Malın değerine dayalı borçta paranın enflasyonu sıkıntılı bana göre para sürekli değer kaybediyor enflasyona dayalı tahvil olsa belki ama alınan kredinin illaki faizi oluyor siz ne düşünüyorsunuz?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
İslami finansin uygulanabilmesi için ülkede TL para biriminin ortadan kalkması gerekir. Aksi halde paran eridikce eridi değer kaybeder. Türkiyenin para birimi altın olsaydı bu mümkün olabilirdi. Çünkü altınin değeri her yerde aynıdır. Değişmez. Türk banka sistemi faiz üzerine kurulu sistem. Bugün dünyada bu böyle. İslami finans uygulamasına uygulanır ama bugün elindeki 500 bin TL ile araba alabiliyorken 3 sene sonra kulübe alırsın. Dolaylı yoldan hakkın yenmiş oluyor bu da kul hakkına girdiği için İslami finans mümkün olmuyor. Bunun gerçekleşmesi icin ülkenin değil dünyanın sistemi değişmesi gerekiyor. Her türlü dışa bagimli ülkeyiz çünkü.
İstediğin kadar tahvil falan da yapsan devlet ordan gelen parayı hazineden karşılıyor ve bugün hazinede olan parada bugün bankada 0 TL parası olup cocuguna mama alamayan fakirin parası da var. Her türlü kul hakkına giriyosun
Para emtiaya endeksliydi eskiden arzı kısıtlı ürünlere şu an kafaya göre basılıyor ucuz kredi ile enflasyonu artıyor , arzı sınırlı bir paraya endekslenirse mümkün olmaz mı bu sistem
Öyle bir uygulama olsa zaten bankaya da ihtiyaç olmaz. Kimse parasıni korumaya çalışmaz ve dolayisiyla kimsenin böyle bir derdi olmaz. Bugun Amerika'da bile faiz var. Düşün yani dünyanın yüzde 75 i in kullandığı para birimi olduğu halde adamlarda faiz belası var. Bir ülkede bankacılık sistemi olduğu müddetçe faiz kaçınılmazdır.
Faizin hiç olmadığı eksi faiz verilen ülkeler var ama yine de
Gelişmiş ülkelerle biz bir değiliz. Ben asla olamaz demiyorum bizim ülkede bu sistemde olamaz diyorum. 1 TL ile şu an ne alabilirsin? Paranın değeri kalmamış. Ev fiyatları 1 milyonun üzerinde, enflasyon tavan yapmış. Bu ve bunun gibi sorunlar olan ülkede faizin sıfırlanması veya faizssiz İslami bir finansal kurumun getirilmesi beyhude... Bankayı faizi bir köşeye bırak elinde saf bir şekilde canlı 100 bin TL tutan bir insan bugün çok büyük bir zarara uğradı. Diyelim ki İslami finans sistemi getirildi. İnsan buna neden ihtiyaç duyar parasının değerini korumak için. Peki bu değer farkını hükümet kimden tahsil ediyor parası olmayan en fakir insandan ve en zengin insandan tahsil ediyor. Ve senin kaybını karşılaşmak için fakirden alıp İslami finas sisteminin kurmuş olduğu bankada parası olan hacılar hocalara gidiyor. Şimdi bu faiz değil de nedir? İsmi değişince helal mi oluyor? Şu anki sistemde istediğin kadar finsans sistemi kurulsun veya kurulmasin devlet sana bu zararı kendi parasindan vermiyor. Hazineden merkez bankasından veriyor. Merkez bankasındaki hazinede kimlerin parası var? Türkiye'de yaşayan zengin ya da fakirin vergileriyle toplanan paralar ve bazı zengin yatırımcıların paralari var. İşte bunlar bu sistemle kendi parası olan insanlar paralarına para katmak için bu yöntemi kullanıyor. Bu açık ve net faizdir. Sorun olan isim değil sistemdir.
Evet doğru umarım gelişmiş ülke oluruz
Ben de muslumanim ben de faiz istemem ama sistem faiz üzerine kurulmuş. Faizssiz bir sistemin gelmesi için dünyanin para sistemi değişmesi gerekiyor. Sadece altın kullanması gerekiyor herkesin ya da bir para birimi bütün dunyada ayni olmasi gerekiyor.
Belki abd enflasyona emtiaya dayalı dijital bir para çıkarır
Erbakan hoca islami paramiz olsun derdi hep islam ulkeleriyle turk soydaslarimizla alisveris yapalim ab gibi islam birligi ib kuralim derdi. Kimse dinlemedi dalga gecilip hor goruldu simdi keske olsaydi diyenler var. Verin o zaman partisine faizi desteklemeyen tek prtdr.
Mümkün değil uygulanması
Şerri hukumlerle yonetilmeli bize yonetim sisteminin degismesi hakkinda secim mi veriliyo hayir. Bu mumkun ama halk uyuyo
Şerri hüküm insanın karar verdigi sisteme dönüyor parası arkası olana o hükümler işlemiyor demokrasi bilim eğitim düzelmeden otokratik yönetimlerde şeriat zulume dönüyor
Iran seriatindan bahsetmiyorum...
Herhangi bir şeriat uygulanmış şu an günümüzde uygun olması mümkün değil bireysel dünyada özgürlügü kısıtladığında kaos ile ülkeler çöküyor
Allah boyle buyuruyor. Kaos neden ciksin
Bürokrasi ve dini kısım halkı eziyor ve zengnleşiyor alt kısımda fakirleşme ve baskı ile kaos oluşuyor
Ne yapalim peki
Halkta bitiyor olay eğitim merak ve bilgi düzeyi yükseltilmeli cahil ve sorgulamayan toplumda diktatörlük ve güç zehirlenmesi kaçınılmaz son oluyor
Egitim sistemimiz kokunden degismeli
Boşa geçen zaman okul hiçbir şey katmıyor kutucuk doldurmaktan ibaret
Evet