Az buçuk uluslararası ticaret ve lojistik bilgisi olanlar bilirki Türkiyede ihracatın vergisi yoktur üstüne devletten teşviği vardır katardada çeşitli durumlara anlaşmalara göre ithalatın vergisi yoktur. Oldumu sana kazan kazan. İhracata %25 gelir vergisi getirilsin ve işletmeler için gider gösterme tamamen kaldırılsın. Bu ülkede bir daha ötv öiv kdv kümülatif vs hiçbir şeye gerek kalmaz. Ülke 1 yılda gözle görülür ölçüde düzelir. Ha birde iç piyasadada %25 tek kalem gelir vergisi olmalı. Bir ürün üreticiden tüketiciye her elden değiştirdiğinde tekrar vergi alınmalıki aracılar oto kontrol ile piyasadan temizlensin. Caydırıcı vergi anlayışı olmalı. Dolaylı vergiyi kaldırmak için olan kanun mevzuat vs yüzünden aracılar türüyor her aracıda yeniden kar koyuyor her şey olağan üstü pahallılaşıyor. Şu dediklerim uygulansın eğerki ülke ciddi anlamda düzelmezse beni idam edin.
Onlar ucuza yiyebildiği için biz pahalıya yiyoruz ya zaten. Küçükbaş hayvanları da yolladılar, ete hop zam geldi. Süt ucuz kaldı, et pahalılanınca hayvanlar kesilir. Sağacak hayvan kalmayınca onada zam gelir. Ben demiyorum, oda başkanları söylüyor artık. Biz daha çok pahalıya yeriz. O kadar net!
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
9
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bizde market ürünlerinin bu kadar pahalı olmasının pek bilinmeyen bir sebebi var. Getir ve Bana-bi gibi kurye şirketleri marketlerle ve esnaflarla çalışmaya başladıklarından beri ürün fiyatlarının içinde kurye ücreti eklendi. Kurye kullanmadan, kendimiz gidip alışveriş yaptığınızda bile bu kurye ücretinin ödüyoruz. Mesela, internetten sipariş ile 100 TL'lik bir alışveriş yaptığınızda 30 TL kurye ücreti ödeniyor, market ise geriye kalan 70 TL'yi alıyor. Aynı alışverişi markete gidip yaptığınızda ise kurye kullanmamanıza rağmen 30 TL'lik kurye ücreti dahil aynı parayı ödüyorsunuz. Muhtemelen ihraç edilen ürünlerde bizden zorla alınan 42% kargo ücreti alınmadığı için bu kadar ucuz.
Birisi ülkeyi bilerek batırmaya çalışıyor ben başka bir şey düşünemiyorum Türkiye’de 2 litre yağ olmuş 110 TL Katar’da daha ucuza satılıyor gerçekten ilginç üstelik Türk malı Türkler yemiyor başkası yiyor Türk malını tüketmeyecekse millet niye üretsin şimdi insanlar da haklı
Maksat ihracat olsun ama türk halkı isterse aç olsun onların umrunda mı yeter ki desinler bu yıl bu kadar ihracat gerçekleştirdik dolar zaten almış başını gidiyor kur yüksekken inan daha ucuza mal ediliyor burdan başka açıklaması yok orada satılan mal karlı fiyat olarak satılıyor bide onu da düşünün taşıma ücreti falan derken litresi 15 lira gitti deseler yeridir 🤷🏻♂️
Zenginin malı züğrdün çenesini yorarmış misali yağ ne ki adamların kullandığı araba 1 km 1 litre bezin yakıyor yanlışsam düzeltin geçen görmüştüm arap yazılı bir araba bayağı iyidi.😂
Arapların elinde olan bu yağ piyasası bize gelince pahalı adamların parasına göre Türk lirasına çevirsek yağı bizden ucuz gelde bunu bu koyunlara anlat.