Sosyal medyada herkes görmüştür, bizim ülkedeki bir ürünle diğer ülkelerdeki ürünlerin fiyatları karşılıklı olarak kıyaslanırdı. şu an o kıyası yapmak bile lüks oldu!
Resmî biraz inceleyin 😞 birazcık akli olan biri Turkiyenin artık bittiğini anlar! Sizin bu konu hakkında yorumunuz nedir?
Türkiye'yi alım gücü olarak başka ülkelerle kıyaslar mısın?
Yazıda doğru temas edilmiş ama aynı cins şeylerin fiyatı karşılaştırılır, farklı ürünler aynı fiyat olsalar da karşılaştırılamaz. Avrupa da alım gücü yüksek. Asgari ücret 1300 euro. Bir Apple iPhone 12 telefon 560 euro.. bir aylık maaşla 2 iPhone telefon alıp evi gecindirebilirsiniz.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Resimde aslında sessiz protesto ettim 😅 yoksa Almanya gibi bit ulke ile turkiyenin kiyaslanmasi Almanya'ya bir hakaret
"829 Euro yaklaşık 15.000 TL ediyor, ucuz değil" diyenler ve "çanta ile bilgisayar karşılaştırılır mı?" diyenler gelmeden yazayım. Almanya'nın 40 günlük asgari ücretiyle görseldeki bilgisayardan 2 tane alınabilirken, aynı bilgisayarın Türkiye'de alınabilmesi için 4 ay kadar, belki daha fazla çalışmak gerekiyor (ÖTV, KDV eklenecek üzerine). Türkiye'de 1 aylık asgari ücretle görseldeki çantadan 6 tane bile alınamıyor.
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
3
Cevap
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Mediamarkt. de sitesinden bakmışsın 😉 ancak mediamarkt almanyada biraz pahali gibi 🤔 ismi aklıma gelmedi şu an diğer mağaza daha ucuz! Hatta aynı bilgisayarı internette 769€ gibi bir paraya bulmakta mümkün ☺ burada elektronik eşya almak gerçekten çok kolay 🤗 ben fazla kazanmıyorum ama abim 1 aylık parasıyla 1 ayda 2 tane en pahali iphonedan alabiliyor ve maaşı artıyor hava atmış gibi olduk ama 😅
Kiyaslaman gereken şey ev kirasi. Alim gücümüz oranla bayaa düşük ama yaptığın kiyaslama da sacmalik
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Aslında ev kirasinda da türkiye çok geride! Berlinde 12 katlı 72 daireli bir binada kiralar 600€ asgari ücret olarak internette 1300€ yazıyorlar ama arkadaşım orada cafede çalışıyor 1600-1700€ kazanıyor! Hemde evde 3 kişi kalıyorlar masraflar baya düşüyor. Ev full donatılmış sadece yerde halı yok kişisel eşyalar dışında her şey var. Böyle bir ev berlin değilde Ankara'da olsa sana garanti verebilirim 6000tlnin altında olmaz! Almanyada kirası asgari ücretin yarısı olan ev turkiyede asgari ücretin 1.5 katı. Artık turkiyede yaşamak için hiçbir sebep kalmadı...
Biz baktigimdizda kizkardesimin eğitimi için 1+0 studio daireler 2000dolar falandi okulun yakininda olanlar. Asgari ücret 2.800 dolarmis. En kıytırık 1+0 için neredeyse bütün asgari ucretini vercen. Ekonomi kötü ama bitmiş gibi resmetmen çok saçma. Tamam ekonomi kötü zaten de abartmanin bı mantigi yok
2000$mı sen abdden bahsediyorsun. Abdye hiç gitmedim ama Almanya da krize dair bir belirti filan yok! Kira fiyatları hep aynı ama turkiyede hep aynı olduğunu hiç sanmıyorum. Amcamın 2 tane kirada evleri var kiracı cıktı gitti 2 katı fiyata evi emlakçı okuttu düşün artık! Almanyada 50€ artsa kiralar kan çıkar...