https://onedio.com/haber/ailesinin-dugunde-kiralik-set-takacagini-soyleyen-adama-nisanlisindan-cevap-borcla-alsinlar-bana-ne-1054991
Ederdim
Etmezdim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Düğün kadar saçma bir şey görmedim, gel gör ki bir de bu takı mevzusu var ve takılara hastalık derecesinde bağlı olan insanlar var. Bu insanların gözünü doyuramazsınız, anladığınız an ayrılın. Düğününüze gelen ve belki de hayatınızda ilk defa gördüğünüz akrabalarınıza parayı yedireceğinize gidin Türkiye turuna çıkın. Gezip görebileceğiniz bir imkan varken savurganlık yapmaya gerek yok bence..
Üniversiteden mezun olup, iş sahibi olduktan sonra herhangi bir birikimi olmadan yalnızca mantık ve sevgi ile hayatlarını birleştiren ve mutlu olan insanlar tanıyorum. Kızın altınları, çeyizleri, görgüsüzlük göstergesi eşyaları olmadı. Erkeği de büyük sorumluluklar altına itmedi. Muhtemelen yetiştirecekleri çocuk da en az kendileri kadar medeni bir birey olacak. YANİ ÖYLE ALTINLARA, VARAKLI EŞYALARA, ODALAR DOLUSU ÇEYİZLERE FALAN İHTİYAÇ YOKMUŞ ASLINDA.
Benim de dugunumde komsudan alip bana takmislardi millete gostermelik olarak😏
Kızı rezil etmiş nişanlısı
Neyse o takılır kiralığa gerek yok
Cevap
18Cevap
Eğer durum yoksa set takılmaya bilir ama kiralık set takmaya karşıyım. Durum yoksa hiç takılmasın yani , kiralamaya ne gerek var.
Cevaplara bakmayın alayı etmez. O adamın makatından 5 tüp kan almadan evlenicek bir türk kadını yoktur türkiyede. İTHAL ukraynalı, rusyalı kadın pazarına çıkın... Türk kadınıyla evlenipte sağlığı bozulmayan erkek görmedim. Alışkın zaten türkiye herşeyi ithal etmeye 😆😂 Bunu da ediverin...
Takılmamasından çok kiralik gösteriş yapilmak istenmesi itici. Gelin Adayının tepkisi de ayrı itici. En iticisi ise bunu çekip malzeme edilmesi, ne gelin kameradan ne damat kameraya almaktan çekinmemesi.
Gösterişi sevmem. Ne kiralık ne de satın alınmış altın setlerini takmam. Varsa paramız ve altın almışsak saklarım. Yüzük dışında hiç bie şeyi vucuma asıp kullanmam. Tamamen cehalet, görgüsüzlük. Oğlanın yerinde olsam anında nişanı bozardım.
Gelinin babası geline ne kadar altın taktıysa bende o kadar altın takarım biricik kızımız evleniyor deyip 10 bilezik isteyen babalar 2 bilezik takmıyor kızlarına. Babası ne takarsa bende aynını takacam ister 2 ister 20 bilezik kendileri bilir
Kız tarafı ne isterse aynı oranda istekte bulunmayı düşünüyorum 20 binlik altın mı istedi benimde saat takıntım var aynı fiyatta saat isterim mesela.
Set takılması farz değil herhalde. Alabiliyorsa alsın ama durumu yoksa kiralamanin da alemi yok bence. Burada damadın ailesi de gösterişe önem veriyormuş biraz. Gelinle hemen hemen aynı kafadalar yani
Kabul edenler gösterişi seviyor ben onu anladım. Ben etmezdim ama illa alsın diye de diretmezdim. Sırf millet waoovvv damada bak diyecek diye ne gerek var böyle şeylere…
Ya hic takmasin ya da takacaksa parasiyla alsin. Kiralik ne ya. Sen birine bi hediyeyi verince ertesi gun " ver o hediyeyi. O hediye gostertmelikti " diyor musun?
Bana kiralık değil de emanet takılmıs baya üzülmüştüm. Mesele altın değil zaten ertesi gün vermiştim altınları verirm demiştim borçlar için. Buna ragmen kandırılmak zoruma gitmişt
Bu manyak adetlere karsıyım evleneceklker evlerine gerekli eşyayı alıp geleceğe yatırım yapsın derim.
Olsun ya hiç sorun değil ben de onları çalıp düğünden kaçarım kfjfjf sonuçta onu seviyor olmam dolandırmıycağım anlamına geliyorum değil xjjcjc
işte bu aşslkjdşsalas
Hiç takmasın gösterişe gerek yok, elin S…. Gerdege girilmez
O ne ya kiz haklı öyle gösterışmı olurmuş İnsan ınce bir set alamıyorsa evlnmesın o erkekte
Hiç takmasın daha iyi. Gerke yok böyle saçma gösteriş saçmalıklarına
Böyle şeyleri dert edecek birisi nişanı bozsa da sorun olmazdı.
Daha nikah öncesinde altınların hesabı başlıyorsa yol yakından dönmek lazım.
Sorun değil ama şu kız gibi yapanlar daha kıymetli oluyor her zaman.
Hiç takmasın, dürüst olsun. Böylesi saçmalıklara başvuracağına, hoş bir durum değil
aga be ne büyük mutsuzluk, evlilikten dönerdim ne kabul etmesi öyle erkek mi olur ayol!
Parası yoksa hiç takmasın bi yerimiz eksilmez sanırım. Kendinizi satılık mal gibi görmekten vazgeçin artık
Yoktan anlamayan biriyle evlenilmez bu olaya hiç girmem o kişiyle.
Türk kızının Allah'ı para, kıblesi banka, kitabı kredi kartı, imanı mücevherdir.
Böyle bir kadınla evlenmek istemezdim
Böyle olmayan kadınla da evlenmem zaten
Bence o altınların asıl amacı zaten gösteriş değil zor günlerde kullanabilmek için, gösteriş için takılıyorsa burada bi sıkıntı vardır
oglan niye evleniyor anlamiyorum belli iste para goz
Böyle kızlar el üstünde tutuluyor. 😂
Ailem de ben de asla kabul etmezdim
kız haklı alması lazım
En saçma geleneklerden
Kabul eden de akıl yoktur.
Yok mudur
Evet bence de yoktur
Tiktok hikayesi yine yani.
Onun da mı kiralığı çıktı?
Takmasın gösterişe gerek yokki🤗
Bencede