Madeni paraların metal değeri, kendi değerlerini geçti. 50 kuruşun üretim maliyeti 1,47 TL olurken 1 liranın maliyeti 1,78 TL oldu.Bu durum bana 1. dünya savaşı sonrası Almanya'yı hatırlattı. Hiperneflasyonla mücadele eden Almanya'da 1 dolar 4,2 trilyon Mark olmuş, paranın kağıt değeri kendi değerinin çok çok üzerine çıkmış. İnsanlar Mark'ı soba tutuşturmak, hatta duvar kağıdı olarak kullanmışlar.
İnsanlar markları duvar kağıdı olarak kullanabiliyordu çünkü o marklarla duvar kağıdı satın almak daha pahalıya gelecekti. Paranın kendisini duvar kağıdı olarak kullanmak daha kârlıydı! pic.twitter.com/VSjqM7Q6Xh— Zinde Kültür (@zindekultur) June 19, 2018
50 kuruşun üretim maliyeti 1,47 liraya yükseldi. TL'yi duvar kağıdı gibi ne zaman kullanırız?
Bir efe aydal türü önerim var. Şimdi biz bu paraları madene dönüştürüp sayarsak hem para kazanmış oluruz hem de ülkedeki para miktarını azalttigimiz için paramızın değeri artmış olur.
tek adam rejimi böyle olur. burada bas bas bağırdım oy vermeyin tl pul olacak nazi italyası gibi bir çuval paraya 1 kilo elma alacaz dediydim demi altan