5 tlnin madeni para olması emisyonları arttırır geç bir karar olmuş çünkü dolaşımda o kadar 5tlik banknot var ki piyasa değişim değeri bile düşük bu paranın yıllar öncesinde madeni para olmalıydı Türkiye abd gibi woods kararlarından sonra ons altın karşılığı değer biçilen para birimi değil devamlı yıllarca emisyon ve değer kaybeden para bu yüzden madeni para olarak devam edilmediydi ve tasarruf değeride korunurdu böylelikle ama şu an emisyondaki 10 ve 20 tl gibi en fazla dolaşımdaki para ve nominal değeri düşük bu da TL nin nominal değerini düşüren bir karar... bu iş daha sıfırlar atıldığı zaman yapılmalıydı..500 tllik banknota bence gerek yok çünkü mevcut 200tl lik banknotlarında zaten yeterince şu an emisyon ve nominal değeri var 500tlik banknot basmak ayriyetten son 3 aydır devam eden politika faizini arttırmaya neden olabilir bu sefer dövizi de yeniden hareketlendirebilir bence 500tllik banknot olacağını sanmıyorum üstelik yılın Q2 dönemine girerken turizm geliri beklendiği zamanda... bu faiz ve emisyonları çok hassas olarak değişterebilir kur korumalı mevduatın uzun vade de sonuçlaır beklenmeli bu yıl bana göre...
Doların 1 i bile metal değil kaldıki metal 1 liranın maliyeti 2 liraya dayanmış vaziyette. 500 kağıt para yakında 5000 , 50000 , 500000, 5000000 ,50000000 şeklinde gider 🤣
Ülkenin geldiği nokta çok kötü ve de üzücü cidden. Kendi para birimimizin kendi ülkemizde bile değeri yok. Her geçen gün de değer kaybediyor. Başka ülkelerin paralarıyla daha kıyaslamıyorum bile. 1 yıl önceki TL ile bile şimdi TL arasında çok fark var. Geçen yıl pahalı dediğimiz her şey bu yıl daha da pahalı. Sadece enflasyon meselesi de değil şu anki sorun.
Bir ikram bir canpare bir de 500 ml lik su aldım 12.5 TL ödedim. Bu bisküviler bile 5 lira üstü. Yani 5 TL lik madeni para ile bile alamıyorsun. Bu da gösteriyor ki artık paranın hiçbir değeri yok
5 tl de olabilir 10 tlde bozuk para olabilir ve hatta 50 tl çünkü ekonomi gidişatı hiç iyi değil zamanın sarı 100 500 kuruşlar vardı siz hatırlamazsınız 90 larda
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
😆 annemlerden kalma eski para cok gördüm. 1 kuruşlarda vardı 2000’lerin baslarında.