Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İlk defa konut alacaklara 2 milyon liraya kadar 10 yıl 0.99 faiz kredisi sağlayacağız." dedi.
👉0.99 faizle 120 ay vadeli 1 milyon TL'lik kredinin aylık ödemesi 14 bin 277 TL toplam ödemesi ise 1 milyon 713 bin TL.
👉 0.99 faizle 120 ay vadeli 2 milyon TL'lik kredinin aylık ödemesi 28 bin 555 TL toplam ödemesi ise 3 milyon 426 bin TL.
Cumhurbaşkanımızın açıklamaları sonrası ev fiyatlarında hızlı bir yükseliş oldu.Açıklanan konut kredisi paketini nasıl buldunuz sizce uygun mu insanlar ev sahibi olabilir mi? #kafamıngüzelligi
Cumhurbaşkanı Erdoğan konut kredisi paketini açıkladı. Sizce açıklanan paket uygun mu, ne düşünüyorsunuz?
Kimse 15k ile 30k arası bu ülkede taksit ödeyecek güçte değil. Hadi peşinat verdik 1 milyon bizden 1 milyon onlardan nasıl 15k ödenecek? Asgari ücret ortada. 4 kişilik bir ailede 4 kişide asgari ücret alsa ve düz hesap 5k desek maaşa 20k yapar 15 ver 5k ile yaşa yani dünya ülkeleriyle kıyaslarsak onlar insan bizler böcek gibi yerlerde yaşıyoruz. Böceğin bile yuvası var kira ödemiyor oda ayrı bir konu. Ev fiyatlarına gelirsek dolar endeksli deniyor ama anlam veremiyorum. 2019 da korona öncesi 300 bin olan ev şu an 3 milyon tl olmuş ve bina 20 yaşında hem bina hem ev dökülüyor ciddi de masraf yapmak gerekiyor yoksa yaşanmaz ama 3 milyon. Yeni yapılan eve bakıyorum 20 milyon. Eee nasıl ev alacaz? Evi geçtim araba da deli pahalı. Almakta yetmiyor masrafı feci fazla. Haftasonu ailenle sinemaya gitmek istesen deli rakamlar tutuyor. Pikniğe gidelim desen yine öyle. Yani robot misali kullanıyorlar bizi. Al kuru ekmek su boş vaktinde aptal kutusu tv sonra çalış uyu yaşa bu şekilde. Halkı için olan devlette harika hayat sürsün. Gerçekten coğrafya büyük kaderdir.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
0.99 faiz ve 10 yil nerdeyse bedava Şu an bu kadar düsük faizle mortgage kredisi dunyanin hicbir ulkesinde yok zaten Turkiyenin konut ihtiyaci cok fazla son 4 yilda duran konut arzi dolarin yukselisinden kaynakli maliyetlerin artmasi buna cok buyuk engel oldu birde pandemide 2 yıl boyunca bir cok kesim konut ihtiyacini erteledi birden pandemiden sonra talep artisindan dolayı hem konut fiyatlarini hemde kiraları arttırdı... yıllarca bu ulkede niye betona para domuyoruz kafası hala anlamadi Turkiyenin ciddi anlamda konut ihtiyaci var konut yapmazsaniz boyle fiyatlar artar birde dunyanin en cikarci milletiyle yasiyoruz babasını anasınız kardesini bile dolandiran bir millet nedne boyleyiz bilmiyorum ama bizans dan mı geçmiş bu huy geçiren geçirene.. belki bu konut finansmanı ile piyasa biraz rahatlayabilir ama Turkiye de gocler ve egitim sistemi nedeniyle cok fazla konut ihtiyaci var ve ozellikle İstanbul trakya gibi bolgelere cok fazla goc aliyor Turkiye... benim oturdugum yerde 5 bin tlnin altinda kiralik ev kalmadı bundan 5-6 yıl önce müstakil evler burada 1-2 milyon du şimdi daireler o fiyata satılıyor ve 10 yıllık daireler yani sıfırlar 5 milyona satılıyor.. piyasaya bu biraz etki etmeli birde özel mevduat bankalarida bu sisteme dahil edilmeli sadece kamu teşebbüsleriyle bu piyasadaki aşırı talebi karşıyalayamaz... totele yayılmalı ve Toki daha çok bu dönemde konut yapmalı arz ve talebi dengelemeli...
Konut kredisin de kota yapmış bu işin arka planı sanıldığı gibi değil. Konut yapan şirketler ve Mütaitler AKP milletvekili ve AKP de bulun an yüksek kesimin Çevresi Para transferi için Konut kredisi altın da Kaynak aktarımı yapacak. Konut fiyatları nın yükselmesi satış tan değil. Bu İktidar kanadının için de ki Aç gözlü Zengin kesimin işi. Fiyatlar Orta da Ayrıca TOKI de ki skandalları unutmadık BEN Şahsen Yoksul ve Dar gelirli TÜRK uyruklu Vatandaşların Birer Ev Sahibi Olması Taraftarıyım. EĞER MİLLİ İRADELİ OLSALAR DI VATAN SEVEN OLSALAR DI Hiç Bir Millet vekili ve Akrabalarına Bu kredi çıkmayacağını Tahadüt ederlerdi. Ayrıca Yurt dışına Ev satmayı Serbest bırakan iktidarın Tek amacı Hipereflasyonu Bir an önce gerçekleşmesi Arz talep ihtiyacı yüksek diyerek OY TOPLAMAK BUNLARIN TEK DERDİ KOLTUK SEVDASI BAŞKA DA HİÇ BİR ŞEY DEĞİL MADEM Kİ BÖYLE BİR ŞEY YAPACAKTI BUNU NEDEN DAHA ÖNCE DEN YAPMADI HALKIN CEBİN DE VAR KEN BU İNSANLAR YOKSUL DEĞİL KEN DEĞİL DE NEDEN ŞİMDİ?
Devlet acziyetibi ilan etmiş. İstihtamnyerine, sürdürülebilir ekonomi, üretim yerine arsa tapu satmaya çalışıyor. Devletin işi bu mudur?
Yazıklar olsun. Söylenecek başka bir şey yok. Ama bize müstahak. İnşaat sektörü ülke ekonomisine can katmaz. Bu ülkede ilk önce yerli tohumu İsrail'e sattılar sonra da toprakları işlevsiz hale getirdiler.
Bunun zararını hepimiz göreceğiz. Sevinecek bir şey yok. Olan bir kişiye değil, hepimizi etkileyecek.
Bu, vatandaş ev sahibi olsun diye değil ha. Kimse ev alamadığı için inşaat sektörü durma noktasına geldi, para döndüremiyorlar. O yüzden ev fiyatının yarısı kadar döviz altın bozdurana faiz daha da düşüyor.
Bütün amaç yastık altı altın ve dövizleri dolaşıma sokmak ve müteahhitler daha çok ev alıp satıp sektörü canlandırsın. Yoksa asgari ücretle çalışan işçi, sıradan memur, öğretmen gene ev sahibi olamayacak.
Ayrıca bu enflasyon karşısında düşük faizli kredi kamuyu zarara upratır. Bunun bedeli de gene halkın vergilerinden karşılanır.
Mezarda ev sahibi olma imkanı sunuyoruz diye bir açıklama olmuş resmen. Faize bak krediye bak 🤣 2 katını bankaya ödüyoruz. Asgari ücrete bak kredinin aylık ödemesine bak.. bir de ev fiyatlarına zam geliyor sanki alacak olan çıkacak gibi. Şaka gibi bir ülkeyiz 🤣
Bu sene zaten elimde yok diyen sıfır daileri aldi oturdu ev satislara bakilinca baya alimlar var zaten ragbet olmasa fiyatlar da ucmaz ki kirada oturup aylik 3 bin 4 bin kira verecegime konut kredisi ile ev sahibi olmak daha mantıklı 10 yılda olsa biliyosunki kendi evine ödeme yapiyosun baskasinin evinde oturup bosuna kira vermis olmuyosun. Güzel bence
Zenginler de bunu bilmiyordu sanki🤣 Sence dar gelirli yoksul aileler nasıl olur da ev sahibi olur. Ankara da bu gün 2+1 daire fiyatları milyon TL olmuş aylık ödeme 14 bin tl kim böyle bir miktarı karşılayacak maddi güce sahip. Zengin insanlar zengin demek sadece holding sahibi olmak değil çifçi nin de zengini var. Youtuber da var ayrıca bu insanların çocukları torunları 18 yaşını doldurmuş bir ton hepsi de ilk kez ev sahibi olacağı için Bu proje yoksul halka değil belli bir kesimi hali hazır da zengin olan aç kesime hitap etmiş
Onu ben de biliyorum 18 yaşın da ki kız tiktok da iş bulamıyorum diyor babam işsiz diyor aylık 2 bin ev kiram var diyor sen bana on dan haber ver. Ayrıca bu kişi Fetö deyip Fetö ile yan yana olanları ki genel de arkadaşları harici de kimse yi getirmez nere ye getirdiğine bakın. Görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler
Paket guzelde mutahit ler hemen zam yapmaya baslamis...
Hukumet iyi niyetle ev satışları artsin insaat yapanlar zorda kalmasin ev almak isteyene kolaylik olsun istiyor ama ac gozlu mal sahipleri aninda fiyat yukseltiyor... Allah im sen zenginleri doyur..
Bu işler sadece müteahhitlere yarıyor. ya da hülle yapan çakallara. Bu tarz siyasetlere gerek yok sayın cumhurbaşkanımız. Ev sahipleri için online denetimler yapsanız kiralar bu kadar yüksek olmaz. Dolar 2 katına evler 4 katına çıktı. Bunun en büyük sebebi de Berat beyin açıkladığı kredi paketiydi. D
Besli cete icin uygun cunku besli cetenin elinde patladi daireler bunun sayesinde birazdaha pahalanmasi lazim ki. milletin ana... s... leri yetmemiski kanirtalim birde diyorlar ama bizim cahil mal halkimiza mustak kanirtip yirtsinlar isterse deveye diken. bizim halkin cogunada s...
Bu adam başa geldiğinden beri, halka yardım adı altında yaptığı tek şey, kamu bankalarından şuursuzca borçlandırıp ekonominin üzerine daha büyük yük yüklemek.
Ulan müteahhitleri zengin edeceğim diye resmen sirke çevirdi ülkeyi. Sonra gider fırsatçılar der bu saçma ekonomik hamlelerin piyasaya etkilerini ona buna yıkar
uyy her türlü kardalar da ömür boyu ev kredisi ödersin bu ne xd sağlıklı bulamadım. bi ev sahibi olmak bu kadar zor olmamalı açıkçası düdükleniyoruz gibi hissediyorum 120 ay yaşarlarsa olurlar dahası aylık ödenen fiyatları normal halk nası ödesin milletin g*tü çıkıyo bişi yemek için bile wow
Kimdi birisi tweet atmıştı bilmiyorum ama ayda 20 bin ödeyen ev sahibi olamamış mı yazmıştı. Bu açıklamaya karşı.
kendi adıma o kadar para vermezdim ayda 20 bin yılda 250 bin civarı para ediyor at bankaya günlük 90 TL gelir çalışmana bile gerek yok 3 yıl aynı parayı bankaya atsan.
Anadolu da 45 bine bile toprak evler hala bulunuyor yıktır yerine prefabrik ev at olmadı bir konteyner ev gül gibi çalışmadan yaşa
Almanyada faiz yok gibi, 20 yıl vade aynı kira kadar ödüyorsun yani 1000-1500 arası (büyük müstakil ev için bu) sadece peşinat var 30-50 bin arası evine göre, Araç kredisi de daha uygun.
Yani karı koca çalışan 3 çocuklu bir aile ev araba hoby bahçesi yıllık tatil keyfi vs, çok rahat halleder...
faizle iştigal olanlara '' Allah ve rasülü savaş açmıştır '' buyurmaktadır kuranı azimüşşan. bu halde müslüman devlet olarak geçinen biz hangi sebeplere dayanarak faize bulaşacağız. cuma namazlarına bizim köyden kalabalık araba ve insanla gidenler , faizin haramlığını unuttularmı? yoksa onlarda'mı Allahın ayetlerine karşı gelir oldular. Ben bunca ömrümce faiz lobisine 1 kuruşumu yedirmedim , yemedim. Rabbim biz müslümanların yardımcısı olsun inş.
Döviz ve altın birikimi olanlara gelmiş, satır aralarını iyi okuyun. Zengin, tasarruf sahibi yandaşlara kıyak geçmiş yine. 1.500.000 TL kredinin 10 yıl boyunca aylık geri ödemesi ne kadar olur, hesapladın mı? Kaç aile var o borcun altına girebilecek? Anında ev fiyatlarını yükseltmişler zaten açgözlü p.. venkler sarı sitede. Ha bir de müteahhit tayfaya yarar. Kamu bankasının kullandırdığı ucuz krediden doğacak görev zararını da sen, ben öderiz artık... A*Q böyle ekonominin...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Aylık 14.277 TL ile 28.555 TL' yi partisinin Porche' ye binen pudra şekercileri mi ödeyecekmiş? Çünkü asgari ücretlinin, ortalama maaşının, maviyakalının, beyazyakalının bu aylık kredi taksitlerini ödeyeceği bir geliri yok. Herhalde vatandaşlık verdiği mülteciler bu evleri verecek. Onlar Dolarla geliyor, onların paraları vardır.
Aylik geliri 50 bin lira oluo hic evi olmayan veya minimum 500 bin liraluk altin veya dövizi olup aylık geliri minimum 30 bin lira olanlarin ev alabileceği bir durumu olusturdular... hiç dusunelim, vatandaş zorda, çoğu asgari ucretli zaten diye jir düşünce yok... fakat suriyeli kardeslerimize 200 bin konut beleş hazır... bu iktidar Türk vatandaşlarıni tamamen, bilerek isteyerek yok sayıyor...
Bak bir kiracı arkadaşım vardı Babası sahilde içkili restoranta garson olarak Anneside bir fabrikaya asgari ücretle çalışmaya başladı Ve arabasını satıp direk ev sahibi oldular 3 4 sene önce Borçlarida bitmiş olabilir O kadarinida ben bilmiyom Ama şimdi 2 memur alamaz Anca biraz altın biriktirip Sonradan taksitle alırlar Allah yardımcımız olsun
Bu taksitleri aylık olarak ödeyip artı bir de aylık geçimimi sağlamama yetecek kadar param olsaydı zaten bu krediyi çekmeye de ihtiyacım olmazdı. Nereden baksan mantıksız, tutarsız. Bizimle dalga geçiyorlar.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
yine ihtiyacı olmayan birileri ucuz kredi çekecek , ev fiyatları daha da yükselecek, gariban daha da acınası olacak. lütfen artık kimse ne müjde versin ne dar gelirlileri düşünüyoruz desin her müjde verildiğinde her dar gelirliyi düşünerek yapıyoruz denildiğinde zenginle fakir arasındaki makas daha da açılıyor
Tamam hadi adamı elestirelimde bazı şeylerini. Bizim milletimiz kadar birbirine diken millet yok. Devlete ne gerek var? Kredi olanağı çıkarıyor devlet. Evlerin fiyatları hoppp uçuyor hemen. Fırsatçılık şerefsizlik dolu ülkede. Gerçi devlet bunların agzinada etmeli ki bir daha yapmasınlar.
Çok iyi bir şey yapmış sanki o aylık ücreti kim ödeyebilir senin suyun ısındı artık Suriyelilere gelince bedava ev maaş ver bizim halkımız sefil olsun seçim zamanı çay dağıt milleti kandır nasılsa siz rahatsıniz olan bize oluyor 😠
hayat parası olana güzel :) elinizde biraz nakdiniz var ise değerlendirin derim yoksa kuru maaşla borç içinde zor bir durum. bende çok düşündüm 7 bin maaşla 4000 tl ödeme ile o da 2. el 30 senelik binalar oooo zor zor..
Aylık 14 bin çok ucuzmuş zenginler alır ancak asgari ücret 4 bin bir ailede üç kişi çalışsa 12 bin ancak yapar krediyi karşılamıyor bile insanların giderleride var muhtemel şaka gibiler zaten açgözlülük olmasa bu ülkede herkes eşit yaşardı.
O kadar aylık ödeme yapacak insanın krediye ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum hiç. Yani bu işler sadece parası olan için. Ha eğer ülkede devlet ve özel sektörde maaş en düşük 30.000 olsaydı o zaman konuşurduk.
Adamlar 1 milyona ev satıyor tek maaşla çalışan adama düşük faizle kredi verse ne olur iki maaş bile zar zor geçiniyor. Her gün bir zama uyanırken insanlar geçim derdinde
İnsanlar ya canım ya da anlamadan yorum yapan asalaklar 2milyona kadar deniliyor ve ilk deniliyor hiç evi olmamış insanlar deniliyor iyi okuyun sonra samancilar gibi ahırda kalmayın
Faiz oranı olarak çok iyi enflasyon altında vs ama şöyle de bir durum var o krediyi ödeyecek kadar para kaç kişide var tartışılır. Yine zenginlere yaradı :D
Kimse bu paraları kazanmıyor Belki 20 bin lira geliri olanlar için bu krediyi çıkarmıştır Onlarda bu krediyi çekiceklerine Gider başka yerlere yatirirlar
Asgari ücretin 4250 TL olduğu bir ülkede aylık 14000, 28000 TL gibi ödemelerle ev sahibi olacaksınız demek akla ve millet olma gerçeğine indirilmiş en büyük darbedir.
Ayda yılda bir doğru bir şey yaptılar onuda emlakçılar ve çakal ev sahipleri içine etti ev fiyatları durduğu yerde nasıl fırlıyor lan altı üstü kredi lan.
Büyük şirketlerin yaptıkları ve ellerinde kalan dairelerin satılması için yapılan bir uygulama. Bu konut fiyatlarını uçuracak. Dediklerini yapıyorlar ülkeyi her şeyde uçuruyorlar...