Sizce "mevduat" (faiz) haram mı, haram ise neden?

Gelelim bencesine.
Arkadaşlar yanlışım varsa düzeltin lakin ben bu konuda biraz farklı düşünüyorum. Ben faiz'in, yani mevcutta olan parayı mevduat hesabına yatırıp oradan bir gelir elde etmeyi haram olarak görmüyorum. Neden? Çünkü paramızı dövize, yani (Dolar, Euro, Altın vb) para birimlerine çevirip, 1-3-5-10 sene sonra oradan gelecek olan paraya minnet edip, "ulan ne güzel yatırım yapmışım be" derken haram olmayıpta, aynı şekilde yine helal kazancımı X Bankasına kiralayıp, paramın karşılığında X Bankasından aylık, yıllık veya daha uzun süreli, belli oranlarda "Kira" almak HARAM oluyor. Ben bunu kabullenemiyorum. Bizim dinimizde Faiz mi haram? Yoksa bizim dinimizde yattığın yerden, alın teri dökmeden, emek sarf etmeden kazanılan para mı haram? Cevap Faiz değil, diğer seçenekler.. Kime sorarsak soralım cevap hiç değişmez. PARANI MEVDUATA YATIRMA HARAMDIR, ALTIN-DOLAR AL GELECEKTE ÇOK DEĞERLENECEK. Yahu böyle saçma bir düşünce olabilir mi aklım almıyor resmen.
Bankalar senin paranı kendi kasalarında tutabilmek ve başklarına kredi vermek için sana bir kira ödüyor, buna da mevduat, yani halk dilinde FAİZ deniyor.
-Ev aldın kiraya verdin, yattığın yerden para. Ama adı yatırım.
-Dolar, Euro aldın 10 sene sonra bozdurdun yattığın yerden para. Ama adı yatırım.
-Altın aldın 15 sene sonra bozdurdun yattığın yerden para. Ama adı yatırım.
-Paranı bankaya kiraladın, karşılığında belirli bir mevduat alıyorsun yattığın yerden para. Ama adı HARAM.

Görüşlerinize ihtiyacım var lütfen sizlerde bu konu hakkında fikirlerinizi belirtin burada.
Sizce "mevduat" (faiz) haram mı, haram ise neden?