Sizce The Economist yeni sayısında ne anlatmak istiyor?Haberin Linki
The Economist kapak fotoğrafında buğday başaklarını kuru kafa ile simgeledi. Sizce dergide verilmek istenen mesaj nedir?
Görüş Yaz
16 Görüş
Beğen
Paylaş
Takip Et
3 kişi beğendi
Görüşün nedir?
Görüş Yaz
Bi’Bot Seçimi
En İyi Görüş
Gizli Üye
(18-24)
8 ay
Putin beklenmedik kararlar verebilir barış imzalayabilir. Kuraklık, kıtlık. Yapay sıcaklık, yapay hava, yapay mevsimler, insanların çok parası olacak ama alacak bir şey bulamayacak. Ve bu yüzden de ölümler çoğalacak. Buğday tanelerinin üstüne bakın kurukafa dolu. Ve sadece en tepesinde 4 tane normal olan taneler var. Bu da 4 sayısının bir şeyi simgeleyeceğini belirtiyor belki 4 ay belki 4 sene belki 4 kişi bu esnada çok varlıklı olacak belkide sadece 4 önemli gıda ihtiyaca insanlar ulaşamadığı için sorunlar olacak. 3 buğdayda aynı bu gibi şeyleri belirliyor olabilir. Kuru kafalardan sonra oluşan taneleri şöyle de yorumlayabilirim insanlar çektikleri o zorluklardan sonra çok bolluk yaşayacak olabilir.
Yazıyor ya üstünde gıda kıtlığı diye. Doyuramadığımız bir kesim yüzünden, dünyanın büyük bir çoğunluğu aç. Küresel ısınma, tarım faaliyetlerinin azalması, e-para birimleri yüzünden paranın ticari ortamdan çekilmesi, su kıtlığı, günden güne artan israf, kapitalist yaşam vs vs hepsi bizi gıda kıtlığına itiyor. Bugün beğenmediklerimiz, yarın bulamadıklarımız olacak🤷🏻♀️
Aslında soruya değil olan bitene sinirliyim 😄 Yani bu tarz dergilerin dünyayı el birliğiyle bu hale getirdik, hadi el birliğiyle düzeltelim tarzı kaypaklıkları beni iğrendiriyor. Dünyanın bu hale gelmesinin tek sebebi rant ve sömürü savaşı. Dümdüz insanlar ne kadar kolektif yaklaşsa da bu düzeni değiştiremez. Dergiler bizi ikna edip, umut satıyor. “Yok makarna suyunu dökmeyin, yok sebzeler şöyle uzun ömürlü olur, plastik kullanımını azaltın” tamam ben bunların hepsine katılıyorum, dünyaya bir damla yardımım dokunacaksa elimden geleni de yaparım ama bu bizlik bir olay değil ve maalesef sadece bizler etkileniyoruz olan bitenden. Zenginlik her daim ahlaksızlığı örtüyor. İğrenç bi dünya
Aslında dikkat çekmek istediğim şey tamda buydu. Baktığında küresel savaşların sebebi küresel kirliliğin sebebi bu kapağın çıkarıldığı ülkeler. Ama nedense hep onlar mazlum. Sen yinede suyu israf etme. Geri dönüşüme destek ol.
İnsanlığın sonunu iklimleri bozarak getirecekler diyor , kıtlık yaşamaya başlandı bile İnsan kendi sonunu kendi eliyle getirecek" ayetini yaşadığımız günlerdeyiz. Birilerinin tek güç olma sevdası hepimizi perişan etti
Gıda kıtlığı geliyor demiş, her şey apaçık ortada değil mi zaten? Artık hibrit tohumlar da mevcut nüfusu doyurmaya yetmiyor. Koronayı çıkardılar, biraz ölümler arttı ama asıl plan çok daha büyük..
Komplo teorilerini biliyorsun, dünyanın mecvut kaynakları şu an 3 milyarlık nüfusu beslemeye yetiyor. Fazlasını bir şekilde azaltmaya çalışıyorlar. Gıda kıtlığı ve açlık sayesinde bir miktar daha nüfus azaltmayı planlıyorlar..
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > The Economist kapak fotoğrafında buğday başaklarını kuru kafa ile simgeledi. Sizce dergide verilmek istenen mesaj nedir?
En İyi Görüş