+1 yılParanın bir değeri yok. Asgari ücretleri yükseltmelerinin de bir önemi yok, çünkü enflasyon yüksek ve her şey pahalı. Bu sebepten paraların yüksek olmasının da anlamı yok. Çünkü o verdikleri miktar da bir kaç ay sonra değersizleşecek. Kaç tanıdığım asgari ücretlerin yüksek olmasından sebep işten çıkarıldı. Patronlar artık karşılayamadıklarını söylüyor. Kendi aldıkları ham maddeler de pahalanıyor çünkü. Çözüm asgari ücretin yükselmesi değil ortada enfeksiyon sorunu var. İşçilere üzülürdüm hep ama şimdi patronlara da üzülüyorum.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılasgari ücretin artışının bir anlamı yoksa rakamsal değişimler bunlar.. Türkiye hammadde ithal eden ve 100 yıldır gelen hiçbir hükümet yatırım yapmadığı için ara malı üretemeyen bir devlet.. zamanında bir kesim heykel bir kesimde cami dikmek yerine ara malı üretecek sanayi tesisleri kursaydı bugün Türkiye ürettiği buğdayı bile daha ucuz imal edebilirdi ama ara mallar ithal olduğu için ve 100 yıldırda kronik dolar karşısında TL değersiz olduğu için Türkiye kronik makro ekonomik sorunu enflasyondan kurtulamıyor... Türkiyenin sorunu birde slogan siyaseti ezberleri doğrultusunda giden bir toplum var maalesef akıl ve mantık yok her şey ideolojik olmuş bu yüzden de partiler değişir iktidarda ama sorunlar hep aynı...
00 Yorumla
Para & Ekonomi konusunda 390 cevap paylaştı. 24 saat yol gidip uzaktaki akrabalarına misafir olmuşsun o gece yağmur başlamış çatıdan şu damlıyor içeri evde kap kacak bisey yok ama sen diyorsun olsun sorun değil bizim o 24 saat uzaktaki evimizde kocaman bi kova var şimdi onu koyarsak akan yere sabaha kadar yağmur yağsa kova yine dolmaz içiniz rahat olsun
Taaa temmuzda gelebilecek üç kuruşluk zam haberiyle milletin ağzına bi parmak balimiz var seneye kadar uslu durursan açlıktan da olmezsen onu ağzına çalarım demekten farki yok milletin vicdanıyla aklıyla sağlığıyla ve daha bilimum yeriyle oynamaktan umarsızca zevk alıyor bunlar
Deliği tamir etmeye yönelik tek bi hareket yok üstünü neyle ortsek derdindeler00 Yorumla
+1 yılMaaşa zam yapmanın yararlı olduğunu düşünüyorlar, oysa enflasyon düşmeden, alım gücü yükselmeden daha çok sürüneceğiz. Meselenin çözümü hiçbir zaman zam olmadı, zam yaparak ses bastırırsın. Asıl meselenin çözümü, alım gücünü yükseltmek. Sanıyoruz ki buna dair hiçbir atılım yapılmadı.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
123Cevap
Para & Ekonomi konusunda 755 cevap paylaştı. Senin de dediğin gibi enflasyon düşmezse zam olursa ne olacak. Asgari ücrete zamdan sonra elektrik doğalgaz skaryskit gıda sebze meyve ete ne kadar zam geldi?
Et 9 lira idi bir zamanlar herkes alabiliyordu şimdi 110 lira olmuş.
1 liraya 3 ekmek alınıyordu şimdi 3 ekmek 10.5 lira
Bizim burada güzel evler 70 -100 bin arası idi. Asgari ücret de o zaman 1800 lira falan
Şimdi asgari ücret 4253 lira. Peki evler ne oldu? 700 bin 1 milyon38 Yorumla- +1 yıl
pendikte sana 300 bine 2+1 ev bulurum doğalgazlı
- +1 yıl
Pendik güzel mi
- +1 yıl
kim ak partili
- +1 yıl
- +1 yıl
- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılSelam gadası 🙃
Öyle bir şey yok milletin ağzına bal çalmaktan başka yaptıkları bir iş yok. Geçen gün bu haberi yalanladılar.00 Yorumla
+1 yılZam yapılmasına karşıyım. Kesinlikle zam yapılmamalı.. Bu enflasyonu daha çok körükleyecek. Yapılması gereken sabit gelirliye gelecek 2 yıl boyunca hiç zam yapmamak.. Böylece düşen alım gücü ve elde kalan, satılamayan ürünler... Dolayısı ile sanayicisi de, köylüsü de, esnafı da ya ihracat yapacak ya da fiyat kırmak zorunda kalacak. Al sana enflasyonu düşürme yöntemi.. Yedin mi ? Yemedin.. Eee ne istiyorsun.. Hem fiyat düşsün hem de maaşım zamlansın... Sen benim... Bişey diyecektim ama neyse.. Sen daha çok beklersin.. :D
08 Yorumla- +1 yıl
ihracatın vergisi yok , zaten yurt içi pahallığın şuanki sebeplerinden biri yurt içi üretimin çoğunun ihracata gitmesidir, geri kalanlarda pahallıya satılıyor hemde 2. kalite olarak , o yüzden senin şaaakkk bir 10 daha misali hesabın yemez
- +1 yıl
@DreamGhosters yurtiçi üreticilerden ölü fiyata alıp da yurtdışına ihrac eden parazit aracılar ortadan kaldırılsa sence sorun çözülür mü? zira kazancın çogunu üreticiden çok bu parazitler yiyor haliyle üretici kazanmayacagı bişeyi tekrar yapmaz, yapan da mecburiyetten geçinmek için yapıyor. Bu aracı asalakları çıkartıp çiftçinin daha cok kazanması saglanırsa sence TR de tarım üretimine yönelen çiftçi sayısı artar mı işin ucunda kazanc oldugunu görünce?
- +1 yıl
@DreamGhosters Yiyen yer yemeyen yemez.. Biz malımızı meydana koyalım... Türk kızları beğenmezse Rus kızı buluruz :D Tarım ürünlerinde ihracat çok.. Ancak ithalat ta var.. Örneğin geçenlerde mercimek konusunda araştırma yaptım.. Türkiye dünyanın en kaliteli mercimeğini üretiyormuş. Ama neredeyse tamamı oldukça yüksek fiyattan ihraç ediliyor.. Yerine ise Kanada'dan düşük kaliteli ithal mercimek geliyormuş. Rakamı şimdi hatırlayamadım ama oldukça yüksek bir döviz girdisi kalıyor fazladan. Aynı durum diğer tarım ürünlerinde de var. Neyse benim anlatmak istediğim, sırat köprüsü geçilmeden cennete gidilmez. Halkın geliri düştükçe tüketime dayalı ithalat düşer, maliyetler azaldığı için (dünyaya göre) ihracat artar. Dolayısı ile gelir de artar.. Bir noktadan sonra refah gelir. Çok harcarsan yine dar boğaza düşersin. Bu çark böyle devam eder.
- +1 yıl
Ülke 2005 ekonomisinde değil halk bitik vaziyette halka değil fırsatçılara fiyat sınırı koyacaksın
- +1 yıl
"yurtiçi üreticilerden ölü fiyata alıp da yurtdışına ihrac eden parazit aracılar ortadan kaldırılsa sence sorun çözülür mü?" ... Çözülmez... Bu denendi.. Kooperatifler bunun için oluşturuldu.. Sonuç fiyasko.. Sisteme ayak uydurmak zorundayız.. Aksi halde taşıma su ile değirmen dönmüyor... Yapılması gereken toprakların küçük çiftçiden alınarak büyük çiftçilikler kurulması... Artık fakir gariban köylü sıfatını ortadan kaldırmalıyız... Küçük toprak sahipleri topraklarını satacak ve ya şirketleşecekler... Tarım arazileri birleştirilecek ve modern tarıma geçilecek. (Zaten bu politika yavaşça uygulanmaya başlandı) Tıpkı mahalle bakkallarının yerine BİM ve diğer süpermarketlerin açılması gibi. Rekabetçi ortam yaratılmalı... Devletin desteği ile bu iş yürümez... İşçiden alıp köylüye vermekle hem işçiyi hem köylüyü hem de devlet hazinesini ezmiş oluruz. Tüm destekler ve sübvansiyonlar kaldırılacak politikalar üretilmeli.
- +1 yıl
Mevcut kanunlara göre artık köy arazisine dilediğin gibi ev yapamıyorsun, toprak alıp satamıyorsun, küçük araziler için bağımsız tapu kestiremiyorsun... Yani devlet diyor ki, ya arazini büyüteceksin, ya da satıp aradan çıkacaksın.
- +1 yıl
@DreamGhosters Fırsatçılara sınır koyamazsın... Liberal ekonomi.. Sınırlama koyulamaz.. Tam aksine tamamen serbest bırakılmalı.. Devletin yapması gereken sadece hangi bölgeye hangi üründen ne kadar ekim yapılacağı.. Böylece tarım dengesi kurulmalı.. Türkiye de sayısız derece kullanılmayan boş topraklar var... Bunlar kiralanmalı..
- +1 yıl
İşçinin maaşına sınır koy fırsatçıya liberal güzellemesi yap 🤣
Düşündüğüm bir şey yok haber izlemiyorum uzağım anca burada gözüme takilirsa sorular yorum yapmak istersem yapiyorum
Bu millete müstahak kurunun yanında yaşta yanıyor olan garibana bir kuru ekmeğe muhtaç olana oluyor eskiden çöplerde yemek atıkları olurdu hayvanlar kuşlar falan istifade eder karınlarını doyururdu şimdi o da yok çünkü insanlar o kadar muhtaç hale geldi bu hükümet gibisi 1000 yıl geçsin bir daha gelmez tek duam var rabbim beni kimseye muhtaç etmesin canımı alsın ama etmesin00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsen zam yapıyorsun da piyasa yapmıyor mu. daha doğrusu kol gibi geçirmiyor mu. kdv yi düşürüyorsun marketçisi gıdacısı pazarcısı otomobilcisi emlakçısı evsahibisi tekstilcisi ordaki boşluğu zamla doldurmuyor mu. bizdeki tek sorun enflasyon pahalılık değil gözü aç piyasa adamları. lan herkes mi aynı gözünüzü toprak doyursun
41 Yorumla- +1 yıl
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
+1 yılKrizi maaş zamlarıyla durdurmaya çalışmak sadece enflasyonu katlar, bunun da bir sonu olmaz. Önce enflasyonu kontrol altına alıp ardından maaşları düzenlemeleri gerekir, fakat bu bugünün siyasilerine çok uzak bir konu, bu yüzden zamlar sadece avuntu zammı olarak kalacaktır.
00 Yorumla
+1 yılTahmin Ettiğim Olmaz Umarım Çünkü Hep Böyle Oluyor Maalesef Ulan Bu Hayat Pahalılığında Dalga Geçercesine Maaşlara artış yapmak nasıl Vicdansızlik Tayyip Gör artık ülke Çok kötü durumda senin iyi durumda olman ekonominin iyi olduğu anlamına gelmez Önce Keyfî Talep alım yapanlara ceza sistemi gelmesi lazım Satıcılar fırsat bilip Fiyat yükseltiyor Madem alacaksınız ihtiyacınız varsa alın keyfi alim şeref (sizlik
00 YorumlaZamlar gelince fiyatlarda artışa geçer
Hiçbir işe yaramacak diye düşünüyorum
Enflasyon var iken zam artsa ne olacak
Bak Amerika da gıda fiyatlarına...
Bizde zam gelse gelse fiyatlar düşmüyor yükseliyor
Belli ki zam geldiğinde gene bir şey almayalım diye
Asgarî ücrete emeklilere zam gelirse
Çalışanlar da isteyecek zamları gene bir olay gene bir protesto vesaire fiyatlar düşmesi lazım zam artması değil00 Yorumla
+1 yılKocaman bir kova var...
Bu kovanın altında çeşitli çaplarda yığınla delik var ve kovanın içindeki su kaybı hiç bitmiyor.
Aklı başında, hesap bilen mantıklı her insan eğer kovanın değiştirilmesi mümkünse önce kovayı değiştirir, bu mümkün değilse delikleri kapatır.
Ama bunlar kovaya daha fazla su koyarak sorunu çözmeye çalışıyor.
İşte bütün olay bu!
Kısacası ahmaklık ile ülke yönetiliyor.00 YorumlaRakamlara takılmayın. Esas alınması gereken şey alım gücü. Seneye asgari ücreti 10 bin lira yapsınlar herkes havalara uçar bayram eder ertesi gün bir giderler marketlere 5 litre yağ olmuş 1000 tl. Yani bir anlam ifade etmiyo, alım gücü sürekli düşecek.
00 Yorumla
+1 yılOy kazandkrır yinede. Fakir millet ömründe 4250 almamıştı eline aldı. Aklı şaştı bikaç ay. Erdoğan iş adamları ile gizli toplantı yaptı. orada büyük olasılık adam çıkarmayın seçime kadar. Sonra biz size iş veririz anlaşırız tarzı konuşmalar dönmüştür. Önemli olan seçim ülke değil
11 Yorumla- +1 yıl
aynen, Tayyipsever bunlar vatansever değil
Gizli Üye(25-29)+1 yılAcıyorum çoğuna. Şu hayata gelipte hayallerinin kursaklarında kalıp, ölmek için bekleyen insanlar olması çok manidar. Birkaç emekli ile konuşma fırsatım oldu, konuşmadan sonra bir insan bu kadar mı umutsuz olur demiştim. Daha sonra genç insanların enerjik olması çok garip gelmeye başladı. Onca hayal, istek, fikir? Acaba kaçını deneyip, gerçeğe geçirebilecekler😐 asıl önemli olanı bulabilecekler mi acaba🙂
00 Yorumla
+1 yılhttps://youtu.be/jb8IEVIOEkw
Zamlar karşısında asgari ücret😂10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBİM, A101, SOK gibi uclu cete Marketler ve diger Carfursa, Migros vb. Hiper marketler tam soygun yeri olmuş. Daha 15 gun once Butun tavuk kg fiyatı 21 tl iken bugun 29 tl. Arkadas 15 günde bu kadar zammi olur. Vatandasin anasink si*ktini yaziktir gunahtir. Asgari ucret bu sartlarda en az 8.000 TL olmali
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 483 cevap paylaştı. Zam yerine istifa edip efendi gibi yargılanıp mal varlıklarını devlet hazinesine bıraksalar 6 ayda dolar 3 liraya kadar iner ama onu da yapmazlar.
Boş insanların oy verdiği boş partinin boş zamları.00 Yorumla
+1 yılGelse ne olur asgari ücretli bir insan şu an acı çekiyor yaşamaktan nefes almaktan bezmiş durumdalar. Yılbaşı zammı 1 ay sonra eridi gitti bile. Asgari ücretli olmak bu ülkede her zaman külfet eziyettir. Kendinizi kurtarın.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 365 cevap paylaştı. Emekli kelimesini Google görsellerde aratın derim, sonra aynı kelimenin İngilizcesi ni bi aratın çıkan görseller arasındaki farkta ne düşündüğümü anlayacaksınız. :)
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 549 cevap paylaştı.
+1 yılReis yine halkını düşündü kdv yi gıdada %1 yaptı tuvalet kağıdı %8 oldu genede yaranamıyor bu halka binme la arabaya benzine ₺20 veren adama gram üzülmem ölsün ya cidden ölsün
00 Yorumla şu yorum yazanlarda kaç kişi asgari ücretli merak ettim bi güncellesene görelim sayıyı.
asgari ücret almıyorum 8 bin maaşım.%½20 daha gelirse temmuzda 1600 daha ekle.00 Yorumlainşallah gelmez zira bir önceki zamın acısı daha çıkmadı insanlar şu asgari ücret meselesini çözebilmiş anlayabilmiş değil sanıyorlarkı ücretleri zamlanınca feraha erecekler arkadas senin paranın alım gucu degerlenmedıkce aldıgın mıktarın artmasının bır onemı yok kısaca önemli olan nicelik değil nitelik uzun uzun anlatırım ama anlayan olmuyor ona yanarım
00 Yorumlayağ şu an 150 tlyse temmuzda elecek asgari ücret ile 250 tl oalcak değişen gene bir şey yok ama bunu anlamayıp kör olup zam gelecek diye sevinen bir kitle var
00 Yorumla
+1 yılAsgari ücrete zam geldikten sonra her şeye aynı oranda veya daha fazla zam yapılacak anında. O yüzden istersen 100.000 lira yap, ekmek 500 lira olduktan sonra, etin kilosu 8-9 bin lira olduktan boş.
00 Yorumla
+1 yılSorunun, cebimize giren para değil de çıkan para olduğunu ne zaman idrak edecekler merakla bekliyorum. :/
11 Yorumla- +1 yıl
İnsanlarin verilen parayi ekonomiye nasil kattigi hakkinda bilgileri var en basit sey bu burdaki amac alim gucu dusmesin ki ekonomi küçülmesin ve durgunluk olmasin para harca diyorlar kisaca ama kimse bu pahallilikta para harcamiyor diger yandan urun fiyatlarina yansitiyor firmalar degisen bir sey olmuyor gunluk cozumler oluyor
Yapmasinlar, yaparlarsa herseye birdaha zam gelir isten cikarmalar olur, Nisan mayis gibi dogalgaza indirim yaparlar, kdv oranlarini dusurduk deyip vazgecerler
00 Yorumla
+1 yılGelecek olan zamlara hazirlikli olun demek keşke maaşlara zam yapılacağına hergun zam yapan firmalara bir dur deseler daha iyi olacak bence
00 YorumlaUlke de bir sürü psikolojisi durumu var, devletin biraz daha katı olması lazım bu konuda, devlet hala kimseyi üzmeden bu işi çözme derdinde.
00 Yorumla2023yaklasiyo ya ondan yaparlar seneye zamlarida çekerler eski fiyatlara bizim millette kanar işte hemen
00 Yorumlaşu an 3 TL ye aldığım ekmeği 6 lira yapacak sonuçta , anlamı yok asgari ücretin , eskiden 800tlydi asgari ücret , hayat o zaman güzeldi
00 Yorumla
+1 yılBu görseli seven admin bunu okumayacaksın biliyorum. Ama ülkenin insanlarını aşağılamak hoşuna mı gidiyor. Nefret ettim senin zihniyetinden
00 Yorumla
+1 yılKüçük firmalar ne yapacak? Yılda iki defa zam mı olur.. yönetemiyorsan, enflasyonu azaltamıyorsan kalk o koltuktan
00 Yorumlatalimatı ben verdim, ama rakamlar şimdilik yüzeysel.
o gün gelince ben ekstradan bir ayar daha geçerim o fiyata, asgari ücretliler rahat olsun00 Yorumla
+1 yılNe düşünelim ki artık asgari ücret zammını duyunca karnımıza ağrılar giriyor her şey otomatik beş katı artıyor çünkü...
00 Yorumla
+1 yılZam gelse ne olur Türkiye de 18 litre yap olmuş binliraya yakın burada 18 litre yağ 20 lira civar ancak
00 YorumlaPara hep eriyorki zamlardan sonra değer kaybettiği için ürünler pahalılanıyor zamdan çok alım gücünü artırmak lazım
00 Yorumla
+1 yılMaaşa gelen zam yiyecek içecek ulaşım da bize zarar olarak döndükten sonra yaptıkları zamın anlamı da kalmıyor zaten 😂
00 YorumlaZam gelecekse ne olacak ki
Markette calisiyorum hergün basılan etiketler deli fiyat farkını görseniz...00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılEnflasyona çare üretseler ve ürünlerin alımı daha kolay olsa daha iyi olur. Maaşa zam geliyor ürüne ondan daha fazla zam geliyor.
00 Yorumla
+1 yılgelmesin iara gen zam fiyaari yukseltkyor ya zam yapma zam yapma fiyaari dusur zaten zam yapmis kadar olcak
00 Yorumla
+1 yılTemmuz'da zaten her sene emekli zam alıyor. Yeni bir şey değil bu ha ne olur seçim geliyor diye bir tık daha artış yapılır.
00 Yorumla90’lar geri geldi. Ilk ise girdigimde 3 ayda bir zam alirdik. Hehehe kasada para bitti, bundan sonra boyle.
00 Yorumla
+1 yılSeçim yaklaşıyor Erdoğan son hamlelerini yapacak millet bence son anda yani kararsızlar son anda yine ampule basacaklar
00 YorumlaHiç bir işe yarama, maaşlara zam yapmak çözüm değil. O maaşlar nasıl ödeniyor?
10 YorumlaGünlük gelen zamlar dolayısı ile yapılan zammın bir anlamı kalmıyor
10 Yorumla
+1 yılResmi bir acıklama yok bir millet vekilinin sözü nekadar tutarlı ola bilirki. Öyle bi baslık atılmışki sanki resmi gazetede yayınlandı acıklandıgı
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 799 cevap paylaştı.
+1 yılYapsalar da değişen bir şey olmaz bir koli erzak yüzde 300 zamlanmış salgın bir yandan savaş bir yandan iflas etti çöktü ekonomi olan yine bize oldu bir ekmek on lira olacakmış daha ne diyim.
00 Yorumla
+1 yılelektriğe yeni zam yapılır o zam da gider kimse sevinmesin
00 Yorumla
+1 yılMaaş zamları ile birlikte tekrar diğer ürünlere zam gelecek çokta bir şey değişmez
00 Yorumla
+1 yılDeğişen bişi olmicak mesela ekmek 10 olur dolmuş 10 sigara 35 falan
00 YorumlaMikrofonlara padişahım sen çok yaşa diyenler artık Padişah olacaklar desenize
00 YorumlaEnflasyonu maaş yükseltetek yenemezsin. Enflasyonu artırmaktan başka birşeye yaramaz.
00 Yorumla
m +1 yılDesene zamlar bitmedi. Ekmek bile
6 - 7 olursa şaşma. Neyse simit yeriz (?)00 Yorumla
+1 yılBen bu ülkeden umudu kestim hayat survivor gibi anasını satayım
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 451 cevap paylaştı.
+1 yılZam istemiyoruz alım gücü istiyoruz zam gelse nolcak yine her şey yükselip para ericek 1-2 aya
00 Yorumla İyice herkesi fakir yapacaklar. Orta kesim diye bir şey kalmayacak.
00 Yorumla1 ay sonra da her şeye zam gelir. Yıne aynı terane olur diye dusunuyorum.
00 YorumlaBuna alkış tutan = devlet para bassın zengin olsun diyen
00 Yorumla
+1 yılNe farkeder ki? Fırsatçılar oldukça bu zam üstüne zam olayları devam eder
00 YorumlaKamuoyunu oylamak için yapılmış bir şey kimseye de faydası olmayacak hatta daha çok zararı olacak
00 YorumlaKaşıkla verip, kepçeyle almanın bir mantığı veya anlamı yok.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 582 cevap paylaştı. gelse ne olacak onuda tekrar satılan ürünlerin fiyatına yansıtıyorlar
00 Yorumla- Devamını Gör (111)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat