Sizler canlar ekonominiz nasıl geçinebiliyor musunuz? İyi veya kötü yönleri nelerdir? Cidden telefonunu göster denilecek gibimi? Maddi sıkıntılarınız var mı? Yorumlara bekliyorum ✨
Ekonomik olarak çok rahatta bir yaşamım var. Ancak bu Türkiye ekonomisinin iyi olduğu anlamına gelmez. Ülkedeki yoksulluk durumu fiyat etiketleri ortada. Asgari ücretle geçinebilmek namümkün.
Ekonomist değilim. Bu konuda görüş belirtmem saçma ancak üretim ve teknoloji odaklı ülkelerin ilerleyeceği bir çağ olduğu apaçık ortada. Türkiyede ilk 500 şirketin sadece 6sı ileri teknoloji kullanıyor.
Tarım olaylarımız zaten çok ilkel halde. Hollanda örneğini duymayanımız yoktur. Konya kadar ülke Avrupa'nın en büyük tarım ülkelerinden biri farkındaysanız
Okumazlar tabii ki. Çünkü sadece sayılardan ibaret bir eğitim var. Örneğin ülkede tarih öğretmeni açığı 4500 ama mezun 150000 kişi. Ve hala öğrenci alıyor. Gerek var mı böyle bir şeye hayır.
Yani aslında para miktarı değil de 5 lirayla ne alınabildiği önemli. Yani alım gücü denen şey. Avrupa'da 1250 Euro'ya hayatını çok iyi yaşayan bir insan alkolü 1 Euro'ya mazotu 2 Euro'ya aldığı için rahat. Şu an Türkiye'de asgari ücret 20 bin lira olsa ekmek 200 lira olur yani para değersizleşir
8 kişiyiz 1 i emekli 2 kişi yurtdışında hemşire ve doktor diğerleri evli kurulu düzeni var aylık net 115 bin gelir elde ediyoruz hindistandan tatilden geldim gerisini sen düşün
yo biz eşimle iki kişi aylık 4 lira asgari ücret bile değil zor yani hayat pahalı bir domates 15 lira oluyorsa insanlar ne yicek süt pahalı yumurta pahalı ekonomi kötü kimse ben asgari ücretle 4 kişilik bir aileye bile bakıyorum demesin