Türk-İş'in araştırmasına göre dört kişilik ailenin açlık sınırı 6.017 TL, yoksulluk sınırı 19.602 TL olarak açıklandı! Siz yoksul mu yoksa aç mısınız?
Sanırım açım 🤐🤐🤐🤐🥴🥴🥴😝😝😄😄😄
Sanırım açım 🤐🤐🤐🤐🥴🥴🥴😝😝😄😄😄
Kanka Avrupa daki insanlara bak çoğu uzun boylu sağlıklı gelişimini tamamlamış
Bizim halkımız Yeterli beslenmediği için gelişimini tamamlamış olmuyor ve her yönden sağlık sorunları oluyor.
Eski Türklere bak
Atalarımıza çoğu en düşük 1.70 boyunda
Orta boylu olanlar az
Ve çoğunlukla en az 1.80 ler kalıplılar neden karbonhidrat, protein, meyve her yönden besleniyor lardı
Yani bu ekonomik zorluk beslenme sorunları
Birçok sağlık sorununa yol açıyor
Böyle devam ederse ülkece sağlık sorunları ve
Hastalıklara karşı bünyemiz sağlık siz beslenme den dolayı güçsüz kalacak
2023 te inşallah bu iktidar gider yerine zafer partisi gelir sarayın masrafı sarayın yıkılması, cemaatlerin parası gelirleri, özelleştirilmiş kurumların zorunlu kamulaştırılması ile artan gelir, yap işlet devret modelinin fesihi ile, l artan gelir ler kamulaştırma zorunlu, ve makam arabalarının yüzde 40 oranında düşürülmesi,5 li iş adamının malları ile
Bu ülke min 100 milyar TL para kazanacak.
Bu paralar ile bir çok fabrika , bir çok yatırım yapıp devlet en az 800 000 istihdam sağlayıp hem işsizliği azaltacak.
Ve senede en az 50 milyar TL devlet bütçesi tasarruf edecek bu bütçe pahalılığı azaltmak için zam olarak verilirse halka müthiş iş olur.
Mesela emekli maaşı min 4500 TL
Memur maaşları min 10 000 TL
Asgari ücret min 7000 TL olsa
Liberal ekonomi son bulsa devletci ekonomi gelse
Ve her fiyata devlet fiyat kotası koysa o fiyat kotasının üstü satanlar veya gayrimenkul kiralayanlar veya satış yapanlar, ticaret yapanların ömür boyu ticaret Hakkı elinden alınsa her birine 10 sene min hapis verilse
Vallahi billahi ülkece refah içinde yaşar on numara her şey yeriz
cok sacma bi sey 19 bin tl alan biri nasıl yoksul olabiliyo realie ölemi olur yani türkiş öyle bi abartıyoki bizim eve giren para 6 bucuk + 4 250 + 3000 bin tl 13 750 nin 7 bin tlsini kredilere yatırıyoruz elimize gecen para yetiyo kardesim millet ne abrttı bide borcumuz olmasa valla cok abartılıyo borc olmasa biz her gün et yeriz hergün bal yeriz ki yiyoruz hergünde olmasa haftada 3 gün garanti üstelik öyle balıda karadenizden getirtiyoruz 6 ayda bir abartılıyo kardesim türkiyede en pahalı sehir İstanbul 19 bin alan bi adam cok rahat gecinebilir cok abartılmış bi konu aclık sınırı 6 bin tl diyolar normalde kredileri cık 6 bin eve kaldımmı 2 bin yakıt elektirik su 2 bin tl yiycek 2 bin tl kira verse yeterli üstelik böyle bi bütceyle acım diyen ne bileyim cok abartıldıgını düsünyorum hayat pahalı evet ama bu ekonomik sıkıntılar bile oldugu halde 10 bin tl evine para giren borcu harcı olmasın cok rahat gecinir yoksulda degil
Karnının doymasini geçinmek mi saniyorsun?
Bazı alışkanlıklarımdan vazgeçtiğime ve kıyafet vs alabilmek için indirimleri takip etmeye başladığıma göre artık fakirim demektir😆
Köfte nasıl bir şeydi bu arada
Köfteyi bende pek hatırlamıyorum 😝😄😄😄giymediklerimi satıp yenilerini aliyorumm çark bı şekilde dönüyor bide ayakkabı alırsam bı eksiğim kalmaz ama cidden şaka bı yana kıyafet artık lüks oldu
Sucuğu unuttun😆
Aynen yarın peynirde alamayacağız bu gidişle üç aydır tereyağ alamıyorum bugün yarım kilo alabildim ancak. Sen gene iyi bende satacak kıyafette yok😆
Su içmek bile lüks oldu bırak kıyafeti en ucuz damacana su 25 lira belediyenin çeşmeden dolduruyoz artık😆
Sucuk ne ki? Tarif edebilir misin 🥴eskiden aldıklarım onlar yenilerini alabilmek için geri dönüşüm yapıyorum 😄😄😄😄😖😖🤐🤐🤐
Sağanak yağmurda ıslanınca sucuk gibi oluruz😆
Akıllıca😄nerede satıyorsun gardırop mu zebramomu
Dolap ve gardolap
Kaçtan gidiyor peki piyasası ne belki bende satarım ilerde sağlam kıyafetim kalırsa😆
Erkek kıyafetleri pek gitmiyor çünkü erkekler böyle şeylerle ugrsmak istemiyor birde insanlar çok ucuzcu ve belesci maalesef 20 liraya elbise arıyorlar 😄😄😄dün 100 liraya satana kadar göbeğim çatladı
Hmmm🤔doğru bu ayrıntıyı unuttum giyim mağazasında bile erkek reyonu bile mağazanın %20, si😆
Aynen nişanlım da öyle diyordu indirim istiyorlar diyordu sayfaya baktım bir gün kendisine aldığım boleroyu satışa koymuş😆
🥴🥴🥴🥴😖
Özel tasarımdı üstelik sınırlı sayıda üretimdi😒
Ne demişler kadın var rezil eder, kadın var vezir eder.
Kadınina denk gelmemişsin ne yazık ki ve emin ol o özel uretim vs dediğin şeylerin çok daha iyilerini hakeden kadınlarda serseriler in elinde aşka kusuyor
Ne yazıkki!
Maalesef öyle en çokta ona sinir oluyorum ya zaten bir tane örnek var öyle tanıyorum kız çok naif, elinden her iş geliyor becerikli akıllı, olgun, bakımlı, güzel, duyarlı üç çocuk dünyaya getlrdi ne bir sarkma var ne bir şey vs ama tek kusuru akılsız olması
Eşi ise first klas ayı, öküzün vücut bulmuş hali tam bir kopuk, mağara adamı gibi dolaşır trafikte zikzak yapar yola tükürür seyir halindeyken camdan kolunu sarkıtır, saydırır tam maganda tipte ofsayt kız burcu biricik andırıyor eşi ise arif susamın kopyası adeta
Sende kusuyorsun
Doğal olarak en iyisini hakeden kadınları hakeden erkeklerde haketmeyen kadınların elinde kusuyor
Ne boktan bir kısır döngü
Aynen öyle
Açım aç. Sonraki günü getirebilmek adına yaşıyoruz resmen. Çoğu şeyden fedakarlık edip sadece temel ihtiyaçları giderebiliyoruz.
Kardeşimi geziye gönderemiyorum çünkü ev kirası bekliyor. Süpürge bozuldu yenisini alamıyorum gırgır kullanıyorum. Bugüne kadar babam evi gayet iyi geçindirebiliyordu artık yapamıyor. Aldığımız şeyler aynı ama para yetmiyor artık. Ev hanımı olan annem iş aramaya başladı bende arıyorum.
İş veren dalga geçer gibi 3 bin veririm diyor asgari ücret 4 bin iken ne alaka? Neymiş 1 ay deneyecekmiş beğenirse 3 bin TL verecekmiş ve yarım sigortayla devam edecekmişim
Ah canım 😖Allah yardımcınız olsun
Amin... Gökten para yağsa millete dolar bana TL düşerdi
Cevap
82Cevap
ekonomim kötü
Peki asgari ücret alan hangi sınıfa giriyor burada belirtilmemiş, şimdi bana demeyin ben açlık ya da yoksulluk sınırını sordum, ben diyiyorum asgari ücretli ölmüş sınıfına mı giriyor eğer öyleyse benimki birkaç yıl evvel ölmüş sınıfından ım, umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.
Bilsem söylerdim bizde emekli maaşı ile geçiniyoruz üç bin küsur
Desenize sizde benimle ölmüş tayfasındansınız, ölmüşüz de ağlayanımız yok öyle değilmi?
Aynen öyle
Ben yooğğuummm , yooğğğuuummm ben
Kazandığım para sadece bana ait olduğu için yoksul sayılmam ama ailelerin birçoğu yoksulluk veya açlık sınırında yaşıyor. Asgari ücret bile olsa eğer bir eve en az iki maaş girmiyorsa yaşamak çok zor..
İki maaş şart
Ekonomik durumum iyi..
Herhangi bir maddi sorunum yok..
Doğrudur, hayat pahalı, kimin evinde ne sıkıntılar yaşadığını tam anlamıyla bilemeyiz..
Ozumuze donup dagda bayirda hayvan avlayip yemis aramaya koyulalim
Açïz aççc, ekmamıı verin bana ekmamıı 🍞 verin banaaa 😕😕
bizim emekli maaşı 3200 tl annem babam aslında yoklarmış açlıktan ölmüşüz falan yazın ben de çalışayım da en azından açlık sınırını geçelim bari
Allah yardımcın olsun
Elhamdülillah ikiside yok ilk önce şükür sonra ise nimet bolluğu
Tokum o zaman Venezuela Bolivarı olarak 1 Bolivar var 😂
sınırların belirlenmesi iyi oldu, sınırsızlıktan yoksulum galiba 🙄
Açlık sınırını epey aşmışım sırada yoksulluk sınırı inş 😄
Biz açız memlekette yoksul bile bulmak zor çünkü yoksulluk sınırında maaş alan kimse yok...
….😒😏 19 bin de yetmez fatura taksit okul masrafları derken
birde asgari ücret 4.250 tl şaka gibi kendileri hesaplıyor kendileri pişiriyor kendileri yiyor halka şükür et...
Sadece kızım ve ben varız o yüzden çok şükür yoksul ya da aç değiliz. Gelirim yetiyor. Çpk çocuklu ailelere Allah yardım etsin. Tek maaş ile geçim imkansız
Abartıyorlar makarna 5₺ bi de kendini şımart yoğurt al en çok 10₺ ye karnını doyurabilirsni ne 6 bini döveceksin bu rakamları çıkartanları
Her gün makarna yoğurt mu yicez
@sweetbutpysco ironi yapmıştır umarım
şimdilik bunlardan biri değilim ama her an her şey olabilir dikkat etmek lazım. ortalaam gelirim 1800 $
Evt yıllar önce bir arkadaşım 50 liran varsa kenara at çok kötü günler gorcez demişti sanırım görüyoruz
Gelirim bunlardan daha fazla. Sıkıntım yok çok şükür. Allah gerçekten açlıkla imtihan olanların yardımcısı olsun
türkiye ortalamasının %95 i bu ortalamanın altında sefillik rezillik diz boyu
maalesef çok geriliyorum krep yapayım dedim süt 15 lira her gün zam
Aklımızla alay ettiklerini düşünüyorum 🤔 dörtl kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 20 bin mi 🤔 asgari ücreti 10 bin yapın o zaman 🤷🏻♀️
Anasının âmı. Her gün de artıyor bu rakamlar, 20 bin ne lan yoksulluk sınırı olarak, abartmayın.
😁😁😖😖😄😄🥴🤐
Açlık sınırının yarısının bile altında bir gelirimiz var acınası durumdayız...
🥴
Bu kadarı da abartı... 10 15 bine gecinemeyen gereksiz harciyordur
Tek kişilik düşünme bak şimdi evine 10 bin giren 4 kişilik aile; kira 3 bin diyelim 7 kaldı mutfak masrafı 5 bin diyelim çocukların masrafı ıvır zıvır 1000 diyelim faturalar 1000 desek ne kaldı?
Köyde kaç kişi yaşıyor? Türkiye’nin çoğu İstanbul, İzmir, Ankara gibi şehirlerde yaşıyor istanbul’da, İzmir’de 6-7 bine yaşa bakayım. Herkesin evi var mı? Ben İzmir’de yaşıyorum s1ktiri boktan bir ev üstelik küçük eski mutfağı, banyosu kötü doğalgaz falan da yok. Yerle bir. Öyle denize yakın semtlerde de değil varoşun birinde Bucanın mahallelerinde git kirasına bak bakalım kaç para? Ev satın almaya kalksan kaç para? Biz bir pazarda 450 tl harcıyoruz. 10 bine 7 bine geçinirmiş. Evde kaç kişi çalışıyor onu da düşün. Bir evde herkes çalışmıyor. Nasıl bu kadar vicdansız insafsız olabiliyorsunuz ya? Siz Erdoğan gibi fildişi saraylarda mı yaşıyorsunuz?
Ben de Ankara'da yaşıyorum. Babam inşaat ustası. Geciniyoruz şükür 😊 ben İzmir'de yaşıyorum diyorsunuz. Köyde kaç kisi var çoğunluk şehirlerde diyorsunuz. Işte o şehirlerdekilerin çoğu yatmaya alışmış. Şehirde ne işleri var? Herkes şehirde olmak zorunda değil. Orada vasfı yetersizse bulunmamalı. Herkes rahat uğruna şehirlere göç etti ve sonuç ortada!!! 10 bine geçinemeyen aile yalan söylüyodur. Ben yöneticileri de tutan biri değilim ha. Ben de zıttım onlara😊ama her şey hükumetin sucu sizin nazarınızda. Herseyden onlar sorumlu. Ne güzel İstanbul bee
Her şey hükümetin suçu benim hem anne hem de baba tarafım köy kökenli. Baba tarafım sütçü/hayvancılık yapar anne tarafım zeytincilik yapar. Babam tarımla geçinelemeyeceğini ta gençlik yıllarında öğrenmiş kaldı ki o zamanlar tarımdan daha iyi paralar kazanıldığı halde. Lisede torna tesfiye bitirmiş. Onun zamanında bir meslek lisesinden mezun olmak iş bulabilmek için yeterli olduğundan üniversite okumamış. Sanayisi olan bir yere gelip çalışması gerekiyormuş. Ailesi de onu İzmir’e yollamış. O zamanlar sütçülük ve hayvancılıktan süt ve 3 inek parasına ev almış İzmirden yıl 1990. Bugün sen köyde yaşayıp sütçülük yapıp 3-4 inek satıp İzmir’in en köhne yerinden bile bir ev/baraka alamazsın. Milyonlarca insan 1990’lardan ve 2000 binlerden beri köylerden çıkıp şehirlere yerleşti sebebi de tarımdan insanların para kazanamaması. Akp iktidara 2002’de geldi o zamandan bu zamana kadar da onun yönetiminde sürekli tarım ürünlerinde halkı üretime teşvik etmek yerine dışarıdan satın alıp gümrük vergisini sıfırladı. O zamanlar devlet var olan dövizini bunları dışarıdan satın alarak yaptı. Türkiye’nin Hollanda’dan daha fazla tarım toprağı varken Türkiye got kadar ülkelerden 20 yıl boyunca tarım ürünü aldı. Sıfır vergiyle ülkesine soktu. Bununla da kalmadı her geçen yıl mazot, su, elektrik, gübre ve hayvan yemi ilacı gibi şeylere sürekli zamlar yaptılar. Köylüysen eğer ki hiç inanmıyorum. O köylülerle git bir konuş bakalım. Benim babamların köyü Balıkesirde sırf yaşlı insanlar var. Yaşlılar öldükten sonra evleri yıkık dökük halde. Anne tarafım Aydında orası gelişmeyle birlikte göç aldı ama yaşayanların için az bir kısmı zeytincilikle uğraşıyor. Geneli memur, asker, öğrenci. Bunlar dışarıdan gelenler. Yerli halkı ise köylü kökenli yaşlıları zeytincilikle uğraşıyor. Onların torunları ise üniversite okudular ve işsizler.
Devlet tarımı desteklemediği için ülkede tarım çöktü. Tarımı desteklemediği için tarıma dayalı sanayi de çöktü. Hatırlarsan şeker fabrikaları satılmaya çalışıldığında muhalefet o fabrikalar satılırsa halk yüksek fiyattan şeker yemek zorunda kalacak hayvan yemi üretilmeyecek Uşak, Afyon gibi iç anadoluda sadece tarımla ve tarıma dayalı sanayiyle geçinen şehirlerde işsizlik artacak demişti. Ne oldu şimdi? Git markette şeker fiyatına bak. Bu sadece 1 örnek. Biz bugünlere akp’nin her fabrikayı satıp, o sattıklarıyla da hiçbir şekilde üretim yapmadan, dışarıdan aldığını işlemeye çalışarak geldik. Son darbeyi de sağ olsun Aralıkta indirdi. Tüm dünya koronadan dolayı faiz yükseltirken bu Türkiyeye zarar verecek ya mahvedecek içindeki Türkiye nefreti kendini mutlu hissettirecek ya art arda faiz düşürdü. Ve doların tl karşısında yükselmesini sağladı. Dışarıdan ham madde alarak üretim yapılan bu ülkede bu politikanın ülkeye zarar vereceği belli değil miydi?
Ben işsizim, kardeşim de işsiz. Sebebi bizim yatmayı çok sevdiğimiz değil. İş bulamamamız. Hangi mesleği yaparsan yap eğer mesleğin yurtdışına kaçıp gidebileceğin ve orada iş bulabileceğin bir meslek değilse Türkiyede yaşamak zorundaysan yoksulsun, sefilsin. Ben çağrı merkezine başvurduğumda en son orada iç başvurusuna 24 kişi gelmişti 24 kişinin 22 kişisi üniversite mezunuydu. İçlerinde sivil havalık, grafik tasarım, tarih, hukuk terk, öğretmen (ben ve birkaç kişi) programlamacı ve daha başka kişiler de vardı. Bütün bu yaşadıklarımızın sorumlusu bilerek isteyerek göz göre yanlış planlama yaptırıp hatta hiç planlama yaptırmadan ülkeyi yönetenlerdir.
Akpden önce bir genç liseden mezun olduğunda gidip iş bulabiliyordu. Üniversiteden mezun olan bir öğretmen ya da herhangi bir mezun çok rahat iş bulup ortalama düzeyde bir hayat yaşayabiliyordu. Sen mesela memurluk gibi bir şeyle uğraşıyorsun. Devlette çalışıyorsun. Çünkü seninle daha önceki hesaplarımda konuştum. Bu yüzden de kimseye adını, yaptığın mesleği, yüzünü falan göstermiyorsun. O işinden umarım atılırsın. Çünkü akpden önce devlet sektörlerinde çalışan hangi şerefsizle konuştuysam hep hükümeti övüyor. Ama iyi bırak o zaman o işi gel özel sektörde çalış. Daha yüksek maaşlara daha iyi koşullarda ne de olsa özel daha iyiymiş. Dediğimde özelde çalışmayı kabul etmiyor. Bugün 4 kişilik bir aile büyük şehirlerde yaşayıp 10 bin tl maaşla kira, yeme içme, fatura, eğitim, sağlık, giyim masraflarını karşılayamaz. Kiralar bile asgari ücret ve üstünde seyrederken sen neyin kafasını yaşıyorsun?
Konuştuğum kişi sen olmayabilirsin. Onun yaşı 30’lu yaşların sonuydu sen 24 yaşındaymışsın. Demin profiline gidip baktım. Ama dediğim gibi boş boş iktidarı övmekten başka yaptığın bir şey yok. Özelde aldığın maaşla (asgari ücret) ve 10 bin tl gibi bir paraya hayatta geçinemezsin. Kırsalda anadoluda yaşasan orada da çalışacak iş bulamazsın. Hoş şehirde de anca geçici işlerde çalışabiliyorsun. İş veren çok rahat herhangi bir sebepten işten çıkarıyor. Özelde girdiğin bir işe güvenip de yaşayamazsın. Eşya borcuna dahi giremezsin. Zaten aldığın maaş buna yetmez.
Öncelikle beni tanimadan benim hakkımda boş beleş tahminler yapmissin bence haddini aşma. Benim hakkimda dediklerinin hiçbiri doğru değil. Bikere ben A partisini 1 kere bile övmedim. Ben başka birseyden bahsettim ama aklın kıt algilayamadin. Önceki yazmamda yönetenleri desteklemiyorum dediğim halde hala. bana a partisini destekliyor diyorsun. Ve çirkef bir beddua ediyorsun inşallah atılırsın diye. Itin ugursuzun bedduası tutsa gökten kemik yağardı. Baska insanlarin zararını ister ve zararına sevinirsen hicbir zaman huzur bulamazsın bunu unutma. Eger başkalarına bu tavırla davranmaya devam edersen haksız yere inşallah sen hiç iş bulamaz ve ac kalırsın😊basit bir üniversite bölümünü herkes okur. Adam akıllı çalışmayıp sonra kötü bir bölüm kazanın ben iş bulamadım diye ağlayın. Son olarak a partisinden önceki dönemle şu anı kiyaslaman da cahilliğini katlıyor. Neden dersen şehir nüfusu, memur sayısı kadrosu, işsizlik vs o dönemle bu dönem bir mi? Bizden 10 sene önce herkes mezun olup iş buluyordu direk) bunu ben de biliyorum ama sırf bu sebebi tamamen yönetenlere bağlaman cahillik. Dediğim gibi sandığın gibi kimseyi desteklemiyorum. Merak edecek olursan hala issizim bunca yıllık emeğim ve calismalarima rağmen. Ama hala çabalıyorum biseyler ekliyorum kendime hala ve ümidimi kesmiyorum. Senin gibi ağlanmaktan iyidir sanırım 😊insanlar hakkında ön yargılı olma. İyi günler
Benim hemşire arkadaşım da var özel sektörde düşük ücrete çalışmaktan yıldı kpss ye hazırlanmaya çalıştı. Başka arkadaşlarım var benim gibi öğretmenler bir arkadaşım yaşadığı şehirdeki tek bir özel okula girdi orada ona 500 lira maaşla başlattılar. Başka bir arkadaşım ibf okudu işsiz. Türkiyede işsiz kalınmayacak hangi meslek var? Mühendis desen asgari ücret ve 300-400 lira üstünden başlıyorsun o da bulabilirsen. İbf mezunları zaten işsiz öğretmenlerin eskiden alımları daha iyiyken şu an tüm eğitim sektörü ücretliler üzerinden gidiyor. Bir ülkede öğretmen nasıl işsiz kalır lan? Doktorların işi var ama aldıkları maaş yoksulluk sınırının altında olup çalışma koşulları çok zor. Eğitim ve sağlık devletin halkına verdiği en temel hizmettir. Bir ülkede öğretmen ve sağlıkçılar işsiz kalamaz a... m... k ve evet ettiğim beddualar tutmuş ki sen de benim tepki gösterdiğim tiplerden biri olarak desteklediğin bu sistemin kazığını yemişsin. Bugün yaşadığımız tüm sorunlardan yönetenler sorumlu. Eğitimi devlet planlar, tarımı devlet planlar, sanayiyi de kısaca DEVLET PLANAMA YAPAR. PLANMAYA YAPMAYAN BİR DEVLET ÖNÜNÜ GÖREMEZ SAVRULUR GİDER. Türkiye şu an bunu yaşıyor. Bir ülkenin yıllık ne kadar sebze meyveye, et ve süte ihtiyacı var hesaplanır, önümüzdeki 5-10 yılda nüfusun ne kadar artacağı, çalışan nüfusun ne olduğu hesaplanır, o nüfusa ne kadar kaç öğretmen kaç sağlıkçı ihtiyaç var hesaplanır. Sağlık deyince aklına tek doktor gelmesin bunun içine radyolog, laborant, anestezi doktoru, diyetisyen, fizyoterapist, ortopedist falan da girer. Bunların hepsi hesaplanır ona göre üniversitelere kontenjan açılır. Her şehre önünü ardını düşünmeden üni açıp her bölüme hem normal hem ikinci öğretimlere 90+90 kontenjan verirsen olacağı bu. Önümüzdeki yıllarda hukuk konusunda bile işsizlikle yaşanacağı söyleniyor. Çünkü çok fazla avukat var. Adım başı avukat. Bütün bunlar plansızlık yüzünden oluyor.
Allahtan korona oldu salgın hastalık oldu da hemşire almak zorunda kaldılar o da olmasa hemşire de alamayacaklar. Git Türkiyede doktor, hemşire başına kaç hasta düşüyor araştır. Birkaç milyonluk ülkelerden bile kötü durumdayız. 85 milyon+9-10 milyon da sığınmacı var bu ülkede. Mevcut sağlıkçı yeterli mi? Doktordan randevu bulunmuyor. Es kaza denk gelirse şansına biri iptal ediyor randevusunu o zaman görüyorsun ama dediğim gibi RASLANTIYLA oluyor bu. Yine bir MR, EEG, ultrason görüntüsü istese doktor muayene gününden 2-3 hafta sonrasına gün veriyorlar. Bu millet özel hastanelere gidip para bayılmak zorunda mı lan. Bu ülkede suriyeliler için suriyeli öğretmenler alındı. Ama Türk çocukları için öğretmen alınmıyor okullara. Liselere fizik kimya biyoloji tarih coğrafya edebiyat kontenjanlarına bak bakalım. Sonra da git Türkiyenin dünya çapında fizik kimya biyoloji matematik, anadilde okuma anlama konusunda başarısına bak. Öğretmenleri zırt pırt değişen bir okulda kendi branşında ders anlatamayan öğretmenlerin olduğu bir ülkede nasıl başarılı olsunlar?
Evet bu son mantıklı açıklamalarının hepsine katılıyorum. Tek sorunun beni yönetici destekçisi sanmandi yoksa ben de senin gibi bircok şeyden memnun değilim emin ol. Plan program her şey hakkında çok güzel konuşmuşsun. Bak yine diyorum ben destekçi felan değilim ama savruk konuşmayı sevmem ve tek sebep aramam ben. Bak bu ülkenin başına en iyi adam da geçse bazı şeyler düzelmez değişmez emin. Biz garip bi milletiz gerçekten açgözlü insanlar çok maalesef. Pahalılığın en büyük sebeplerinden biri de çok kazanmak için açgözlülük yapanlar... lütfen küfür etmeden ve mantıklı konuşarak her ortamda böyle tepki göster ama başlarda dediğin gibi tek sorumlu şu ve şu parti deme. Onlar da sebep ama emin ol tek sebep değil. Umarım şikayetçi olduklarımız düzelir biraz. Beddua ya da birinin zararını istemek kendini bilene kötü iğrenç bir şey bu yüzden söyledim onu da yoksa ben de işsizim dedim ya) destekçi ya da muhalefet değilim. Benim isim siyaset değil. İyi bir insan olarak çevreme iyilik yansıtıp yararlı olmaya çalışmak... Şikâyetçi olduğum şeyleri de senin son yazdıkların gibi sakin ve akilli bir şekilde gerekli" ortamlarda dile getiriyorum. Umarım daha güzel olur bazı şeyler:) iyi günler
yoksulum her şeyi 50 tllik alıyorum ama düzelicez inşallah allahın izniyle ahsjdbd
İnşallah
Bence o istatiklere göre hiç yaşamıyor bile olabiliriz :D
Daha kötü durumda olaniliriz diyorsun yani
Vay anasını avradını sayın seyirciler hem yoksul hem açmışız🤦
domates kilosu hala ortalama min 15 20 lira olan yerde kimse zengin değildir
Boynumuza açız yazılı pankartla dolaşmanın
zamanı geldi geçiyor
Sanırım bir öğrenci olarak açlıkta bile eksi bakiyeden gidiyorum 😄
bunu kım acıkladı.. bu aclık sınırı evı olupta tek basına tek maasla gecınmeye calısanlar ıcın.. yoksa 4 kısılık aıle zaten dogmadan olmus olurdu :))
Allah'a şükür aç değiliz, açıkta değiliz ama her şey o kadar pahalı ki.. borç üstüne borç
normal iste calisip bu kadar maas alan yok ki nasil oluyor
Bilmiyorum
Ben sokak hayvanı sınıfında oluyorum herhalde.
Aç olmayan kalmadı bence :D
Açlığı karnın doyması ile eşdeğer tutmamak lazım. Yoksa hamur yiyerekte gezilebilir
Asgari ücret bu şartlar da 25 bin olmalı.
Yok artık
@Drakula3584 ee bu neyi değiştircek
Anaaa ben aslında yokmuşum lan
Bu durumda ben ölüyüm
Ben bunların çok daha altında yaşıyorum. Teşekkürler.
Yoksul oluyorum o Zaman
Biz direkt olarak yokuz galiba
Biraz önce yedim, tokum
Temmuzda biraz daha toparlanacaz inş
Aynen türk hava yolları 🇹🇷
Aaa ikiside degilmisim ilk kez
😂😂 yoksuluğun bir tık üstü
Çok şükür aç değiliz, açıkta değiliz.
Yoksul fakir, varoş aklına ne gelirse
Yok la biz yoksul bile değilmişiz çok şükür 👍🏼
ikiside değilim şükür ama yinede yetmiyor para
Hem yoksul hem de açım
Hiçbiri değilim elhamdulillah
Yoksul degilmişiz o zaman
Hep yoksulduk zaten yoksul öleceğiz.
Ağa ben bu şartlar altında yoqum
Yoksulluk sınırı +400 çok mu zenginim 😅
😁😁
Sayende kendimi zengin hissettim bı an 😅
Kalender meşrep hocam neyi beğendiğini anlamadım 😅😅🤔
Yoksul oluyormuşum ucundan😂
her ikisi de değilim çok şükür..
Bu ülkenin yüzde doksanı muhtemelen yoksul.
Bence aç
Yüzde doksanın içinde elbet açlık sınırı da çok fazladır doğru. Devlet memuru bile yoksulluk sınırının altından maaş alıyor kademelerine göre.
Memurlar bile yoksul desene
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?