Kredim 96 gün gecikmedeydi yapılandırma yaptım avukatlık ya da icralik olmadım sadece hesaplarım sıfırlandı yapılandırma icin ödediğim para kanuni takip ödemesi olarak geçiyor şu an findexde kredi notum cıkmıyor hic puan görünmüyor kara listeyemi girdim kırmızı cizgimi yedim arkadaşlar tekrar kredi notum görünür mü yükselir mi?
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
İcra dosyası açılmamış ise idari takiptedir. Borc kapandıktan sonra kredin notun dusuk çıkar. Sonraki islemlerinde ödeme performansına göre yukselir. Kredi kartı alıp düzenli ödemeyle süreci hizlandirirsin.
Adam takibe gitmiş hangi banka kart verecek acaba? Ezbere konuşmayın lütfen.
Ama hanfendi kanuni takip ödemesi olarak hesabımdan taksit tutarı düşüyor
@ak3ar1 icralık olmamış bazı bankalar idari takip süresini uzatabiliyor adına açılmış icra dosyası yoksa borc kapandıktan sonra kredi siciline yansımıyor kredi notu dusuk oluyor dusuk kredi notu ile kredi kartı veren bankalar var varlık yönetimde çalışıyorum bana işimi ogretmeyin
Adam kanuni takibe gittim diyor hala kanuni takip ödemesi yapıyorum diyor sen gitmemiş olabilir diyorsun. Bende 5 yıl bankacılık yaptım sende bana işimi ogretme. Adam kredi kartına basvursa ne diyecek sistem takip borcun var reddedildi diyecek. Bu kez o puan sisteminin oluşması. yine ertelenecek. En mantıklısı elinde halı hazırda kullandigi kredili hesapları düzgün ödeyerek yeniden başvuru yapmayarak yükseltmesi.
Borc bitince ödeme performansına göre yukselir dedim bende zaten aynı şeyden bahsediyoruz kredi kartını borc bitiminde zaten hemen alamaz bir kaç ay duzenli gelir göstermesi ve bu sayede puanını az riskli grubuna getirmesi durumunda hepsi olmasa da bazı bankalardan kredi karti alabilir
İşte @perimesalı89 hanımefendi şunu soyluyorum elindeki halı hazırda takibe gitmeyen kredili hesaplar varsa bunları düzgün ödeyerek halledebilir. Bittikten hemen sonra kullanabilir bu sayede. Ama bitmeden kolay kolay vermezler.
Şu an kredi kartı ve km/h. Hesabı kullanıyorum maaş müşteri olduğum ziraat bankasından 97. Günde yapılandırma yaptım dosyam avukata sevk olmadan şubem aracılığı ile dilekçe gönderdim 10 bin peşin geri kalan kısmına 12 ay vade yaptım 12 taksitin 1 ini ödedim şu an kullanmış olduğum kredi kartı ile puanım Yükselir mi yani bu borç bitmeden taşıt kredisi kullanmak istiyorum 3 ay sonra bu imkansız mı veren bankalar var mı ya da bu borcumu puanım yokken başka bankaya taşıyabilir miyim borç şu an 120 bin
Bu arada yapılandırmayı genel müdürlük yaptı şubeden çıktı iş genel müdürlük insiyatifiyle yaptılar dilekçe ile
Arkadaşlar ikinizede ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum hayırlı sabahlar diliyorum
Şu durumda borc bitmeden kredi kullanman ya da borcu taşıman mümkün degil maaş müşterisi oldugun bankaya kefil ipotek ya da düzenli gelir referansı ile şansını deneyebilirsin ( borcun yarısını odedigin için belki inisiyatif gosterebilir). Borc 60 gunu geçince idari takibe girer o süreçte taşıma işlemi yaptırabiliyorsun 90 günü geçtiği için kkb puanin sıfırlanır bundan sebep taşıma yapamazsın.
Peki hanımefendi teşekkür ediyorum birde işinizle alakalı bi sorum olacak şimdi diyelim ben bu borcu 2 ay ödemdim 120 bin borç kac TL oluyor avukata gidince tahmini rakam birde üzerime mal yok mal varlığı yönetim şirketi kac ay sonra bana teklifte bulunur ortalama şu paraya kapatabilirsin diye?
Pardon 120 bin TL olduğunu simdi gördüm öyleyse pek mümkün görünmüyor
Sgk li çalışansaniz eğer varlık yönetime devrini 3-5 yıl unutun. İcralık olursam maaşımin 1/4 u kesilir şu an ki taksitim daha fazla gibi dusunceyi tavsiye etmem. Çünkü icradan bankalara hesap blokesi emri düşerse eğer bazı bankalar sistematik olarak maaş hesabina da bloke koyabiliyor. Bu durumda maaşın tamamını alamıyorsunuz bununla ilgili yüzlerce sikayet söz konusu maalesef.. icraya gideceksiniz ordan aldığınız yazıyı bankaya vereceksiniz bankanın blokeyi kaldırmasını bekleyeceksiniz derken uzun ve yıpratıcı bir sürece girersiniz. Üstelik kaldırsalar dahi tekrarlayan sürece girebilirsiniz.
Kardeşim 90. Gün ödeme yapılmazsa kanuni takibe gider. Findekste çıkmıyorsa gitmiştir. Yapılandırma yaptığından emin misin?
Yaptım evet 12 ay ödüyorum
97. Günde yapılandırma yaptım
97. Günde kim yaptı yapılandırmayı. 90. Gün takibe gider kredi. Takipte yapılandırma yapmış olmayasın. Hangi banka bu
Takipte yaptım zaten iş bankası
Dosyam avukata gidiyor du genel müdürlüğe dilekçe yazdım şubem aracılığıyla
Peşinat istediler verdim 12 taksit yaptılar ödediğim tutar kanuni takip ödemesi olarak hesabımdan kesiliyor
Kardeşim 60. Gün sana ihbarname çekerler gecikmede diye. 88. Güne kadar beklerler. 88. Günden sonra her gün tek tek bildirim yaparlar ararlar. Eğer 90. Güne kadar hala odenmemis ise takibe atarlar. Bu takipte önce idari takip kısmı sonrasinda kanuni takip kısmı mevcuttur. Findekste cikmiyor dedin ya onda bir hata vardır. Takip dahi olsa çıkar.
Hali hazirda kullandığın kart veya takibe gitmeyen kredi, ek hesap mevcut mu?
Evet var askeri personelim ziraatden maaş alıyorum
8500 ve 4000 eksi limitim var
Aktif olarak şu an kullanıyorum onları
Onların ödemelerini duzgun yapacaksın. Ondan sonra puanın yukselmeye başlar. Ama takip borcun bitmeden puan yükselmez.
Takip borcu bitmeden benim kredi kullanmam lazım taşıt kredisi
Yani en geç 3 ay sonra hiç şansım yok mu aktif bank vs o tür bankalardan
Bu tamamen bankalarla alakalı bir şey. Mesleğiniz, geliriniz odemeniz bankaları ikna ederseniz elbette veren cikacak. Ben kanuni takibi kapatmış kişiye kapama tarihinden bir gün sonra kullandirdim ama bu herkeste olmaz. Hele hele bu ortamda banklar çok fazla kredi verme taraftarı değiller. Hatır gönül koyabileceğin birileri varsa onların görüşü dogrultusunda yardımcı olabilirler.
Tamam kardeşim yArdımın icin çok teşekkür ederim
bankacı anlayabılır onu bırtek..