5 yılda içinde milyoner olabilir miyim?

Bu sene milyoner, 5 sene içinde de inşallah dolar milyoneri olmayı hedefliyorum.
Bu hem çok zor, hem de kolay.
Bunu ne yollar ile başarabileceksin diye sorarsan kripto diyorum.
Bu sene milyoner olmaya yaklaştım ama bazı stratejik hatalar ve deneyimsizlikler ile kaybım oldu.
Yine de ana paramdan zararda değilim çok şükür. Yolumuz uzun inşallah.
Ama piyasa büyük riskler içeriyor.
Sorunun detayına gelirsem öncelikle ziraat ve zoo teknikerim. Biri sebze üretimi diğeri küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği olmak üzere iki önlisans okudum.
Benimde amacım ilerleyen süreçte ziraate yönelik girişmişler yapmak. Dededen kalan arazileri değerlendirmek, köy hayatı yaşamak vs.
Dediğin girişimlerde eğer yerin, arazin, tarlan varsa çok iyi çünkü giderlerin azalır. Eğer hayvan yetiştireceksen en çok gider yem, sağlık/ilaç, iş gücü vs oluyor. Yerin varsa değerlendirebilirsen ve eğitimin ya da bilgin varsa hedeflerine 5 yıl içinde ulaşabilirsin.
Bir yaşlı koyun çobanı görmüş ve ona “para kazandırır mı “ diye sormuştum. “ Eğer bakarsan on sene de on kat apartman dikersin” diye cevap vermiş “ ama hergün sabahın beşinde kalkacaksın “ diye de üstüne eklemişti.
Ziraat bitki, hayvan yetiştiriciliği bakım, özen, ilgi istiyor. Baba tarafım köylü, çiftçi benim. Hayvan baktıkları için düğüne vs gidemediklerini biliyorum. Uğraş gerektirir. Yeri ayarladın, yöreye göre uygun hayvan seçtin, getirtin yem rasyonları, kızgınlık dönemleri, gebelik, doğum, süt, yavru besleme vs deneyimli, bilgili eleman bulursan işin daha da kolaylaşabilecektir.
Hem hayvan yetiştiriciliğinde hem bitki yetiştiriciliğinde besleme, hastalık, pazara yakınlık bir sürü etken var.
Bilen insanla çalışman ve farklı farklı kişilerden görüş, bilgi alman çok yararlı olur.
Eğer yerin yoksa ya da yetmiyorsa büyük riskler alarak girmeni önermem. Küçükten, hobi gibi başlayıp büyümek senin için daha akıllıca olabilir.
Para var mı? dersen. Bende o çoban dayı gibi düşünüyorum. Küçükbaşlarda sakız koyunu ve özellikle Romonov cinsi ikiz, üçüz Hatta dördüz oranı çok yüksek. Ve sene de iki kere doğum yapabiliyorlar. Eti, sütü, yünü, boku bile para ediyor.
Açıkçası benimde beynimde, aklımın bir köşesinde bu girişim güçlü bir şekilde duruyor. Eğer kripto da hedeflerime ulaşırsam kesinlikle inşallah yatırım yapacağım.
Benim en büyük eksikliğim tembelim, sürekli işin başında olup uğraşmak istemem. Ama kripto da hedeflerime ulaşırsam yatırım yapıp eğitim almış bir elemanı ya da bilgisi olmasa da deneyimli bir çiftçi aile koyarak girişmeyi çok isterim.
Bir çok meslek, sektör yok olsa bile gıda sektörü bitmez.
Aslaaa ama asla önermiyorum elindekini de kaybedersin bizim büyükbaş hayvan çiftliğimiz var birkaç yıl önceye kadar ayda 35 40 bin tl kar ederken şu an her ay 10 bin tl zarardayız yemler olsun elektrik olsun her şey etrafımızda at çiftliğinden tut hindi çiftliğine kadar ne ararsan var ama hepsinde aynı sorun zarar. bi kaç tanıdığımız bıraktı işi büyük ihtimalle biz de bırakıcaz. bence ekonomi düzelene kadar bu işe girme
Haklı olabilirsin ama pek katıldığımi söyleyemem, aslin da sırf ekonomik olarak değil birazda ben seviyorum ve biraz şevkim var ve bir kac yil çok gelir beklemiyorum profesyonele doğru iş geliştirme olarak bazı deney ve denemeler olarak değerlendiriyorum, ayakta kalsam yeter, zarar edileceğini düşünmüyorum oturmuş bir çiftlik duzeninin
babam bu ve abim bu işe severek girdiler zaten ikisi her öğünlerini her masraflarıya birebir ilgilenip karşılıyolar.180 baş hayvanımız var 50 tanesi süt ineği bakıcıları ve veterineri var üç öğün yemekleri önünde sadece 1 ineğin aylık masrafi 1350 TL (yapay aşılamalarını hastalıklarında giden ilaç maaliyetini saymıyorum). sütün litresini fabrikalar 4.75 ten alıyo bu maaliyeti asla karşılamıyo elektrik desen tarımsal sulama olarak alırsan yüzde 60 indirim ama onda bile her ay elektrik faturası 3 bin geliyo o indirim olmasa 7 8 bin. açıcaksanız illa keyfi vakit geçirmek için açın ekonomi düzelince büyütmelisiniz cidden bu işin içinde olmayanlara her şey normalmiş çok güzel işliyomuş gibi geliyo ama haberlerde de görüyorsunuz herkes isyan ede ede bırakıyo
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!bilmiyorum yapabilirsen yap ama bu durumda ben bu ülkede bi kuruş yatırım yapmam yurtdışına yerleşmeyi düşünüyorum
İşin maliyeti ne kadar?
milyoner olsan ne olcak? öff önemli olan huzur
Önemli olan milyoner olmak değil birilerine dokunabilmek hayallerin peşinden gitmek, daha çok huzur icin aslinda😊
Çiftliği ne amaçla kullanıcaksın?
Tam kapasitede, fidan ve küçükbaş hayvancılık şimdilik bir çok alternatif var geliştirme aşamasında hala benim icin
Mera otlak alan olursa biraz daha zahmetsiz, şehir iş hayatı yoruyor, baskasina çalışarak pek ilerleyemiyoruz biyerden başlamak lazim sonuçta
Sebzede yetiştir
Olursunuz
En İyi Erkek Görüşü