0.99 faizle ev kredisi çekmiştim 2.5 yıl önce şimdi 6 bin kira alıyorum evimden 4 bin kredi ödüyorum yani kredimi kiracım ödeyip üstüne 2 bin kalıyor bana kölem gibi kiracı.
(Yeni seviyemle ilk yorumum. Bunun şerefine tavşan kanı içiyorum.) Şimdük, "benim tarzımdan genel cevap yazacağım." Konut alıp kiralamak, araç alıp kiralamak veyahut dolandırıcı zihniyetiyle alıp kâr yapsın diye dua etmeniz yatırım degildir ve hiçbir zaman olmayacak. Bazı uzmanların ev, araba al paranı öyle değerlendir derler (bu arada dükkânda yatırım değil-de ucundan girip etrafa bakıp çıkıyor.) Çünkü biz fak fakirler (Bkz. Madırfakir) için en iyi para değer koruma sistemidir. Lakin şunu neden söylemiyorlar fikrim yok bu sistemler her zaman yükselecek diye bir kural yoktur, bi'şeyler olur birden tüm fiyatlar olması gereken değere düşer, yönetim değişir (yani Tr için diyorum ( ꈍᴗꈍ) ) argo bir tabirle tuttuğunuzla kalırsınız. (Dolaylı yoldan tüm Türkiye'ye laf sokup bilgi verdim. (人 •͈ᴗ•͈)
Şimdi gelelim bana... Ben zengin olsqn aşırı büyük bir ihtimalle kontrolsüz falan olurum. Örnek: Çok sevdiğim bir oteli ev gibi kullanmak. Veyahut zevkine ev kiralar balici Murat ağabeyimiz gibi takılırım. En kısa tabirler o anki s.. keyfine bağlı.
Bir eve dünyanın parasını gömmeyi anlamsız buluyorum. 3.000.000 TL değerindeki bir evin kirası 12.500 TL olur. 3.000.000 TL nin yüzde 80 kadarına kredi kullansam, yıllarca ödemem gerekir, taksitleri de oldukça yüklü olur. 3.000.000 TL kredi kullanmadan evi satın alacaksam da eşdeğer bir evde kirada oturmayı, evin parasını da iş kurarak/yatırım yaparak değerlendirmeyi tercih ederim. Konut satın almayı ne kadar çok seviyoruz. Türk insanına geleceğini garantiye aldığını düşündüren en önemli şey, kendine ait bir evinin olması. Vizyon yok çünkü.
Kendisi iyi manipülasyon yapıyor. Ters köşe yapıyor milleti. Son zamanlarda para hırsızı oldu iyice parayı bulunca. Kimse inanmasın buna artık. Sezgileriniz kuvvetli ise önceden neler yapacağını görünüyor.
Milyarlarca insan üzerinden iyi manipülasyon yaptı. En büyük spekülatör burada bir ara dogecoin yükselince yatırım yapanlar hav hav diye köpek gibi bağırıyorlardı. Eyyy para sen nelere kadirsin. 😂
bana göre de o kadar çalışıp zengin olmak anlamsız geliyo ne yapacan o kadar parayla rahat geçineceğin kadar para kazan işten ayırdığın vakitle de hayatın güzelliklerini tecrübe et yeter
Bence manipülasyon lazım; çünkü birilerinin çizdiği yoldan herkes gidiyor tepedekiler bunu biliyor seslenmiyorlar kazançlar ona göre oluyor bu esrarkeş Menderes ağabeyimizin yolundan giden beyefendi bu düzeni değiştirmeye çalışanlardan biri. (Benim fikrim YTD)
Yeni Dünya düzeni her zaman yeni nesile göre şekillenir ve bu dayı da buna uğraşıyor. Ne kadar manipülasyon denilse de doğru yoldan gidiyor (arada velet gibi davranmayı saymazsak diyeceğim-de davransın her haliyle seviyorum esrarkeş abimmm.)