Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’nun Mart araştırmasına göre, açlık sınırı 5 bin 738, yoksulluk sınırıysa 11 bin 611 lira oldu.
Buna göre, açlık sınırı bir önceki aya göre 601 TL, yoksulluk sınırı 1029 TL arttı. Açlık sınırı son bir yılda 2 bin 342, yoksulluk sınırıysa 5 bin 774 lira yükseldi.
Araştırmada şu değerlendirmelere yer verildi: “Açlık sınırı, yaşanan bu artışla 2022 yılı için belirlenen 4 bin 253 liralık asgari ücretin 1485 lira üzerine çıkarken, emekli aylıklarına ve çalışanların ücretlerine yılbaşında yapılan zamları da anlamsız kıldı. Çalışanların yüksek enflasyon karşısında üç ayda eridiği için yıl sonu beklenmeden yeniden belirlenmesini talep ettiği asgari ücret dört kişilik bir ailenin ancak 22 günlük dengeli beslenmesine yetebilecek bir noktaya düştü.
Dört kişilik bir ailenin dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için alması gereken kaloriyi sağlayacak gıda maddelerinden oluşturulan bir sepete bir ay süreyle ödenmesi gereken para Mart ayı gıda fiyatlarıyla 5 bin 738 lira olarak hesaplandı.”

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Şu detayların iyi okunması lazım 4 kişilik aile için verilen rakam bu
Biz evde 2 kişi çalışıyoz bize yetiyor diyenlerin cahilliği boldur bu ülkede
bunlar sadece sayı. durum bundan daha kritik. bir yere gidiyorsun 3 lira diyor digeri 5 lira diyor. herkes ucuz yerden alma imkanina sahip degil meaafe olarak. geciren geçirene piyasada.
Böyle memleketin... Az önce pazara gittim sadece 5-6 parça şeye 80 TL verdim. Yani yaklaşık 4.30 saatlik kazancım. Yazık ve her hafta böyle
Ekonomi işinden pek anlamam ama o görünenden daha fazladır bence
Daha da yükselir gibi geliyor
gün geçtikçe zorlaşıyor hayat..
Bence eksik hesaplamışlar