Ben çalışan bir kadınım. Eşimde çalışıyor lakin herşeyi onun parası ile alıyoruz telefonum bozuldu onun parası ile aldık evde her şey onun parası ile alınıyor ben marketten bir şey alsam akşam veriyor bana. Temizlikçi geliyor eve onun parası da kocamdan benim paramı kullanmıyorum. Ve bankada birikiyor bana ait normal olan bu mu
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Hayır normal olan bu değil elbette. Siz evlisiniz, iyi günde kötü günde birbirinize destek olmak için söz verdiniz. Maddi konularda da bu durum devam etmeli. Anladığım kadarıyla siz destek olmak istiyorsunuz ama eşiniz buna izin vermiyor. Doğru mu anladım?
02 Yorumla
Soran+1 yılYani bende pek öyle meraklı değilim parası var onun
En İyi Cevaplar
Ayyy... Aynı böyle tanıdığım vardı benim kocam şöyle benim kocam böyle masraf yaptırmaz elimi cebime attırmaz😂 param bankada birikir vs. Bi de öğrendik kadın ne dertlitmiş medyum medyum geziyormuş kocası başkalarıyla hayatını yaşadığı için :)
Böyle hava atmaya kalkan tiplerin mutlaka derin bi acısı oluyor ;)00 Yorumla
+1 yılHayır doğru değil. Yasal olarak evli çiftlerden her ikiside maddi gücü oranında ortak konutun geçimine katılmış olmalı (belgelenebilir şekilde). Herhangi bir anlaşmazlık durumunda eğer bir taraf bunu yapmamışsa ağır kusurlu kabul edilir ve hesabında biriktiren tazminat öder.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
30
Cevap
35Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılZaten olmasi gereken bu. Erkegin parasi ailesinedir. Kadinin parasi kendine. Erkek dini açıdan da eve bakma zorunlulugu vardır, kadının böyle bir zorunluluğu yok. Ha istersen sende elbette ailen icin harcayabilirsin bunda sıkıntı yok. Bence guzel bir düzen kurmussunuz. Ki benim cevremde de cogu ciftlerde kadinin parasi birikim oluyor ve dogrusu da bu bence. Ani bir ameliyat olur mesela birikmis para sende var sen karşılarsın. Cocugunuz olur senin birikmis parani cocuk icin harcarsınız. Ya da kendi parani cocuga hesap açtırıp onun hesabina yatırırsın. Ilerde özel koleje falan yollarsın. Artik ne erkekler var hanımının yedigi 5 kuruşun dahi hesabını yapan. Seninkinin birikmesi daha iyi.
20 YorumlaNormal, senin çalışman bi lütuf, evi geçindirmek onun vazifesi, hem senin çalışmanı engellemiyo, hem sorumluluğunu tam yerine getiriyo, daha ne yapsın adam
20 Yorumla
+1 yılDaha ne istiyorsunuz anlamadım. Paranıza dokunmuyor. Benimki de kendinden harcamamak için çırpıniyordu. Paranızı dilediğiniz gibi tasarruf edin. Size karışmıyor sonuçta. Olması gereken budur.
11 Yorumla
Soran+1 yılHakkı yok zwten
+1 yılEvlilikte senin benim param olmaz her şey paylaşılır. Ha eşinin parası ha senin paran ne fark eder. Senin bankada biriken paran da lazım olunca harcarsınız. İhtiyacınız olduğu zaman onu kullanırsınız bankada para biriktirmek iyidir.
10 Yorumla
+1 yılEsin ilerde lazım ömür diyede kullanmiyordur belki seninkini ama böyle yapmasınin sebebi ne sor başka sebebi var mı?
01 Yorumla
Soran+1 yılYoo. Ben ölsem senin Parana dokunmam. Bir ara borcu vardı almadı böyle düşünüyor
Kenarda paranın durması iyidir yarın bir gün kötü günlerde kullanılabilir
21 YorumlaBiriksin zamanı gelip onun ihtiyacı olduğunda da sen verirsin. Size de hiçbi şey yaramıyo he
20 Yorumla
+1 yılDaha ne istiyorsun kadın parası yemeyen erkek te varmış
06 Yorumla
Soran+1 yılGenel olarak ülkede yüzde 70 erkeklerin parası ile geçiniyor herkes ama sen bilirsin
- +1 yıl
Bence böyle değil çalışan kadınlar parasını direk ortak hesaba geçiriyor
Soran+1 yılYo aslında bende öyle sanıyordum ama öyle değilmiş
- +1 yıl
Ben. Arkadaşlarım dan biliyorum
Soran+1 yılBir iki kişi ? Ben sana ispatlanmış tezlerden bahsediyorum de jure sayımlarından bahsediyorum
- +1 yıl
Anladım yani sen bu durumdan rahatsız sin doğru mu
- Para & Ekonomi konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılParan biriksin işte lazım olduğunda kullanırsınız benim senin diye bir sey yoktur ama adam öyle rahat ediyor maddi yönden iyisiniz de sorun yok yani
00 Yorumla Bunu ne niyetle yaptığı önemli olan. Birikim için ise takdire şayan ancak, ortada başka bir durum varsa bence sorun olarak görebilirsin.
00 YorumlaBence normal değil ama maddi durumu iyi ki, senden gelecek paraya ihtiyacı yokki böyle yapıyor diye düşünüyorum
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 629 cevap paylaştı. Bu tamamen aranızdaki bisey evli insanların kesesi birdir senin paran benim param yoktur bizim vardır
00 Yorumlahayır bu normal falan değil ortak olması gerekir sırtımda kalbur sevmem
02 Yorumla
Soran+1 yılMall mısın anayasaya göre sen bakmak zorundsın eve.
Para & Ekonomi konusunda 324 cevap paylaştı. Sözde hayat müşterek ama iş ev gecindirmekye gelince kadınlar harcar erkekler de mecbur evi gecindirir ortak harcayin
00 Yorumla
+1 yılYarın daha büyük ihtiyaçlarda senin biriken paran işe yarar bebeğem 😏
04 Yorumla
Soran+1 yılVermem
- +1 yıl
her şey ortak değil mi bebeğem 😏
Soran+1 yılYoo
- +1 yıl
Öyle evlilik mi olur bebeğem 😏 karı koca birbirinden para saklıyor, olacak iş değil
Ev falan alacağınız zaman adama destek olursun işte para biriksin
010 Yorumla
Soran+1 yılOnun baya evi var
Soran+1 yılVermem banane
Soran+1 yılHayır eve erkek bakar. O yüzden
Soran+1 yılEşit. Haklar konusunda
- +1 yıl
Sizi de anlamak güç. Hem eve erkek bakar diyorsunuz hem bu durumdan sikayetcisiniz. Ne istediğinizi bilmiyorsunuz
+1 yılKocan böyle istiyorsa normal ki kendi böyle istiyor gibi gözüküyor.
10 Yorumla
+1 yılAlsa niye paramı alıyor benim param dersin ki diyorsun da zati. Almasın biriksin işte daha ne istiyorsun daa.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen bir eleşirir yapmadım sakin ol normal mi diye sordum
Aşırı mantıklı, çok iyi , sen neden rahatsız oluyorsun yeni evlisiniz sanırım😀
00 YorumlaSikayet edecek baska bisey bulamadin mi? Ne guzel iste : D
00 Yorumla
+1 yılÇok saçma. Bizim evde de ikimiz de çalışıyoruz ama her şey ortak. Elektriği o öderse , doğalgazı ben öderim. O domates alır, ben biber alırım vb. Her şey ortak.
118 Yorumla
Soran+1 yılYani bizde erkeğin parası geçer eve
- +1 yıl
Yani herkesin tercihi farklı tabi ama evli bile olsam erkeğin parasını yemek beni bozar. Babamın parasını yememek için bile 14 yaşından beri çalışıyorum.
Soran+1 yılBabam bir erkek ! Tabi sizin fikriniz ama bir erkek değil öncelikle bir. İnsan ayrıştırma olmaz ikinvisi babam benim canım. Beni o getirdi tabiki bana bakmalı ve onun parssı benim helalim bu samimiyet ile alakalı.
- +1 yıl
Kendi kendime bakabilme gücünü kendimde bulduğum için 14 yaşında kuaförde çalışıyordum. Lisede hafta sonları temizliğe gidiyordum. Üniversitede sabah çalışıp ikinci öğretim okudum. Böyle alıştığım için belki de doğrusu bu geliyor bana.
Soran+1 yılSizin için gurur kaynağı belki ama bana göre bir babanın kızını ezdirmesi bu anlattıklarını benim babamın gönlü rahat etmez kuaför köşelerine o yaşta atmay
- +1 yıl
Beni de kimse atmadı. Kendim istedim. Annem de babam da desteklemedi ama bir gün onların arkamda olmayacağını bilerek yaşamak bana iyi geldi. Herkesten önce hayata atıldım. Gurur kaynağı olduğunu söylemedim. Sadece deneyim kazandım
Soran+1 yılBana bunlar sahipsizlik Gigi geliyor gurue depil benim fikrim
- +1 yıl
Zaten sahipsiz olmayı kendim istedim. Bir gün öldükleri zaman , ne olacağım şimdi diye düşünmektense kendi başımın çaresine erken yaşta bakmak bana güç kazandırdı. Tekrar söylüyorum. İnatla gurur diyorsunuz ama Gurur değil deneyim kazandım.
Soran+1 yılBen sana bir şey demiyorum kendini ispat etmek zorunda değilsin kendi fikrimi söylüyorum
- +1 yıl
@adıyokkendivarrr doğru olan senin dediğin zaten her şey ortak olmalı bunun gibi geri kalmış cahil kadınlar para lafı yaparlar düşman başına böylesi
Soran+1 yıl@Turkuaz88 cahil dediğin kadın iki üniversite mezunu 4 yabancı dili var seni bilgimle burada hiç ederim ! İkincisi neye göre ortak olmalı? Sana göre mi anayasaya göre de dine göre de eve bakmakla yükümlü olan erkek birde cahil diyor
Soran+1 yıl@Turkuaz88 yazı yazmayı öğren sonra konuşalım fakir aç köpek pis kokun burnuma geldi kudur
Soran+1 yıl@Turkuaz88 canım sen pasat mısın kayış gibi sağlammışın dırırımm dırımm
Soran+1 yıl@Turkuaz88 agahaha tamam doğunun kürdü fkwşsndne
Gizli Üye(30-35)+1 yılnormal olan bu birikim yapmak yatırım yapacak sanırım senin adına iyi bişe bence kaç yasında eşin ve sen
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiraz erkek egosu gibi geldi bana kadının parası yenmez gibi
01 Yorumla
Soran+1 yılBiraz öyle ama eşim bunu ezerek yapmaz benim şu an param var bize yetiyor ama olur ki ihtiyaç olursa
+1 yılgelirleriniz nedir kocan ve sen. gurur yapmış galiba
01 Yorumla
Soran+1 yılOnun 100 bin Felan benim 20 bin
Gizli Üye(18-24)+1 yılBence en güzeli. Eşinin parası yetiyorsa senin paranın birikmesi ikiniz için de çok güzel.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 837 cevap paylaştı.
+1 yılEvlilikte senin benim param olmaz ikinizin parası olur
00 Yorumla
+1 yılBirikiyor işye madem kocanın bütçesi yetiyor eve sende kendine özen göster bakımlı ol kendi bakımına harca ya da biriksin yani ilerde lazım olur
10 Yorumlaçalışan kadınların kaderi... parayı ayırırsanız zamanla evlilik de biter emin ol...
01 Yorumla
Soran+1 yılBen mi ayırdım
Güzel bir şey yapıyor önemli olan bu normaller değişir
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılSenin çalıştığında yiyin harcayın yani
01 Yorumla
Soran+1 yılİhtiyaç yok
+1 yılNormal değil harca sende
01 Yorumla
Soran+1 yılYpo
+1 yılHayır. Yaptığın çok yanlış sonuçta eşsiniz siz
01 Yorumla
Soran+1 yılİhtiyaç yok
- Para & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılSiz henüz aile olmayı becerememişsiniz
04 Yorumla
Soran+1 yılNe alka kocamın parası var neden benden alsın
- +1 yıl
Ama siz şikayetçi gibisiniz bu durumdan. İnsanlrın birlijte kazandıkları parayı harcaması kadar güzel bir şey var mı. Yarın size bemim paramla yiyip, gezip, tozuyorsun dese rahatsız olmazmısın
- +1 yıl
İyi de ne alaka. Kadının zaten parası var. İhtiyaçlarını alır.
- +1 yıl
@Benbendedeğilimmm alması en normali zaten. Eşi bemim olduğum yerde senin para geçmez diyor. Yani eşini saymıyor
+1 yılTersini düşün bakim normal mi
03 Yorumla
Soran+1 yılTersi olamaz
- +1 yıl
Bencil
Soran+1 yılKadın eve bakmaz erkek bakar
+1 yılSize ait*
Senin benim olmamalı.01 Yorumla
Soran+1 yılKocamın parası olmasa haklısın
Ne güzel senin parana kıyamıyor vicdanlı eşin var
10 Yorumla
+1 yılPlânlı yaşam mantıklı
00 YorumlaNe güzel sesini çıkarma
00 Yorumla
+1 yılkocanla bu konuyu konuştun mu
00 YorumlaOh iyi yapiyorsun boyle olmasi gerek
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim ki dursun koca parası yiyem
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 739 cevap paylaştı.
+1 yılsenin paran geçmiyor mu :D
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 626 cevap paylaştı. Bundan şikayetin yoksa afiyetle ye
00 Yorumla
+1 yılAllahtan belanı mı istiyon
11 Yorumla
Soran+1 yılBen şikayet eder gibi davranmadım mal mısın
Ne güzel işte çatur çutur ye parasını
12 Yorumla
Soran+1 yılHelal xehdm
+1 yılNormal gayet iyi bişey
00 Yorumla
+1 yılOnun parasi bunun parasi olmaz evliysen
04 Yorumla
Soran+1 yılYoo benim parsm
- +1 yıl
Suphe duyarim o zmn sevginden
Soran+1 yılSen ne alaka
- +1 yıl
Oyle aile bu
+1 yılHelal olsun kocana.
10 YorumlaKocan buna mecbur senin paran sana ait
00 Yorumla
+1 yılNormal değil
00 Yorumla
+1 yılNe farkederek ki?
00 Yorumla
+1 yılNormal değil
00 Yorumla
+1 yılHic normal degil
01 Yorumla
+1 yılDeğil tabiki
00 Yorumlailğinç valla
00 Yorumla
+1 yılNe den
00 Yorumla
+1 yılDeğil
00 Yorumla
+1 yılHayır
00 Yorumla
+1 yılnormal olan bu..
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılNe guzel 😂
00 Yorumla- Devamını Gör (5)
Devamını Gör(50)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Evde yalnızca kocamın parası geçiyor ama ben de çalışıyorum, bu normal olan mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım