Türkiyemiz Recep Tayyip Erdoğan sayesinde Dünyanın ilk 10 ekonomisine hangi yatırımlarla girdi.
Yaparsa Recep Tayyip Erdoğan yapar
Yaparsa Recep Tayyip Erdoğan yapar
Türkiyenin yatırımı mı varmış son 100 yıldır? ne üretiyor ki? 1930lardaki içten yanmalı gaz türbünlü motorları izledi..40larda seri üretim ve yarı mekanik üretimi izledi..50 ve 60lardaki elektronik sistemleri izledi..70lerdeki mikro işlemcilerin icadıyla başlayan mekatronik üretimi bugün yıl 2022 hala üretemiyor..80lerdeki yazılım sektörünü 90lardaki web teknolojisini 2000lerinde yapay zeka.. IoT akıllı nesnelerini.. giyilebilir teknolojisini bugünde izliyor üretemiyor..100 yıldır ne yaptın ki sen cami ve heykel dikmek dışında... montaj fabrikalarını fabrika mı sanıyorsun... adam onu ülkene kuruyor çünkü ülkende daha ucuz maliyetle ürettiği için ucuz işçilik için senin ürettiğin bir katma değer yok ortada.. o yüzden de anca balon tüketimle büyüme yaptın yıllarca ama cari dengen.. cari konsolide iç borçlanman.. lorenz ve gini katsayısına göre kişi başı gelirin.. enflasyonun.. değişim değeri milli paranın döviz karşısındaki emisyon ve tasarruf değeri vs gibi makro ekonomin 100 yıldır yerlerde... boş balon bir cumhuriyet... daha sivil anayasasını bile yapamamış çakma cumhuriyet..3 kez askeri darbe yapılmış cumhuriyet mi olur lan...
İlk 10 mu? Ayran içsen bu kafayı yapmaz. Pudra şekerimi çektin yoksa? Daha geçen ay g-20 deki yerini kaybetti ekonomi. Sen nerde yaşıyorsun? İlk 10 ekonomi içerisinde olsak %60-70 lere ulaşan enflasyon mu olur? Sıcak para üzerine kurulu ekonomin vardı o da satacak yer kalmadığından bitti. Şimdi para basarak açık kapamaya çalışıyor hükümet ama o da enflasyon u yükseltmekten başka bir işe yaramaz. Birşeyler paylaşmadan önce biraz araştırma yapın. Körü körüne kollayacağız diye böyle komik durumlara düşersiniz.
Cevap
6Cevap
Sondan ilk 10 sanırım. Tüm her şeyi satarak ve vatandaşa yüksek vergiler koyup onları soyarak girdik.
Kıskanma bee gözünüz mü kör
Ilk 1 değil mi o ya herkes bizi boşuna mı kiskaniyo
Hoşaf makinesinin patentini nasaya satmıştı belki ondandır.
Rüyada bile gerçekleşmeyecek şeyler bunlar
Ben ilk 3 diye biliyorum
10 nerden çıktı
Recebe oy yok
Sondan 10mi ilk 10mu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?