Dünden sonra yine uçtu ev fiyatları. Kiralık ev bakarken 85 metrekare, küçücük, odaları dapdar, balkonu olmayan bi evin kirası fazla gelmişti. Şimdi satılık halini buldum 1.5 trilyon diyor. Hem bütçemiz yetmiyor hem de evler bu fiyatlara değmiyor bile bence.
Bizim zaten evimiz var Allah'a şükür annem babam 10 yıl önce 13 yıl önce almıştı Ankara 'dan 7 yıl önce falan da alanya'dan yazlık aldılar yani iyi ki zamanında almışlar ama şu anda Türkiye şartlarını göz önünde bulunduracak olursak hiçbir şekilde böyle bir şey mümkün değil Çünkü insanlar yiyecek ekmek bulamıyor.
Ancak böyle tuzu kuru bürokratlar Doktorlar ondan sonra hatta doktorlarda demeyeyim de böyle milletvekilleri ensesi kalın insanlar alabilir şu anda Türkiye şartlarında ev alabilecek bir insan olduğunu orta gelirli olarak düşünüyorum gerçi orta gelirli insanda kalmadı da böyle insanları hiçbir şekilde alamaz
Bir buçuk yıl önce 600-700 bine baktığımız evler bir anda 1 milyon 200'e çıkardı. Sürekli de artmaya devam ediyor. Öyle üç beş de değil he bir anda iki katı fiyatlar falan. Satabiliyorlar mı hoş? Satamıyorlar. Önce 1 milyon 200'e çıkardılar sonra da 1 milyon 195, 1 milyon 190 gibi komik rakamlara düşürdüklerini zannediyorlar. :D Ev almak çok zor bu devirde eğer satıp en azından bir kısmını karşılayabileceğin bir malın falan yoksa ancak şöyle de bir durum var; eğer şu an harekete geçilmezse de bundan beş yıl on yıl sonra almak daha da mümkün olmayacak. Yani ev piyasası sürekli durmadan artıyor bu yıllar önce de böyleydi. Birkaç yıl sonra o 1 milyon 200'lük rakamlar da olmayacak. O yüzden ömür boyu kiralarda sürünmek istemiyorsa kişi, bir şekilde yolunu bulup o yükün altına ne kadar erken girse kar diye düşünüyorum. Tabi İstanbul'da eğer Beylikdüzü ve Sancaktepe gibi ücra haritanın bir ucunda bir yerde oturmayacaksanız 1 buçuk milyona küçücük, hep duvara ya da dip dibe evlere bakan, eski püskü bir eve o parayı vermek ayrı koyuyor tabi.
1.900 TL ye kirada oturuyorum Aralık ayında taşındım yan binadan 850tl kira ile çıktım öğrendim ki orayı da 2. 250 TL ye kiraya vermişler o eve değmez bence ancak muhitte şu an evler 3000 TL civarı, almayı düşündüğüm evler vardı bi kaçtane en fazla 900.000 TL ydı onlar da üzerine 1.000.000 koydu en az 1.500.000 TL & 1.700.000 arası dubleks bi ev bakıyorum şu an denk gelirse alıcam da yani başka türlü olmaz
3 gün önce 850-900 bine baktığım ev şimdi 1.200.000 TL olmuş. Evet, faiz indiriminin ardından hemen zam gelmiş.. İstanbul'da olunmaz, onu biliyorum. Ha kendi evimiz var İstanbul 'da ama ben kendi şahsıma ev alacaksam İstanbul'dan almayacağım, onu biliyorum.
Büyük bir fakirliğe itiliyoruz. Nereye alıyoruz ev?
Milyon liralardan bahsediyor insanlar. Afedersiniz de hayatlarında kaç defa milyon liralar görmüşlerde 50.000 Tl ye 10 yıl önce aldıkları evleri bugün milyonlara satmayı hayal edebiliyorlar.
milyon dediğin geçen sene büyük paraydı inan yavaş yavaş oda küçülecek olan sadece orta sınıfa olacak fakir zaten hep fakir zengin zaten hep zengin ama orta gelirlilerin küçük bir kısmı zenginler kervanına katılırken büyük kısmı fasfakir kervanına katılacak :)
Alabilenlerin çoğu da 30-40 senelik borç senedine imza atıp alıyor. Değecek bir şey değil. Neyse sıkıntı yok arap kardeşlerimiz 1 aylık maaşıyla alırlar
Krediyle ev almak kadar büyük aptallık yoktur. Hayatının sonuna kadar kredi ödemek için bankalara kölelik yapıyorlar. Elin maskı dünyanın zengini parasını eve yatırmıyor.
Paket dün açıklandı ve sisteme daha işlenmedi bankalarda. Dün ki gelen pakete kadar zamları diyorsanda evet haklısın şu an 3 veya 2 noktalarda kredi faiz oranları
karı koca çalışıyoruz hatırı sayılır işlerimiz var. ( geçmişten bir varlığımız veya herhangi bir aile desteğimiz mevcut değil ). eve aylık 18-20 k girmesine rağmen ev hayalim yok. alınmaz mı alınır ama gençliğimizi satarak. önümdeki 10-15 yılı 4 duvara bağlayamam.
İş yerinde beraber çalıştığım bir arkadaş ocak ayında bir eve bakmışlar eşiyle birlikte ve şu ana kadar her ay 50 bin TL zamlanmış ev. Gel ev al hadi şimdi. Bu ülkede sadece Türkler ev alamaz artık bu hale geldi.
TR şartlarında ne yazık ki ev almak da kiraya çıkmak da çok zor. Şu an doğuda bile kiralar 1500-2000₺. Batı da 4000 den başlıyor. Değmeyecek evler üstelik.
Şundan emin olabilirsiniz Türkiye de evler oldukça uygun. Fiyat konusunda halen gitmesi gereken çok yol var. Sizin alım gücünüz düşük hak ettiğinizden az kazanıyorsunuz.
Bizim milletteki fare deliği gibi beton binalara sokulup oraları ev bilme hastalığı devam ettiği sürece... Daha çok yükselir bu fiyatlar... Gidin köye yerleşin... Aklı olan şehirde yaşamaz...
Geçen yıl 1.5 milyon TL olan eve 3-3.5 milyon TL yazmışlar. Bizim dövizde olduğu için normal alacağız. ama Türkiye halkı almasinmi Türkiyedeki evleri. almancı katarli dubai'limi alsın
Merhabalar... Türkiye şartların da ev sahibi olmanın en kolay yolu gurbetçi olmak sanırım yoksa bu ülke de asgari ücret ile çalışan birisinin ev sahibi olması imkansız bir hayal.
Kirayı veremedim diye ev sahibi ve akrabaları bir arabaya bindirip şehir dışına götürdüler beni kirayı vermezsem bacaklarımı bile kiracaklarını söylediler. bu dünya zenginlerin dünyası