Babamla ve kardeşimle yaşıyorum, ev almayı düşünüyoruz. Kredi mi çeksek, biriktirsek mi karar veremedik. Sizce?
#DaRealBribery
#DaRealBribery
Zorlamayacaksa olabildiğince çabuk alınmalı enflasyon sürekli artıyor bu da fiyatlara yansıyor git gide pahalılaşıyor ama kredi çekerseniz ödeyeceğiniz miktar hep aynı olur aylık tabi ki farkı olacak ama 10 yıla yayarsak eğer 10 yılda maaşlarda epey zamlanır zaman geçtikçe ödemesi kolay olur. Bizim iş yerinde biri var ilk yılında biraz zorlanıyordu aylık 1000 lira ile aradan 4 yıl geçti şu an onu hiç etkilemiyor bile kira öder gibi ödüyorum taksidimi diyor. Bir kaç sene sonra ise fatura öder gibi ödemeye başlar.
Kredi borcunu ödeyebilmek için kâr geliri yüksek bir iş yapmak gerekiyor. Hatta tek bir iş değil, bir çok iş yapmak lazım. Kolay değil faiziyle geri ödemek zorundasın bir de. O yüzden altından kalkamayacağın yüke girmemek gerek.
Zaten o yüzden karar vermekte zorlandık.. teşekkür ederim
faiz oranları çok yüksek. ev fiyatlarıda malum. ev fiyatının çok çok üstünde almıış olursun. eve harcanan miktarın yarısı kadar daha fazla.
Rica ederim 🍀
Ev için değer. Biriktirseniz bile TL olarak tutmayın.
Cevap
15Cevap
Bence mantıklı eğer bütçen yetiyorsa ileride
bu zamanda biriktirmek zor ya sen biriktirene kadar ev fiyatı daha da yükseliyor
Kredi çekelim o zaman
ödeme koşullarına ve faizlerine bakın alacağınız eve değer mi ona bakın
Hiç mantıklı değil. çünkü ev almak için çektiğin Kredi ile bir ev daha alıyorsun. Yani geri ödemesi iki ev ediyor
Biriktirin hanımefendi bu arada kapak fotoğrafı çok güzel
Türkiye gerçeğini göz önünde bulundurmayı unutmayın. Bugün 800.000 olan ev bir ay sonra 1.000.000 olabilir o yüzden kendinize güveniyorsanız kredi çekin
şu an için mantıklı değil.
Gerçek ekonomistler ev fiyatlarının da düşeceğini söylüyor fiyatlar çok şişirme. Sonradan pişman olma.
Bazı yönden evmi alasın var
Ev almayı düşünüyoruz evet.
Ailecek
şu an mantıklı değil 😉
Niye
Birlikten kuvvet doğar alın tabi ki
Bu devirde akıl işi değil soyliyeyim.
Ankara sanırım
Ankara derken
Profil de yazıyor 😂😂
Birikiminiz var mı hiç?
Var evet