En İyi Cevaplar
+1 yılMerhaba,
Kripto piyasalarında işlem açmanın haram olduğunu daha önce hiç duymamıştım. Siz ilk oldunuz.
Genelde bu piyasaların yeni ve oturmamış olması, içerdiği dijital dünyaya dair bilgi birikiminin geleneksel dünyamızdan farklı olması gibi nedenlerle bireyler yatırım yaparken haklı olarak çekince yaşar (Bu durumu da portföylerindeki kripto yatırım oranlarını maksimum %10 ile sınırlayarak kontrol altında tutarlar.)
Buna rağmen, kripto piyasalarına yatırım konusunda Türk yatırımcılar küresel ölçekte ilk 5 içinde yer alır.
Aslında kripto piyasalarında coin alarak kısa ya da uzun vadeli yatırım yapmayı, geleneksel borsalardan hisse senedi almaya benzetebilirsiniz. Borsanın haram olmadığı düşünülürse, kripto piyasalarının da yatırım yapmak bence haram değildir.
Aslında bizler kripto piyasalarına yatırım yaparken, tıpkı borsalarda olduğu gibi bir proje ve o projeyi yürüten şirketi finanse ediyoruz. Bu anlamda genel olarak kripto piyasalarına yönelik yatırımı haram olarak topyekün kötülemek yerine, aldığınız kriptonun metaverse ya da blok zinciri dünyasında hangi soruna çözüm buluğunu bilirseniz, konu bazlı olarak haram/helal ayrımına gidebilir, yatırımlarınızda gönlünüzü ferah tutabilirsiniz.
Örneğin etheryum, kişisel bilgilerin üçüncü taraflarca depolanmasını ve kötü amaçla kullanımını engellemeyi amaçlayan bir blok zinciri işletim sistemi ile bitcoin dünyasında bir alternatif sunmaktadır. Bu anlamda bana göre, bu teknolojinin finansmanı için ETH almak haram değildir.00 Yorumla
+1 yılparanı hisse senetlerine yatırabilirsin ama bu biraz sabır işi benim gibi sabırsız biriysen aktif ticareti öneririm imalatçılarla temasa geçip piyasa fiyatından çok ucuza ürünleri alıp depolarım ve onları letgo, hepsi buradan ve cevremi kullanarak satarım ürünler sürekli değişiyor aktif işimin yanında ek gelir olarak çok iyi getirisi var sanada tavsiye ederim
017 Yorumla- +1 yıl
yaparım herhalde ama imalatçıyı bulmam zor
- +1 yıl
nerede yaşıyorsun istanbuldaysan istoç ya da organize sanayileri gezebilirsin hatta İstanbul'da yaşamana bile gerek yok birçok imalatçının web sitesi var en kötü bir imalatçıya ulaşıp telefonlarını alman mümkün ya da b2b web sitelerini araştır bir numune istersin numuneyi kendin değerlendirip satışa uygun olup olmadıgına karar verirsin sonrada bunları internetten satışa koyabilirsin bu şekilde bir adaptör imalatçısıyla tanışmıştım adaptörü 0.75 dolardan alıp internette 4 dolardan satıyorum baya kazançlı iş oluyor
- +1 yıl
İstanbul da güngörendeyim biraz araştırıcam bu konuyu yanıtın için teşekkürler ama 18 yaşında değilim bi sorun oluyo mu
- +1 yıl
insanlara para kazandırdığın sürece yaşın bir önemi olmaz :D bende ilk ticaretimi 16 yaşında yapmıştım
- +1 yıl
ilk olarak sende bu işi mi yaptın
- +1 yıl
web sitesi tasarlayıp şirketlere satıyordum ordan aldığım parayla spor ekipmanları imalatçısıyla anlaşmıştım dambıl falan satıyordum
- +1 yıl
letgo da falan satmıyomuydun bu arada kusura bakma geç döndüm
- +1 yıl
letgo sahibinden yüzyüze insana ulaşabildiğin heryerden satışını yapabilirsin b2b sitesi istiyorsanda özelden yaz sana b2b siteleri önerebilirim
- +1 yıl
b2b sitesi tam olarak nedir açıklayabilir misin sana da çok soru sordum kusura bakma ama
- +1 yıl
soru sorarak ögrenirsin sıkıntı yok business to business açılımı hepsi burada n11 gibi siteler b2c dir business to consumer oluyor oda
- +1 yıl
ne işe yarıyo
- +1 yıl
piyasa fiyatından daha ucuza almana yarıyor
- +1 yıl
imalatcinin yanina gidip almam gerekmiyo mu
- +1 yıl
onu yapabilirsin ama bazen bazı ürünler uzak doğu ülkelerinde daha ucuza geliyor oradan alman daha avantajlı olur
- +1 yıl
b2b icin hesap gerekiyodu ama sanirim
- +1 yıl
evet çevrendeki şirketi olan bir tanıdık bul onun üzerinden yap
- +1 yıl
tanıdık hiç bulamam yoktur da zaten en iyisi imalatçının yanına gidiyim ordan alıyım başka yapıcak bişey yok ve sağol yanıt verdiğin için inşallah yapabilirim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
46Cevap
Kankam araştırdığıma göre coin e yatirmak haram değil ama yükselip alçalmasini tahmin ettiğin bir yere yatirisan günah diye biliyorum çünki altın da şu an coin gibi yükselip alçalıyor o zmn altındamı günah oluyor
Yok ben coine yatırmicam diyorsan illa altın veya dolara çevirmek mantıkli bence11 Yorumla- +1 yıl
Yükselip alçalmasını doğru tahmin etse, şimdi bu soruyu sormuyor olurdu bence :)
Anneannem geçen gidip 40 karınca yuvasından kum toplayıp getirmiş, küçük bir pakete koyup bana verdi. Ne için dedim paran hiç eksik olmaz dedi? Bunu deneyebilirsin😀😀
13 Yorumla- +1 yıl
Sen denedin mi bu yöntemi? :)
- +1 yıl
Üzerine düşeni yapmışsın. Gerisi Allah'a kalmış o zaman.
+1 yılBitcoinin haram olduğunu düşünmüyorum, sonuçta bankadaki para ve hisselerde sanal ancak onlar haram değil :/
Onun haricinde yükselceğine kesin emin olduğunuz yeni startupları gözetebilirsiniz ve onlara yatırabilirsiniz paranızı. Bu yolda kesin sonuç verecek herhangi bir yol yok ne yazıkki.00 Yorumla
+1 yılKriptoya yaptırmada ne yaparsan yap... ve Hatta piyango kazı kazan oyna ama genede kripto oynama...
14 Yorumla- +1 yıl
Kripto, piyango ve kazı kazandan daha az riskli değil mi yav?
- +1 yıl
- +1 yıl
Sen de haklısın. Ya da kendini koyacağın para konusunda sınırlayacaksın. Tıpkı piyangoda da kaç bilet alacağını sınırlandırdığın gibi.
- +1 yıl
Kısa vadede nasıl olur bilmiyorum ama orta-uzun vadede hisse veya kripto olabilir
17 Yorumla- +1 yıl
Aynen. Kısa vade profesyonel olmayan ve sabırsız yatırımcı için oldukça sıkıntılı olabilir.
- +1 yıl
Özellikle her iki piyasa da hareketli zamanlar geçirirken...
- +1 yıl
Konuşmak için haftalık kapanışı görmek daha doğru olur. Ancak 35 bin USD altında kapatırsa, 30 bin USD gündeme gelir. O durumda, oradan bir dönüş ihtimalini konuşabiliriz.
- +1 yıl
Rica ederim. Her zaman.
+1 yılÇalısıyorsan BES e yatır , onun dısında Altın al dursun , sabırlı ol elbet kazanırsın ,
11 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle. Sabır her şeyin ilacı!
varolan paran ile aldğın ve kanara koyduğun coin haram değil. Vadeli işlemler haram
12 Yorumla- +1 yıl
Bu da güzel bir yaklaşım!
- +1 yıl
Spotta yapılan işlemlerin ben de uygun olduğunu düşünüyorum.
+1 yılKardeşim sakın coine yatırım yapma paran hiç olur, borsa ya girmeyi düşünürsen gıda hisseleri fena gidecek.(Yatırım tavsiyesi değildir)
00 Yorumla
+1 yılKur korumalı mevduat hesabına yatırabilirsiniz en azından kur karşısında paranız değer kaybına uğramaz.
00 YorumlaPara katlama derken ne kadar bir paradan bahsediyorsun? Miktarına göre değişir yatırım durumu.
10 Yorumla
+1 yılCoin falan haram derken 😋 bununla ilgili bir ayet vs. olduğunu düşünmüyorum istersen biraz araştır. Para katlamak istiyorsan mecbur bu yola gireceksin. Youtubeda araştır takip etmeni tavsiye edeceğim Buğra Sukas vardır iyi günler.
11 Yorumla- +1 yıl
İyi bir noktaya temas ettin! Hem paranı katlamak isteyeceksin hem de kripto haram diyeceksin, olmuyor. :)
+1 yılHarama bu kadar önem veriyorsan sadece alın teri ile katlayabilirsin. Kolay yolu düşünme
13 Yorumla- +1 yıl
Alın teri forever :)
- +1 yıl
- +1 yıl
Olur böyle şeyler. Hepimizin çıkış yolu bulamadığı anlar oluyor bu hayatta :D
Kaylayamazsin ticaret yapmaz isen. Sistem şu an inşaatın cebindeki parayı eritme üzerine kurulu
00 Yorumlacoin haramsa, altın da haram. yatırım yap brom full, borsa yap
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 549 cevap paylaştı.
+1 yılparayı tutuyorsun ortadan ikiye katla koy cüzdanına
10 Yorumla
+1 yılAltın başka türlüsü riskli altında da uzun vadeli anca getirisi oluyor
00 Yorumla
+1 yılHisse alabilirsin seçimlerden sonra bir hayli kâr etmiş olursun ytd değil sıkı takip et yalnız
07 Yorumla- +1 yıl
O zaman FLAP hissesini takibe alsın. Hazır seçimler yaklaşıyorken..
- +1 yıl
Kesinlikle temettüleri de incelesin en akıllıcası uzun vadede 👍
- +1 yıl
Zaten uzun vadeli düşünüyorsa, temettü veren hisseleri merkeze alması en mantıklı olanıdır.
- +1 yıl
Hocam ayrıca bir şey sormak istiyorum profesyonel bir yatırımcı değilim ama ilgileniyorum sorum şu ben birikim pek yapamıyorum ama şöyle bir şey ne kadar mantıklı sizce kredi çekip yatırım yapmak mantıklı mı?
- +1 yıl
Cevabım kesinlikle "hayır" olacaktır.
Ancak örneğin kirada oturuyorsanız, kira yerine faiz ödeyerek 10 yıl sonra tutunacak bir dalım olsun diyorsanız, kredi çekerek bir av alma girişiminde bulunmak oldukça mantıklı.
Zira Türkiye gibi enflasyonist ülkelerde kredi ile stabil bir yatırım yapmak oldukça makul bir yatırım seçeceğidir. Ancak burada da iki önemli husus var:
1- Bir miktar özkaynak ile mutlaka yatırıma katkıda bulunacaksınız.
2- Yatırım seçeneğiniz istikrarlı bir yatırım aracı olmalı. Gidip de borç ile kripto olayına dalmayın lütfen. :) - +1 yıl
Tesekkür ederim görüşleriniz ve yorumunuz için 🙏🙏
- +1 yıl
Rica ederim. Her türlü soruyu cevaplamaya hazırım. Yeter ki bildiğimiz yerden gelsin :)
Her yatırımın riski vardır sıralamaya göre gider kripto hisse döviz vs yinede en sağlıklı yatırım sepet yapmaktır tek bir yere bağlı kalmak değil vede çokça sabretmek sürekli bakmak psikolojiyi yıpratır
00 Yorumla
+1 yılkaldıraç haramdır oda olmayan şeyle işlem açtığın için
170x yapmıştım 1 günde saçma sapan bi sitcoin ile :D17 Yorumla- +1 yıl
Bu ballı güzel kazancı görüp devam etmedin mi? :)
- +1 yıl
ediyorum abi mining yönündende normal spot olarakta ancak tam değilim bilgi eksiğim var tamamlayacak güzel bir eğitim bulsam iyi olacak
- +1 yıl
Ooo, mining de yapıyorsan, sen başka bir evrendesin zaten. :) Ne tür bir bilgi eksiğin var?
- +1 yıl
grafik abi okuyamıyorum çok hata yapıyorum birazda fomo var
- +1 yıl
FOMO iyi bir şey değil evet.
Ama grafik okumayı zamanla, üzerinde çalışarak çözebilirsin.
Tabi gerektiğinde stop olmayı da bilmelisin. Grafik okumak kadar bu da önemli. - +1 yıl
stop ve kar al oranı kaça kaç olmalı sizin çok fazla deneyim ve bilginiz olmalı öğrenmek zevk verir
- +1 yıl
Aslında sorduğun her iki oranda da senin risk iştahın önemli oranda sonucu belirliyor.
Örneğin günlük toplu para ile trade eden arkadaşlara "%5 gördüğünde sat, %3 gördüğünde stop ol" deriz.
Kademeli alımlarda stop noktamız doğal olarak oldukça aşağıdadır. Zaten diplere yakın malları alırız. Tek zararımız biraz beklemek olur. Zaten bekleyiş sonucunda karımız da o oranda artar.
Harmonik formasyon ile al-sat stratejisi izlersek orada stop noktamız daha aşağılarda olur. Çünkü bu formasyon türlerinde her şey matematik gibi işler. Biz sadece kurallara göre hareket ederiz. Stop noktamız oldukça aşağıda olduğu gibi kar marjımız da vadeye bağlı olarak oldukça yüksektir.
+1 yılHaram değil, ama şüpheli kanka.
17 Yorumla- +1 yıl
Şüphe neden kaynaklanıyor acaba? Belki şüpheleri giderirdik :)
- +1 yıl
Arkasında herhangi bir devlet desteği olmadığı için , yatırdığın paranın hiçbir güvencesi olmaması ve Kolay manipüle edilebilir olması.
- +1 yıl
O zaman şüpheli de değil, bildiğin "riskli". Şekil A da görüldüğü gibi. Kripto piyasaları kan ağlıyor.
- +1 yıl
Hakkında ayet veya hadis olmadığı için haram veya helal denilemiyor, dediğiniz gibi riskli olduğu içinde şüpheli konumuna düşüyor.
Bence , cripto para ile yapılan illegal işlerin, ödeme yöntemi çok daha kolaylaştığı için , haram olma ihtimali daha yüksek. Çünkü paranın arkasında devlet olduğunda illegal iş yapan kişiler , parayı saklayarak iş yapıyordu, para takip edildiği için daha dikkatli davranıyorlar dı , ama cripto para ile bu işlem çok kolaylaştı. Bu da suç oranlarını daha yukarı çıkmasına ön ayak olur. - +1 yıl
sen nası bi yatırım yapmamı önerirsin kanka bu arada bende dediklerinden dolayı haram demiştim araştırdığım zaman öyle çıkıyodu net olarak haram değil tabii ki de ama yine de haram olma ihtimali var
- +1 yıl
Benim dükkanım olduğu için malzemeye yatırım yapıyorum, yatırım tavsiyesi verecek kadar bilgili değilim.
- +1 yıl
peki hocam teşekkürler iyi günler
Ben hisse al-sat derim gündelik kâr oranı iyi istersen uzun vade kullanırsın.
00 YorumlaEn risksizi bence altın, o yüzden altın alıp kenara koy.
00 Yorumla
+1 yılKanka para katlamanın her yolu haram ahhahah haram diyeceksen TL olarak beklet ajjajsj
00 YorumlaAltına bas ve unut o kendi kendine katlanır
13 Yorumla- +1 yıl
Adam haklı beyler. En değerli metal sonuçta. Rengi bile sarı :)
- +1 yıl
Yakında da yarım gram olur artık.
Para & Ekonomi konusunda 622 cevap paylaştı. Al sat yap bence diğer şeyler hiç güvenli değil
02 Yorumla- +1 yıl
hangi ürün mesela bu arada cevabın için sağol
- +1 yıl
kâr getireceğine inandığın her şey olabilir şu şu diyemem çevreniz ne alir ne gider bunu kendiniz belirlemeniz gerekir asla boş şeylere yönelmeyin (bitcoinmiş borsaymış) döviz olabilir doların patlaması söz konusu, ben yatırım uzmanı değilim ama iç güdülerinize inanın bisey aklınıza yatmadiysa ondan uzaklaşın, aynı şeyi kendim sormuş gibi cevap vermem gerekirse şunu yapın diyemem cunki sizin paranız sizin değeriniz şunu yapın dediğimde kayba uğrasanız üzülürüm hicbisey den anlamazsaniz bankaya mevduata koyun derim faiz haram dicekler ama sistem bile faizsiz adım atmıyor TL de kalsanız para pul olucak, 2. el araba alıp satabilirsiniz, paranızla göre tabi, bunlar geldi aklıma, içinizdeki sese kulak verin piyasayı dinleyin 40 düşünün bir adım atın, başarılar sizinle olsun 🙏
Merhaba, altın olabilir.
02 Yorumla- +1 yıl
merhaba kısa vadeli hakkında bir öneriniz var mı peki
Risk almadan para katlama diye bişey yoktur
10 Yorumla
+1 yıl20 ton demir al stokla
00 YorumlaKesinlikle coinler.
28 Yorumla- +1 yıl
onun dışında bi öneriniz var mı dini açıdan biraz sıkıntılı benim için çünkü sağolun yanıtladığınız için
- +1 yıl
peki tamam teşekkür ederim
- +1 yıl
coinler hakkında bilgin var mı hiç yatırdın mı
- +1 yıl
Orta ve uzun vadeli hisse senedi alımı ile paranızı ikiye katlamanız gayet mümkün. Düşünmez misiniz?
- +1 yıl
Senin için söylemedim. @ssssssaaaaa için söylemiştim. Yoksa coini olanın hissesi de olur :)
Gizli Üye(25-29)+1 yılKarıya yatır tüm parayı 😂
14 Yorumla- +1 yıl
Ufuk açıcı olmuş bu öneri. :)
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim 😂
- +1 yıl
Ne demek! Sen yeter ki böyle ufuk açısı yorumlar getir her tartışmaya :)
Cevap sahibi+1 yılUfuk açma işi bende sen rahat ol 😂😂
buraya bakmanı tavsıye ederım11 Yorumla- +1 yıl
nereye
İddaya bas suturttgarta
21 Yorumla- +1 yıl
Messi olan yere bassın ya :)
Hesabımda ki soruya bi bakarsanız pls
21 Yorumla- +1 yıl
Hesabınızdaki soruyu nasıl görebilirim ki? İsterseniz yoruma davet edin. Yoksa sanırım göremiyorum sanırım.
Borsa ağa at borsaya paranı bekle
21 Yorumla- +1 yıl
Bu ağayı dinleyin :)
altınn allll
21 Yorumla- +1 yıl
Altın niteliğinde öneri! :D
+1 yılCoin haram değil kim demiş haram.
21 Yorumla- +1 yıl
Ve son nokta koyuldu!
+1 yılAltin düşünce altın yap yükselince bozdur
11 Yorumla- +1 yıl
Altın kaça kadar düşer? Var mı bir öngörün?
+1 yılBence dolar alın ya da altın hesabı açın
11 Yorumla- +1 yıl
Altın hesabında da vadeli yapmak isterse, önemli bir meblağ altında vadeli altın hesabı açmıyorlar sanırım artık.
+1 yılÇalışarak.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu düşünceyle kaybedersin.
01 Yorumla- +1 yıl
nasi dusunmem lazim
+1 yılAltından şaşmaaa
11 Yorumla- +1 yıl
Her yol altına çıkar. :)
+1 yılBitcoin
00 Yorumla
+1 yılEline alır Katlarsın
00 Yorumla
+1 yılAltin yatirimi en iyisi uzum vade icin
00 Yorumla
+1 yılAltına yatır
00 Yorumla
+1 yılBist 30 temettü emekliliği
00 YorumlaAltına yatir uzun vadede ehr türlü kazanirsin
00 Yorumla
+1 yılCoin zaten haramda zaten kar edemesin de
00 Yorumla
+1 yılowo bot isine yarayabilir
00 Yorumlabitcoinn Şu an dusuyor yapistir
01 Yorumla- +1 yıl
Dibin de dibi var. Dikkatli olsun.
+1 yılBtc şanslıysan
11 Yorumla- +1 yıl
Ya şanslı değilse? İntihar eder valla. :)
idda en guzeli
11 Yorumla- +1 yıl
Şansını bi denesin ama bu uzun vadeli olmaz sanırım :)
+1 yılKripto en iyisi
11 Yorumla- +1 yıl
Kripto forever!
+1 yılÜzerine ekle
11 Yorumla- +1 yıl
Şeytanın aklına gelmez :D
+1 yılBitcoin
10 Yorumla
+1 yılTicaret yap
00 Yorumla
+1 yılharam mı?
00 YorumlaAraba al sat:D
00 YorumlaBana ver katliyim
00 Yorumla
+1 yılbende şüpeliyim
01 Yorumla- +1 yıl
Şüpheye mahal yok ya eğer vadeli işlem yapmıyorsa.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
Kripto piyasalarında işlem açmanın haram olduğunu daha önce hiç duymamıştım. Siz ilk oldunuz.
Genelde bu piyasaların yeni ve oturmamış olması, içerdiği dijital dünyaya dair bilgi birikiminin geleneksel dünyamızdan farklı olması gibi nedenlerle bireyler yatırım yaparken haklı olarak çekince yaşar (Bu durumu da portföylerindeki kripto yatırım oranlarını maksimum %10 ile sınırlayarak kontrol altında tutarlar.)
Buna rağmen, kripto piyasalarına yatırım konusunda Türk yatırımcılar küresel ölçekte ilk 5 içinde yer alır.
Aslında kripto piyasalarında coin alarak kısa ya da uzun vadeli yatırım yapmayı, geleneksel borsalardan hisse senedi almaya benzetebilirsiniz. Borsanın haram olmadığı düşünülürse, kripto piyasalarının da yatırım yapmak bence haram değildir.
Aslında bizler kripto piyasalarına yatırım yaparken, tıpkı borsalarda olduğu gibi bir proje ve o projeyi yürüten şirketi finanse ediyoruz. Bu anlamda genel olarak kripto piyasalarına yönelik yatırımı haram olarak topyekün kötülemek yerine, aldığınız kriptonun metaverse ya da blok zinciri dünyasında hangi soruna çözüm buluğunu bilirseniz, konu bazlı olarak haram/helal ayrımına gidebilir, yatırımlarınızda gönlünüzü ferah tutabilirsiniz.
Örneğin etheryum, kişisel bilgilerin üçüncü taraflarca depolanmasını ve kötü amaçla kullanımını engellemeyi amaçlayan bir blok zinciri işletim sistemi ile bitcoin dünyasında bir alternatif sunmaktadır. Bu anlamda bana göre, bu teknolojinin finansmanı için ETH almak haram değildir.
Merhabalar ben öğrenciyim ve elimde çokta büyük olmasa bile bir birkimim var beni bu parayı nasıl değerlendirebileceğim hakkında yönlendirebilir misiniz acaba?
@Mental611 Bir yönlendirme yapmam için bazı sorulara ihtiyacım var.
Nasıl bir yatırımcı profili oluşturuyorsunuz? Kısa mı yoksa uzun vadeli mi? Ekrana hep bakar mısınız?
Paraya dönem dönem ekleme yapacak mısınız? Yoksa tek paranız bu olacak ve onu koyup orada unutacak mısınız?
Para yakın bir zaman sonra lazım olacak mı?
Tüm bu soruların cevaplarına göre bir yatırım stratejisi belirlemek en doğrusu olacaktır.
@DenizTören kısa vadeli yatırımlar düşünüyorum ekrana hep bakabilirim getiri durumuna göre uzun vadeli ve dönem dönem eklemeler yapabilirim para yakın bir zaman sonra lazım olmayacak
@Mental611 bankaların düşük faiz getirisi ve enflasyonist bir ortamda, faaliyetleri ve patronu düzgün, finansalları güçlü şirketlerin hisse senetlerine yatırım yaparak kısa vadelerde güzel getiriler elde etmeniz mümkün.
Eğer bu yola başvurursanız, hisse senedine ait şirketin sektörü ve içinde bulunduğumuz sezon eşleşmesine dikkat etmeniz yeterli. Örneğin yaz sezonu yaklaşırken kışa yönelik ısıtıcı üretimi yapan şirket yerine klima üretimi yapan bir firmayı tercih ederseniz, bu daha mantıklı ve kar getirici bir seçim olacaktır. :)
Peki sizin direkt olarak sizinde güvenilirliğinizden emin olduğunuz ve yatırım yapılması gerektiğini düşündüğünüz şirketler var mı?
@Mental611 Tabi ki, benim işim gereği var. Uzun vadeli şirket sayısı 10'u geçmez sanırım. Ancak kısa vadede maksimum 1-2 haftada bir şirketler değişir. Hatta kişinin risk iştahına göre "%5 karı gördüğünde sat" deriz. Çünkü "testere" olarak nitelendirdiğimiz fiyatların oldukça değişken olduğu piyasaları her yatırımcının sinirleri kaldırmaz.
Kripto çok intaharlara yol açtı bence altın dolar kafi kripto çok tehlikeli batma tehlikesi var... Türkiye’de yasaklanmalı bence...
@Kankamstyle İnsan aç gözlü olursa, kriptodan da intihar eder, ucuz altın varmış deyip satın alır da sahte çıkar yine intihar eder. Yeter ki aç gözlü olmasın.
@DenizTören peki uzun vadeli olarak önerdiğiniz yatırımlar var mı elimde ki para uzun vadelide pek kazanç getirecek cinsten olmadığı için kısa vadeli dedim ama uzun vadeli yatırımlar daha garanti sanırım uzun vadeli yatırımlar için örnek verebilir misiniz peki
Ve bilgiler içinde çok teşekkür ederim
Deniz abi, benim elime de yaklaşık 20-30 bin lira geçti. Bununla kripto para piyasasına gireceğim, ekrana devamlı olarak bakan biriyim. Uzun vade yatırım düşünüyorum, kısa vade para hırsıyla batırabilir insanı. Paraya ekleme yapmayacağım bu para devamlı olarak kalacak orada. Unuturum yani o parayı, ayrıca para bana lazım olmaz. Zaten güzel gelirim var. Peki bu paraları nasıl 2'ye katlayabilirim?