Yani 50 kuruşu verip içindeki madenleri alamıyorsun. Malzeme maliyeti kadar bile değeri yoksa, basılması anlamsız. En küçük madeni para 1 TL olsun, fiyatlarda da kuruş kullanılmasın.
Bu sadece bir görüş ama yürürlülüğe girse kimse hayır demez, sanmıyorum. Şu anda Türkiye üzerinde hiç bir markette 1tl'den az fiyata satılan bir şey yok. Bence 1tl dışındaki tüm bozuk paralar kaldırılsın. Tek 1tl bozuk para olarak kalsın ve kağıt paralar yeniden düzenlensin. Malum artık 5tl'nin değeri 5 kuruşla aynı. En küçük kağıt para birimi 20tl olsun 50, 100 ve 200tl olsun. Gayet yeterli. Boşuna yanımızda ağır paralar taşımamıza gerek yok diye düşünüyorum.
Nerden bakarsan bak tutarsız diyor ya şarkıda ha işte öyle.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
herkes at gözlüğüyle bakmış olaya. kimse de çıkıp demior ki ya kardeşim isterse 50 krş maliyeti 1 tl olsun devletin işi bu parahı basmak ve piyasada ticarette kullanılmasını saglamak olmalı. sonuçta bu parayı kimse yemiyor yok etmiyor piyasada dönüyor ve zaten dönen piyasayla devlet vergilerle fazlasını kazanıyor.
Şu 1 kuruslar tedavülden kalkmadı ama piyasadada yok bunlar nereye gidiyor acaba diye 5 yıldır merak ediyorum açıkçası Ama dünya lideri kiskanilasi ekonomimize de bu yakışır bence bu sayede kalpazanlar sahte para olarak tl basamıyor bu da bizim ekonomimizin ne kadar güçlü olduğunun göstergelerinden biridir işte yakışır ülkeme 😉🤣😂😅😇
yemin vermeye ne gerek gün geçmiyor ki CHP yalanı duymayalım HDP sözcüsü çıkıp CHP ile birlikte Atatürkçülüğü kaldır cam Atatürk heykellerini. resimlerini kaldır cam desin yüzde 40 oy alır bu ülkede PKK ile yanlış siyaset yapıyor
Neyimiz normal ki her şeyde aşırı bir harcama var sonuçta bu paralar hepimizin cebinden çıkıyor. Yani milletçe ödüyoruz bu masrafları. Sayıştay yılda böyle yüzlerce devletin zarara uğradığı işleri ortaya çıkatıyor ama sonuç yine yok!
Yakında dijital para sistemine geçer dünya. Maliyeti ederinden yüksek der. O 50 kuruş zaten 50 kuruşu simgelemek için, yoksa onu ürettikleri fiyata satmıyorlar. Kalpazanlar için kötü bir haber bu.
bence bozuk para yerine para çikolata kullanmaya başlamalıyız. hem 1 liradan değerli, hem de şekerin düşerse felan yersin faydası olur.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Şahsen tanırım kendisini, Uşak Sivaslı da yaşar kendisi ve hayatta görebileceğiniz en üçkağıtçı insanlardan biridir, bu adam Allah bir dese şüphe ile yaklaşın. Ekonomi iyi filan demiyorum sakın öyle anlamayın.
Kendi kuyruğunu yiyen yılan sembolü. Bakıldığında yılan kendi kuyruğunu yiyerek kendini tüketmeye başlamıştır ama bu tükeniş aynı zamanda onun başlangıcı olacaktır. Yani bir nevi yok etmeden inşaa edememek gibi sonsuz bir döngü.
chp deyince devamını okumadım. Çünkü chp 'nin hayatı yalan.. yorumumun altına da kimse savunma yapmaya gelmesin soru sahibi dışında, yorum benim düşünce benim..
CHP de fake haber atiyor misal 30 Ağustos kutlanmicak diye yaygara çıkarttılar kutlandı diye biliyorum fake haberden soğudum onlardan gram sözlerine inancım kalmadı tıpkı günümüz partisine kalmadığı gibi yoruyor bunlar artık ☹️... @aerolite