5 Litre ayçiçek yağı 200-250 TL insan yemek yapmaya korkacak. Son yıllarda ülkemizde her şeye zâm geldi. Yaşam şartları zorlaştı. Size düğünde altın yerine yağ takarsalar şaşırmayın derim. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?😊
Birleşmiş Milletler Gıda Örgütü mü neydi bir kuruluş aralarında Türkiye' nin de bulunduğu ülkelere ayçiçek yağına alternatif bulun yoksa ülkenizde enflasyon artacak dedi. Aynı zamanda bu üründe tedarik sıkıntısı olacak dedi. Türkiye diğer yağ çeşitlerini araştırmalı, üretimi ve tüketimi çesitlendirmeli. Yoksa ayçiçek yağı kullanılan bir tencere yemek 30 TL ile 50 TL arasına denk gelecek ki bunu kimse istemez. Türkiye' nin ayçiçek yağı tüketiminin %35' i dışarıdan alınıyor yani ithal. Türkiye' de yağ fiyatının artma sebebi milletin 3 - 5 tane almadı değil, yağın %35' inin dışarıdan alınması ve alındığı ülkelerin savaş içinde olması. Yoksa yağ fiyatları halk 5 tane aldığı için yükseliyor diyen bilmişler devletin kendi marketi olan Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde ayçiçek yağının litresinin neden 34,90 TL' ye satıldığını açıklasın? Halk 5 paket aldıysa demek ki 1 hafta sonra alamayacak. Yağ yüklü gemileri yağı bosalttığında da yağ 20 TL' ye düşmeyecek. Çünkü piyasada 1 yıl yetecek kadar yağ yok. Eğer aksini iddia eden varsa yağ fiyatlarının Şubat ayına döneceği garantisini versin. Devlet dahi o garantiyi veremiyor. Zaten devlet 2022 sonuna kadar ben istediğiniz kadar yağı 19,90 TL' ye satacağım dese kimse Mart ayından yıllık yağ ihtiyacını depolamaz. 19 TL' den yağ almayanları göreceğim ben yağ 40 TL' ye dayanınca.
Benimde merak ettiğim en ufak bir ekonomik krizde neden yağ fiyatları fırlıyor? Diğer ülkelerde de böyle mi? Ben hep tuvalet kağıdı peşinde koşan amerikalı görüyorum yağ peşinde koşan bizim milletimiz dışında kimseyi görmedim.
yalan haberin cesazı olmadığı için ne kadar kolay pay yapıyorsun demi ben daha yeni sabahleyin aldım hemde bilindik marke 180 tl yalan haberi bilerak yapanları rabbim kahrı perişan eylesin.. aminn..
Umrumda değil. Böyle olmasını halk istedi. İnsanlar birlik olmak yerine ötekileştirme politikası izledi. Şimdi bütün ülke birbirine kutuplaşmış durumda. Bu millete az bile. Bence daha fazlasını hak ediyorlar. Ve umarım zamlar hiç durmaz. Tek temennim bu. 🍂
Bana diyorlar ki; Görüşlerde küfür etme, fütursuz, Ben bu kadar koyunu, nasıl anlatayım küfürsüz? Bize bu günleri sağlayan fetocu saray evlatlarını en +18'den özel olarak 🔥🔥🔥 aniyorum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
her şeyin fiyatı arttı anormal bir şekilde alışveriş yapınca kasada sanki s.. yorlar gibi hissediyorum.
Sadece yağ değil ki her şey bir önceki günden pahalı hâle geliyor. Market alışverişlerimi Vakıfbank kartımla yapıyorum puan toplarım da başka şeyler alırken işime yarar diye. Benim tasarruf anlayışı böyle.