2021 Ocak ayı; 2825 TL. Ekmek 1.5 TL. Asgari ücretle alınan ekmek sayısı 1883 adet.
2022 Ocak ayı; Asgari ücret 4250 TL. Ekmek 3.5 TL. Asgari ücretle alınan ekmek sayısı 1214 adet.
2020 bazi maaslar
Cumhurbaşkanı 81250
Eski Cumhurbaşkanı 32500
Emekli başbakan 24328
Emekli milletvekili 15210
Emekli Cumhurbaşkanı eşi 24375
Emekli başbakan eşi 18243
Cumhurbaşkanı ve başbakan eşleride maaş alıyorlarmış
2022 Ocak ayı; Asgari ücret 4250 TL. Ekmek 3.5 TL. Asgari ücretle alınan ekmek sayısı 1214 adet.
2020 bazi maaslar
Cumhurbaşkanı 81250
Eski Cumhurbaşkanı 32500
Emekli başbakan 24328
Emekli milletvekili 15210
Emekli Cumhurbaşkanı eşi 24375
Emekli başbakan eşi 18243
Cumhurbaşkanı ve başbakan eşleride maaş alıyorlarmış
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Tamamen provakatif bir içerik konu alım gücüyle ilgili başlamışken Cumhurbaşkanı bakanlara ve siyasete çekilmiş. Evet alım gücü düştü bu bir gercek fakat bu geçici bir durum.
Ben gerçekleri yazdım hemde rakamlarla. Asıl provokatörlerin kim olduğunu hepimiz biliyoruz. Geçici durum diyorsun. Dünya hayatıda geçici. Birde bakmışsın hayatımız böyle geçmiş. Seninkiler sagolsun
Konuyu siyasete cekmenden belli maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Dünya hayatı geçici evet bunun üzerinde dusunmeni tavsiye ederim. Şartlar böyle ne yapacaksın isyan etme
Konuyu istediğim yere çekerim kurallar dahilinde bundan sanane soru benim değil mi? Bağcıyı dövmek imiş.. senin amacın ne anlatmaya çalışıyorsun.. bizi soyanlar belli hala ne anlatıyorsun
Kim kimi soymus anlamadım? Konu ekonomi ile ilgili sonra konuyu siyasete getirmişsin devlet yöneticilerinin maaşını yazmışsın ne yani devlet yöneticisi sıradan bir vatandaşla aynı statüde mi? Sanki burada haksız bir durum varmış gibi yazmışsın bir de yazdıklarını tekrar gözden geçir istersen ayrıca asgari ücrete son 50 yılın en yüksek zammı yapıldı ve asgari ücret üzerindeki vergi kaldırıldı bunlarında yaz! Enflasyon %20 lerdeyken maaşlara %50 zam yapıldı. Dünya genelinde enflasyonist dönem var küresel felaket var neden bunları yaşamıyorsun?
Evet herkes aynı statüde olmalıdır. Devlet yöneticileri birer memurdur. Halkın maaşlarını veiror. Bu kadar maaş almaları haksızlık. Enflasyonda ekmek üzerinden hesapla geçen sene bu zamanlarda 1.5 lira olan ekmek 1 şubatta 4 TL olacak imiş gerçek enflasyon budur. %20 benim külahıma anlat.
Senin gibi insanlara bir şeyler anlatmanın boş olduğunu biliyorum. O yüzden kendimi yormayacağım. Her şey ortadayken hiçbir şey anlatmaya gerek yok. Lütfen hiçbir şey yazma. Ben artık tahammül edemiyorum.
Halkın maaşlarını veriyor yazmışım o yanlış. Halk maaşlarını veriyor yazacakti.
Bu mantığa göre her memur aynı maaşı almalı öyleyse? Ast üst aynı maaş almalı? Amir müdür ile adı memur aynı maaşı almalı öyle mi? Herkes aynı statüde olacaksa idareci olmayacak bu mantığa göre? Bu maaşlar haksızlık değil sadece sen bilmiyorsun bilmediğin için düz mantıkla yaşıyorsun maaşlar nasıl oluşur neye göre hesaplanır bilgin yok bilmediğin konuları düz mantığınla yorumluyorsun bir de herkesi kendi seviyende sanıyorsun. Bir de enflasyon için verdiğin örnek safsata örnek gıda enflasyonu %20 değil zaten genel enflasyon %36 karda. Herşeyden önce bir şeye karşı çıkarken bir argümanın metodolojin yok kendi kafana göre yazmışsın sebeplerini merak edip araştırmadan keşke bilip bilmeden yazmak yerine "acaba öyle mi" "bu neden böyle" diye sorgulayip araştırsaydin hiç olmazsa bir şeyler ogrenirdin halk arasında konusulanlarin çoğu safsatadan ibaret.
Kaldı ki bunlar çok büyük paralar değil o konumdaki insanların giderleride yüksek oluyor
Farklı olabilir ama bu adaletli bir farklılık olmalı. Arada uçurumlar olmamalı. Allah aşkına enflasyondan bahsetme bana. Ekmek 1.5 liradan 4 liraya çıkmış a4 kağıdı 20-30 liradan 75 lira ( 1 ay önceki fiyat buydu) . Her şey uçmuş hala %36 diyorsun. Yok öyle bir şey. Hangi gezegende yaşıyorsun sen. Kaldı ki senden hiçbir şey öğrenilmez. Sizin gibiler sagolsun aç geziyoruz. Hala gelmiş konuşuyorsun. Hükumetin istatistikleri saptirdiginin farkındayız. Sen kimin tarafindasin halkın mi bir avuç liyakatsiz yoneticinin mi?
Ben adaletin yanındayım bak hala bilmediğin konularda yalan yanlış yorumlarda bulunuyorsun bu senin bilgisizliginden kaynaklanıyor farkında değilsin keşke biraz istatistik bilsen. Halk arasında her konuşulan doğru değil hatta çoğu yanlış. Ekonomideki bu durum yanlış politikadan kaynaklanmıyor dünya genelinde pandemi sebebiyle durum bu. ABD'de enflasyon 7 kat arttı kimse biden ülkeyi mahvetti biden'in maaşı şu kadar demiyor İtalya'da enflasyon ve pahalılık 5 kat artmış durumda kimse ülke kötü yönetiliyor demiyor bizdeki gibi.
Adaletin yanındaysan sesime kulak ver. Cahillik eden bilgisizlik eden sensin. Halk arası marasından bahsetmiyorum bizzat kendi gözlemlerimi anlatıyorum sana.
Dünya'daki enflasyonla aynı enflasyon olsa bizim enflasyon ben şükrederim. Ama kurunda etkisiyle bu enflasyon katlandıkça katlanıyor. Sen bu bilgileri nerden alıyorsun bilmiyorum ama bu bilgilerin bütün amacı halkı aptal yerine koymaktır.
Doğru söyle tvden mi öğreniyorsun çünkü ben sadece gördüklerimi yazıyorum kimseden almıyorum bu bilgileri. Dolar 14 lira civarında bunun etkisi yok mu sanıyorsun? Dolar 14 lira ne demek sen biliyor musun nerden bileceksin. Amerikada 1 birim olan bir şey burada 14 birim demek. Arabalar telefonlar teknolojiler her şey için 14 birim para ödeyecez demek. Sonra elimizde para kalmıyor. Fakirlestik çok feci fakirlestik. Senin ortada hükumetin uydurdugu yalan argumandan başka hiçbir şey yok.
Rica ediyorum. Boş boş tartışma benimle boş bilgilerle gelme. Gercekler yazdıklarımdir
Senin iktisat istatistik hakkında bir bilgim yok bunlar senin gözlemlerin iktisatta gözlemler bu şekilde yapılmıyor dolayısıyla verdiğin örnekler safsata ve hala bu yanlışını devam ettirmekte ısrar ediyorsun hem bilmiyorsun hemde yazıyorsun. Ayrıca bir ülkenin ekonomisi döviz kuru üzerinden ölçülmez makro ekonomik veriler üzerinden ölçüler yazdıkların o kadar tutarsız o kadar cahilce ki nereden tutsan elinde kalacak cinsten!
Ne okudun sen?
Uzmanlık alanın Ne?
İktisat
Anlatmaya çalıştığın şey Ne? kısaca onu yaz. Biz iyi durumda miyiz?
Dünya genelinde olduğu gibi bizde iyi durumda değiliz ama bunun sebebi ekonominin kötü yönetilmesi değil negatif dışsallıklar yani dış etkenlerden kaynaklı.
Dış güçler diyorsun yani
Oy Allahim bu saatten sonra sen ekonomi üzerine master da yapsan bir kıymeti yok🤣🤣🤣 iki saattir yordun beni. Dediğim gibi sana bir şey anlatmanın bir faydası yok.. dış mihraklar.. dış minnaklar...
Dış güç demedim negatif dışsallıklar dedim buna dış güçlerde dahil. Bilgin olmayan konularda yorum yapma bence hem cahilsin hem de fikir sahibisin maalesef. En tehlikeli cehalet türü işte
Bir şey anlatman için bir konuda bilgi sahibi olman lazım kafandaki fantazilerin gerçek olmuyor iktisadın belli başlı metodolojisi var yoksa herkes konuşuyor ama senin gibi boş muhabbet işte bir degeri yok ölçülebilir değil bilimsel değil
Benim aklımla dalga geçmeyi bırak. Turkiyenin gerçekleri ortada. Sende bir akplisin iste. Adamlar ne israflar ne yolsuzluklar yapıyor. Uyan artık gör bunları. Belki iktisat okumadık ama finans profesörlerini takip ediyoruz.
Bu bilgileri medyada tribünlere oynayan hocalardan ogrenemezsin merakliysan akale okuman lazım. Ayrıca başından beri saçmaladın bir öyle yazdım bir böyle yazdın yenilen pehlivan güreşe doymazmis nasılsa 😄 ben AKP'li veya başka bir partili değilim sen partilisin herhalde herkesi kendin gibi düşünüyorsun 😄 bu sana son mesajım öldün çık 😃😄
Git Allah aşkına. Dış güçler dediğin an bittin sen kandır kendini.
Daha yılın yeni başladığını düşünürsek ve gözlerimizi kapatıp 6 ay sonraya gidersek muhtemelen daha da fakirleşmiş oluruz allahtan öyle bir şey yok😂
Biz bitmişiz üstümüze toprak atan yok. Sırtlanlar bolusuyor cesetlerimizi. Bir insan marketi. Çiğ çiğ yenmekteyiz
Boşuna siyasetçi olunmuyor ülkemizde yanii
Zaten Emekli milletvekili bakan ve eşlerine sayısı Allah bilir ne kadar. Para ver ver ver babam ver
Ben hiçbir siyasetçiye hakkımı helal etmiyorum vallahi
Bende etmiyorum ama umurlarında değil. Hala aptal yerine koymaya devam ediyorlar
Eşler ne alaka ya? Cidden alıyorlar mı?
Evet güzel güzel alıyorlar
Kocası ölürse alır diyor bir internet sitesi
Yazıktır günahtır. Bu ülkede çok fazla sayıda üniversite mezunu olduğu halde asgari ücretle dahi iş bulmayan genç nüfus var. Eğer doğruysa vahim bir durum.
Eşler bi kaç tanedir belki o çok etkilemez. Ama milletvekili Emekli millet vekiller asıl onlar bizi yakar. 600 tane milletvekili var şu an. Kaç tane Emekli var bilmiyorum. Ama emekliler 16 bin TL alıyor