parklara bahcelere dikilsin diye o gelen bitkilerde yasayan bazi bocekler artik dogal olarak susuz ilacsiz olan keçi boynozunu zeytini yok ediyor avakadoda bir bocek var ne yaparsan yap ölmuyor daha bir suru sey yaz yaz bitmez
Neyi üretiyoruz şeker kardeşim senin giydiğin dona kadar yediğin ekmeğe kadar muhtaç ettiler birazz araştır tatlı kardeşim internet çağındayız bak bakalımneleri ihraç ediyoruz neler ithal ediliyor bak