Ziraat Bankası eski yöneticisi Şenol Babuşcu yazdı: "500 TL’lik banknot ve 5 TL’lik madeni para geliyor!" dedi.RTE reisin resmi olursa tepkiniz ne olur? 😂Sizce yeni basılacak 500 TL'lik banknotta kimin resmi olmalı? #kafamıngüzelligi
"500 TL’lik banknot ve 5 TL’lik madeni para geliyor!" Sizce yeni banknotta kimin resmi olmalı?
Cüzdanlar zaman içinde slim bir hale geldi. Esksi gibi kaba ağır taşıması zor cüzdanları insanlar taşımıyor artık.
Hatta 1 telefonu alayım içindeki nfc ile alışveriş yapayım diyorlar yine de kimlik ve kredi kartı ya da hesap kartı otobüs kartı bozuk para kağıt para gibi mecburileri taşıyorlar. Ögrenciler okul kimliği çalışanlar iş yeri kimliği de taşıyor.
Paraya gelirsek minik bir cüzdan veya kartlık içine konan 200 tl ile 1 hafta yaşıyorduk eskiden şimdi 200 lira 1 öğün yemek yedirmiyor. 500 tl çıkınca da paranın değeri düşecek ve durum aynı olacak. Bu yüzden çıkması veya çıkmamssı benim için hiç bir şey ifade etmiyor.
Enflsyon ve ekonominin bu şekilde olduğu bir dönemde gelmesi sürpriz olmaz 500 TL'lik banknot ve 5 TL'lik madeni paraların. Üzerinde Cumhurbaşkanı'nın fotoğrafı olması durumu ise beni irdelemez. Sonuçta Mustafa Kemal Atatürk'ü sevmeyip üzerinde fotoğrafının olduğu paraya muhtaç kişilerle dolduktan sonra ülkede.
Genelde Atatürk demişsiniz de Atatürk zaten her kağıt paranın bir tarafında var. Muhtemelen yine olacak. Diğer tarafına kimin resmi konulabilir onu sormuş.
Tabii ki de Mustafa Kemal Atatürk’ün resmi olmalı başkası kabul edilemez arkaya da herhangi bir bilim adamının mesela örnek veriyorum aziz Sancar son zamanlarda bayağı revaçta iki tane resim koyulma hakkı var bir tanesi Atatürk diğeri aziz Sancar
Paranın değer kaybettiğinden falan dem vurmuş herkes, ayıptır yahu ayıptır! Biz ne günler gördük, çok mu zor bunu çözmek? Atın abi sağından solundan birkaç sıfır, bunu çözemeyecek ne var, yaşamadık mı biz bunları? Her şey mükemmelken, şöyle garip yorumlar yapmasa keşke halkım. Ekonomi süper (!) de, fırsatçı çok. Bugün bir abi böyle diyordu, 2 tl'ye yıkanan araba 5 tl'ye yıkanıyor, saatlerce anlattı etrafındaki herkese bunun bir fırsatçılık olduğunu, ekonomistti sanırım (!).
Pardon, soruya odaklanamadım. 500 tl'lik para olursa üzerinde ne mi olsun?
500 TL'lik banknot ve 5TL'lik madeni para çıkarsa şayet. RTE reisin resmi olmasında kimin resmi olursa olsun. Sıradan bir vatandaşın resmi bile olsa o bile kabülüm olur..😂 Tabi ki ATATÜRK ❤
Bence İhsan Ketin olabilir kendisi müthiş bir bilim insanı en bilindik çalışması Doğu Anadolu Fay Hattını literatürde kazandırmasıdır, herkesin bildiği gibi, ya da Feza Gürsey olabilir aileden dahi çok entelektüel ve saygın bir fizikçimiz.
Ben insanlar insanlar i incelemeyi seviyieumda Sana soru sorabilir miyim Analiz yapmak istiyorum Empati yeteneğin normal insanlara göre az mı Trip , naz... gibi tepkiler sen de az diye tahmin ediyorum Sosyal yönünde azdır
@Lütfetmedinizefenim empati sıfır diyemem belirli şeylere çok yüksek ama çoğu insan bana düşüncesiysen der çok grip atarım çünkü istediğim gibi olmuyor her şey ve sosyal yönüm az evet
500 tl lik banknot başarısızlığın simgesidir bence cumhurbaşkanımız kendi resmini bu paranın üstüne kendi resmini bastırtmayacaktır eğer bu banknotlar geliyorsa
Bence siyasi liderler paranın arkasına basilmamali. Bilim adamı sanatçı. Bu ülkede devrim yaratmış yaratacak kişiler basilmali. Misal damat bayraktar gibi.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Remziye hisar, Sabiha Gökçen, safiye ali hatta nene hatun veya temsili Tomris hatun bile olabilir ama bence kadın biri olmalı. RTE kesinlikle olmamalı.
@Khadimdost komik misin? Kardeşim ülke mahvoldu bitti gitti bu gün ekonomi orta da kalkmış bı ülke için kendini bitirdi diyosun.
Ülkeyi alalı 22 yıl oldu nereden nereye diye diye en son yine milletin bı tarafına soktular.
22 yılda bu ülke ucardi , ucardi heleki katar vs. Bir sürü hibe vermişken.
Ben sana olanı soyliyeyom ;
Tarım bitme noktasına geldi , Hayvancılık bitti bitiyor Suriyeli ıssız ordusu alındı , her gün patır patır doğum yapıyorlar. Suriyeliler ülke de taciz tecavüz ediyor millete , bizim şehir de bile 10-15 vaka oldu adamın kafasını kestiler. Millet Musul Kerkük derken, Hatay elden gidiyor , Suriyeliler çoğu yeri alıyor Türkler tarım yapamıyor devlet Suriyelilere destek ederken Türklere gram yok. Bunu ben değil belediye başkanı diyor ❗
Daha neler neler bunlar en basitleri sonra vay efendim neler çekti 😅😅
Ya git 1 milyar dolarlik paket yap tarımı destekle 1 yıl sonra zaten 2-3 milyar dolar olarak alacaksın. Suriyelilere vatandaşlık verme. Ab nin veridigi yardımları resmi olarak al , mesela ab bunlara kişi başı 5 bin TL veriyorsa bunlara ekmeği 1 TL den değil 3 TL den ver çayi 20 den değil 40 dan ver. Arada ki fark cebinde kalsin. Yazık günah be