Gün geçmiyor ki fakirlik kulağımızın arkasından öpmesin. Geçen gün dostlarla buluştuk yemek, tatlı çay vs yedik içtik hesabı ben ödedim. İçlerinden en yakınım olan benim ödediğim hesaba acıdı dalga geçiyor. Hayatta acımam valla. Bir dhaamı gelcez dünyaya gülüm? 😃Yalnız iyi geçirmişler sonradan fark ettim. 😃
Hiççç acımam! Müsrif olduğum bile söylenebilir bu konuda.. Ben imkanım varken hiç acımadan yer, içer harcarım parayı. Sağlığım yerindeyken, imkanım da varken yemek daha mantıklı geliyor bana. Çünkü insanlar genç yaşlarda imkansızlar yüzünden istediği gibi yaşamıyor, yiyip içemiyor.. Maddi imkanlar el verdiğinde ise sağlık elden gitmiş doktor yasaklamış oluyor. Yaniii demem o ki Her şey zamanın da , hevesin varken güzel. Hevesin kalmıyor yaş ilerledikçe
Benim arkamdan da vardı yedi, giydi parasına hiç acımadı helal olsun desinler artık 😃
Vallahi bugün hiç acımadan harcadım. 200 liraya saç boyasına, 200 liraya tırnak, 180 lira da yeme içmeye bayıldım bugün. O kadar çalışıyoruz, yemeye hakkımız var diye düşünüyorum. Bugün gitmese yarın gidecek bir şekilde o para.
Delikanlı adammışsın valla ama şunu söyleyeyim 480 i görünce arkadaşların da o an durum değerlendirmesi yapıp, olaya küçük de olsa müdahale etmesi lazımdı. Bugünkü koşullarda 480 TL gbi bir hesabı tek bir kişinin karşılaması çık olmamış. Arkadaşların ya hesap anında yanında değildi ya da hızlı düşünememişler.
Para bir amaç mı yoksa bir araç mı? Eski insanlar paralarını gömmüşler ve biz bulup tarihi eser diye sergiliyoruz. Eğer mal mülk sizin için önemliyse evet iyi para. Ama sadece mutlu olmak için kullanıyorsanız parayı hiç önemli değildir. Ben mutlu olmak için kullanıyorum.
Acımam. Özellikle yemek, alışveriş, ev ihtiyacı içinse acımam durumuma göre alırım. Ne güzel demiş yunus emre "Mal mülk yalan gel birazda sen oyalan" bizim için selanın ne zaman okunacağı belli olmaz. Elinde varsa harca dünyaya bir kez geliyoruz onuda cimrilik yapamam
Para muhabbeti yapan insanlardan nefret ediyorum, mümkün mertebe muhatap olmamaya özen gösteriyorum.. Sanki kefenin cebi var anasını satayım. Bu millet cidden mal. Sultan Süleyman bile ben ölünce bir elim tabutun dışında kalsın diye vasiyet etmiş, nedenini soranlara koskoca Cihan Padişahı Sultan Süleyman'ın bile bu dünyadan eli boş gittiğini görsünler diye cevap vermiş..
Yemeğe harcadığım paraya acıyorum. Boğazıma düşkünümdür ama verdiğim paraya yine de acıyorum. Şu an yiyorsun akşamına tekrardan acıkıyorsun. Oysa kılık kıyafete dökdüğüm paraya zerre acımam. Çünkü alıyorum, yıllarca giyiyorum. Bende mantık bu şekilde işliyor.
Şimdi hocam şöyle. Bekarım öncelikle yalnız yaşıyorum. Ailem emekli kendilerine yetiyorlar. Fındıklarımız var onun da geliri ailede kalıyor o yüzden kazandığım para sadece bana kalıyor. Çok şükür kazanıyoruz günlük yerim ben biriktirmem
Hayır asla. Hayat çok kısa ve para sevdiklerimden asla değerli olmadı benim için. Sevdiğim insanları mutlu etmek için ihtiyaç duyuyorum zaten paraya. Onlara harcarken de en ufak pişmanlık yaşamam
Harcadığım parayı düşünmem ve acımam. Hayat kısa ve tadını doya doya çıkartmak gerek, parayı düşünürsem evden çıkmamak gerek. Keyif almak lazım hayattan ve keyif aldığım şeylere para harcamaktan çekinmem ve pişman olmam..
Harcadığım paraya değilde sabahlara kadar düşünüp uykusuz Hergun gunes doğmadan 5.30 ta gittiğim işe butun gün uykusuz yorgun dolasip sadece onu düşündüğüme kendime haksızlık üstüne haksızlık edip benden cok onu sevdiğime acıyorum