Kira zammının açıklanabilir olduğu bir şey olduğunu zannetmiyorum. İnsanların dolabı boş, benimde boş. Utanmıyorum. 4250tl maaaş ile kim neyi ödesin? Bir kilo kiraz 40 TL olur mu? Karpuz 7 TL kilosu. Peynir vs ucuz olan bir şey yok? Karnını mı doyursun? Evinin kirasını mı versin. İnsanları intihara ya da protestoya teşvik ediyorlar. Türkiye tarihinin en büyük ihanetini yaşamak bize nasip oldu. Buraya getiren herkesin Allah belasını versin.
Bak ablacığım nerede oturuyorsunuz bilmiyorum. Bazıları gerçekten uyanıklık yapıyor. Bazıları diyorum. Siz genel sorun olarak algılıyorsunuz. Bizim burada 110bine aldığı daireyi 1.6m satmaya çalışıyor. Eski işyerimin oradaki daireye 3500 TL istiyorlar. Sırf asansör ve otopark var diye bunlar. Düşün geçen sene bu, şimdi ne kadar istiyor bilmiyorum. O apartmanda bir daireyi 1.8m istedi 2 sene önce birisi. Şimdi satmaya kalksa ne kadar ister kendisi. Türkiye de düzen kalmadı.
Bak ablacığım mesele genel bir sorun var. İstanbul’da kiralık ilanlarına girin bakın. Ben şu an evimden çıkmak istesem 1200-1500 TL arasında ev bulabilir miyim? Şimdi kimse isteyemez diye bir şey yok, istiyorlar. Türkiye bir devlet olsaydı, bugün birileri kafalarına göre at koşturmazdı. Ne sığınmacı, ne kaçağı ne de uyanık mal sahibi olurdu çevrede. Devlet yok başımızda, düzgün ve adil bir topluluk yok. Bu halkın büyük çoğunluğu sorunlu, sıkıntılı.
Bu kadar dert ettiğinize göre kira ne kadar ve artış ne kadar oldu, haklısınız tabiki ama ilk yorumunuzda bahsettiğiniz pahalılık en önemlisi. Keşke tek konu kira olsaydı insanlar çözerdi bir şekilde
Kira ödemiyorum, kira alıyorum ve bu artışlar umrumda değil. Kiracının da bir ailesi var, geçimini sağlamak zorundadır, kiracıyı fazla zora sokmam. Benim için önemli olan insan olması ve eve kendi evi gibi bakmasıdır...
Gerçek yurttaş örneği. Vatansever her birey asla yabancıya evini kiraya vermemeli. Satmamalı.. Mülteci değil onlar sığınmacı. Statülerini bilelim. Onların ev tutması bile hukuka aykırı olabilir. Sözde bir yerde yaşamaları gerekiyor.
Tanrım yardımcı olsun kira verenlere. tamam yukseldide herkesin vicdanı karamı bu kadar kim zarar ediyor bundan. Koyu kapitalistlerin umurunda değil zaten hiçbir şey insaatcilik yapıyorlar