Sebebi çok basit... Talep çok fazla. Arabaya olan talep, petrole olan talep, teknolojik ürüne olan talep, ve bu benzeri talep çok olan şey herzaman değerlenir. Insanlarda para çok var. Evet çok para olduğu için harcamak istiyorlar, ve surekli şunu istiyorlar, bizde para hiç bitmesin ürünler ucuz olsun biz hep alalım. İşte yok öyle bir dünya! Ürünün çok olması için herkesin talep'ini fazla yükseltmemesi gerekir. Adam daha 2 sene önce araba almış, 250 basıyor sıfır almış bu arabayı şunu düşünüyor... "Bunu satayım 1 üst modelini alayım". Aynı şekilde telefonlar dada adam iphone 13 pro max almış iphone 14 çıkınca gidip satıp iphone 14 alıyor maalesef insanlar eğitimsiz. Hep prestij peşinde...
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
kötü yönetim yüzünden. ülkenin para birimi sürekli değer kaybediyor, dışa bağımlılık sebebiyle her geçen gün fakirleşiyorsun. dünyada sorun yok türkiye'de var.
Çok dogru. Bi de petrol varil fiyatı 40 dolardan 120 dolara cikti
Ekonominin kötü olmasını talebe bağlayarak asıl eğitimsiz olanın sen olduğunu gösterdin canım 🤘
İktidarın hataları da var ama biz millet olarak biz de çok hatasız sayılmayız. En basit örnek. şu an petrol 20 lira demi... Bu petrolü 25 lira yap ve gor kuyruğu. 20 de şikayet eden herkes kuyruğa girecektir.
Hayatım söylediğin şey ile koca bir ülke ekonomisi bu hale gelmez... dışa bağımlı, üretim olmayan bir ülke de ekonomik istikrar olmaz.. millet gidip yeni çıkan arabayı, telefonu alıyor diye ekonomi çökmez yani sorumlu hükümettir yanlış politikalardir bunu kabul etmek lazım
Söz ettiğin kişi 3. 5 kişi değil 80 milyon insan...
Ayrica bu 80 milyon insan 1 kere almamaklada yetinmiyor. Devamlımı ürününü yenisiyle değiştiriyor. Buna ne ekonomi dayanır nede ülke... Çok tüketiyoruz ve ona göre bu zamlar geliyor!!!
80 milyon insan iPhone araba mı alıyor 😂 bak bir siyasi partiyi savunabilirsin anlıyorum ama gerçeklere gözünüzu kapatmayin bu kadar hükümetin politikaları yanlış ekonominin kötü olma sebebi budur talep falan değil millet de para mı var 80 milyon alacak bunları da ekonomi bitecek yapma lütfen 😄
Sen anlamazsın boşa konuşuyoruz 😄 Allah şifanı versin hayatım 😄
Hükümet suçsuz demiyorum bunu öngöremedikleri için evet suçlular. Lakin devletimiz bukadar zor ise bizde biraz kemer sıkıcağız... Sen hergün yeni telefon al elektriği boşa harca sonra gel hükümete at yok öyle dünya
Ya tabikide zor durumda insanlar var sözüm meclisten dışarı ama ve lakin... O insanlarıda biz büyük çoğunluk maalesef ki sürekli tüketerek dahada kötü duruma sokuyoruz..
Peki 40 bin TL ye prada çanta takanlar,15 bin TL ye eşarp alanlar rahat etsin diye millet neden kemer sıksin? Onlara da lafın var mı peki sayın ekonomist bayan 😄 millet yağ için birbirini eziyor neyin kemerini sıkacak daha? Sen baya atanmissin herhalde ancak bu kadar cahilce savunulur bunlar yazık sana valla
Aslında kendin itiraf ettin biliyormusun kardeşim ezmecin işte kemet sıkacan 40 bine canta almayacan 15 bine esarp almayacan mazot pahallilasicagina 1 gun kala o kuyraga girmicen kardesim girmicen
Ablacım o çantaları takanlar bakanlar ve danışmanlar halk değil
Bak bizim uretimimiz yok öyle boş havadan konuşmakla ekonomi düzelmez. Devlet arz ve talep dengisi yüzünden arttırıyor bu ürünlerin fiyatlarını... Talep çook fazlaaa... Ülke yettiremiyor daha fazla ithal ediyor ve daha fazla paramiz deger kaybediyor...
Tayip arz talep dengesini kontrol altina almaya calisiyor sizde yok hersey pahalli o bu şu diyorsunuz...
Onlarda suçlu halkta suçlu...
Yav he he tamam 😄 yazık sana çok yazık cidden kral gibi yaşayanları değil halkı suçlamak anca size yakışır... 15 bın tlye eşarp takan bakanları da eleştir bakalım görelim 😁
Ben bakan falan görmem ama millet gidip bu fiyatta altina son model mercedes cekiyorsa. Awm tıklım tıklım doluysa ben ekonomi kötü diyemem... Ya allah aşkına 😅 Petrol kuyruklarına bir bak ve gör gerçekten açsak bu kuyruklar ne diye bir sor... Sor yani
Senin dediğin gibi olsa millet petrol ofislerine gitmez 1 gün önceden belli olsa pahallılaşacağı cunku kardesim parasi olmayan adam petrole gidemez ve kuyruklar olmaz. Bak bu kuyraklar petrolun 1 litresi 50 tl olsa ve 60 tl ye cikcak deseler yine olur 😅
Hani açtı ya la bunlar kuyruklarda bakan kuyruğu flndır
Allah ailene çevrendekilere sabırlar versin 😄 bu yaşa kadar iyi yasamissin valla mucize 😁 neyse sen hayal dünyanda yaşamaya, milleti suçlayıp kral gibi yaşayanlara ses etmemeye devam et bir gün seni de bulur 😄 belli ki bunlar sayesinde biseylerin sahibi olmuşsun sesin çıkmaz tabi 😁
Evet en basitinden ay çiçek yağı 200 olcak denildi ayçiçek yağı kalmadı bizim ilçede
Keşke birazda bilgi sahibi olsaymișsin üzüldüm senin adına
Keşke birazda beyin olsa.
İnsanların bilmedikleri konularda yorum yapması
süper zekasın yemin ediyorum