Her şey yolunda ve normalmiş gibi davranılmasının nedeni nedir sizce?
Zam oranı %300
lere çıktı.
Zam oranı %300
lere çıktı.
çünkü global piyasanın emtia fiyatlarının enerji fiyatlarının, logistik sorunlarının dünyadaki emisyon sorunlarının ne olduğunu ne durumda nasıl resesyonda olduğunu bilen bir çoğunluk var.. geri kalan dünyanın hangi ülkesinde olsa hangi hükümetle yönetilse mal gelip mal gideceği için anlamıyor ses çıkardığını zannediyor ama teneke gibi sesi.. sanki Türkiye petrol zenginiymiş... dünya ile rekabet edecek endustriyel teknolojisi varmış, kişi başı geliri herzaman kanadayla yarışıyormuş... bu ülke de hiç enflasyon.. stagflasyon olmamış gibi saçma hayal bir dünyası var... twitçisi, youtube da izlediği ne diyorsa ona inanıyor.. bu akpli içinde geçerli chpli içinde hdp yi saymıyorum zaten onlar doğuştan mal..
Nere bu gidişat? Bu kamyon ne zaman duvara toslar?
hiçbir zaman nasıl 40lardaki, 60lardaki 70lerdeki 90lardaki 2001 deki krizlerden çıktıysa bundan da çıkar... çünkü Türkiyeye kurulursan tüketim rolü ve batı sermayesinin ucuz montaj ekonomisi olsun diye izin verdiler.. o yüzden asla yıkılmaz ama bugün ki hükümet batı sermayesi için kırmızı çizgili belki değişirse yeni gelen hükümette batı sermayesinin dediklerini yaparsa 2003-2015 deki gibi gene refah ve ölçek ekonomisine döner... yani bu iş batının verdiği role uyup uymamanla alakası... sonuç olarak sen müstemleke bir ülkesin bu son yıllarda kafana göre hareket ediyorsun çin gibi bağımsız bir devlet değilsin sonuç olarak ya haddini ya yerini bileceksin ya da böyle devam edeceksin...
Sorumu beğenirsen özel bir soru sormak istiyorum
İnsanlar yavaş yavaş isyan etmeye başladı zaten, paylaşımlar yapılıyor. Ama sokağa çıkmaya kimsenin ne yazıkki cesareti kalmadı. En son gecen yıl Ankara da bir mahallede isyan ettiler. Bu konu bir anda kapandı noldu? şu an da da Sakarya da sloganlar var. Yavaş yavaş baslaniyor zaten
Cevap
14Cevap
İsyan etmeye calisan sus tutuluyor cunku yani sizin su z kusagi gumbur gumbur geliyor dediginiz sadece instagramda bi sayfa var onun paylasimlari ne bi haberde ne baska bi yerde su olay protesti edildi ya da ne bilim su olaya tepkiler yagdi diye bisi duymadim gormedim yani demem o ki sadece zamlara değil hic birseye tepki verilmiyor Şu an tayip olmedigi surece o koltukdan kalkmaz daha ben ona eminim oyuzden ne yapilir bilemiyorum 2023 diyip duruyorlar 23 de de bisi olmazsa artik bizede yurt disi gozukecek gibi
çünkü bu ülke ekonomik nedenlerle isyan etmeyi bilmiyor
sadece vatan mücadelesi varmış ancak o zaman isyan ediyor.
fransızlar falan öyle değil, çünkü fransız devrimi yaşamışlar
Bu toplum ahlaksız bir toplum. O yüzden ses çıkarmıyorlar
Sana ahlaksız toplum dedirten şey nedir?
Ses çıkarsak başımıza daha kötü şeyler gelecek diye de korkuyoruz ama ses çıkarmazsak ne olacak belirsiz
Ulkenin basindaki panik yapmazsa kimse birsey yokmus gibi davranir
Bende anlamadim kimse memnun degil ama kimse isyan etmiyor
Bir daha kazanmak için şu berbat yönetimi iyi gibi göstermeye çalışıyorlar
Sorun sadece Türkiye'de degilki sorun global kriz
Diğer ülkelerdeki enflasyon oranından haberin var mı?
Savaş olan Ukrayna ve Rusyadan?
Dünyada böyle yeğenim (!)
Hangi dünyada?
Dünyada %05 zamlar bizde %50 bir ay içinde gerçekleşiyor
Siz hazıra alışmışsınız (!)
Benzin son 6 ayda ne kadar yükseldi?
Yağ?
Şeker?
Ekmek?
Peki maaşlar?
Senin zihinsel engelli raporun mu var?
Korkudan ve Tayyibe olan aşklarından