Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bu gece yeni kararlar alınacağını duyurmasının ardından Dolar/TL düşüşe geçti. 17,52 zirvesini gören dolar/TL kuru ani bir düşüşle 16,97' e kadar geriledi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıklayacağı kararlar sizi de heyecanlandırdı mı?
Bakanın suratına bakınca nasıl biri oldugunu düşünüyorsun? 20. yildir ülkeyi parsel parsel somurduler CANISILAR verilen ihaleler ile devlet borclandieildi. Üretim bitti çiftçi bitti hayvancılık bitti tarım ülkesi olan bir ülke de buğdayı ithal ettik şekeri ithal ettik herşeyi ithal eder olduk. Sonuç Türk lirası dibe vurdu bitti deger kaybetti durdu. bulgaristana giderdim eskiden Türk lirası ile gayet güzel yaşardım şimdi tam tersi oldu.. savasilmadan kaybedilen ülke olarak tarihe geçeceğiz yakında baş tollerdeki oyuncular belli.
Bir ara heyecandan bayılacaktım. Gözlerimdeki ışıltı ile akşam mahalleyi aydınlattım. İnsanlar şaşırdı ne oluyor sana böyle dediler. Bir şey demedim ve sadece açıklamayı gösterdim onlara.. :)
Sen bizimle dalgamı geçiyorsun ekonomimi var ki modelinden bahsediyon... ani düşüşmüş lu hale bak dolar 17 lira ve buna düştü diye sevinen kafalar var.
Off ne düştü ama dolar, soran da çomar çıktı. Ne anlatsak boş akıl yok ki idrak etsinler. Baba parasıyla geçinen zorluktan ne anlar. Her zaman derim hükümet yanlıları ya zengindir ya cahil bu hiç değişmez.
Üretimi artırmadan efelenip faizi düşürürsen alacağın önlemler ya 1 saat etki eder ya da 6 ay. Kur 6 ay önceki zirveye yine çıktı ve önlem alamıyosun. Neden? Çünkü bilimi reddettin kabadayılık yaptın. Çünkü sen bir ekonomistsin
Doların bu gerilemesi koşmadan önceki gerilmesi olmasın sonucta hazine veya cb bu aralar ne müjde verse dolar mesir macunu kazanına düşmüş gibi fırlıyor herseye zamlar geliyor o yüzden bu mujdeden de korkuyorum ne yalan söyleyeyim
Valla biz ayrık ayrık yurumeye baslayali cok oldu. 1 TL lik düşüş hicbise ifade etmiyor. Ayrica insallah müjde tarzı bir aciklama gelmez. Zira daha içimizdeki cikmadi
Son çırpınışları. Herif, avanesi, sülalesi ve şürekası ile yüce divanda vatana ihanetten yargılanacak ve ağırlaştırılmış ömür boyu hapse çarptırılacak.
@NickSevmeyenlerden1 korkma söyle bu halk paraya okadar çok bağlıki özellikle 20% bir kesim var para için herşeyi yapar ekonomi düzelsin bak nasıl Kazanıyor Reis muhalefetin tek kozu ekonomi
Sen 10 milyona yaklaşmış hepsi bizim en niteliksiz vatandaşımızdan da niteliksiz olan Suriyeli, Afgan, Pakistanlı herifler buradayken bu ülkedeki ekonominin, işsizliğin düzeleceğine mi inanıyorsun?
O %20 değil %50’lik kesim. Akpye oy veren %50. Makarnaya kömüre beyaz eşyaya sattıkları oy akp iktidarı ele geçirdikçe seviye iyice düştü 250 gramlık paket çaylara düştü. Ama olsun onları havada kapmak için de izdiham ederler. Bedava bok bulsa alacak bir kesim var çünkü.
Şimdi sizden de kurtulmaya çalışıyor. Size her seçimde para koklatmak zor geldi. Kendisi Afgansitandan Suriyeden Pakistandan adam getirip vatandaşlık veriyor. Yakında sizin de bir hükmünüz kalmayacak.
@NickSevmeyenlerden1 Ak parti Mhpnin birlikte oyu zaten 40% 20% olduğunu düşünüyorsanız anca kendinizi kandırıyorsunuz ciddiyetci olun Ak parti göç meselesini zaten çözecez diyor suriye operasyonu var yakınlarda dediğim gibi bu ekonomi düzelsin Reis'i hiçkimse deviremez
@NickSevmeyenlerden1 ak parti şu anda seçime gitsin 40% ın altında oy almaz söyle arkadaşa bu sorusunu silmesin 1 yıl sonra görüşürüz :) ben buradayım. Ben Türk devlet aklına güveniyorum
Türkiye Türk devlet aklıyla yönetilmiyor. Başka akıllarla yönetiliyor. Öyle olmasaydı Çözüm Süreci, Fetö ile kanka olunup Ergenekon Balyoz Kozmikoda olayları olmaz ordu tasfiye edilip Fetö Darbesine ortam hazırlanmaz ve 2013 yılında Avrupa ile tek taraflı Geri Kabul Anlaşması imzalanıp Avrupaya giden Suriyeli, Pakistanlı, Afganlat Türkiyeye iade edileceğini bu devlet kabul etmezdi. Git araştır bak bakalım yalan mı değil mi?
@NickSevmeyenlerden1 yönetilmeseydi güneyimizde bir tirtirstan çoktan kurulurdu ordu bukadar güçlü bir hale gelmezdi smo 100 bin asker oluşmazdı... Türk devlet aklına karışma
Ulan Tıtıristan dediğin yeri kurmak için BOP başlatıldı. Suriye karıştırıldı sonra da biz suriyeden suriyelileri ülkeye aldık oralar boşaltıldı. Oraya Amerika ve pkk yerleşti inek.
@Bir_Müslüman_Türk amerikayı oradan yarrrrrrak atabilirsin. Dahası bizim akdeniz kıyı şeridimiz de tehlike. Ne tamam Amerika Avrupa falan Yunanistanı habire silahlandırıyor zannediyosun?
@NickSevmeyenlerden1 amerikanın çöküşü başladı son çırpınışları nasılki ukraynayı rusa yem etti sonra ukraynaya toprak verin savaş dursun dedi aynısı yunanın başına gelecek savaş olunca Görürsün Tsknın teknolojisini ve gücünü sahada
@Bir_Müslüman_Türk Amerika'nın Ukrayna Rusya savaşını çıkartma sebebi silah satmak. Onlar kolay kolay batmaz yok olmaz. Kanını emeceği koskoca bir Türkiye ve gerrrrrii zekalı müslümanlar var.
Kur korumali aciklandiginda ayni zamanda 20 milyar dolar satildigi soyleniyor. Ama simdi devletin kasasinda bu kadar para yokmus 1 tl daha ceker 15 in altina dusmez
@Deliyimbendeliyim valla son seçimlerde koyan muhalefet oldu. Şu an da münasip yerine koyacak olanlar Akpnin aldığı Afgan, Pakistanlı, Suriyeliler olacak. Karı mahalle yanarken saçını taramakla meşgul.
Şaka mısın sen ya? Mazot 28 lira olmuş haberin var mı 28!!! Bu kadar erzak ürün trakyaya ışınlanarak gitmiyor. Efendinin euro kuru üzerinden ayarladığı köprüden yoldan geçerek gidiyor.
Bu devirde bunları övecek insan ya onlar sayesinde parakazanıyordur ya da hafiften bunama başlamıştır
@Deliyimbendeliyim ulan sen sığır mısın? Türkiye petrol ürünlerini en fazla Ortadoğudan alıyor. Doğalgazı da Rusya’dan alıyor. 1 dolar 18 liraya dayandı. Sen bu kurda nasıl doğalgaz, petrol ürünü alacaksın beyinsiz. Ukrayna’da savaş varken koskoca gemiyle ayçiçeği yağı satan Ukrayna doğalgaz mı satamayacak? Bizim hazinemiz bomboş tıngır mıngır diyemiyor da Ukrayna’da savaş var diyor. Gerü
Hiç heycanlanmadım ben bu akp hükümetindende hiçbir şey beklemiyorum hiçbirşeyide düzeltemezler. Sistemin değişmesi lazım artık ve akp partininde tarihin tozlu raflarına kalkması lazım artık yeter ya milleti ne hale getirdiler perişanız perişan ...
@NickSevmeyenlerden1 Kes sesini surtuk seni. Daha konusmayi bilmiyorsun sirf kinindenn boyle konusyorsun. Ama beliki terbiye almamsii. Adam akili tartismayi bile bilmiyorsun