İstanbul'da kiralar ve ev fiyatları çok yüksek, aileden ayrı şehirde çalıştığım için yüksek kirada oturmaktansa bir arkadaşımla ortak kredi ile daire almak ne kadar mantıklı? Ev fiyatları daha çok artar mı? Enflasyon evin faizine yenik düşer mi? Sizce ne yapmak mantıklı olur?
Güncellemeler
+1 yıl
Güncelll
Güncellemeler
+1 yıl
2 senedir hızına yetişmek imkansız oldu bu ne kadar daha böyle gider?
Krediyle ev almak mantıklı mı? Ev fiyatları daha çok artar mı?
Çok faiz olmasına bakmıyorum çünkü 2 sene veya 1 sene önce almadığımız ev zaten faizinin üstünde değere sahip ama bu ilerleyen 5 yıl içinde de aynı olur mu bunu kestiremiyorum. Hep böyle artmaya devam ederse zaten hiç alamayacğımız için şu an almak niyetindeyim.
Her şey pahalı artık. Temel ihtşyaç olan evi almak için eğer başka yoksa uzun yıllar borç ödemen lazım, eski kötü araba sahibi olmak bile 0 dan yapan biri için neredeyse lüks haline geldi
Bence mantiksiz olur ortak islerde hep sıkıntı çıkar örnekleri hep mevcuttur kira vermek yerine sen ev alirsin kiraya verirsin ev kendi kendine öder. ya da arkadasinla o eve cikarsiniz sana kira oder ve sende sanki kiradaymis gibi eklrrsij parayi taksitleri ödersin
Kendi kendine ödeyemez, benim gende başka evde kirada oturmam gerekir 2. Dediğin olur benim evde otururz o kendine düşen payı veri r bana ama bu yaşta krediye çalışıp kendimi de yormak istemiyorum ortaklık o bakımdan daha mantıklı geliyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
elinde bir miktar ücret olmalı tamamı krediyle alınmaz çok faiz olur
Çok faiz olmasına bakmıyorum çünkü 2 sene veya 1 sene önce almadığımız ev zaten faizinin üstünde değere sahip ama bu ilerleyen 5 yıl içinde de aynı olur mu bunu kestiremiyorum. Hep böyle artmaya devam ederse zaten hiç alamayacğımız için şu an almak niyetindeyim.
Ev sahibiyiz ama ev fiyatlarından yine de şikayetçiyim bu millet nasıl ev alacak barınmak da mı ticaret artık
Her şey pahalı artık. Temel ihtşyaç olan evi almak için eğer başka yoksa uzun yıllar borç ödemen lazım, eski kötü araba sahibi olmak bile 0 dan yapan biri için neredeyse lüks haline geldi
Kesinlikle öyle bu ülke zengini daha zengin ediyor onların malını korumaya yönelik
Maalesef
Nerede ortaklik orada bokluk bic girisme bile
Doğru ama yapcak bi şey yok tek alsam çok zorlar, zaten şu an kirada da ortak kalıyoruz kira vermektense ev almak kötü mi olur
Bence mantiksiz olur ortak islerde hep sıkıntı çıkar örnekleri hep mevcuttur kira vermek yerine sen ev alirsin kiraya verirsin ev kendi kendine öder. ya da arkadasinla o eve cikarsiniz sana kira oder ve sende sanki kiradaymis gibi eklrrsij parayi taksitleri ödersin
Kendi kendine ödeyemez, benim gende başka evde kirada oturmam gerekir 2. Dediğin olur benim evde otururz o kendine düşen payı veri r bana ama bu yaşta krediye çalışıp kendimi de yormak istemiyorum ortaklık o bakımdan daha mantıklı geliyor
Valla ortak hicbisi yapilmaz bu devirde cok sakat yinede sen bilirsin.
Peki teşekkürler
Rica ederim