Ürünü kasada bırakırım kesinlikle almam
Raftaki fiyat etiketi geçerli derim üstünü asla ödemem
Marketi şikayet ederim
Diğer (Açıklayınız)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

Basima geldi fiyati 3-4lira fazlaydi dedim fiyati mi artti etikette boyle degildi o da etikette boyle degil mi diyip sasirdi tamam bakarim saol dedi aldim ciktim asiri fazla artmis olsaydi almazdim 2 kati 3 kati gibi yani ve niye bu kadar tepki veriyorsunuz ki onlarda çalışan insan yani zaten 10-12 saat calisiyorlar mudurleri vs köle gibi kullaniyor birde musteri gelip laf ediyor robot degiller yani gozden kacmis vs olabilir sizi * onlar degil marketin sayipleri onlara boş yere bagirmaniza azarlamaniza gerek yok yani yapcaklari bişi yok çünkü yapmaya kalksa isten atilir bu sefer olan gene ona olur o insanlarinda ailesi var nasil sizin varsa azcik empati yapmak lazim bu kadar acimasiz olmayin siz is yerinde yogun tempoda 10-12 saat ayakta durup hic mi bisi kacirmadiniz herseyiniz 4 4luk mü 0 hata mı market sahiplerinde suc az kisi cok is olarak calistiriyorlar cunku bu insanlar ne acimasiz olmus ya patronlar gibi herkes sonra nie duzgun is yok nie insan gibi calisamiyoruz e kimse insan gibi davranmiyor ki ornek yok herkes acimasiz patronlara dönmus ezilen ezilsin bana dokunmasin diyorsunuz boyle hic bir yer duzelmez anlayin artık şunu neyse kisaca kasiyerin yapacağı bir sey yok az fiyat farki vardır alirim ztn artmis ne yapabilcez yani kasiyere soyleyerek fitati dusurtebilcez mi hayir cok fiyat farki varsa da param yoksa urunu almam direkt olur biter etiketi degismeleri icinde uyarmis olurum bu kadar yani sozunu assadakilere degil yukardakilere duyurmalisiniz assadakiler emir kulu gecindirmeleri gereken aileleri var siz musterisiniz onlar calisan siz bisi dersiniz size bisi olmaz ama o soylerse isten atilir su aradaki farki anlayin artık
Cevap vericekseniz tam okuyup öyle cevap verin
Birincisi asla hiç bir görüşü okumadan cevap yazmıyorum evet anlıyorum çok zor bir iş hep kasada da durmuyorlar ürün açmak, ürün dizmek, sürekli etiket değiştirmek, temizlik yapmak vs çok zor bir iş kolay değil ama şöyle bir durumda var etiket zamanında değiştirilmez ise Fiyat Etiket Yönetmeliğine göre suç yani müşteri kasada bunu yakaladığı zamanda etiket fiyatı geçerlidir ayrıca müşteri biraz daha sert biri çıkarsa etiketlerin ve kasa fişlerinin resimleri ile şikayete taşıyabilir zabıtada anında gelip minumum 600 TL cezayı yapıştırabilir ama bunu bir çok müşteri yapmıyor kasada bırakıp gidiyor neden aradaki fark kasiyerin cebinden çıkmasın diye yani anlayışlı olduğu ve personeli düşündüğü için sonuçta hepsi çalışan. Yani söylemek istediğim müşterilerin %90 anlayışlı ve sizleri düşünüyor ama geri kalan %10 u için bir şey diyemem onlarda kendi çaplarında haklı...
Ben kasiyer degilim hiçte kasiyer olarak calismadim bu arada
Tamam iste bende madem tek derdiniz ceza yiyebilcek olmalariysa uyarin surayi unutmussunuz cezasi var olan size olur vs diyip çıkabilirsiniz yani bu kadar basit cunku kizmamiz gereken kişiler onlar degil patronlar cunku ne kadar az kisi o kadar cok is diyorlar tek kisi markete bakan yerler var sorun patronlarin az kisi calistirmasi yeterli eleman bulundurmamasi cunku orada calisanlar insan patronlar acimasiz robot gibi görüyorlar maalesef ulkenin genel sorunu bu 10-12 saat calissin beden isi yapsin ama herseyi de mukemmel kusursuz yapsin diyorlar keske böyle olmasa
%10 kendi çapında patrondur, patron kafasindadir haklı değil 😂 insanlari ezmenin hakli yani olmaz yapabiliyorlarsa ciksinlar mudurlerle patronlarla konussunlar madem neden bu kadar az kisi çalıştırıyorsunuz bosa kasiyerlere laf etmeyin vs desinler birlik olup yapsinlar bunu bak gor hemen nasil kasiyer alimi basliyor yapsinlar komple kimse o marketlerden alisveris yapmasin gerekirse 1 hafta 1 ay bakkallardan vs almaya baslasinlar bak bakayim noluyor ama kimsede yukariyla konusucak cesaret yok ki anca en alttaki calisani ezerler
Marketlerin yaptığı bilinçli bir algı oyunu bu. Eğer hata varsa etiket değiştirilmemişse farkına vardıktan sonra harekete geçersin. Bunlar düşük fiyat etiket koyuyor bilinçli bir şekilde sonra tüketici onu uygun buluyor kasada okuyunca fazla çıkıyo ‘amann neyse 2 3 lira fazladan bişey olmaz’ deyip alıyor. Bunun bilincindeler. Ben normalde şikayetler ciddiye alınsa her yere şikayet ederim ama sonuc çıkmayacağı için kalsın derim kasada bırakırım.
Evet bir market politikası uyguluyorlar aslında buda denetimlerin cidden ne kadar az olduğunu ve halkın nasıl sömürüldüğünün bir göstergesi sanırım...
Her şeyin fiyatı o kadar çabuk değişiyor ki eczanede çalışan olarak etiketleri bazen değiştirme fırsatı bulamıyoruz üstelik fiyat değişimi haberi gelmiyor bazen sadece ürünü okutunca yeni fiyatı öğreniyoruz. Normalde yeni gelen siparişler yeni fiyattan gelir ama artık ürün elimizdeyken de fiyat değişiyor.
Ama bu durumda müşteriye raftaki fiyat neyse tamam o fiyattan alalım diyoruz. Yani farkı 10 lira falan anca oluyor hani rafta 50 gerçekte 100 tl olmuyor tabi ki. E artık o 10 lira için üstelemeye gerek duymuyoruz. Ama ben müşteri olsam gerçek fiyatı neyse onu ödemek isterdim. Çalışanları da bazen anlamak lazım.
Evet katılıyorum size ama insanlarında bir bütçeleri var sonuçta her zaman karşılıklı anlayışla çözüleceğini umut ediyorum...
Ürünü kasada bırakırım, kesinlikle almam. Yani diğer seçenekler sadece boş cingar çıkarmak olur. Çünkü asla kimseye bir şey olmaz. Ne marketlere, ne de kasadaki o insan o fiyatı ödememizi kabul eder. Bir şekilde kasada çıkan fiyatı ödettirirler. Ayrıca boşuna kavga edip, insanların bir seyirci gibi bizi izlemesine neden oluruz. Boş gerginlik. Akıllanmaz çünkü kimse. En iyisi sizden almıyorum o halde diyip ürünü bırakıp gitmek sakince. Babam olsa kesin marketi şikayet eder 😂 sürekli başına geldiği ve hep de şikayet etmesine rağmen bir işe yaramadığı durum.
Aynen katılıyorum size bende kasada bırakıyorum ve kusura bakmayın rafta farklı kasada farklı ürün istemiyorum diyorum...
Cevap
12Cevap
raftaki fiyat geçerlidir böyle durumlarda değiştiremedik fırsat olmadı kağıt bitti vs gibi bir savunma geçersizdir
Evet kesinlikle öyle...
Rafta satın alma kararı vermeme neden olan etiketteki fiyatı ödemek isterim, eğer kasiyer kabul etmezse onu paylarım. Benim için önemli bir ürünle mağaza müdürünü çağırır onla düşük fiyat etiketini ödemek için konuşurum. Kabul etmezse ürünü bırakır çıkarım.
Doğrusu da bu zaten raftaki etiket geçerlidir her zaman kabul etmezlerse bende bırakır çıkarım...
Kasiyer arkadaşım vardı söylediğiniz durumda raf fiyatı uygulanırsa kasiyer den kesiliyormuş aradaki fark bu yüzden kasiyeri uyarırım ürünü almadan çıkar giderim 2 saat sonra tekrar giderim raf fiyatını düzeltmedilerse o ürünü raf fiyatından alırım parası kimden kesildiği umrumda olmaz
Evet çok doğru onlarda zor durumda kalıyorlar ama zamanında etiketi güncellemeleri gerekiyor yoksa suç...
Yerine göre değişecek durumdur. Migros'da personelden kesmiyorlar. Ama bazı yerlerde personelden kesme gibi bir durum olabilir. Özellikle küçük marketlerde almadan çıkmak daha vicdanlı olur. Çünkü sürekli etiket değişiyor ve gözden kaçma olabiliyor.
Evet bende personelden kesilmesin diye kasada bırakıp çıkıyorum...
Migros'ta aradaki farkı istiyorum
Ödüyorlar
Geçen gün şok markette iade ettim
14 geçeceği yerde
Kasadan 20 geçmiş
Götürüp iade ettim bisküviyi
Aslaaaaa çirkeflik yapmıyorum
Usulüne uygun bir dille konuşuyorum
Sorun da yaşamadım bugüne dek hiç
Tüketici her zaman gördüğü fiyattan alışveriş yapma hakkına sahiptir.
Gerisi işletmenin hatası onların açığı.
Etiket güncel fiyatlarının düzeltilmemesinden kaynaklı kasada ürünün fiyatının yüksek okunması tüketicinin sorunu değildir.
Evet kesinlikle katılıyorum bu net ve açıklayıcı bir görüş olmuş tüketici olarak haklarımızı her zaman bilmeliyiz...
Geçen gün başıma geldi. Etıketi değiştirmeyı unutmuslar. İtiraz etmeme ragmen iptal edebilirim diye cevap aldım. Kasada bıraktım çıktım
Yani istersen raftaki etiketin resmini çekip te şikayet edebilirsin ama bir çok insan uğraşmıyor...
Bir işe yaramıyor ki son kullanma tarıhı geçmemiş ürün bozuk çıktı ben şikayette bulundum dönüş bile sağlanmadı. Etiket fiyatı için mi dönüş sağlanacak. Süreklı bozuk ürünleri de tutuyorlar mesela şikayette kimsenın umrunda olmuyor. Alırsanız alırsınız almazsanız almazsınız diyorlar resmen.
Bana defalarca denk geldi. Kabul etmiyorlar satın almayın o zaman diyorlar vermiyorlar
Valla siz raftaki etiketin tarih ve saat ile resmini çekip kasa fişi ile şikayette bulunup marketin ceza almasını sağlayabilirsiniz sonuçta raftaki etiket ne ise kasada ki ise o olmak zorunda...
Gerçekten ceza alacaklarını düşünüyor musun? Anca küçük işletmelere ceza kesilir. Şikayette bulunduğumuz çok şey oldu ama hiçbir dönüş olmuyor
Geçen gün bir markete 600 TL ceza kesiyordu zabıta bende şahit oldum müşteri resim çekip şikayette bulunmuş market müdürü merkeze nasıl açıklayacağız diye düşünüyordu durumu...
O zaman o marketin yukarıda bağlantısı yoktur. Biz oturduğumuz binada kaçak elektrik çekip bina olarak ödemenizi sağlayan insanları 1 yıl boyunca elektrik idaresine şikayet ettik 10larca şikayet gitmiştir. Hiçbir geri dönüş olmadı. Sonra anlaşıldı bulunduğumuz yere bağlı elektrik işletmesinde tanıdıkları varmış şikayetlerin hepsini siliyormus hatta gelip binaya kaçağı çekene bizzat aynı kişiymiş. Çoğu buyuk marketin sahibi şu an yukarıda bağlantıları olan insanlar ve geri dönüş asla olmuyor. Ben aynı dediğin şekilde migrosla ilgili şikayette bulundum hiçbir geri dönüş olmadı. Neden?
Direkt Cimer'e şikayet etmeyi denedin mi?
Evet defalarca yazdik cimere. Aylar sonra bi mail attılar mail adresime şikayetiniz ilgili yere iletilmiştir diye o kadar. Hiç bir sonuç alınamadı. Ülkemizdeki kurumlar düzgün çalışsa sikayetle bir yere varabilinirdi belki ama artık hiç güvenim kalmadim
Maalesef o zaman kurumlar hakkında dava açmaktan başka çare yok ama onunla da kim uğraşacak...
Olan bana olur. tc kurumlarına hakaretten bi de içeri filan atarlar sonra. Ben iyiyim böyle sağol :)
Yani hakkını ararken birde haksız çıkmayım diyorsun haklısın..:)
Raftaki fiyat etiketi geçerli derim üstünü asla ödemem..
Kesinlikle bende aynı şekilde davranıyorum...
kafama yatarsa alirim istemezsem almam yani orada calisanlarin sucu yok
Yani tabi ki orası öyle ama etiketleri de değiştirmek birilerinin görevi...
ya tamam gorevleri ama insanoglu sonucta bazen unutuyor atlayabiliyor yani bence abartmaya gerek. yok o kadar para ceplerine girse kasten yaparlar derim ama oyle de degil
Evet katılıyorum burada iki tarafta yerine göre anlayışlı olmalı hepimiz insanız sonuçta..
aynen oyle
Önce rafta ki fiyatı derim. Bir şey degişmezse almam eğer aşırı yüksek bir fiyat ise.
Yani evet ben genelde almıyorum bırakıyorum hatta götürüp rafına kendim koyuyorum...
Aynen
Hiç takip etmiyorum fişe falanda bakmam hep yerleştiriyorlar herhalde
Önceden bende bakmazdım ama artık haksız kazanca geçit yok...
raftaki fiyatı öderim, olmaz derlerse şikayet ederim..
Yani herkes hakkını bir şekilde aramalı...
Aslında raftaki ücret geçerlidir önce söylerim ama zorlukta çıkarmam oradaki insana olmuyorsa bırakırım.
Bu işin kuralı tüketici hakları açısından B seçeneğidir.
Sorun olmazdı. Alacaksam mecbur alınacak. Hata olmuş olabilir
Yani tabi ki hata olabilir ama günümüzde saatlik değişen etiketler yüzünden yetişemiyor ya da gözden kaçmışta olabiliyor...
Almam itiraz eder çirkinleşirim
Bende bırakıp çıkıyorum...
Alırım yapacak bişi yok
Ama bir noktada onları da denetleyen bizler olmalıyız...
Ürünü bırakırım kasa da s. ikmeye adam arıyorlar
Kesinlikle bende aynısını yapıyorum ayrıca suç...
Rosmanda bir calisacan etiket degistiriyordu indirim varmis indirimden çok bindirim vardı onda da kendisine de söyledim yani tabi onun suçu yok o bir çalışan ve çalışanlara zaten laf söylemek olmaz
Evet zaten etiket değiştirmekten iş yapamaz olmuşlar...
O da doğru ama iyi bir sey aslinda etiket degistiyorsun sadece ve maaş alıyorsun etiket değietirdiğin için
Iade ederim bu pahalilikta malmiyim
Yani tabi ki müşteri olarak para veriyoruz hakkımız..
almmki
Aynen bende kasada bırakıp çıkıyorum yoksa kasiyerden kesiyorlarmış...
en iyisi öyle
Kesinlikle...
Carlarım
Kesin ve net...
Bırakırım
Aynen bende...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?