Para biriktirmenin basit yolları nelerdir?Mesela ben alışverişe çıktığım bir şey alırken, ‘buna gerçekten ihtiyacım var mı‘ diye kendime sorarım hep.. #kafamıngüzelligi
Para biriktirmenin basit yolu değil sabırlı ve istikrarlı yolu olur. İhtiyacın olmayan şeyi almayarakve bazen ihtiyaçlarını erteleyerek bu sabrı göstermeye başlarsın. İstikrara gelince her ay kazandığının yarısını biriktireceğim derdin ve yarı maaşına göre harcama yapıp diğer yarısını düzenli biriktirirsin.
Ben bankada biriktiriyorum. Bir hesap açtırdım maaşımdan belirli bir miktar oraya gidiyor ve oradaki paraya dokunmuyorum lazım olmadığı sürece. Başka bir yol da fazla harcamamak yani düşünmek buna gerek var mı diye
Aylık harcamalarını not etmek (gereksiz harcamalarınızı görmenize yardim eder.)
Alışverişe giderken mutlaka ihtiyac listesi ile gitmek.
Kart için her ay geçilmemesi gereken bir limit koymak (Kart kullananlar için )
Bir şey almadan önce, yenisine ihtiyacım var mi, elimdeki işimi görüyor mu, 2. el almak daha uygun mu, birinden ödünç alabilir miyim, bu ihtiyac mi istek mi, acil mi bekleyebilir mi, onarabilir miyim? gibi soruları sormak. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Para harcarken onu nasıl kazandığını düşün mesela. Örneğin babanın maaşı 5 bin TL ise günlüğü 166 TL'ye denk geliyor bir şey alırken bunu düşün ve öyle harcama yap