Reis müjdeyi verdi! 'İlk defa konut sahibi olacaklara 2 milyon liraya kadar birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlıyoruz''
0,99 faizle ev alma devri geri geliyor, ev alacak mısınız?
Yav allah aşkına emekli maaşı veya asgarli ile nasıl alınsın ev. Maaş 3.200 emeklilerde asgaride de 4250 lira evler desen kötüleri 500 bin iyileri 1 milyondan az değil. Kredi desen 100 140 bin anca veriyorlar bunu da 10 yıl ödetiyorlar faiziyle. Çok ilginç yani asgarili veya emeklili maaş ile ev alabilecek olana
Ev fiyatlarını tetikleyecek haber gibi duruyor ama vade süresi kısa ve birbirini tamamlıyor. Yine bu oran yüksek. 0,90 yapılmalı. Çünkü enflasyon etkisi ile alım gücü azaldı. Çoğu önceki konut alımları alanların elinde patlıyor. Çoğu icralık oluyor.
Aylık 14.000 ile 28.000 bin verebilenler bu habere sevindi. AA ama kısa sürdü ev fiyatları arttı üzgünüz :( bu habere gene müteahhitler sevindi yaşasın inşaatçılık 🤗
Ancak sen ve senin gibiler için iyidir zaten. Başkaa çift maaş alanlar için iyidir belediyelerden cüzi (!) miktarda burs alanlar için iyidir, sağlam altyapıyı yıkıp yenisini yapanlar için iyidir, Yozgat’taki 40 bin dönümlük şeker fabrikası arazisini 200 bine özelleştirenler için iyidir. Biz harcamalarımızı karşılayabilmek için ev satmayı düşünüyoruz mesela bizim için iyi değildir. İyi olsa bile 500.000’lik kaç tane kalmıştır, kalsa bile ayda 7 bin TL nasıl çıkacak? Sence iyidir sence
1- Yukarıda yazdıklarım yalan değil ki boş yapmış olayım. 2- Ben öğretmen değilim 3- Yengem öğretmen 10 bin almıyor, 9 bin falan da almıyor. Bu arada 3 tane de çocuk okutuyor. 4- Bir iki sene önceye kadar, hadi pandemi vardı 3 sene önceye kadar insanlarımız parasıyla daha fazla şey alıyorlardı. Gelirler ev araba fiyatları kadar artmadı. Millet ev müjdesi beklemiyor! 5- Biz apartmanda Nisan ayında doğalgaz açmadık İstanbul gibi yerde. Ananem ceviz almıyor artık eve. Hem bunların müsebbibi olun hem de boş yapma diyin
Ülkenin gerçeklerine göre maaşlara gelen zamlar, mal ve hizmetlere gelen zamları karşılamıyor. Tek gider kalemi ev kredisi değil. Mesela araba almaktan da haber verin. Çocuğunuz şehir dışında üniversite okuyorsa ya da yurt dışına çıkma hayalin vardıysa…
Paranın satın alabileceği şeyler hayli azaldı hanımefendi. 5 ay önce 500.000 lirayla bugün aynı yerden mi ev alabilecek insanlar?
Ben geçen ay doğalgaz yakmadım evimde üşüdüm. ÜŞÜDÜM. 30 yaşındayım evimde üşüdüm. Bana bunu izah ediniz. Buraları geçtiniz ilk yorumumdaki noktaları geçtiniz havada kalanlar asıl problemlerimiz farkında mısınız?
1 - 1,5 TL arası baktığım evlerin fiyatını yarın 3 milyon olarak göreceğim gibi. Evimiz var çok şükür ama kendime ayrı bir evi almak çok zor olacak. Yine zam gelecek..