Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, fahiş kira artışının önünü kesecek duyuruyu yaptı. Ev sahibi ve kiracıların merakla beklediği düzenlemeye göre kira zammı, bir önceki seneki kiranın yüzde 25'ini geçemeyecek şekilde olacak. Uygulama, 1 Temmuz 2023 yılına kadar yapılacak sözleşme yenilemelerinde geçerli olacakBakan Bozdağ:""Yaptığımız çalışma sonucunda konut kiraları bakımından 1 Temmuz 2023'e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde bir önceki kira yılının yüzde 25'ini geçmemek koşuluyla yapılacak artışların geçerli olduğuna dair bir geçici hüküm Borçlar Kanunu'na Adalet Komisyonu'nda eklenecek. AK Parti grubu, MHP grubu orada teklif verecek ve oraya eklenecektir. Böylelikle konut kiralarında bir yıl süreyle bir önceki yılın kira bedelinin yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde artış yapılabilme imkanı getiriliyor" dedi
Kira zammına %25'lik sınır getirildi. Başka hangi ürünün fiyatına sınır getirilmeli?
Kimse neyi eleştireceğini bilmeden sırf eleştirmek için eleştiriyor ! İnsanların geçim konusunda belini büken en önemli unsur kiralar !!! Düzenleme yapılmasa "neden yapılmadı" deniliyor ki bu düzenleme yapılana kadar hep düzenlemenin yapılmayışından şikayet edildiğini sokakta veya haberlerde görüp duyuyorduk , eee düzenleme yapıldı bu defa herkes ev sahiplerinin avukatı kesildi ! Madem ev sahipleri fahiş zam yapmakta haklıydı o zaman neden bu düzenleme yapılana kadar birçok kesim "kiralara düzenleme getirilsin" diye bas bas bağırıyordu? Niye atıyorum "kira 2 binden 4 bine çıktı insaf insaf" gibi sebeplerle şikayetçi olanlar vardı? Herkes dövizin yükselişinden şikayetçiyken döviz 6 lira düştüğünde de "vay anasını mahfolduk döviz düştü" diye eleştiri yağmurlarını da gördük sokaklarda ! Kısaca kimse neyi eleştirdiğini bilmiyor , sırf kendi seçilmesini istedikleri partinin karşıtı olan iktidar ne yapsa eleştirelim mantığı var yani eleştirmek için eleştiri !!!
Olmamış bu, 1 1 için sabit fiyat oda yazısına göre sabit fiyat olması gerekir. Birde sözleşme yenileme için bu durum geçerli. Yine kimin işine yaradı evi olanın bizim değil...
Sadece kendilerine karşı olanların peşinde olan bu mantık bunu önleyemez çünkü millet yolsuzluğu çok iyi öğrendi.. Hele cemaat köpeklerine asla dokunmazlar..
Kira gelirlerim var ama uzun zaman kocaman evden biel 250 tl aldım inan oradan gelecek 1 gram paraya ihtiyacım yok şu an da 500 alıyorum. Aslında bu ülkeye o kadar sinirliyim ki yapmalıyım kocaman bir zam. isteyen otursun isterse boş kalsın. Zaten 3-4 yıl kimsenin tipini beğenmediğimden boş kaldı.
Kendi hatalarinin bedelini ev sahiplerine odetiyorlar.. benzine yaga pirince neden yuzde 25 yillik sinir gelmiyor da buna geldi? Bunun adi sermaye kontroludur
herşeyin fiyatı bu kadar artarken evi sınırlandırmak doğru değil.
tüm geliri kira olanlar için ciddi bir sorun yaratır bu düzenleme
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
1 temmuza kadar yani geçiren geçirsin sonra %25 üzerinden yapın demiş yani.. yazık bu ülkenin insanları kimin eline fırsat geçse sömürüyor... evi olmayanlara Allah yardım etsin cidden gavurun eline düşseniz bu kadar zalimlik yapmaz..