Yoksa sadece alıp kenara atmalı mıyım?
Öğrencilik döneminde küçük meblalar ile dolar alıp kenara atmak mantıklı mı?
Yoksa sadece alıp kenara atmalı mıyım?

Ben yatırım için dolar, altın alımına sıcak bakamıyorum maalesef :( Bu tür şeylerin ülke ekonomisine çok ciddi zararları oluyor. Onun yerine hisse senedi alarak değerli Türk şirketlerine yatırım yapmak daha doğru bence. Tabii hepsi değil, kendini geliştiren, büyüyen şirketler bahsettiklerim. Ama sanırım yaşından dolayı banka hesabı açamıyorsun, doları ya da altını fiziki olarak almak istiyorsun. O halde tabii alabilirsin. Yerinde olsam dolar yerine gram altın alırım. Fiyatı yükselince satayım, düşünce alayım olaylarına hiç girmeni tavsiye etmem. Bu şekilde kazanç sağlaman imkansıza yakın, zarar etme ihtimalin çok yüksek o şekilde. Alıp unutmak en doğrusudur.
Arkadaşım sana o lafı söyleyenin Amerika İngiltere İsrail uşağı olduğunu nereden biliyorsun veya bilmiyorsun bak göreceksin dolar çok kısa zamanda batacak Amerika'nın trilyonlarca dolar borcu var iflasını verdiği Yan senin Odaların 1 liranın altına düşecek
Yüzyıllardır en güzel yatırım altın
Farkındaysan her sene altın ikiye katlıyor en zirveyi gördüğünde satman gerekiyor
Tabii ki altın düşükken alman lazım
Paranı biriktir düştükçe al
Bir Kaç Ay Önce Zirve Yapmıştı ikiye Katlamıştı
mantıksız sen öğrencisin zaten ne kadar paran olabilir ki küçük dolar alıp kenara atman sana pek bişey kazandırmaz bence maddi olarak sıkışma ve okulunu bitirmeye odaklan iş hayatına atılınca birikim yaparsın rahat rahat
Elbette mantıklı. İhtiyaçlarından kismadan ve abartmadan o an fazla gelen paranı dövize veya altına bağlayabilirsin. Seneler sonra iyi ki yapmışım dersin.
Dolarda enflasyon da yüksek bu aralar. Tek bir kaleme bağlı kalma, farklı enstrümanlara kafana göre böl paranı bir havuz oluştur. Al sat yapmamani tavsiye ederim, her yükselişin bir de beklenmedik inişi oluyor ve hakim olman zor olduğu için al unut sistemi yap bence. Fiziki altin alacaksan kesinlikle gram altın tabi ki, makas az oluyor. Bir de doviz veya altını bankadan alacaksan her bankanın kuruna bakarak al aralarinra ciddi farklar var.
Cevap
11Cevap
Maalesef, fazla parayı TL olarak biriktirmek çok iyi bir fikir değil. Orta ve uzun vadede döviz ve altın her zaman daha kârlı.
Küçük meblalarla 1 lira veya 2 lira artan bir varlık para kazandırmaz.
Üstelik dolara güven olmaz.
Tecrübe olsa coin al derim. Risklidir ama kazandırabilir
Dolar değil ama borsaya yatırım yapar okur kendimi geliştirirdim
Dolar yerine uzun vadede altın daha mantıklı geliyor bana açıkçası. Hisse senedi için de çok araştırma piyasa bilmek gerekiyor. En kolayı gram gram altın alıp kenarıya koymak
Ben de öğrenciyim yakın zamanda başlayacağım minik birikimlere.
Birikim yapmak güzel şey poncik
Paran varsa fazla
Biriktir tabiki
Parayı kazanın 3/1 ni tasarruf edin.. kalanını yiyin
Knk hocan geri kafaliymis bitcoin al 😅
Yani bence mantıklı olabilir ama küçük küçük
Kesinlikle mantıklı hatta gram altın
Çok mantıklı
Ben öyle yapıyorum zaten
Hesap açtım
İş bankasından açtım ama pişmanım pahallıya satıyor doları. Sen istersen akbanktan aç ya da başka bir bankadan
Olabilir sen bir araştır bence
Hocanı dinleme 😂😂 kripto al sen beni dinle ytd.
Hahahah kripto borsalarında bir bak sen vardır belki Rus rublesi orada hem daha az komisyonlu makas aralığı daha az
Binance dan baktım varmış dolar alıp sonra Rus rublesine çevirebiliyorsun
Aynen kendi yol haritanı çizersin
Global bir kripto al sat aracı kurumu
Valla uzun vade düşünüyorsan
Düştükçe de eklersin yükseldikçe de
Ha diyosan ben al sat yapacam o zaman en az bi 500 dolar işini görür günde yüzde 2 3 yakalarsan 15 dolar kar edersin oda sana şu an ki kur ile 222 lira bırakır
Anladım valla evet diyosan yaz bana davet kodu atım hep al sat yapınca indirim komisyonu alırsın hemde bana da bir mıktar gelir
O zaman sen büyü 😀😂
İyi bakalım hayırlısı olsun
Senin yaşında atmış olsaydım kriptoya şimdi milyonerdim 😂😂
Hahaha oyun oynamıyorum ki 😂😂
Hayır bu kripto ilk çıktığı zamanlarda oyun da hediye olarak eger yanlış hatırlamıyorsam 1 milyon değerinde bitcoin veriliyor buna. Oyunda bu para belirli bir silah değerinde. bu da parayı silaha çeviriyor. Bir süre önce twitter da viral oldu. Eger kıymeti bilinseydi ne kadar zengindi diye.
Hiç görmedim onu
Tamam
boş ver 🙂🙂
Rıca ederim 🙂
Değil
Kripto uzun vade yatirim icin daha mantikli bence
Meblağ*
sınıfın içinde hoca sana tavsiye mi verdi
lise son mu
öğretmen değil diyorsun. hoca dedin
dershane mi. üniversitede hangi bölümü istiyorsun
tm diyorsun. eskiden hukuk sözeldi. sonra hatalarını anlayıp tm yaptılar.
sözelin daha mı iyi.
dershanede zorlanıyor musun.
mahkemede müvekkilini iyi savunacağını düşünüyor musun
kötü bir şey söylemedim ki.
her neyse avukat olduğun için biraz agresif olabilirsin bu iyi bir şey.
hukuk dediğin için aklıma direkt avukat geldi. savcı falan da olmak isteyebilirsin fakat devletin nasıl alım yaptığını bilmiyorum
zaten hukuk okuduğun sırada karar verirsin. aklıma ak partinin atadığı yüzlerce hakim geldi.
çalışmıyorum. galiba iki yaş büyüğüm senden. üniversiteye başlamadım.
üniversiteye gitmem mi lazım seninle tanışabilmek için
veya 30 yaşında işinde gücünde birini mi hayal ettin.
ben senin hukukçu olmak istediğin ülkenin varlığını kabul etmiyorum ki burada çalışıp insanlara faydam dokunsun
herhalde bitirmek için öyle söyledin
istiyorum sen
istiyorum. sen istiyor musun demek istemiştim
olur.
dkdkdjdjd öyle oluyor. istediğimi aldım artık işim olmaz
şakaydı aslında. gülersin sandık
neye
ı understand
do you have your friends in the private education institute?
you are social. you want be rich and you want that very much love you of the men.
ı do not say that you rich. you want to be rich. ı just want the happy. you do not be ceo, you be investor. why if you was rich, you do never get into investment? why Kurds are coming interesting to you?
why are you not answer my messages
mantıklı canım
Ben zenginim hshshs
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?