Bikaç aydır çok kötü durumda piyasa, bi aralar güzel kazanıldı ama sonra çakıldı maalesef. Ben aşırı takip edemiyorum diye zarar ettim tabi ama zaten oraya koyduğum paraya yüksek riskli yatırım olarak bakıyorum. Çok çıkarsa kar ettirir, batarsa da batsın. İndicator, haber vs takip edip grafik analiz etmeye zaman ayırırsan kazanırsın
Bir yıldır aktif piyasa takibi yapıyorım. Ben 10x Annem 20x Peder 30x kazancı gördü.
Babam ile ben içerde kalmaya devam ettik. Kardan zarar ettik ama yine yüklü miktarda kazanç var çok şükür. Annem 30binlik yatırım ile aşağı daireyi satın aldı, kısmen dayadı, döşedi 30 binlira içeride bıraktı nakit bekliyoruz. Olası düşüş gelirse tekrar yine beklentimiz var en az 10-20x inşallah.
Bende 5 yıl çalıştığım işi bırakıp buradan para kazanmaya çalışıyorım. Bir bence yazdım okursan yararı olabilir 🍀
Doge, Btt, Hot gibi koinlerden kazandık daha çok. Sonra Floki, Jasmy gibi koinlerden de kazandık.
Şu an beklentim düşüşün derinleşmesi. %70 nakit %30 düşüş yönlü ethdown aldım. %30 zararım var bekliyorım.
Eğer olası düşüş derinleşirse diplerden alım yapmak yine aynı kazanç olasılığını gerçeğe dönüştüreceğini umuyorum.
Parola ucuzdan alıp sabretmek. Kasa ve duygu yönetimi gibi ilkelere uymak. Bencem de detaylı anlatmaya çalıştım. Çok riskli bir piyasa ama ilkelere uyulursa kazanma şansın çok daha yüksek. Bir gece de zengin olunabilir. Örneğin geçen Abromoviç Göztepe’yi alacak haberini gördüm. Göztepe’ye baktım aylardır 10-15 lira civarındaydı. Haberi görür görmez bir parça alım yaptım. Haber yaygınlaşınca 90 liraya çıktı. 60 liradan sattım. 4-5x kar. Ama gaza gelip 90 liradan alınsa ve haberler yalan çoksa ya da gerçekleşmese yıllarca zararda beklenirdi. Kasa yönetimi çok önemli. Risk alıp %100 girmedim. Ucuzdan aldım. Çok güzel kar görünce sattım. Hala çıkış görülebilir ama risk almıyorum şu an.
Yani ilkeler çok önemli, sabır ve soğuk kanlı olmak çok önemli. Örneğin piyasanın düşeceğine inancım olduğu için düşüş yönlü token aldım. %60-70 zararım vardı. Şu an bu zarar %30’a indi. Düşüş gelirse kazanca döner. Yanırsam piyasa yükselirse zararı kabul ederim. Kenarda duran %70 ile fırsatları değerlendiririm.
Yani riskli bir piyasa. Zengin de eder, süründürürde. İlkere uyulursa deneyim kazana kazana zamanla hedeflere inşallah ulaşırız.
Geçen sene girdim piyasaya. İnşallah 4-5 yıl bu piyasa bir çok hedeflerimize ulaştırır hepimizi. İlkelere uy, ucuzdan al, sabret hemen zengin olamasan da bir gün hedeflerine ulaşırsın. Ytd 🤝😇🍀
4-5’e bölerim. Düştükçe alım yaparım. Düşüş beklentim olduğu için böyle yaparım. Ama BTC 30 bin ve özellikle altına inerse %90’ını yatırır isterse bir, iki yol bekletsin içerde beklerim. Çünkü o noktalar dip seviyelerdir. 15 aydır 30 bin altına inmedi BTC. Zor inmesi ama yee yüzünde yaşanan ekonomik zorluklar, kıtlık riskleri, savaş, salgın, FED’in faiz artırması ve özellikle astrolojinin de sıkıntılı yorumlanması beni düşüş olasılığına inandırıyor. O nedenle %70 nakitte bekliyorım.
Sen de sermayeni 4-5’e bölüp düştükçe alım yaparsan daha akıllıca olur. Piyasa düşmese bile fırsatlar bitmez. Yine içerde bir miktar koin tutulmalı. Bence de yazdım. Uzun vade sepet yapıp hiç ellemeye çalışmak koşa vade ile al sat yapılması iyi bir durum.
5 bin liranı da küçümseme peder 12 bin lira ile girdi 330 bine ulaştı. Zarar ettik, aldı sattık 30bin dolara yakın parası var.
Bu hemen olmaz süreç bu. Bir anda zengin olmayı değil de bir, iki sene sonrasını hedef koyarsan yatırım yaparken duygu yönetimi konusunda daha başarılı olunur.
Yalnız eğer ay sonuna kadar ve Mayıs ilk iki hafta BTC 30bin dolar ve altını görür sen o süreçte 5 bin liralık alım yaparsan yükseliş dönemi de başlarsa en az 50 bin liran olur.100-150 de olabilir. Destek-direnç seviyelerini takip ederek daha ötesi de olabilir.
Bir çok etken var. Önemli olan ucuzdan al sabret. Düştükçe kademeli al, kısa uzun vade sepet yap. Kenarda her zaman nakit tut. Kısaca ilkelere uy 🍀
Süreç bu hemende olabilir aylar sonra da. Piyasa çok riskli ama iyi değerlendirilirse büyük kazançlar sağlar.
Yavaştan kıpırdama var ama bazı ülkelerin kriptolar hakkında engel nitelikli açıklamaları aşağı seviyeye çekti. Bazı yatırım yapan alt coinler öncelikli yükseliş trendi içinde. Bunu takip etmek gerekiyor.
Yok hayır kaldıraç bana fazla riskli geliyor. Kaybımın sebebi aslında tamamen ihtiyaç araba almak için sabah bozdurdum aksama kadar beklesem bozdurmasam 100bin tl karım olmus olcakrı diye düşün.
Aslında onun da shibarmy projesi var kendi tokenlerini kendi ağında yakabilecek bir projesi var bu sayede arz düştükçe fiyat yükselmiş olur ama tabi öyle aham Şahan bir projesi yok ama market değeri 10 milyar doların üzerinde olduğu için güven kriterleri içerisinde ama tabi awax ve solana gibi ekosistemi yok onlar gibi sağlam değil
Emin misiniz? Neye yatırım yaptığınızı bilmiyorsunuz o projenin ne olduğunu arastirmiyorsuniz yüksekten alıp içeri giriyorsunuz sonra sabretmeyip zararına satıyorsunuz sonra güvenilmez diyorsunuz tuhaf yani