Misvak Dergisi 18 Mart için karikatür hazırlamış ama olaydan alakasız bambaşka yerlere gitmiş konu. Özellikle Türk Bayrağı'nın üzerine farklı şeyler eklemeleri gündem olmuş. Siz ne düşünüyorsunuz?
Misvak Dergisi'nden 18 Mart karikatürü! Ne düşünüyorsunuz?
II. Abdülhamit'in Çanakkale stratejisi 18 Mart 1915 Çanakkale Savaşı, kuşkusuz Türk tarihinin dönüm noktalarından biri. Zaferin 97. yıl dönümünde ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. II. Abdülhamit, düşman saldırısına karşı Çanakkale'ye torpil döşetmişÇanakkale savunması ile ilgili hazırlıklar, II. Abdülhamit Han'ın emriyle başlatılmış. Çanakkale Boğazı'nın devletin savunmasında olmasının öneminin farkında olan Sultan Abdülhamit, çeşitli çalışmalar için girişimlerde bulunmuş. Düşman saldırısı ihtimaline karşı Çanakkale'ye torpil döşetmiş. Bu bilgi "Osmanlı'nın Son Kilidi Çanakkale 2" kitabında yer alıyor. Padişahın başkimyageri olan Polonya asıllı Bonkowski Paşa, 1897 yılında deniz savunmasıyla alakalı bir rapor hazırlayarak, Abdülhamit'e sunmuş. Raporu Osmanlı arşivlerinde bulan tarihçi Ahmet Temiz, Bonkowski'nin savaştan 18 yıl önce hazırladığı bu raporun savunmayla ilgili önemli bilgiler verdiğini belirtiyor. Abdülhamit Han'ın ileri görüşlülüğünün bu belgede de ortaya çıktığını kaydeden Temiz, şöyle konuşuyor: "Başkimyager, hazırlamış olduğu raporunda düşman devletler tarafından İstanbul ve Çanakkale Boğazı'na karşı vuku bulacak bir saldırı esnasında buraların muhafazası için denize döşenebilecek ve düşman gemilerinin geçişlerine engel olabilecek torpilleri ele almıştır."Padişaha sunulan raporda şu bilgiler yer alıyor: "İstanbul ve Çanakkale boğazlarının muhtemel bir düşman saldırısına karşı muhafaza altına alınmasından bahsediliyor. Ben de Halife Hazretleri'ne verdiğim vatanın muhafazası sözü gereği, sadık tebaanın mesailerine gücüm yettiğince katılmak üzere fenne müracaat ettim. Biraz fikir yürüttükten sonra, bir nevi hareketli bir torpil icat ettim. Bu usul Çanakkale Boğazı sularında münasip bir şekilde kullanıldığında Akdeniz adalarından zorla girmek isteyen bir düşman filosunun girişini tamamen imkânsız kılmazsa bile oldukça zorlaştırır."
mizah dergisinde böyle bir kahramanlık vurgulanabilir belki ama komik olmaya çalışarak değil daha duygusal daha ciddi bir şekilde. öncelikle bunu öğrensinler. ayrıca mizahın temeli muhalif olması sorgulaması düşündürmesidir. iktidara yanaşmak isteyen varsa daha farklı bir mecra seçmelidir. ama elbette sadece muhalif olmak için de bazı değerlerle alay eden insanların ortak değerlerini hiçe sayan ürünler de bir o kadar gereksiz ve paçavradan ibarettir bence. yani evet iktidarı eleştir ekonomiyi sistemi her şeyi eleştir ama terörü savunanlara sesin çıkamıyorsa sen de başka bir tarafın uşaklığını ediyorsun demektir. hepsi topyekün ülkeye zarar.
Abdulhamid tahttan indirilmiş,(1909) 3 yıl Selanik'te sürgün tutuluyor ve sonra da Beylerbeyi Sarayında esir tutuluyor o dönemde, ölene kadar da dışarı adım atamıyor...(1918)
Abdulhamid ile Çanakkale Zaferi ne alaka?(1915) Hadi tarih bilmiyorlar da, hiç mi Allah'tan da korkmuyorlar?
Orada aslanlar gibi savaşan komutanlara, şehitlere, gazilere adice bir yaklaşımda bulunulmuş, kınıyorum!
@axish2s Her Osmanlı padişahı döneminde tabyalar yapılmıştır. Tabya hikayesine girersek o işin mucidi Fatih Sultan Mehmed Han'dır... Boğazın en dar bölgesindeki Kilitbahiri Fatih yaptırmıştır, İstanbul kuşatması sonrası karşısına da Çimenlik tabyasını yaptırmıştır.4ncü Mehmet iki kale daha ekletmiştir. Seddülbahir ve Kumkale... 3ncü Ahmet döneminde Babakale,3ncü Selim ve 2nci Mahmud dönemlerinde Çamburnu Nara ve Bigalı tabyaları yaptırıldı. Hamidiyeyi Abdülhamid yaptırmıştır...
yani sosyolojik olarak düşünürsek cumhuriyetin üzerinden 100 yıl falan oluyor daha. yani hala aklı padişahlıkta kalanlar olur toplumsal degişimler hemen olmaz. bu karikatür anlamsız zaten tarihi gerçeklige uymuyor :D
Öküzün altında buzağı aramayın Çanakkale Savaşı'nın kazanılmasında Sultan II Abdülhamid Han'ın çok büyük katkısı vardır Çanakkale'deki tabyaları seneler öncesinden onarıp bakımını yaptıran tahkim ettiren Abdülhamid Handır tarih Bilginiz yok Kusmak için bahane arıyorsunuz Mustafa Kemal'den başka tarihinizde hiçbir Kahraman yok ucuz işleri Bırakın artık Mustafa Kemal Çanakkale savaşında sadece bir yüzbaşı dır Binbaşı değil Albay değil General değil altı üstü bir yüzbaşı onun ismini yazmadıkları için mi eleştiriyorsunuz Ne var Bu karikatürde?
Abdulhamide atıfta bulunmuşlar ne var bunda oda atamız değil mi neden ortalığı karıştırmak için bunu gündeme taşıyorsunuz. Benimde anlamadığım bu Atatürk e karşı çıkmak gibi bir düşünce olsun olmasın tarihini bilmeden bir nesil yetiştiriliyor. 600 sen hüküm sürmüş bir imparatorluğu görmezden gelmek ahmaklıktır. Her devrin lideri bu ülke için canını ortaya koymuştur. Osmanlının çökmesi demek bizim zaferimiz demek değildir. Biz yaralarımızı sararak bugünlere geldik tarihi inkar ederek gelmiş olsaydık bugün halimiz perişan olurdu. Ben bütün liderlere aynı saygıyı beklerken siz dönem dönem ayırım kutuplaştırma içine giriyorsunuz ve bu durum haddinden fazla soruna yol açıyor.
Osmanlı İmparatorluğu'nun 34. padişahı ve çöküş sürecindeki devlette mutlak hakimiyet sağlayan son padişah hani bilmeyen olursa tarihin tozlu sayfalarını karıştırsın.
@ManyakBaron31 Ben okuyarak öğreniyorum sizin gibi ikincil ağızdan değil. Benim her lidere karşı saygım var ve sizin gibi yaptıklarını görmeyecek kadar bencil değilim. Bu ülke için canlarını ortaya koymuş bu insanları bir kaç hatası ile yargılayacak değilim. Ecdadıma sahip çıkarım ben sizin gibi sınıfsal ayrımcılık yapmam.
Bunlar muhtemelen Neo-Osmanlıcılar. Yani eski Osmanlı hayalini kurup Türkiye Cumhuriyeti'ni sevmezler Osmanlı devletinin kurulması için kendi kendilerine bazı görüşleri savunurlar. Bilmiyorlar ki Osmanlı yıkılmadan önce harap içindeydi. Onlara göre Osmanlı yıkılana kadar çok zengin çok güçlüydü ve Osmanlı'yı ABD İngiliz Fransızlar değil Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucuları Osmanlı'yı yıktı. Hatta cumhuriyetin kurucularını reddederler. O kadar İngiliz, Yunan aşığıdırlar. Bunlara birşeyler anlatmaya kalkışmayın çünkü tek doğru kendileridir yani öyle görürler kendilerini. Bu dergi de bu anlayışın temsilcilerinden biri.
Türk bayrağının üzerine Allah Muhammed gibi kelimeler eklenmiş flu olarak. Bunda bir sakınca görmüyorum. Ayrıca 2. Abdülhamid eğer çanakkale boğazına çok önceden bunları düşünüp tedbiren topçu tabyalarını yerleştirmeseydi malesef Ççanakkale geçilecekti. Karadaki askerlerle o gemileri durduramazdın. Hiçbir abartı ve saptırma görmüyorum bu karikatürde. Bence gayet anlamlı ve güzel
ikinci abdülhamitle bunun bi alaksı yok bu dönemin ittihatçılarının alman danışmanlar ışığında karadeniz ve ege de rusların terör estiren girişimlerine engel olma çabasıdır osmanlı en çok toprağı abdülhamit döneminde kaybetmiştir
Peki o Abdülhamit bizim toprakları vermeseydi bu kadar şehit verecek miydik? Ayrıca Türk Bayrağı'nın üstüne nokta bile koyamazsın. Al renkli zemin üzerinde beyaz hilal ve yıldız, bitti!
Bu islamcıların, bir ulusal kahramanı olmadığı için, gotlerinden tarih uyduruyorlar. Evet, bir Mustafa Kemal'leri yok. Olmadığı için Abdülhamit'e sarılıyorlar.
Mahmut Şevket Paşa ne güzel demiş "o köhne Bizans'ın Yıldız burcunda ikamet eden baykuş" diye Abdülhamit'e.
Abdülhamit'i indiren devrimci İttihat ve Terakki, Çanakkale'de emperyalizmi boğaza gömen kadroyu yaratmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, kökünü 1908 Hürriyet Devrimi'nde bulur.
Abdülhamit baykuşluk yapıp nice aydınları kovalarken, emperyalizm parça parça koparıyordu İmparatorluğu.
Kısacası, bunlar anca gotlerinden uydurdukları yalana inanıp dizi, karikatür yapıyorlar da, yemiyor Türk milleti. Çanakkale kahramanı Mustafa Kemal'dir, nice şehitlerdir. İstedikleri kadar ellerşnden mermi sıktırsınlar. Tarihin gerçeği tokat gibi çarpar.
- Madde 3: Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçe'dir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı “İstiklal Marşı”dır. Başkenti Ankara’dır.
-Madde 4: Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
@serkaann1 Anayasaya gerek de yok, kimse Türk bayrağının üzerine ekleme-çıkarma yapamaz. O bayrak bizim hürriyetimizi gösteriyorsa YA PA MAZ! Belki şu an laiklikten eser kalmasa da Türkiye Müslümanlığın altında yönetilemez. Birkaç kuruş çıkarı için bayrağı Osmanlı zamanına çevirip , üzerine İslami kelimeler ekliyor ve beğenen de oluyor..
@serkaann1 O dönemde bayrağın nasıl olduğunu çok iyi biliyorum. Ama siz de bilin ki biz o dönemde değiliz. Hadi diyelim ki zamanın göstergesi olarak bayrak öyle. Tamam, peki Türkiye deki toprakları ülkelere dağıtıp, vatanından önce Yunanistan dan İstanbul a kaçıp üstüne sadece kendini düşünüp diğer ülkelerin kölesi olan birini resmedip de Kurtuluş Savaşı na bizzat katılıp savaşan üstüne tüm o savaşa rağmen eğitime önem veren, Türkiye yi kuran bir adama düşmanlık besleyen bir tavır kullanmasına ne diyorsunuz?
Nasıl bir kin besliyorsan cümlelerinde kinin gibi anlamsız, Çanakkale savaşında o topları oraya yerleştiren Abdülhamid handır, Mustafa Kemal düşmanlığını nerden çıkardın? Karikatür de Mustafa Kemal yok diye düşman mı oluyor? Niyet okumadan gül geç
@serkaann1 Mustafa Kemal in olup olmaması önemli değil. Atatürk ü silip Abdülhamid i yerleştirmeye çalışıyorlar. Bunu Cumhuriyet geldiğinden beri yapıyorlar hatta, anlamayacak bir şey yok. Çünkü işlerine gelmiyor, çıkarları değil dinle devlet işlerinin ayrı tutulması. Ayrıca padişahlara kin beslemiyorum, yükseliş dönemi bitene kadar hadi hataları olsa da iyi yönetiyorlar ama sonrası o hataların bedeli ve çöküş.
mizah seviyeleri kadar tarih seviyeleri de yerlerde bunlarin. yaptiklari basarili iki sey var; insanlari dinden sogutmak, ve osmanli devletinden sogutmak. dunya ataturk'u canakkale'de tanidi, hayran oldu; bunlar hala taniyamamis.
Yani seyit 10 başı yerine o donemde tahtta olmayan Abdülhamidi resmetmeleri, yandaş olduklarını hissettirdi bende. Malum Abdülhamidden bile pirim kasıyolar bu ülkede, dizisini bile yaptılar.
Bile mi? Vatan için tek santim toprak vermeyen yahudi zulmünü en az kırk sene geciktiren kişi için fazla alaycı ve kinaye seziyorum. Ayrıca kendisi sürgüne gönderilirken "benden sonra devleti on yıl idare etsinler yüzyıl saysınlar" demiştir ve devlet 9 sene sonra fiilen yıkılmıştır. Sevin veya sevmeyin Fatih gibi Yavuz gibi diğerlerine olduğu gibi kendisine de saygı duyun.
@MünihTürkgücü Abdulhamid 1909'da tahttan indi, Osmanlı 1922'de yıkıldı. Abdulhamid sonrası 18 yıl var. Ayrıca Abdülhamid’in 33 yıllık saltanat döneminde Osmanlı Tunus, Mısır, Kıbrıs, Sırbıstan, Karadağ ve Romanya olmak üzere 1 milyon 592 bin 806 km2 toprak kaybetmiştir, bunu her tarih sayfasında da okuyabilirsin aslında, sadece ufak bi araştırma yap yeter...
1909 senesinden Mondros'un imzalandığı seneye kadar ki zamanı kastettim tarihi sıfır zat! Osmanlı fiilen ne zaman yıkılmış daha ayrımına bile varamıyorsun seninle tartışacak değilim.
Ayrıca kendisi Osmanlı'nın en fazla toprak kaybeden padişahıdır, kendisine Kızıl Sultan lakabı takılmıştır ve gerek halk gerek ondan sonra gelen padişahların nefret ettiği birisidir. Hainlik ile suçlanıp esir tutulmuştur. Yani biraz düşünsen bir padişah tahttan indikten sonra neden hapis hayatı yaşıyor ömrünün sonuna kadar? Neden esir tutuluyor? Trt deki Abdulhamid'den bahsetmiyorum ama bak ben, o Polat Alemdar gibi bir dizi karakteri, ben tarihteki Padişah'tan bahsediyorum...
Yıldızda'ki Baykuş eserini kim yazmış sonradan kendi öldükten sonra pişmanlığını nasıl dile getirmiş git araştır biraz rahmetli Turgut Özal'ın dediği gibi ama "batının dayattığı tarihi değil"!..
@MünihTürkgücü Mehmed Akif ona olan nefretini sunmak için yazmış,''Gölgesinden bile korkup bağıran bir ödlek, 33 yıl bizi korkuttu şeriat diyerek'' demişti. Safahat'ı okudun mu sen? Belki 10 defa okumuşumdur ve o Semerci ile Eşekler şiiri bir pişmanlık şiiri değildir. Trt de öyle mi işlediler ki acaba :))) www.malumatfurus.org/.../
@MünihTürkgücü Turgut Özal benim için Abdulhamidden farksızdır açıkçası, onun cümlesini ciddiye alacak değilim. Mısırlıoğlu mu atacaksın sonrasında da :)
Yaşına hürmeten ağır bir şey söylemek istemiyorum, insanoğlunun fıtratında alaya alarak gerçekleri değiştirmek eğip bükmek vardır. Nasıl biliyorsan öyle inan. Şahıslar gelip geçici bütün padişahlar, bütün ulusal karakterde kahramanlar sen hepsine saygı duy en azından.
@MünihTürkgücü Görevini en iyi yapanlara her zaman rahmet dilerim, Mete Han'dan Atatürk' kadar, ama içinde ihaneti barındıranı sevmem, karşısında dururum, benim duruşum da budur kardeşim. Devleti yönetmiş diye bir haine saygı duyamam, sen duyuyorsan da sana saygı duyarım ama... Analaşamayız, o ayrı mesele...
Öyle olsun bakalım ismini zikrettiğin Hakan ile Ulu Hakan'ın toprak ile ilgili ortak davasını kavrayamayacak kadar yoksunsun gerçeklerden. Hayırlı günler dilerim..
@MünihTürkgücü Ben her şeyin farkındayım, sadece siyasi değil kalpten bakıyorum olaya farkımız budur birader. Adabını da bozma lütfen, bilgini konuşturacaksan konuç. Yoksa sendeki o klavyedeki harfler bende de var, bende rahat sokup çıkartabilirim yani bilgin olsun... Hadi Allah'a emanet...
Neyi sokup çıkartıcan laf mı sokup gidiyorsun, en başından beri dediklerimi idrak edemiyorsun daha sana İlber Ortaylı'yı da örnek gösterirdim ama bilgiyi kaale almıyorsun asıl tehlikeli olan da budur. O yüzden girmedim senle tartışmaya farkındaysan şimdi kesin olarak gidiyorum.
dünya savaşanın çıkacağını 25 sene önceden görüp boğazşları sarıyer ve çanakkaleyi en stratejik yer olarak görüp tabya yaptırması bunu anlayacak akıl şu an dünya üzernde yaşamıyor. unutmayın dünyaya gelmiş bütün zekaları toplasanız %98i abdülhamiddedir. alman imparatoru wilhelm
18 Mart 1915 Çanakkale Savaşı, kuşkusuz Türk tarihinin dönüm noktalarından biri. Zaferin 97. yıl dönümünde ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. II. Abdülhamit, düşman saldırısına karşı Çanakkale'ye torpil döşetmiş Çanakkale savunması ile ilgili hazırlıklar, II. Abdülhamit Han'ın emriyle başlatılmış. Çanakkale Boğazı'nın devletin savunmasında olmasının öneminin farkında olan Sultan Abdülhamit, çeşitli çalışmalar için girişimlerde bulunmuş. Düşman saldırısı ihtimaline karşı Çanakkale'ye torpil döşetmiş. Bu bilgi "Osmanlı'nın Son Kilidi Çanakkale 2" kitabında yer alıyor. Padişahın başkimyageri olan Polonya asıllı Bonkowski Paşa, 1897 yılında deniz savunmasıyla alakalı bir rapor hazırlayarak, Abdülhamit'e sunmuş. Raporu Osmanlı arşivlerinde bulan tarihçi Ahmet Temiz, Bonkowski'nin savaştan 18 yıl önce hazırladığı bu raporun savunmayla ilgili önemli bilgiler verdiğini belirtiyor. Abdülhamit Han'ın ileri görüşlülüğünün bu belgede de ortaya çıktığını kaydeden Temiz, şöyle konuşuyor: "Başkimyager, hazırlamış olduğu raporunda düşman devletler tarafından İstanbul ve Çanakkale Boğazı'na karşı vuku bulacak bir saldırı esnasında buraların muhafazası için denize döşenebilecek ve düşman gemilerinin geçişlerine engel olabilecek torpilleri ele almıştır." Padişaha sunulan raporda şu bilgiler yer alıyor: "İstanbul ve Çanakkale boğazlarının muhtemel bir düşman saldırısına karşı muhafaza altına alınmasından bahsediliyor. Ben de Halife Hazretleri'ne verdiğim vatanın muhafazası sözü gereği, sadık tebaanın mesailerine gücüm yettiğince katılmak üzere fenne müracaat ettim. Biraz fikir yürüttükten sonra, bir nevi hareketli bir torpil icat ettim. Bu usul Çanakkale Boğazı sularında münasip bir şekilde kullanıldığında Akdeniz adalarından zorla girmek isteyen bir düşman filosunun girişini tamamen imkânsız kılmazsa bile oldukça zorlaştırır."
@MünihTürkgücü II. Abdulhamit 1877-1878 Türk Rus hezimetini yaşatmış, Sırbistan, Bulgaristan, Romanya gibi ülkelerin bizden bağımsız olmasına sebebiyet vermiş ve İngilizlerin yardıma çağırarak Haliçe demirletmis. Sonrasında Kıbrıs Adasini İngilizlere hediye etmiş bir sultandır, tarih oku
@MünihTürkgücü Attigin videoda kendisinin iyi bir diplomat olduğunu fakat bazı politikalarda ölçü kaçırdığını, birçok seçtiği sadrazamın yalnis karar olduğunu ve camiiden çıkan müslüman ahaliyi bile koruyamadığı söylenmekte. Senin yorumunda söylediğin "tek santim toprak vermemiş" yorumuna ithafen hiç bir sey yok videoda?
Benden ogreniceksin tabiki, daha savundugun sözleri destekleyecek bir kaynak atamiyorsun :D Abdülhamit'in niyetinin kötü olmadığını biliyoruz, oda illa ki ülkeyi düşünüp olabildiğince idare etmeye çalışmış fakat senin dediğin gibi 1 santim toprak kaybetmemiş diye bir olay yok yani bunu söylüyoruz biz.
@MünihTürkgücü Mesela bu linke bir bak, 93 Harbi diye geçen 1877-1878 yılında yapılan Rusların İstanbul/Catalcaya kadar gelip Ayestefanos Anıtını diktikleri savaş bu.
Bu savaştan sonra Berlin Antlaşması imzalanıyor ve Abdülhamit Kıbrıs Adasini Ingilizlere bırakıyor, Sırbistan, Bulgaristan ve Romanya tam bağımsızlığına kavuşuyor. Abdülhamit'in iyi kötü yaptigi şeyler elbet olmuştur fakat senin dediğin gibi "1 santim toprak kaybedilmedi" gibi bir şey söz konusu değil vurgulamak istedigimiz sey o.
@_Troian_ Herzl mektupla tüm dış borcu kapama vaadiyle Filistin topraklarından pay istemedi mi? Kendisinin verdiği cevabı da sen araştır. Tersane Konferansından önce meşrutiyeti ikinci kez ilan eden Abdülhamid Han Avrupalıların akla hayale gelmeyecek isteklerinin bitmemesi ardından resti çekip İstanbul'dan kovmuştur. Bunun üzerine daha önce Hasta Adam diye tabir eden Rusya savaş bize açmıştır. O dönemin şartlarını o zamana göre değerlendirmek gerek. Balkan savaşı zaten başlı başına facia ordunun siyasete karışmasından kaynaklı yenilgi tamamen Abdülhamid Han'a bağlamak net tarih zayıflığı ve körlüğü olur. Başka diyecek sözüm yok.
Kimsenin taraftarı ya da bir parti sempatizanı değilim. Sadece şunu demek istiyorum. Boğazdaki tabyaları Abdülhamid Han yaptırmıştır. Yani savaştan çok önce savunma amaçlı. Sanırım bunu belirtmek istemiştir. Çanakkale Savaşı'nın baş komutanını resmetmiş olsa o daha beter bir durumdu çünkü kendisi Almandı. Tarihi ezbere okumayalım.
trabzonda harsit savasi yaşandı. ruslar karadenize girdi.
90 bin asker sarikamista dondu. mağlup olduk. erzuruma kadar rus bayragi dikilecekti ki trabzon uşakları adinda bir grup köylü 3 ay püskürttü ruslari. erzurumdan 118 bin asker desteğe geldi sonradan. bu arada canakkalede de savaşıyordu.
toplam 3 milyon insan sehit oldu. 1916 bizzat trabzon gazi kizi kadindan dinledim
Savaşı ön görüp boğaza topçu bataryaları, tabyaları ve siperlerin hazırlanması abdulhamit tarafından başlatılmıştır. Karikatür bunu yorumlamış gibi görünüyor.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ne abdülhamit sultan reşat bile savaş alanında degildi
Bu resimdeki sultan abdulhamid mi? Hay bin diyorum sadece. Hani tamam resmedin de azıcık tarihinizi de okuyarak yapın bunu saçmalık oluyor zira sonra. 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Şu paylaşımda Mustafa Kemal sadece yüzbaşı sadece binbaşı diye yorum yapan ahmaklar var. Maharet tabya yaptırmakta değil. Mesela maharet orduyu askerî yönetmek. Mesela maharet donanmayı Haliçde çürütmemek. Hiçbir Türk evladı Mustafa Kemal Atatürk'e laf etmez, ettirmez.
Bayraklar normal teki osmanlı bayrağıni anlatıyor teki ise ters bayrak osmanlı zamanında savaşa veya harplere hazırlık dönemlerinde bir mesaj olarak açılırdı
Gulerim aga ben buna. Herkes isini yapsin Abdulhanit betimleme si yapmışlar da. Millimucadele Abdülhamid den cok sonra basladi. Atatürk'ü sevmediler sevemiyecekler.
Misvak bunu hep yapıyor zaten. Atatürk'ü silmeye çalışıyorlar ama yani boşuna zahmet ediyorlar :)
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
anlamsız olmuş, zaten osmanlıdan da hanedanından da eser kalmamışken, düşmanla işbirliği yapmışlarken veya kimisi tüymüşken o fesli sakallı hiç olmamış. olayı dini yönden ele almak hiç hiç olmamış. her zamanki gibi çuvallamışlar
@axish2s Allah'ın cahili git araştır biraz. Bi de aklınca Türk olsaydınız bilirdiniz diyor. Sizler bizlerin Türklüğünü sorgulayacak en son varlıklarsınız.
neyi araştırayım? aynı bayrak bugünkü Türkiye de de var cahil saldırma hemen 😂 her ülkenin vardır. bu savaştayız anlamına gelir 😂😂 ittihat ve terakki bayrağı diyor bide fkfkfkf at yalanı seviym inananı
@axish2s ahahah bende cahile araştır diyorum araştırsa zaten böyle cahil olmazdı. Size köprüyü bile satarız. İttihat Terakki Sancağı yaz bakalım ne çıkıyor. Sabah akşam İttihatçılara sallarsınız ama sancağın kime ait olduğunu bilmezsiniz. Biraz o kullanılmamış taze beyninizi kullanın derim
@axish2s orada 4 şey yazıyor akılsız: Allah Vatan Namus ve İttihak. Ayrıca sen İttihaççılarıne sanıyorsun dinsiz filan mı? Fesliden tarih öğrenmeye çalışırsanız böyle gekip saçma sapan konuşursunuz. Biliyorum diye konuşuyorsun ama daha bayrakta tam olarak ne yazılı olduğundan haberin yok insan utanır biraz.
@axish2s senin yazdıklarını sana mı yazmıyorum yanlış yazdığını ve bildiğini iddia ettiğin şeyin doğrusunu yazıyorum. Allah akıl fikir versin sen ve senin gibilere.
belli ki osmanlıca bilmiyorsun. ittihak değil ittihad yazıyor. yani günümüz türkçesi ile Birlik :) cehaletin arşa ulaşmak üzere internetten bakıp burada ahkam kesme
@axish2s ilk başta İttihad yazdım zaten aptal herif. Herkesi kendiniz gibi sanmayın. Türk düşmanlarından yarım aklınızla tarih öğrendiğinizi sanıp ezbere konuşmayın.
@axish2s merak etme yazdıktan sonra gördüm zaten. Klavyenin azizliğine gelmeyeceği gibi basit bir şey senin gibi akılsızın tahmin edebileceği bir şey değil. ;)
O zamanın Osmanlı bayrağı o zaten ne eklemişler? Ayrıca cumhuriyet ilan edildikten sonrada 1936 yılına kadar aynı bayrağı kullandık aynı devletiz yani cahiller yeni duycak ama öğrenin geç olmadan 😂
Türk ve Atatürk düşmanlığı yapan bu siyasal islamcılardan nefret ediyorum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Noldu zorunuza mi gitti? Canakkale e iman gucuyle kazandi atalarimiz. Abdulhamidin toplari vardi. Size gore ataturk vardi sadece. Herseyi ona malediyosunuz.
Çanakkale de ki tabyaların önemine dikkat çekilmek amacıyla yapıldığını düşünüyorum ayrıca neden babanın oğlu gibi Abdulhamit ne alaka diyorsun. 600 senelik osmanlı tarihinin son padişahı saygı göstermek lazım.
Çanakkale savaşı sadece tabyadan ibaret degil çok kanlı bir savaş ve savaşı yönetenler belli, o kanlı savaşın içerisinde asıl savaşan insanları bir kenara atıp abdulhamit tabya yaptı sadece onu karikatür yapalım demek ahmakça ve komik.
Ben altında bir şey aramıyorum her türlü görüşe saygım var. Resimde bir Atatürk yok dediğin gibi sadece tabyadan ibaret de değil oda zaten yan yana koyulamaz.
İnsanlar düşüncesini dile getiriyor ve gerçekleri söylüyor diye Abdülhamite saygısızlık yapmış olmuyor tabya yaptırmışsa belgelerine bakmadım Allah razı olsun ancak Atatürkün harcadıgı çabanın binde biri degil bile o kadar insan çarpmışken sanki Çanakkaledeki savaşı ve insanları yöneten abdulhamitmiş gibi bir algı oluşturmak saçma ve alakasız olmuş ayrıca abdülhamite abdülhamit amca abdülhamit dede falanmı diyecekti 😄Atatürk dahil pek çok başta yer alması gerekende bu karikatürde olsaydı takdir görürdü > uykusuzkaptan
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Çanakkale_Savaşı Şu komutanlardan kaçının ismini biliyorsun acaba merak ettim :)) liderler Osmanlı İmparatorluğu Enver Paşa Alman İmparatorluğu Otto Liman von Sanders Osmanlı İmparatorluğu Cevat Paşa Osmanlı İmparatorluğu Mehmet Esat Paşa Alman İmparatorluğu Erich Weber Osmanlı İmparatorluğu Kaçı Vehip Paşa Osmanlı İmparatorluğu Fevzi Paşa Osmanlı İmparatorluğu Çolak Faik Paşa Osmanlı İmparatorluğu Mustafa Kemal Bey Osmanlı İmparatorluğu Yakup Şevki Bey Osmanlı İmparatorluğu Cafer Tayyar Bey Osmanlı İmparatorluğu Ahmet Fevzi Bey Osmanlı İmparatorluğu Halil Sami Bey Osmanlı İmparatorluğu Kâzım Karabekir Bey Osmanlı İmparatorluğu Selahattin Adil Bey
@ezginur2 aynen saçma olmuş karikatür yapılacaksa savaşın baş kahramanları öncelikli orada yer almalı ve böylece bakınız Atatürk yönetti şu komutan yönetti şu paşalar şunu yaptı şeklinde. ama abdulhamitte tabya yaptırmıştı diyerek hem tarih hatırlatması yapılır hem birlik beraberlik mesajı verilirdi bunlar öyle bir karikatür yapmışki sanki abdulhamit ordusuyla inip Çanakkaleyi tek başına kazanmış kazanmış başka kimse yok nerede seyit onbaşı, Atatürk, mehmet Çavuş Cevat paşa gibi asıl savaşın ortasında olan daha nice insan🧐
Okuduğum kadarını biliyorum ancak Benim bilmeme lüzum yok arnavutum ben, senin bilmene gerek var ama sende bilmedigin için oradan buradan kopyalıyorsun 😂
Bizde bu google amcadan buldugun isimlerin neden karikatürde yer almadıgını sadece Abdülhamitin karikatürde olmasının saçmalıgını dile getiriyoruz zaten >xoxburak 😄
Enver, Mehmet Esat, Fevzi, Mustafa Kemal ve Kazım karabekiri biliyordum şahsi merakımdan dolayı hepsini bilemem en üst rütbelileri enver ve otto zaten enver paşa g kurmay başkanı “gibi” üst bir görevde esat paşada cephede. Yazdığın gibi değil yani, neyse banane diyosan bende sanane diyim madem hahh
@ezginur2 abdülhamidi tahttan indirenler osmanlıyı savaşa sokuyor çünkü bu yüzden sembolik bir değeri var. Genel bir kutlama mesajından ziyade ona dikkat çekmek istemişlerdir belki nede olsa karikatür dergisi. Neysee banane d:
@ezginur2 bunları 3 yaşındaki çocuga sorsak bilirde koca koca insanlar daha kahraman adlarını ezberinde tutmuyor benim aklımda o günlerde yenilen yemek listesi bile var insanlar ironik tete boşver bre😂
Sözün kısası çanakkale savaşı tabyadan ibaret değilse Türkiye de cumhuriyetten ibaret değil. Geçmişe atalara saygıda kusur etmenin hiçbir mantıklı açıklaması olamaz.
Zaten kimse abdulhamite özgü olan şeyleri Atatürk yapmış gibi lanse edip abdulhamiti yok saymıyor sorun burada sorun karikatürün Atatürk ve onunla birlikte savaşan kahramanlara saygısızlık olması 😄
Oha şu an bir müneccim hatta insanların özelliklerini insanları tanımadan bilen partisine kadar bilen insanüstü birşeyle konuşuyoruz müneccim dayı gelecekte uzaylılar dünyayı istila edecekmi hagHhhzjzah
@UykuSuz_KapTan Abdulhamid nasıl son padişah yahu o nerden çıktı? Ayrıca Çanakkale'de Sultan Reşad vardı Abdulhamid değil, bilmiyorsanız okuyun... Mehmed Reşad ( 1909 – 1918) Mehmed Vahdeddin (1918 – 1922)
@UykuSuz_KapTan osmanlı yönetimini getirmeye çalıştıkları için alttan alttan sinyal çakıyorlsr, ona gülüyorum. Gerçekleşmeyecek bir hayal olarak kalacak.
Osmanlı yönetimi zaten gelemeyecekte tarihimize de sahip çıkmamız gerekir. Simgelerin bugün önemi yok Bir bayrakla olacak işse şu an bizde fransız hükümeti sayılırız.
Aklı başında herkes bilir ki geriye doğru bir siyaset yapılmaz ileriye dönük reformlar yapılır. Yani osmanlı geçmişti yapılacaksa da cumhuriyetten daha ileri bir şey yapılabilir. Buda mümkün değil.